Boşanacaktık madem neden bebek yaptık biz?

arkadaşlar lütfen mlk2004e yüklenmeyelim.karşı fikirlere de saygılı olalım.Kaldı ki kimsenin mlk2004ün özel hayatını irdelemeye, kırıcı cümleler kurmaya hakkı yok.yazdıklarından kendisinin aldatılıp kabullendiğini nereden düşündünüz ben anlayamadım.Bazıları herşeye rağmen yuvasını birarada tutmaya çaba gösterir bazıları yollarını ayırır.Bu gibi durumlarda aile danışmanları dahi burada yapılan gibi bunu kabullenemezsin, başını dik tut ayrıl , bebeğine sen yetersin demiyorlar.konu sahibi arkadaşın ve bebeğinin yalnızlığını paylaşacaksanız ayrılması için yüreklendirin.ama benim vicdanım sızlar.ben bu akşam bebeğim kucağımda, eşim yanımda evimdeyken benim vicdanım sızlar.burada bizim yapmamız gereken ayrıl ayrıl tezahüratı değil konu sahibi arkadaşımızın sıkıntısını paylaşmak, vereceği karar ne olursa olsun destek olmak olacaktır.Ben yakında eşinin pişman olup af dileyeceğini düşünüyorum.Şu an çok öfkeli fakat eşi ağlayıp sızlanıp af dilediğinde kafası karışacaktır.umarım sağlıklı karra verir.ben böyle bir durumda eşimle çocuğum için aynı evde iki yabancı gibi yaşamayı seçerdim herhalde.yaşamadan uzaktan konuşması çok kolay tabi ki ama şuan aklıma gelen seçenek bu.belki o yavru 10 yaşlarında olsa ayrılması gerektiğini düşünebilirdim ama benim de bir bebeğim varken kıyamıyorum o masuma.
bir de rica edicem böyle konularda olayları kişiselleştirmeyelim.İLK TAŞI GÜNAHSIZ OLANINIZ ATSIN

Schatzi..
Buradan çıkartıyoruz aldatılıp affettiği sonucunu..
Güzel bir yorum yapmış Japones arkadaş, Herkes huzuru başka şekilde bulur, demiş.
Ben hamileyken beni aldatan, üstüne bir de bunu savunan, o kişi ile uzun vadeli planlara giren, çekip giden uzun zaman aramayan bir erkek bana koca olmaz.
Sonradan gelse af dilesede olmaz.
O yüzden hiç kimseye de "alttan al, belki döner, acele etme" demem. Çünkü bunun huzur getireceğine inanmam.
Hayat bir kapıyı kapatırsa diğerini açar, bunu da unutmam.. Yeni bir erkeği kastetmiyorum bu cümlede.
Sen eşinle akşamalrı huzurla oturuyormuşsun, bak ne hoş. Allah daim etsin.
Peki bu şartlar altında, yaşananları bir düşün lütfen. Beyazkelebek bu adamla huzurla mı oturur, mutsuzlukla mı?
Ve başından beri kaçırmış olduğun şey, arkadaşımızın zaten ayrılık kararı vermiş olduğu. Her 2 tarafın da bu kararda net olduğu.

Son düzenleme:

Evet biliyorum eşinin barışma çabası falan olmadığını.ama son yazdıklarında eşinin eve geldiğini üzgün olduğunu falan yazmıştı.buna istinaden af dileyebileceğini düşünüyorum.sen kadınsı duygularla yaklaşıyorsun bu duruma bense anne olarak.bundan 1 yıl önce ben de aynı seninle aynı yorumları yapardım.Kabullenemezdim, hala da kabullenemem.dedim ya belki aynı evde hiçbir paylaşım olmadan yaşamayı düşünürdüm.Ki o da bir noktada tıkanacaktır.ben bu bebek için çok üzüldüm.Hayata 1-0 malup başlıyor.Babasız büyümek çok zor bişe.ben babamı 15 yaşında kaybettim.bu yaşta bile çok zor.başka kadın buldu mu erkeklerin babalıklarından da hayır beklememek lazım.Çok zor işler.
Mlk2004e de ben kendi adıma mutluluklar dilerim.evet, yazının o kısmı gözümden kaçmış.Yazdıklarında evli erkekleri özellikle seçen kadınlar kısmına katılıyorum.Kk da hayretlere düşerek bu yönde okuduğum 1 2 konu olmuştu.Bu metreslere destek çıkan, yüzsüz karısı ikinizi rahat bıraksın ne onursuzmuş adam seni seçmiş tarzı yazılar olmuştu.hayat işte, herkes bir ucundan tutup çekiştiriyor.kimin elinde ne kalırsa

