Boşanalım Dedi

süper yazmışsın nokta.

Birilerini yargılamak, fikir veriyor gibi kınamak çok kolay. İnsan başına gelmeden anlayamaz. ÇAlışıyoru, 657 ye tabi devlet memuruyum, allaha şükür maaşım var, hayat şartlarına göre çok çok iyi durumda değilim ama herşeyigöze aldım yola çıkarken. Bir yıl oldu boşanalı ne annemden ne de başkasından yardım almadım. 9 yılımı verdim de ne oldu, geleceğimi çaldı benden. Bir kere hamile kaldım ve bebeğimi kaybettim, şu an 37 yaşındayım hayatta en büyük isteğim çocuğum olması idi, bu saatten sonra ne kadar mümkün söyleyin. Hayallerimi çaldılar benden, mutsuzluğumdan bile şikayetçi değildim, ama en hassas olduğum konu çocuk konusu ve kısır diye arkamdan konuşulunca silkeledeim herşeyi. Uzak bir yere tayin istedim, kendi başıma hayat kurdum, boğazıma kadar borca girdim ama mutluyum, ağladım ama sadece vaktinde kendime bir hayat kurmadığım için, anneler günleri zehir oldu bana, arkadaşlarımın çocuklarına sarıldıkça içimdeki yarama tuz basıldı, ciğerim yandı. Evet çok zorlandım ama kendimi ezdirdiğim yeter, verecek bir 9 saniyem bile kalmadı. Sabretmeseydim, alttan almasa idim, şimdi yeni bir hayatım, çocuklarım olabilrdi. İnsanları yargılamadan, kınamadanGerçekten sanal dünyada ahkam kesmek çok kolay, akıl vermeden önce düşünün lütfen. Gerçektn sanal dünyada ahkam kesmek çok kolay. Ve unutmayın insanlar yedisinde ne ise yetmişinde de odur.

Ben olsaydım o kadar dayanamayıp çoktan boşanmıştım, siz çok sabırlı davranmışsınız...
Ayrı eve geçince de düzelmediyse bence zorlamanın hiç anlamı yok...
Kimse o kadar şeyden sonra sizden gidip el öpmenizi falan isteyemez bence...

canım benim allah yardımcın olsun
inanki yazdıklarını okuyunca şok oldum nasıl insanlar böyle değişebiliyor ya aklım mantığım almıyor yaşadıkların çok zor hele de eşinin bunları görmezden gelmesi

Kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmıyor...! Eve bir evlenememış görümce varsa zaten kayınvalideyle ortak çalışıyorlar kötülüğe sanki kendi mutsuzluklarının acısını başkalarından almak dertleri..Eşin ailesinin ne yaptığını açıkca görsede onlardan taraf olacaktır..Çünkü kadın boşar yenısnı alırsın aile atılmaz zihniyetı var...oysakı oda çok ıyı bılıyordur ailesinin hatalı olduğunu ...Kocan değişmeyecektir sende tavrını koymalısın .fedakarlık yaptıkca sen mecburmuşsun gibi bunları çekmeye diye algılancaktır..

kadın demek herşeyi sineye çekicek her yapılanı görmezden gelicek demek değildir bence kesinlikle gidip özür dilemeyin bir seferliğine yaparsın bu sürekli hale gelir ve sizin hiç söz hakkınız olmaz kendi kişiliğinizden taviz vermek zorunda kalırsınız ayrıca kültürlü birinede benziyorsunuz o kaynanaları çekmek sözlerinden çıkmamak eskide kaldı artık böyle kaynana eziyetlerini aşmamız lazım hangi çağda yaşıyoruz, siz artık ipleri elinize alın bence yoksa daha çok yıpranırsınız ayrıca evlilikte öyle boşanalım demek kolay mı söylenmemesi gereken bir söz yaaa hiç söylemiceksin yada söylediğinde gereğini yapıcaksın kesinlikle kendinizden taviz vermeyin ben böylle konuları okudukça bayanlara söylüyorum kimse sizden daha önemli değil kimse unutulmaz kimsede vazgeçilmez de değil herşeyden önce sizin mutluluğunuz gelir lütfen kadın olarak artık kendimize daha fazla önem verelim...

Yorumlarınız için herkese çok teşekkür ederim.
Son duruma gelince eşim baskı yapmayacağına dair söz verdi.Bu olaydan sonra şimdilik her şey güllük gülistanlık.Ama fırtına öncesi sessizliğimi var ardında inanın bilmiyorum.Eşime son bir şans verdiğimi ifade ettim.Ve bir daha boşanma kelimesinin lügatımıza girmeyeceğini de ekledim.Neler olacak zaman gösterecek.

