İnsanları tanımadan nasıl kırıcı yorumlar yapabiliyorsunuz? Benim de kayınvaldemden eziyetim vardı ve 9 yıl sabrettim ne oldu? Maddi manevi yediler beni kaynanamla görümcem, 9 yıl boyunca hem kendi evime hem onlara bakdım, sırf eşimi sevdiğim saygım olduğu için. Ve benim eşim bana öyle baskı yada hakaret de etmiyordu. Sadece olaylara karşı tepkisizdi, son nokta kaynanam kısır diye herkese anlatınca, yürü git sana çocuğu anan yapsın dedim. 9 yılımı ne için verdim, korkak bir erkek için mi? Annem beni onlara hizmet edeyim, onlar mutlu olsun diye kendimi paralayım diye mi doğurdu? Peki ben kimim? Kadınlık bu kadar mı basit? Onur, guru, kalp, vicdan, insalık nered? Canımı, hayatımı onlar mı verdi. Kocam olacak adamın benden ne üstünlüğü var? Madem beni seviyo yaptığım fedakarlıkları görüp karşılığını verecek, vermiyorsa onunla mutsuz olduğum kadar onsuz da mutsuz olabilirim ben. Mutsuz olmak için ona ve ailesine ihtiyacım yok. Evlendikden sonra bile erkek ailem diye annesi ve kızkardeşinden bahsediyorsa ve ben kadın olarak hala sesimi çıkarmadan iki yüzlüce onun ailesine yalakalık yapıyorsam kadın olmak istemiyorum. Bilmeden başınıza gelmeden ahkam kesen hanfendi, kadınız biz, mal değil, hayattaki misyonumuz erkekleri mutlu etmek değil. Mutluluk karşılıklıdır. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes birbirine saygı göstermek zorundadır, bu insanlığın gereğidir. Gösterdiğim saygıya rağmen, psikolojik şiddet görüp, eziyete maruz kalıyorsam, elimden gelen herşeyi yapmışımdır ve sıra ayağımdan geleni yapmaya gelmiştir. Gitmek. Lütfen yorum yaparken ahkam kesmeden önce karşınızdki insanları düşünün. Biz kadınlar güçlüyüz ve mecbur,yetten dolayı evlilik sürdürmeyiz. Evlilik yürek ve mantıkla olur. Biri yoksa evlilik 9 ayda olsa 9 yılda olsa biter.
Yardımınıza çok ihtiyacım var arkadaşlar.
7 aylık evliyim.2 yıllık flört ve 1 yıllık nişanlılık dönemi sonunda evlendik.evlenmeden önce kayınvalidemle beraber oturma kararı aldık.(eşim aldı daha doğrusu) o dönemde kayınvalidem ve görümcelerim bana o kadar iyi davrandılarki hediyeler,iltifatlar vs beraber oturmayı kabul ettim.
ama evlendikten sonra bana karşı tavırlar değişti bildiğiniz hizmetçi gibi her işi yapmaya sürekli laf yemeye,kocamla dışarı çıktığımızda yüzümüze tükürmeye falan başladı.sürekli bana hayalimdeki gelin senin gibi değildi demeye başladı.evlendiğim günden beri çok özür dilerim sen döl tutamıyorsun seni buraya süs olarak almadık çocuk vereceksin diyebaskı üstüne baskı ve beni 6 ayda 6 kez doktora götürdü bunun çocuğu olmuyor diye ve en sonunda doktor bizi kovdu.aynı evin içinde bir de 30 yaşında bekar görümcem vardı oda ayrı bir hava.sürekli senin aç karnını doyuruyorum sen el kızısın tarzı kelimeler kullanmaya başladı.o eve kocam baktığı halde ve görümcem 5 kuruş yardım etmediği halde baş tacıydı.bunlar sizlere anlatabildiklerim bir de anlatamadıklarım var ki duysanız inanamazsınız.
ben eşime 6 ay boyunca annesinin ve ablasının yaptıklarını anlattığım halde şaka yapıyorlardır takma diyerek geçiştirdi ki ben bir gün dayanamadım evi terkedip babamın evine döndüm.olanları aileme anlatınca annem sinir krizi geçirdi nasıl bunları 6 ay boyunca çekersin diye ve hemen avukatlar arandı derken eşim geldi ve ayrı ev tutacağını söyledi.yalvardı yakardı.1 ay annemde kaldım bu sürede ayrı ev açıldı bana kayın validem ayrı eve çıkmaya izin vermiş ama eşimden bileziklerimi istemiş eşimde 14 bileziğimi vermiş.bizim evimizide benim babam bankadan kredi çekerek ev yaptı.
çeyizimi toplamaya gelmemi istemediler onlar topladı.çeyizim çöp poşetlerinde geldi ve yarısı çalınmış.havlular kıyafetler seccadeler hiçbir şeyim kalmamış.onada tamam dedim.edilen küfürleri falan hiç söylemeyeceğim.
1 aydır ayrı evdeyiz eşim tutturdu anneme gideceğiz elini öpeceksin diye.bende kabul etmeyince boşanalım dedi.şok oldum.ne zaman annesinin evine gidip gelse kavga çıkarıyordu dün gece son raund oldu.sizden akıl bekliyorum çok ihtiyacım var nolur...
