Boşanacaktık madem neden bebek yaptık biz?


Atılmazsam iyidir, ama çok sinirlendim ne yapayım..

Böyle kadınlar hepimize kötülük ediyor..

Erkekler bir yandan, "bizim genlerimizde var, cinsellik bizim içgüdümüz, biz spermlerimizi saçmaya kodlandık Tanrı tarafından" geyikleriyle kadınlara çok eşliliği savuna dursun, bir yandan da biz kadınların içinden böyle çatlak sesler çıkamsı çok üzücü..
 
Doğuştan şanssızmışız demek...Erkek olmak varmış bu hayatta...Bir de böyle evliliği rekabet sanan kadınlarla evlenmek...

İpek'çiğim üzüldüm ablanın son durumuna. Ama tekmeyi basmakla da ne iyi etmiş. Sürünsün şimdi enişte bey...
 

Canım haklısın, erkek olmak varmış.. Ama ben gene de gururlu bir kadınla evli olmak isterdim erkek olsaydım. Aldatırsam "bu adam beni sevmiyor" desin, çekip gitsin. Yüzde 100 ona ait olduğum için kalsın yanımda, başka nedenleri olmasın evliliği sürdürmek için, isterdim.

Ablam mutlu..
Kızı mutlu. Ama bilmiyorum enişte bey sevgili yaptıktan sonra, kızı ile iletişimi ne duruma gelir.
Ama şu bir gerçek ki nica evli erkekler, çocuklarıyla haftada 1 gün birebir zaman geçirecek şekilde dolu dolu ilgilenmiyordur.
 
Çok üzüldüm.Gerçekten çok üzüldüm.Benim de 8 aylık bir bebeğim var.O masum yavru için üzüldüm.Sizelr yetişkinsiniz.Her acı diner, siz de unutursunuz eşiniz de.İkiniz de bir başkasını sevip evlenebilirsiniz.Daha çok gençsiniz, hayatın yükü yalnız taşınmaz.Fakat o bebek daha 2 aylık.Belki üvey anneyle, üvey babayla büyüyecek.belki baba nedir hiç bilmeyecek.Size ayrıl bitsin diyemem.Demek çok kolay ama diyemem.Ayrılma da diyemem.O da çok zor.Kaldı ki eşinizin de affedilme çabası yok.Ben ancak acınızı paylaşıp destek olmaya çalışırım.En doğru kararı siz verebilirsiniz.Lütfen her durumu düşünerek kararınızı verin.Hayatta herşey insan için.Benim başıma gelmez diye bişey yok.Şuan acınız çok taze, öfkelisiniz.Acele vereceğiniz karar sağlıksız olacaktır.Kendinize biraz zaman tanıyın.Bekleyin bakalım ne olacak.Anneler kendinden önce bebeğini düşünürler, düşünmeliler.Ortada 2 aylık bir bebek varken onun günahına girmeyin.Ayrılık kararını alırken de barışmayı düşünürseniz de iki durumun da artılarını eksilerini tartın.En doğrusunu siz bilirsiniz.
Arkadaşlar, lütfen ayrıl bitsin olmaz devam edemezsin demeyin.Akşam olunca herkes kapısını kapatıp evine çekiliyor.Kocası, çoluk çocuğuyla oluyor.Bu arkadaşın ne yaşadığını ancak yaşayanlar bilirler.Ve inşallah tecrübe sahibi birilerine denk gelir de en sağlıklı yorumu o yapar.
 
Benim bir kiz arkadasim 3 yil flort etti ve sozlendi biriyle. Sonra baskasina asik oldu. Ama sozlusu uzakta okuyordu, uzmek istemedi soyleyemedi. Sonra bir gun dayanamadi anlatti sozlusune herseyi. Dogal olarak ayrildilar. Fakat sozlusu dayanamadi kizin pesinde kosmaya basladi affettim diye. Tabii aileler arasinda buyuk sogukluk oldu ama cocugun gozu gormedi kimseyi. Diger kisiyi guc bela birakti, sozlusuyle devam karari aldi ama karsisinda aglayip cok seviyorum diyen sozlusune olan saygisini kaybetmisti. Ben arkadasimin nasil hissetigini cok iyi biliyorum, o donem diyordu ki, eger benim yuzume hic bakmasaydi ne gururlu adammis der saygi duyardim. Baskasina asik oldugum icin vicdanen birakamadim sozlumu. Simdi de gozume cok zavalli, gurursuz gorunuyor. Acimasam bes dakika durmam.
Simdi kiz baskasiyla evli. Buyuk sorunlar oldu sonradan ayrildilar.