Yanılıyorsun..
Anne olmak kadınlığı bir tarafa fırlatıp atmak değil..
Hem anneyim, hem kadın..
Beni mutlu etmeyen, huzur vermeyen, koynunda uyumak istemediğim bir adamla aynı çatı altında yaşamam.
Çocuğuma karşı (Sanki babası ile hala karı kocaymışız gibi) evcilik oyunu oynamam.
Bu benim duruşum.
Orta noktada buluşmak zorunda değiliz. Belli ki görüşl ve beklentilerimiz farklı bu konuda.
Ben mutlu olursam, hayata tutunursam, ancak o zaman iyi bir anne olurum.
Mutsuzsam, ruhsal dengemi sağlayamazsam çocuğuma faydam olmaz.
Anne olarak..

Sen de anneymişsin, ne güzel.Allah evladını bağışlasın.Doğru diyorsun, görüşlerimiz farklı bu konuda.Dedim ya ben sadece bebeğin çok küçük olmasına üzüldüm.Arkadaşın üzüntüden sütünün kesilmiş olması bile beni çok etkiledi.Diğer kadın bunları düşünüyor mu?Tabi ki hayır.Söyleyecek çok şey var ama gerek yok.ikisi de cinsel cazibeye kapılmış durumdalar.Elbet o da bitecek.Olan bu yavruya oldu

Hem beni uyarmissiniz kusku dusuruyorum diye, hem de kendinizce bana ve digerlerine kusku dusurmeye kalkiyorsunuz kirmiziyla renklendirdigim cumlenizle. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?

ne alaka ya senin yazdığın sorularda zaten düşürmüşsün kuşkuyu benim yazdığım cümle ise genel bir ifade kendimi de kattım hayatta her şey olabilir cok güvendiğimiz eşlerimiz dostlarımız veya babamızdan bile güvenimiz zedeleyecek davranışlar görebiliriz benim söylemek istediklerimi anlayan anlamıştır.

arkadaşlar tekrar destekleriniz için teşekkür ediyorum..bu adam bebeğini düşünseydi farklı arayışlara girermiydi? o bizi haketmiyor,o yüzden bebeğimin onun gibi bi babaya ihtiyacı olmayacağını düşünüyorum...biz tekrar biraraya gelsek huzurlu olacak mıyız? hayır....bebeğimin huzursuz bi ortamda sağlıksız yetişmesindense,annesiyle huzurlu olması için olacak tüm çabam bundan sonra...

affeden kadinlara sozum yok
cekecek olan hazm edecek olan onlar
ama "anneligi" one surmesinler bence..
"yine bana dondu"
"donup dolasacagi yer benim yanim"
gibi boburlenmelerde ezikce geliyor

heleki baska kadina gitti diye
kocasini yatakta mest etmek icin ugrasmak
ve sende boyle yap diye akil vermek! akil karimi?