şunuda ekleyeyim.dün anneme gidelim deyince ben de tabi gidelim,bileziklerimi çeyizlerimi çaldığınız için bana dünyanın küfürünü ettiğiniz için teşekkür ederim verin elinizi mi öpeyim dedim iyice çıldırdı ya anneme gideriz ya da bu iş bitti diyor.
eşim asla boşanma lafını ağzına almamışken ilk defa dün gece kullandı.çünkü ailesi boşanmamızı istiyor.görümcem demiş ki sakın beraber otururken boşanmayın annemden bilirler,ayrı eve çıkın 2 ay sonra koy kapının önüne gitsin,o zaman deriz ki ayrı ev açtık yinede gelin memnun olmadı.
bu düşünceler normal bir insanın aklına gelebilrmi sizce.
Okurken içim daraldıYardımınıza çok ihtiyacım var arkadaşlar.
7 aylık evliyim.2 yıllık flört ve 1 yıllık nişanlılık dönemi sonunda evlendik.evlenmeden önce kayınvalidemle beraber oturma kararı aldık.(eşim aldı daha doğrusu) o dönemde kayınvalidem ve görümcelerim bana o kadar iyi davrandılarki hediyeler,iltifatlar vs beraber oturmayı kabul ettim.
ama evlendikten sonra bana karşı tavırlar değişti bildiğiniz hizmetçi gibi her işi yapmaya sürekli laf yemeye,kocamla dışarı çıktığımızda yüzümüze tükürmeye falan başladı.sürekli bana hayalimdeki gelin senin gibi değildi demeye başladı.evlendiğim günden beri çok özür dilerim sen döl tutamıyorsun seni buraya süs olarak almadık çocuk vereceksin diyebaskı üstüne baskı ve beni 6 ayda 6 kez doktora götürdü bunun çocuğu olmuyor diye ve en sonunda doktor bizi kovdu.aynı evin içinde bir de 30 yaşında bekar görümcem vardı oda ayrı bir hava.sürekli senin aç karnını doyuruyorum sen el kızısın tarzı kelimeler kullanmaya başladı.o eve kocam baktığı halde ve görümcem 5 kuruş yardım etmediği halde baş tacıydı.bunlar sizlere anlatabildiklerim bir de anlatamadıklarım var ki duysanız inanamazsınız.
ben eşime 6 ay boyunca annesinin ve ablasının yaptıklarını anlattığım halde şaka yapıyorlardır takma diyerek geçiştirdi ki ben bir gün dayanamadım evi terkedip babamın evine döndüm.olanları aileme anlatınca annem sinir krizi geçirdi nasıl bunları 6 ay boyunca çekersin diye ve hemen avukatlar arandı derken eşim geldi ve ayrı ev tutacağını söyledi.yalvardı yakardı.1 ay annemde kaldım bu sürede ayrı ev açıldı bana kayın validem ayrı eve çıkmaya izin vermiş ama eşimden bileziklerimi istemiş eşimde 14 bileziğimi vermiş.bizim evimizide benim babam bankadan kredi çekerek ev yaptı.
çeyizimi toplamaya gelmemi istemediler onlar topladı.çeyizim çöp poşetlerinde geldi ve yarısı çalınmış.havlular kıyafetler seccadeler hiçbir şeyim kalmamış.onada tamam dedim.edilen küfürleri falan hiç söylemeyeceğim.
1 aydır ayrı evdeyiz eşim tutturdu anneme gideceğiz elini öpeceksin diye.bende kabul etmeyince boşanalım dedi.şok oldum.ne zaman annesinin evine gidip gelse kavga çıkarıyordu dün gece son raund oldu.sizden akıl bekliyorum çok ihtiyacım var nolur...
Öf aynen ya sonuç ne oldu merak ediyoruz sonra9 yıllık konuyu hortlatmayı nasıl başarıyorsunuz cidden çok merak ediyorum ne ararken 2011 yılına gittiniz
Herkes kanatsiz melekte olsa ev ev ustune olmuyor olmuyor OL-MU-YOR
Burada acilan kacinci konu once beraber baslayip sonra ayri evlerde olsa temelden yara almis iliskiler toparlanmiyor.
Yorum yapacak birseyim yok
Sizi magdur eden altinlariniza sebep olan kv gorumce degil esiniz.
Adam aile olma kavramini oturtamamis bu tarz insanlarda kok aile ailesi eslerde aileye sonradan katilan ama hep el kizi olan bireyler olarak devam ediyor.
Sanki es hayat arkadasi sevdikleri degil hizmetci,yaslilikta bakim saglayacak birey ,cocuk icin tasiyici gibi bir konumda oluyor.
Surekli kendi hayatlari kararlari hayalleri yokmus gibi yonetim idare ustlerinden el cekmeme devam ediyor.
Tammami devammi kendiniz karar vericeksiniz simdi biz ne akli verelim
ayni evi kabul ettiginize gore kolay kolay vazgecemeziniz o zaman iliskileri germeyin diyebilirim sadece
Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?