Boşanan arkadaşlar ayrılık kader mi,aklımızın işi mi

armoni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
230
2
96
Çanakkale
arkadaşlar ben de şunu soracağım.evliliğiniz bitmeden önce ani değişimler,ani soğumalar,kaderin size yeni bir yol açacağı gibi hisleriniz mi oldu,yoksa tamamen düşünüp taşınarak, duygularınız bitirme dese de aklınızla karar alıp hatta istemeye istemeye mi boşandınız.
ben hep bir son nokta bekliyorum sanki,aklım bu evlilik iyi değil dese de ,kaderi ve duygularımı dinliyorum,bekliyorum.kendimi mi kandırıyorum boşanmamak için ne dersiniz,yoksa bitirmek içime sinmese de aklımın kararıyla bitmeli mi evlilikfisfisfis

Canımcım-düşüncelerimin pek çoğunu biliyorsun. Boşanmanın sorunlardan uzaklaştırıcı bir çözüm olduğunu düşünerek bu konuya odaklanıyoruz. Bunun bir çözüm olmadığını anladığımızda da maalesef geç kalmış oluyoruz. Bazı durumlar boşanmayı kesinlikle gerektirebilir ama ben şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılmayı düşünen çiftlerin - emek vererek - hatta bir uzmandan yardım alarak - evliliklerini huzurlu hale getirebileceklerine inanıyorum. Boşanmak-kadın için de erkek için de sarsıcı ve olumsuz etkilerinin ömür boyu devam edeceği bir eylem.
Senin bu duygularından eşinin haberi var mı canım. Eşinin boşanmaya bakış açısı nedir.? :çok üzgünüm:

ben evliyim ama benim fikrim, bosanmak bence kader degil,aklimizin isisdir.bence kader allaha tevekkül etmektir.sabredip sonucu beklemektir.senin isteklerinin disinda senin icin olusan olaylar bence kaderdir.

Ben istemeye istemeye boşandım. Fakat boşanma kararını almamdaki son neden artık evli kalamayacağımı bilmekti. Yani onunla evli kalamayacağım için hatta artık kendimden korkmaya başladığım için boşandım. Çünkü artık yaptıklarını beni öyle bir bıkkınlığa itmiştiki bundan başka seçenek yoktu. Onunla aynı evde olmayı kaldıramıyordum artık. Ben de onsuz bir evi tercih ettim. Seve seve boşandım ama başka yol bırakmamıştı bana. Yani demem şu ki, boşanmaya karar vererek olmuyor. Çünkü daha önce de iki kez boşanmaya karar vermiştim. Artık içinize bir bıkkınlık geliyor. Ama şimdiki aklım olsa sevgimin de bitmesini beklerdim. Severek boşanınca da hayat daha güzel olmuyor çünkü.

Ben boşanma kararı aldığımda herşeyi bitmiş olarak gördüm. Yani akıldada bitmişti kalptede...evleniyosun buna karar veriyosun bu akıl... Ama bundan sonraki yaşıycakların biraz kadere kalıyor. Ne çıkarsa bahtına gibi...ama boşanma kararı tam tersi bunu kalpten ve mantıken bitiren insanlar kendilerine az çok yol çizmiş ne istediğini bilen insanlar oluyor. Benim gibi....ben o katogoriye giriyorum. Yolumu çizmiştim hiç bir bağlı noktam yoktu....fakat ya severek boşananlar tamamen bitirmemiş olanları düşünürsek yine kadere kalmış işleri... hep bir kausun içinde olacakları muhtemel.....

Canımcım-düşüncelerimin pek çoğunu biliyorsun. Boşanmanın sorunlardan uzaklaştırıcı bir çözüm olduğunu düşünerek bu konuya odaklanıyoruz. Bunun bir çözüm olmadığını anladığımızda da maalesef geç kalmış oluyoruz. Bazı durumlar boşanmayı kesinlikle gerektirebilir ama ben şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılmayı düşünen çiftlerin - emek vererek - hatta bir uzmandan yardım alarak - evliliklerini huzurlu hale getirebileceklerine inanıyorum. Boşanmak-kadın için de erkek için de sarsıcı ve olumsuz etkilerinin ömür boyu devam edeceği bir eylem.
Senin bu duygularından eşinin haberi var mı canım. Eşinin boşanmaya bakış açısı nedir.? :çok üzgünüm:

canım eşim hiç istemiyor boşanmak ama,evliğin yükünden de bıkmış durumda.onu da tutan tek şey sevgi.yoksa çook bunalımlara girdi ama kopamıyor işte o da

ben evliyim ama benim fikrim, bosanmak bence kader degil,aklimizin isisdir.bence kader allaha tevekkül etmektir.sabredip sonucu beklemektir.senin isteklerinin disinda senin icin olusan olaylar bence kaderdir.

