Boşanalım Dedi

neden bu kadar çektin diyen arkadaşlara cevabım.

ben üniversite mezunu ve maddi durumu ortalamanın üstünde olan bir ailede yetiştim.eşimin ailesiyle kültür farklılığı oldukça uçurum.bunu küçümsemek adına söylemiyorum,onlarda gelin 2. sınıf muamele görüyor bu anlamda söylüyorum.

kayınvalideyle beraber oturma işini annem ilk duyduğunda sinir krizleri geçirdi hemen beni psikiyatriye falan götürüp caydırmaya çalıştılar.ama aşk gözümü kör mü etti yada tecrübesizlikmi bilmiyorum beraber oturacağım diye direterek ailemi karşıma aldım.

bu kadar olayı yaşadıktan sonrada aileme utancımdan söyleyemedim.kendi hatamın bedelini ödüyorum dedim kendi kendime.ya yüzüme vurularsa ya biz demiştik derlerse diye 6 ay sustum.ama babamın evine döndüğümde bırakın yüzüme vurmayı,kızım üzülme tekrar odanı yaparız altına araba alırız diye sahip çıktılar bana.

ayrıca hepinize teker teker teşekkür ederim.benim için 1 tek yorumun bile önemi çok büyüktü.anlatacak kimsem yok,aileme anlatsam 1 dk tutmazlar beni bu evde.sizler objektif olarak hiç tanımadığınız bir insan için seferber oldunuz.çok teşekkür ederim

yakın tarihte evlilikten döndüm.
olay olduğunda dünya başıma yıkılmıştı.
ağlamaktan bitap düşmüştüm.
ama anlıyorumki herşeyde bir hayır var.
belkide mutusuz bir evliliğim olcaktı.
böyle kayınvalide ve görümceleri görünce evlilikten korkar oldum.
sanırım baba evi gibisi yok.

canim benim, hic taviz verme, kesinliklede gitme, sana yaptiklarindan sonra gidersen yine seni ezmeye devam edecekler. onlar sana bu kadar hakaret ederek, tokatlayip kufurler ederk, altinlarini alarak, bu isi bitirmisler zaten, zaten evide baban kredi cekip almis sanirim, esin bu sebepten bosanacaksa ver eline valizini gitsin kiymetli annesiyle yasasin, ayy cok sinirlendim

üniv mezunu ailesi arkasında olan biri neden hala bu adamı çeker anlamak zor..sanırım kendi kaderini kendi belirliyor insan..söyleyecek sözüm yok sana saygısı olmayan bir eş ve ailesini neden çekersin orasını bence oturup düşün..

kesinlikle kayınvalide ile yaşamayı kabul etmeyin kızlar. burası gerçekten ibret alınması gereken konularla dolu.

eşin bu kadar fedakarlık yapmana değecekmi ve seni bu yaptıklaınla ömrünün sonuna kadar baş tacı edecekse elbette sende yap bişeyler bence ama yok bundan emin değilsen geri adım atma ve istediğini bir şekilde kabullendir..az uz şeyler değil yapılanlar iyi düşün bence

Sakın kendim ettim kendim buldum diye düşünme.Dediğin gibi aşk gözünü köretmiş,basiretin bağlanmış.Çok gençsin,bir de üzerine tecrübesizlik eklenince mantıklı düşünememişsin besbelli.

Eşinin ailesiyle kültür farkı önemli,hem de çok önemli.Şöyle ki,eşini o aile yetiştirmiş.Genellikle gözden kaçan veya kabul edilmek istenmeyen bir gerçek bu.Forumda eşinin ailesini kötüleyip eşini övenlere zaman zaman söylüyorum.Aile kötüyse oğulları iyi olamaz.Çocuk,büyüdüğü ailenin bilgisi,görgüsü,adetleri ve bakış açısıyla büyür.

Eşinle ilişkini ve sevgini tekrar gözden geçir.Aman ha,aman diyeyim çocuk konusuna çok çok dikkat et.Gerekirse gizlice doktora gidip,hap kullanmaya başla.Çünkü biraz daha zamana ihtiyacın var.Tekrar boşanma gündeme gelirse eşini evden gönder.Evi baban yapmış madem,sakın bırakıp gitme.Akibeti altınlar gibi olur sonra.

Ne olursa olsun annedir gidin diyemeyeceğim nasıl insan bunlar böyle hem hırsız hemde Eşinizde suç şaka yapıyorlarmışmış çocuk oyuncağı mı evlilik asla taviz vermeyin çok şaşırdım doğrusu

9 sayfanın hepsini okumadım onu söyleyim öncelikle

ama insanların eli öpülür be yav hayvanların değil ki nasıl el öpeceksiniz siz insan mı var ortada?

canım burnuma pıs kokular gelıyor, bak altınlarınıda almıslar, belkıde senın ayrı evın olmasını ıstemelerı sadece gorumcenın dedıgı gıbı elalem annemden bılır, evını ayır sonra koy kapının onune dedıgıne gore, butun bu ayrı ev kurma, altınları alma hepsı planın bır parcası olmalı. yanı gorumcen bunu bu sekılde esıne kolaylıkla dıyebılıyorsa kapnın onune koyarsın dıye, esınde ısın ıcınde, tabı bu benım dusuncem, yoksa ne dıye onca altını tutup onlara versın, hepsı beraber oturup buna karar vermısler sanırım. ınan hıc kımse ıcın hayatını zından etmeye degmıyor, kımse donupse sana soyle fedakar boyle fedakar, demez, sen kendını ne kadar ezdırırsen o kadar ezerler, ılerde bu cektıklerın ıcın degmezmıs dıyeceksın, en dogru kararı sen vereceksın, bız sana ancak tavsıyede bulunabılırız. Allah yardımcın olsun ıns.