Anlayamadım ama bana mı "anneliği öne sürmesinler" diyorsunuz? Eğer öyleysebelirtmek isterim ki ne aldatılmışlığım var ne de buna ihtimal veriyorum.14 yıldır eşimleyim ve 2,5 yıllık mutlu bir evliliğim var.Sadece bu bebeğim için çok üzüldüğümü belirtmeye çalışıyorum.Ve bir anne için bu karar çok zor.Ben şahsen affeden kadına da hak verebilirim affetmeyene de.Lütfen biraz hoşgörü.Toplum olarak hoşgörüden çok uzaklaştık, uzaklaştırıldık.Kadının en büyük düşmanı yine kadınmış.KK'da çoğu topikte görülüyor bu.Bir konu açılıyor sonra herkes birbirine giriyor.İşin sonu sen onursuzsun ben gururluyuma dönüyor.
Beyazkelebek kararını vermişsin.Allah yardımcın olsun canım.Ailen yanında, bu büyük bir avantaj.Sen çok güçlü bir kadınsın.Bebeğinle mutlu bir ömür dilerim.Onu çok iyi yetiştireceğini düşünüyorum

Arkadaşlar, konu çok hassas. Bebek daha küçük olduğu için çoğu olayın farkında değildir. Ve bu aşamada anne sevgisine muhtaçtır. Annenin psikolojisi sağlam olmazsa anne bebeğine sevgi veremezse bebek de bir yanı eksik olarak hayata başlar. Bu aşamada annelik öne alınmalıdır. Arkadaşımız da zaten durumunu düşünmüş tartmış, ayrılmaya karar vermiş. Şahsi fikrimi soracak olursanız eşinin hamilelik döneminde yaşadığı cinsel açlığı bahane etmek çok iğrenç. Ve aşılacak bir problemi beyefendi açmaza sokmuş, işi buraya kadar getirmiş. benim midem kaldırmazdı. test çubuğu mu bu ona batır buna batır...Kadın kadındır annedir. Zaten doğum dünyanın en zor işi, her ay çekilen adet sancısı, fiziksel güç eksikliği, çalışma hayatının sıkıntıları, hastalıklara daha kolay yakalanma riski vs vs. Bir de buna eşinin bu darbesi eklenince ne yapsın kadın, öpsün başına mı koysun? Bilemedim ben, herkesin görüşüdür saygı duyarım.

Aldatıldığını anlayan Fransız Kadın: derhal kendine bir aşık arar ve hemen bulur.

İngiliz Kadın: Sürekli içki içmeye başlar.
İtalyan Kadın: derhal kocasını ve sevgilisini parçalar...
Alman Kadın: Derhal boşanır..
Japon Kadın: İntihar eder...
Türk Kadını: Çocuğu varsa katlanır...

Tamamen alıntıdır.

İtalyanın taktiğini sevdimm

Başından beri okuyorum şimdi bu cümlenizden sonra asıl yorum yapma ihtiyacı duydum...
Babadan ayrılmamalı sağıklı aile ortamı vb gibi pelesenk olmuş kelimeler var hep..
Sonuna kadar düşüncenize katışıyorum.
Bir çocuğun anne ve babasının bir arada olmasından çok mutlu bir aile ortamına ihtiyacı var...
Siz artık eski siz olamayacağınızı düşünürken,
eşinize nefretle bakarken çocuk bunu görmeyecek mi?
Hissetmeyecek mi?
Eşler arasında güven duygusu yıkılmışken. Çocuk güveni nasıl öğrenecek?
Eşler birbirine dürüst davranmamışsa aldatmışsa çocuk dürüst olmayı nasıl öğrenecek?
Hamileyken sadece bir kaç ay cinsellik olmadı oda bebek nedeniyle diye gidip aldatan bir eş varsa,
çocuk temel değer yargılarını nasıl öğrenecek? Her cilalı parlayan şeye koşacak mı hemen?

