Bosanan anneler yardim!!!

Nazlican333

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Bir yıl önce eşimden boşandım.9 yaşında bir kızım var.Eski eş çocuğu iki hafta da bir ve kışın bir hafta yazında 15 gün görüyor.Eski eş 4 kardeşler ve hepsi bekar onlarla birlikte yaşıyor.Bense bulunduğum yerde yek yaşıyorum.Aile bağlarımız çok kuvvetli değil hayatta yalnızım diyebilirim.Cocuk babasına her gittiğinde ailecek beni ve ailemi çocuğa kötülüyorlar.Cocuga bunların doğru olmadığını anlatmaya çalışsamda beni hiç dinlemiyor sürekli onlari dinliyor.Bu her konuda böyle.Ben ona doğru davranış kazandırmaya çalışıyorum ama o yine beni dinlemiyor.Yani hicbir konuda beni dinlemiyor çok konuşuyorum anlatmaya çalışıyorum ama hep onları dinliyor her konuda.Onlarda yanlış yönlendiriyorlar çocuğu erkektir kızar küfreder gibi bağırır gibi şeyler söylüyorlar cocuk bunları normal kabul etmeye başladı.Ne yapacagimi bilmiyorum inanın akıl almaya ihtiyacım var.

Allah yardımcınız olsun. Eski eş ve ailesine de akıl fikir versin

O yaş grubu anneyi dinlemiyor
Ben de benzer durumdaydım. Çocuk psikoloğuna götürdüm. Benim söylediklerimi söyledi o da ama beni dinlemeyen çocuk onu dinledi.
9 yaş analiz yapabileceği bir yaş. Sadece destek almanız gerekli. Bulunduğunuz şehirde bir çocuk psikoloğuna götürmenizi öneririm.

Bir süre babasında kalsın en az bir ay. O süre içinde onların kendine kötü davrandığı ve senin kadar şevkatli olmadığını görünce sana koşa koşa gelip annecim der.

Çocuklar kısa süre kaldığı yerde çok seviliyorum herşey güllük gülistanlık sanıyorlar

Pedalıyla da görüştüm.Olay baba da bitiyor onunla konusmam lazim dedi.Baba böyle bir sete asla yanaşmaz.Sucunu kabul etmez ki

Şu durumda sık görüşsün diyemem ama Baba neden cocuğunu bu kadar az görüyor?
İlgili bir baba mı? Beraber pedagog yardımı alsanız?

Allahım kolaylıklar versin inşAllah babayla konuşmayı denediniz mi gerçi nasıl biridir bilmiyorum ama yada yardım almayı deneyin.. Arada olan çocuklara oluyor işte

Benim oğlum da 6 yasinda iki haftada bir bir gece babasindakalıyordu sizin gibi sorunlar yasamiyirdum ama eve gelir gelmez babasına bir daha gitmek için gün sayıyordu.taki yaz tatili için 15 gün babasinda kalincaya kadar.o 15 günlük süre nasıl geçtiyse artık.Benim için çok çok zor geçti ilk defa oglumdan ayrı kaldım. Ama artik cocugum babama gitmeye kac gun kaldi diye hergun sormuyor.oyle bir gun cocuk bakmayla babalik olmuyor.şer gibi görünen şeylerde hayir olabilir derler.sizin içinde belki böyle uzun bir süre iyi olabilir.çocuğun bir şeyleri anlaması açısından.Benim diecegim siz doğru davrandiktan evladiniza kosulsuz ve sınırsız sevgi verdikten onunla baginizi guclendirdikten paylasiminizi cogalttiktan sonra endişelenmeyin. Cocugunuza onlarin yonlendirmesiyle tepkisel davranmayin.cocuk mutlaka anlar.neyin doğru neyin yanlış olduğunu.bu arada pedagog desteği almanızı tavsiye ederim.olusabilecek sorunlara doğru yaklaşabilmek adına. Kendiniz icin de aile desteği olmadığını söylüyorsunuz. Bence siz de imkaniniz varsa pskilojik yardım alin sizi rahatlatır duygusal yukunuzu hafifletir ve sorunlarla daha kolay basetmenize yardımcı olur.RAbbim yardımcımız olsun.biz doğru duralım elimizden gelen ne varsa yapalim evlatlarimiz icin gerisi Allah a havale..

Aslında babasına gittiğinde keyifli vakit geçiriyor.Bu yüzden oraya gitmek istiyor.Orda her istediği yapılıyor ve alınıyor.Su anda babasıyla tatilde mesela.Cocugu bu şekilde kandırıp beni ve ailemi kötülüyorlar.Baba yaptığı şeyleri hiç bir zaman kabul eden bir insan değil onunla konuşmak imkansiz.Pedagog da baba ile iletişim kurun dedi çok çaresisin inanın.

Uzun bir süre babasıyla yaşayabileceğini söyleseniz. Gidip yerinde görsün babasını uzun süre birebir. 2 haftadan 2 haftaya herkes melek olur. Tanısin babasini 9 yaş çok küçük değil.

Bosanmanin ilk yillari esler bazen boyle seyler yapabiliyor. Eski esinin belli ki hinci daha dinmemis. Zamanla ofkesi dinecektir. O da bosanmayi kabullenecektir. Cocugunuz da zamanla gercekleri gorecektir. Merak etmeyin cocuklar buyudukce herseyi daha iyi anliyorlar.
Ben de bosandim. Bir oglum var. Ayrildigimizda oglum 7 yasinda idi. Malesef bosanmayi sindirenemek bu. Cahillik baska birsey degil.
Suan oglum 15 yasinda. Buyudukce daha iyi anlayacak ama su an bile bazi seylerin farkinda. Uzulmeyin. Zamana birakin. Anlatmaya calismayin. O sizi izleyerek yasayarak herseyin farkina varacak zaten.

Merhaba siz anlaşarak mı boşandınız çekişmeli mi ? görüş günlerini siz mi ayarladınız mahkeme mi belirledi bu açıdan soruyorum

Merhaba siz anlaşarak mı boşandınız çekişmeli mi ? görüş günlerini siz mi ayarladınız mahkeme mi belirledi bu açıdan soruyorum
çekişmeli açıp anlaşmalı bosandik.görüş günlerini anlaşmada belirledik.Ama hakim de müdahale ediyor veriş günlerini çok kısıtlamak istiyorsaniz.avukatinizla konusun mümkün olursa karsi tarafla veris günlerinde istediginiz yonde tam bir anlaşma saglayin oyle cikin hakim karsisina derim.

Çekişmelisin anlaşmalıya nasıl döndünüz
Yani ilk başta talepleriniz neydi , anlaşmak için hangilerinden vazgeçtiniz
Mesela karşı tarafa da ilk başta velayeti istiyor muydu

Anlasmali ya dönmek onun istegiydi çünkü kusurlu olan kendisiydi çekişmeli devam etse kusurları tum yaptıkları ortaya çıkacaktı.ilk başta birsey vermek istemedi çekişmeli açtım sonra velayeti ve haklarimi alarak bosandim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…