KENDİNİZİ EZDİRMEYİN!

Eşinizle normlade aranız iyi ise kimse karışmağında ....boşanmayın derim ki zaten eşiniz boşanmayı göze almaz merak etmeyin...anlayamadım şu ki altınları neden vermiş??kendi ailesi olduktan sonra neden annesine vermiş..kendi ailesi sizsinizz!tabiki kendi annesine kardeşine vs sahip çıkar kollar durumu kötüyse maddi destek verir.. ama madem ayrılıyosun bize kim bakçam ver bakım altınları mı olmuşşş!bu ne çirkinlikk ne biçimm bi anne ne biçimm bi bayannnnn eşinnn kendi ailesine bakmakla yükümlüüüü altınlar sizindi sanırım dinimizde eşinizin altınlarını izinsiz almak çok büyük günahh....diyelim borcunuz var ve eşin senden rica etti tamam dedin ama için istemiyo üzülüyosunn eşine yine helal deyil ....bu dünya geçiçii....alttan ala ala çıkarmayın kimseyi başınıza...bu nebiçim kayınvalide bu nebiçim görümce afedersiniz ama bu nasıll koca?aileniz sizi ezdirmek için büyütüp o yaşa getirmedi ...tafsiyem şuki kimseye saygısızlık etmeyin sinirle kötü sözde sölemeyin mesafe koyun ki bu tip kötü insanların söylemeye yeri kalmasın...okadar sinirlendimkiiiiiiiiiiii!
Allah yuvanıza huzur mutluluk versin inşallahh heppsi geçicekk üzülmeyin lütfen

canım sen tam olması gibi davranmışsın ve sonunda ayrı evede çıkmışsınız yani sen kazanmışsın parçalanmış olarakta olsa.
bana sorarsan git annesine çünkü anladıgım kadarıyla ailesi dolduruyo eşini yani ayrılmanızı saglamaya çalışıyolar.ee budurumda eger sen gitmezsen ekmeklerine yag sürmüş olucaksın.eşini seviyosan git ama eşini al karşına konuş sakın evliligimiz bitecegi için gittigimi bundan korktugumu sanma sadece seni sevdigim için gidiyorum de.vede ekle bundan sonra bana böyle saçma sebebplerle boşanalım dersen eger ilk adımı ben atarım ve boşarım seni de

istediklerine boyun eğersen aynı şekilde devam eder sorunlarınız, eviniz ayrı olsa da. bence de diret daha gençsin ve çocuk yokken diretmek çok daha kolay diye düşünüyorum. boşanalım demek öyle kolay mı, şaka ile de olsa ağza alınmamalı bir evlilikte. her sorunda seni böyle tehdit edecek madem yol yakınken dön derim ben. ailenin ve kendi gururunu düşün. şimdi geri adım atarsan ömür boyu seni saymaz ne eşin ne de ailesi....

nıye her ünüversıte mezunu ve aılesının durumu ıyı olan kadın hemen boşanmalımı bence sonuna kadar dırenmelı eger sevıyor ve sevılıyorsa erkekler yaptıkları hataların farkına cok sonra varıp pişman olabılıyolar eger eşi gerçekten pişmansa bence sonuna kadar sahip çıkmalı evlılıgıne bayan arkadas öyle bırakıyım gıdıyım ünü mezunuyum aılemınde durumu ıyı olmuyor napcak bu kadın boşandı gitti hadi dıyelım bıdaha evlendı ne malum eşinin bu eşinden daha ıyı olucagı belkı melek gıbı kaynanası görümcesı olucak eşi bu kez berbat olucak öyle dahamı ıyı bence kesınlıkle boşanma evınde ayrıymıs kin tutma kımseye eşinın dedıgı gıbı özel gunlerde gıt hıc bır sey olmamıs gıbı konus eşiının yanında gıttıgın zamanda fazla kalmamaya özen göster eşinede asla annen bana şunu dedı falan deme he eşinlede barış fazla naz aşık usandırır senın sorunun kaynanala görümcenle evdeyken bıle ınsan annesıyle tartışıyor kardeşiyle tartısıyor kımsenın hayatı dikensız gül bahçesi değil bunuda sakın unutma bence

canım oncelıkle yasadıklarına uzuldum arkadasım..
hıc bır ınsan evladı boyle davranılmayı haketmez.
daha evlenelı ne kadar olmus ne doktoru ne bebegı? bence bebek kararı alma bu donemde sakın!
once bır evlılıgıne yolunu oturt bakalım.