Ben babanızın ve dayının size sonsuz yardımı olacağına inanıyorum.
Kararlı olun. Psikoloğa gidin hemen.
Daha şimdiden nasıl yetiştirmeli, baba profilini çocuğa nasıl açıklamalı.
biliyorsunuz dedeye asla baba dememeli vb.
hepsini daha şimdiden öğrenin.
Çevrenizi de bilinçlendirin.

hayat bu maalesef en tatsızlarından biri sizin başınıza gelmiş.
Ama insan neyi aşmıyor ki.
Bu da gelir bu da geçer...

ayy sok oldum gercekden nekadar adi nekdar ........................ insanlar var ya bu dünyada bu nankörlük deyilde ne ya sen allah bilir onun icin ne zorluklara katlandin onu mutlu edebilmek icin neler yasadin ona en önemlisi bir cocuk verdin ki bu herkese nasip olmayan muhtesem birsey sabredip bekleyip sükretmesi gerekirken sacma sapan adice bisey yapmis cok kinadim ama allahindan bulsun gercekden haketmemis senide cocugunuda ve senin böle bir kocaya cocugununda böyle bir babaya ihtiyaci oldugunu sanmiyorum sonucta sen ona artik nasil güvenebilirsinki heran huzursuzluk olur heran tatsizlik olur bence cocugun böyle bir ortamda büyümesi dahada sagliksiz onun icin bence sen en dogru karari almissin cok dogru söylemissin o senide cocugunuda haketmiyor etseydi böyle pis birsey yapmazdi

çocuk falan bahane
kadınların çoğunun derdi öbür kadınla savaşmak, yenilmek istememek
kocamı elalemin o....na mı bırakıcam gibi saçma bir inada başlıyorlar ve yine kendileri kaybediyorlar.
gidicek adam sen naparsan yap gider. nokta.

oysa konuyu açan beyazkelebek'te hiç böyle saçma hırslar yok, takdir ediyorum beyazkelebeği.
kendi için en iyisini yapıyor

bütün yazılarını okudum sn. beyazkelebek82,

inanamayacağım aklımın sırrımın eremeyeceği kadar olgun ve güçlü bir kadın olduğunu ilk önce belirtmek isterim. bu çirkin ağdice olay karşısında dimdik durabilmen, tepkilerinin inanılmaz bir akıllılıkla verilmesi, tam anlamıyla ideal ve örnek alınası bir kadın olduğunu gösteriyor.

saygısızlık etmek istemem ancak önüne hangi sıfatı koyacağımı bilemediğim eşini tamamen şok etmiş olmalısın, onun yüzsüzce, şımarıkça, deli saçması, kendini savunma gereği bile duymadan pişkin pişkin konuşmaları karşısında senin sabrın, sakinliğin, mantıklı karar ve davranışların karşısında neye uğradığını şaşırmış olmalı,

ayrıca mahkeme celbi de çok iyi düşünülmüş, bu öteki kadının, bu iğrenç üçüncü şahısın da cezasını çekmesi gerekiyor, ona verilecek en büyük ceza da zaten anne babasının özellikle babasının ve çevresinin yaptıklarını bu şekilde, senin hiç muhattap olmadığın, uzaktan bir kalemle halledebileceğin şekilde öğrenmesi olacaktır.

boşanmak zaten dünyanın sonu değil, özellikle ortada bir bebek varsa hep bir daha düşünmek lazım denir fakat bu durumda boşanmamak gibi bir seçenek bırakmamış size, ailenizin desteği çok önemli, çok şanslısınız bu konuda, tabii ki bebeğin gelişimi süresince çocukluk ergenlik yetişkinik de dahil, ebeveynlerinin yanında olması çok önemlidir, fakat sizin bebeğinizi nasıl düşündüğünüz ortada, aileniz var, onun eksiklik duyacağını, babayı arayacağını sanmıyorum, asıl böyle bir babanın yanında büyümesi sorun olacaktır

hayatınız boyunca hep böyle güçlü ve dimdik olmanızı diliyorum
ömür boyu mutluluklar

lütfen yorum yapmadan önce üyenin bütün mesajlarını okuyup ondan sonra değerlendirme yaparsanız daha sağlıklı olacaktır,

sn. beyazkelebek82 nin bu sarsıcı fakat onun çok güçlü olabildiği durumuyla tamamen alakasız her mesaja tek tek cvp yazmam benim için ızdırap gibi olacağından buraya tek bir mesaj yazmayı uygun görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…