Demek istedigim su ki, aldatan kisi karsisindakine vicdanen iyi davraniyor sadece, sevdiginden falan degil. Devam edildigi takdirde de aldatilan gurursuz, zavalli oluyor aldatan karsisinda. Kendinizi zavalli konumuna dusurmek ister misiniz?
 

kesinlikle iyi fikir sadece senmi acınla yaşayacaksın.Biraz da o kadın rezil olsun üzüntü acı neymiş bir anlasın.Hatta eşin de bir şekilde cezasını çekse. Bu arada boşanma halinde eşinden de hem tazminatını al hemde nafakanı bu konuda gurur yapmanı tavsiye etmiyorum çünkü bu para bebeğinin geleceği içinde çok önemli olacaktır.
 

Konu sahibesi arkadaşımız, zaten kararını verdi.
Zaten herşey o kadar net ki, bir karara bile gerek kalmadı.
Çünkü kocasının zaten affedilmek ve evliliğe geri dönmek gibi bir niyeti yok.
 
Son birkaç yorum hakikaten çok güzel...
Kadınların böyle güçlü olmaları beni çok mutlu ediyor...
Ben aldatıldığı için boşan dediğim konu sahibi için , sen bekarsın nişanlısın henüz dışardan söylemesi kolay diye yorumlar almıştım eski konularda.. gözlerime,okuduklarıma inanamamıştım... Nasıl kadınlar var böyle diye..
Gurur çok önemlidir... İntikam mı almak istiorsunuz sessiz sedasız çekin gidin, çirkefliğe bile gerek yok aslında... Değmez çunki ağzınızı yormaya...
 
Konu sahibesi arkadaşımız, zaten kararını verdi.
Zaten herşey o kadar net ki, bir karara bile gerek kalmadı.
Çünkü kocasının zaten affedilmek ve evliliğe geri dönmek gibi bir niyeti yok.

Evet canım gördüm, kestirip atmış.Şuan yeni heyecan hoşuna gidiyordur.Erkekler malesef evlendikten sonra bekarlık hayatlarını özlüyorlar.Senin ablan da benzer bir durum yaşamış.Bu bebek daha çok küçük olduğu için çok üzüldüm.Benim eşimin işi dolayısıyla çalışma saatleri değişiyor.Bazı gece geç geliyor, bazen gece çalışıyor ve ben bebeğimle yalnız kalıyorum.O birkaç saatte bile bir bebekle tek başına olmak çok zor bişey.Hem bedenen hem psikolojik açıdan zorluyor insanı ki benim bebeğim maşallah uyumlu bir bebek.Ama en basit örneğiyle gece kucağında bebeğini sallarken kalkıp mamasını hazırlayacak birini bulamamak bile insanı üzebilecek bişey.
 
hayretler içerisindeyim şu anda, ne aşağılık insanlar vae yarabbim, sen onun çocuğunu taşıyorsun ve sıkıntılar içindesin, adam cinsellik peşinde, seni ve o masum yavruyu haketmiyormuş zaten layığını bulmuş,

allah sana sabırlar versin evladın için dik durmak zorundasın ve bir çok kişinin yapamayacağı şekilde davranmışsın, helal olsun sana, böyle kadınları gördükçe çok gururlanıyorum.
 