ayrıca boyle davranmalarına esının verdıgı tepkı olarak SAKA YAPIYORLARDIR lafını hıc begenmedım arkadasım. nasıl saka bu? esının aılesınde boyle degısık sakalar yapılıyormu
allahım hele hele bılezıklerını almalarını hıcccc anlamıyorum..

esınınde barısmazsan bosanalım demesı de cok tuhaf..
dıger yorumları okumadım ama bence bır kendını dınle bakalım
esın boyle her dedıgını yapmadıgında bosanalım dıyecekse ısın var arkadasım bosanmak kolay bıseymı allah askına

İnsanları tanımadan nasıl kırıcı yorumlar yapabiliyorsunuz? Benim de kayınvaldemden eziyetim vardı ve 9 yıl sabrettim ne oldu? Maddi manevi yediler beni kaynanamla görümcem, 9 yıl boyunca hem kendi evime hem onlara bakdım, sırf eşimi sevdiğim saygım olduğu için. Ve benim eşim bana öyle baskı yada hakaret de etmiyordu. Sadece olaylara karşı tepkisizdi, son nokta kaynanam kısır diye herkese anlatınca, yürü git sana çocuğu anan yapsın dedim. 9 yılımı ne için verdim, korkak bir erkek için mi? Annem beni onlara hizmet edeyim, onlar mutlu olsun diye kendimi paralayım diye mi doğurdu? Peki ben kimim? Kadınlık bu kadar mı basit? Onur, guru, kalp, vicdan, insalık nered? Canımı, hayatımı onlar mı verdi. Kocam olacak adamın benden ne üstünlüğü var? Madem beni seviyo yaptığım fedakarlıkları görüp karşılığını verecek, vermiyorsa onunla mutsuz olduğum kadar onsuz da mutsuz olabilirim ben. Mutsuz olmak için ona ve ailesine ihtiyacım yok. Evlendikden sonra bile erkek ailem diye annesi ve kızkardeşinden bahsediyorsa ve ben kadın olarak hala sesimi çıkarmadan iki yüzlüce onun ailesine yalakalık yapıyorsam kadın olmak istemiyorum. Bilmeden başınıza gelmeden ahkam kesen hanfendi, kadınız biz, mal değil, hayattaki misyonumuz erkekleri mutlu etmek değil. Mutluluk karşılıklıdır. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes birbirine saygı göstermek zorundadır, bu insanlığın gereğidir. Gösterdiğim saygıya rağmen, psikolojik şiddet görüp, eziyete maruz kalıyorsam, elimden gelen herşeyi yapmışımdır ve sıra ayağımdan geleni yapmaya gelmiştir. Gitmek. Lütfen yorum yaparken ahkam kesmeden önce karşınızdki insanları düşünün. Biz kadınlar güçlüyüz ve mecbur,yetten dolayı evlilik sürdürmeyiz. Evlilik yürek ve mantıkla olur. Biri yoksa evlilik 9 ayda olsa 9 yılda olsa biter.

white1903 arkadaşım allah hakkında hayırlısı neyse onu versin, üzüldüm.

Onlar zaten planını yapmışlar, baksana biz her türlü imkanı verdik gelin geçimsizdi gitti demek planları. Ne demek 6 ayda 6 kez doktora gitmek. Evliliğin ilk bir yılında hamile kalmamak normaldir. Kadın bünyesi bu ddaldır çıkar boyacı fıçısı değil. Bir yılda fiziksel olarak ancak düzene girmek normaldir. Bünyeden bünyeye göredeğişir elbette ama bir yıl hamile kalamamak kısır olduğun anlamaına gelmez, bu bir. İkincisi eşimin hatırı evliliğimi sürdüreyim dersin alttan alırsın, bayramlarda seyranlarda gidersin evin küçüğü olduğun için hizmeti sen yaparsın, zoruna gider mi insanın hayır gitmez, bayramdır, birlik beraberlikdir. Sonra yemek saati gelip masada sana yer olmadığını görünce, yarken sadece eşine yatacak yer olduğunu görünce, sanki sen ykmuşsun gibi davranılınca bazı şeyler dank eder. Eşinin yanına sığışır yatarsın ama sen dünya kıymetlisi oğlu ile yatıyorsun ya o insan müsvettesiin gece gelir gider odanıza girer. Sen uyuyor numarası yaparsın o başınıza oturur oğlunun üstünü örter, saçlarını okşar, sen orda malsın ya. Bunlar sadece başlangıç.... Gerisni ben anlatmak istemiyorum çünkü anlattıkça yeniden yaşıyorum ve hiç kimsenin bunları yaşamasını istemiyorum.

sence seviliyor mu ?

bence kadın kendini ezdirmeyecek yok efendim pişman olurmuş ilerde bilmem ne..siz razıysanız çekmeye bana laf düşmez..Ancak kendi fikrimi söylemem gerekirse benim başıma böyle bir şey gelseydi o aileye gününü göstermiştim o kocaya da..kendimi ezdiremem azıcık güçlü olun ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…