Kin gütmeyi seven bi insan değilim ama yaşadıklarım çok ağır şeylerdi bunları güzel bir dille ve sakinliğimi bozmadan söyledim ve eğer hala boşanmakta kararlıysan kapı orda gel eşyalarını toplayalım dedim.Benden bu cümleyi beklemediği için geri adım attı ve ne boşanması ben sinirle söyledim,boşanmak istesem babanın evine gelir yalvarırmıydım falan dedi.
işin özeti şimdilik bu kadar.Eşin blöf yapıyor diyen arkadaşlarım haklı çıktı.iyiki sizinle derdimi paylaşmışım belkide bir yuvanın kurtulmasına vesile oldunuz.çünkü kafamda çok farklı şeyler kurmuştum.

Ne olursa olsun, öfkeyle kalkan zararla oturur. Ama şu da bir gerçek ki eşin senin ne kadar kararlı olduğunu anlayınca her şey ne kadar değişti görüyor musun? Duymak istediğin şeyleri söyledi ve bence bunları sen duymak istediğin için değil, hissettiği için söyledi. Seni gerçekten kaybetmek istemiyor ve bence gerçekten seni üzen kıran o sözleri kızgınlıkla, seni üzmek, canını acıtmak için söyledi ama şimdi çok pişman. Lütfen bundan sonra dikkat et, sakın kin gütme. Bana şöyle söyledi, bana böyle söyledi diye kuruntu yapma kendine. Kuruntu yaparsan hem eşine hem kendine hayatı zehir edersin. Artık mutluluğun, huzurun tadını çıkar. Kocaman öptüm

Son düzenleme:

Anan baban seni sokakta mi buldu

Bu kadar mı değerin yok

Köle misin sen hizmetçi mi

Sen annenin biricik kızısin

Gitsin ne halt ederse etsin koca bozuntusu

Konu bana mı acayip geldi. İnanamadım. Süper iyikerken birden şeytanlaşma gibi. Yani gerçekse kurtulabiliyorsan kurtul. 100 yıllıkmış konu

Barışmışşş, anne olmuşşşş, kvalide mum olmuşşş sonra kaybolmuşşş

Eşinin de aklına yatmış ki kabul etmiş

Plan tıkır tıkır isliyor

Kendinize değer verin. Her şeyin temeli bu. Hiç kimse için kendinizden böyle büyük tavizler vermeyin. İlk hakarette çıkıp gitseydiniz keşke böyle eziyet çekeceğinize. Ama yanlışın neresinden dönerseniz kar. Bir saniye beklemeyin muhattap olmayın ayrılın

Okurken içim daraldı
Bişey soracağım bütün bunları çekecek kadar ne ezikliğin ya da kusurun vardı ?
yahu bu nasıl hikaye filmde izlesem abartmışlar derim kız sen deli misin ? Ne işin var böyle bi aileye kurtar paçanı hayatına bak hala neyin aklını istiyorsun

Neden kendinize bunu reva görüyorsunuz, hadi bir hata edip aynı evi kabul etmişsiniz, niye baba evine döndüğünüzde neden kendi ziynet eşyanızdan vazgeçiyorsunuz, size ev kurması gereken eşinizken neden birde babanızı borca sokuyorsunuz, madem ziynetinizi gözden çıkardınız, o kadar bilezik nerden baksan su içinde 40-50 bin para eder 10 gramlık bile olsa, 140 gram altından bahsediyorsunuz , gidin kendi evinizi dizin onları bozdurup, niye kayınvalideye bağışlıyorsunuz, eşinizin derdi belliymiş, boşanırsanız ziynet isteyemeyin diye, kendi rızanızla vazgeçmenizi sağlamış, güya ayrı ev açarak, boşanma davasında haklı durumada geçmiş, adam sadece ayrı ev açmadığınız için %100 suçlu olacağı bir boşanmada, ödeyeceği, maddi manevi tazminat , nafaka ve ziynet için size oyun oynamış, üstelik ev düzerken kayınpederide soymuş bir güzel, istediklerini elde edincede gerçek yüzünü göstermiş.

Herkes kanatsiz melekte olsa ev ev ustune olmuyor olmuyor OL-MU-YOR

Burada acilan kacinci konu once beraber baslayip sonra ayri evlerde olsa temelden yara almis iliskiler toparlanmiyor.

Yorum yapacak birseyim yok
Sizi magdur eden altinlariniza sebep olan kv gorumce degil esiniz.
Adam aile olma kavramini oturtamamis bu tarz insanlarda kok aile ailesi eslerde aileye sonradan katilan ama hep el kizi olan bireyler olarak devam ediyor.
Sanki es hayat arkadasi sevdikleri degil hizmetci,yaslilikta bakim saglayacak birey ,cocuk icin tasiyici gibi bir konumda oluyor.
Surekli kendi hayatlari kararlari hayalleri yokmus gibi yonetim idare ustlerinden el cekmeme devam ediyor.

Tammami devammi kendiniz karar vericeksiniz simdi biz ne akli verelim
ayni evi kabul ettiginize gore kolay kolay vazgecemeziniz o zaman iliskileri germeyin diyebilirim sadece
Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun

2011 de aCilmis konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…