Arkadaslar yanlıs anlamayın ama ortada bır cocuk varr....... Cocuk olmasa bı dk bıle durma derım..... Ama anladıgım kadarıyla esı aslında karısını sevıyor ve degerde verıyor cocugunun yanından esının yanından ayrılmamıs bakınç...... Asıl hasta ruhluluk mucadele etmek degıl.... O kocayı bastan cıkaran kadınlarda suç...... Bı danısandan dınledım oyle hastalıklı olan ruhlar varkı kadınınların bazıları ozellıkle evlılerle beraber oluyorlarmıs ozellıkle evlılerı secıyorlarmıs bekarları degıl..... Nedenı ıse ıyıler zaten kapılmıs oda ıyı olsaydı evlenırdı demekkı curuk dıyenler var...... Yada kucukken babası aldatmıs vs vs...... Sımdı boyle bır ortamda cocugunun gelecegındne daha onemlı ne olabılır sevgıde saygıda zamanlar yerını tekrar guvenerek severek ozverıyle asılabılır pekı ya babasızlıgın actıgı yaralar kapanabılırmı pekı..... Bız annelı babalı buyuduk sukur.... Ama cok mu mutluyduk hıc mı sorun olmadı...... Hayatta gururdan daha onemlı seyler var .... Aıle yı ayakta tutmak tekrar kenetlenmek sevmek saymak guzel bır ortamda cocuk buyutmek için herşey ..... Tam tersıne kadınların erkeklere nazaran daha akıllı daha atılgan gelecegı goren daha olgun olduklarını dusunuyorum.... O yuzdende bırakalıp bız onları yonlendırelım.... Onlar cocuk gıbıler... Hanı bı seker oyuncak vs alırsın onun pesınden gıderya su an arkadasın esınınde aynı hevesle adeta cocuk gıbı dısarıya gıttıgını dusunuyorum ama enınde sonunda yuvasının sıcaklıgını. Evlat ozlemı aıle ortamını arayacagından pısman olacagından da emınım....... Hos ne dersek bos.... Sonucta herkesın kendı kararı kendı dusuncesı..... Herkes kendı secım ve kararlarından sorumlu sonucta.... Burda yazamadıgım ama benımde basımdan gecen bazı seyler oldu..... Ama sımdı ıyıkı bosanmamısım dıyorum.... Esımde anladı sonunda kıymetlısı oldum ..... Evını cocuklarını sevıyor suan..... Kızlar bıraz sabır fevrı karar vermeyın ne olur....... En kotu karar bıle kararsızlıktan ıyıdır bılıyorum ... Ama az sabır bıraz ozverı..... Gerekırse bır danısana gıdın.... Bakın ne dıyecek.... Hepınızın ıyı nıyetle olaya yaklastıgından emınım ... Selamlar
 

Aldatildin da af mi ettin canim sen? Eger oyleyle yaran hic kapandi mi? Bir gun telefonu elinde tuvalete girse, ya da bir gun erken kapasa kusku hic mi duymadin? Her ise yolladiginda acaba baska kadinlar geciyor mu aklindan diye dusunmedin mi?

Benim az kalsin evlenecegim adam beni aldatmisti ve ben affetmistim. Hayatimin en paranoyak zamanlarini gecirmistim sonrasinda. Allahima sukur ki ayrildim ve simdi sadakatinden suphe duymadigim bir adamla evliyim. Ama yine de bilemem, sadece kocama dedigim sey, ben tecrube ettim, bir sans verdim. ama o yine aldatti. Eger bir hata yaparsan sakin affedecegimi dusunme, bir damla gozyasimi bile dokmem senin icin, istersem 3 cocuklu olayim dakika durmam dedim. Ve konuyu bir daha acmadim. Ben hayata paranoyak olayim diye gelmedim. Huzuru herkes baska sekilde bulur. Ben enayi yerine konmadigim zaman huzurluyum. Sen veya degil, aldatilan ve oturan kisi enayi yerine konulsa da huzurlu demek ki, o zaman da bize soylenecek bir sey yok.
 

arkadaşın bu sorulara cevabını merak ediyorumm
 
ya hala magdur goruyorsun aldatan erkekleri
yok cocuk gibiler
ya birak ya
kadinlar anadir bacidir estir sudur budur
erkekler cocuk gibidir kanar gider
oylemi?
senin gibi kadinlar oldugu muddetce
bu erkekler aldatmayi hak gorurler
ve yine yapar yine yaparlar
sen onurlu serefli erkek gormemissin o halde
haa ama pardon gururdan daha onemliydi demi bazi seyler..
 
Aldatildin da af mi ettin canim sen? Eger oyleyle yaran hic kapandi mi? Bir gun telefonu elinde tuvalete girse, ya da bir gun erken kapasa kusku hic mi duymadin? Her ise yolladiginda acaba baska kadinlar geciyor mu aklindan diye dusunmedin mi?

mlk2004 ün ilk yorumu benim de düşünceme ters ancak o da kendince fikrini beyan etmiş düşüncesini ortaya koymuş .Kendi başından da benzer bir olay geçmiş kendi hayatıyla ilgili bir seçim yapmış ve su anda mutlu böyle sorular sorarak bayanın içine kurt düşürdüğünüzün farkındamısınız ? Ayrıca su an masum olduğunu düşündüğümüz eşlerimizin her an yapıp yapmayacağını da bilemeyiz.
 

bu yazdiklariniz cok sasirtici
adam karisini aldatiyor, orataya cikinca da ona bebek vermis daha hamilelik psikolojisini atlatmamis bir kadina evlilik bana gore degil, yurumezdi zaten diye abuk sabuk laflar ediyor.
ne sevgisinden bahsediyorsunuz anlamadim, bu adama karsi hissedilse hissedilse ofke, kirginlik, nefret hissedilir.

ya hadi herseyi gectim, konu sahibinin e$i bu hatayi dogacak bebegi icin yapmamaliydi...
hic mi acimadi...dunyaya bir melek geliyor, bir can geliyor ama sen bu arada asistaninla mercimegi firina veriyorsun...
esinle annelik-babalik duygularini yasamak yerine boyle bir hataya dusmesi cok yanlis.
bence bir sure sonra ben ne yaptim diye kafasini taslara vuracak ama en dogru yol bosanmak.
karisini karninizda bebek tasirken bunu yapan adam normal zamanda ohhoooooooo...hic dusunemiyorum...
 
Son düzenleme:

Hem beni uyarmissiniz kusku dusuruyorum diye, hem de kendinizce bana ve digerlerine kusku dusurmeye kalkiyorsunuz kirmiziyla renklendirdigim cumlenizle. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?
 
Bu dunyada kimse masum degil,insan oglu, kimin ne yapacagi belli olmuyor vallahi...En guvendigin,en sevdigin insan seni biranda arkandan vurabiliyor...onca yazilar okuduk burda...Rabbim hepimizin hakkinda hayirlisini versin GUVEN kalmamis kimselereeee....

Boyle erkek bozuntularinin yuzune bile bakmayacaksin,Allah versin senin cezani diyip yuzune tukurup cekip gideceksin.... olan cocuklara oluyor maalesef
 
Aldatildin da af mi ettin canim sen? Eger oyleyle yaran hic kapandi mi? Bir gun telefonu elinde tuvalete girse, ya da bir gun erken kapasa kusku hic mi duymadin? Her ise yolladiginda acaba baska kadinlar geciyor mu aklindan diye dusunmedin mi?
.

Kuşku duymuyordur canım..Erkekler çocukmuşya, hani şeker göster arkasından gidermiş, pişman olur ve ağlayarak dönermiş..

E çocuk olarak kabul ettikten sonra, 10 defa aldatsa ve geri dönse de normaldir. Arkadaşımız rahat yani o açıdan, gezer tozar, gene bana döner diyor..

Ve bence de, huzuru herkes başka şekilde bulur.
Rekabet veya elalem ne de rmantığıyla da olsa bir şekilde öyle ya da böyle evliliğini sürdürüp mutlu olan da var, bahanesi de "çocuğum babasız kalmasın"..
"Hayat kısa, beni aldatan adamın koynunda uyumak istemiyorum" diyen kadınlar da var.
Erkeğin anlık zaafları, adrenalin tutkusu yüzünden biz kadınlar hayatımızı kuşku ve hayal kırıklığı içinde geçirmek zorunda değiliz.
İkinci şans verilse ve o erkek bir daha asla aldatmasa dahi, geçmişte yaptıklarının izi asla geçmez. Geçti diyen yalan söyler.
 

Resmen gozlerim doldu bu mesaji okurken, offfff yaaaa...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…