ama sen istemeye istemeye ayrılırsan bunun acısını çekiyosun ve kaderini kendin yazmış oluyosun,ama çok önemli bir olay ya da sevginin bitmesi sonucunda gelen ayrılık,bana Allah tarafından artık ayrılmaya mecbur kılınmış bir durum gibi geliyor.çünkü Allah sana başka bir hayat bahşedecek.bu iyi de olabilir kötü de tabi

Ben istemeye istemeye boşandım. Fakat boşanma kararını almamdaki son neden artık evli kalamayacağımı bilmekti. Yani onunla evli kalamayacağım için hatta artık kendimden korkmaya başladığım için boşandım. Çünkü artık yaptıklarını beni öyle bir bıkkınlığa itmiştiki bundan başka seçenek yoktu. Onunla aynı evde olmayı kaldıramıyordum artık. Ben de onsuz bir evi tercih ettim. Seve seve boşandım ama başka yol bırakmamıştı bana. Yani demem şu ki, boşanmaya karar vererek olmuyor. Çünkü daha önce de iki kez boşanmaya karar vermiştim. Artık içinize bir bıkkınlık geliyor. Ama şimdiki aklım olsa sevgimin de bitmesini beklerdim. Severek boşanınca da hayat daha güzel olmuyor çünkü.

işte senin durumun aklın işi gibi geliyor.yani boşanmasaydın da olurdu.ama sen aklınla bu kararı aldın ve sevdiğin için belkide acı çekiyosun.Diyebileceğim tek şey Allah seni ondan soğutsun böylece acın azalsın.

Ben boşanma kararı aldığımda herşeyi bitmiş olarak gördüm. Yani akıldada bitmişti kalptede...evleniyosun buna karar veriyosun bu akıl... Ama bundan sonraki yaşıycakların biraz kadere kalıyor. Ne çıkarsa bahtına gibi...ama boşanma kararı tam tersi bunu kalpten ve mantıken bitiren insanlar kendilerine az çok yol çizmiş ne istediğini bilen insanlar oluyor. Benim gibi....ben o katogoriye giriyorum. Yolumu çizmiştim hiç bir bağlı noktam yoktu....fakat ya severek boşananlar tamamen bitirmemiş olanları düşünürsek yine kadere kalmış işleri... hep bir kausun içinde olacakları muhtemel.....

işte seninki de kader işi gibi geliyor bana,yani her şey senin etkin dışında ya da dahilinde bir şekilde bitmiş.artık o evlilikteki nasipleriniz bitmiş.hayat size başka bir hayat hazırlamış mecburen gideceksin çünkü mecburi kader değişmez.

farklı fikri olan arkadaşlar lütfen yazın

canım eşim hiç istemiyor boşanmak ama,evliğin yükünden de bıkmış durumda.onu da tutan tek şey sevgi.yoksa çook bunalımlara girdi ama kopamıyor işte o da

canım bence ikiniz de hazır değilsiniz, yardım alırsanız üstesinden gelebilecekmişsiniz gibi geldi bana bu yazdıklarından..

ben ikinci kez boşanmak üzereyim bir şeyler olmuyosa olmuyo zorlamanın bir anlamı yok ben bu günlerde boşanma kararı almak üzereyim içinde bulunduğum durumu bir derdim köşesinde "yalnızlıktan korkuyorum" başlığıyla yazmıştım
aslında kalbimde bitmiş olmasına rağmen eşime çok fırsat tanıdım bir şeyleri düzeltirmi acaba diye bekledim ama boşuna bir bekleyiş bu özellikle son bir kaç aydır bunu daha iyi anladım artık ne olacaksa olsun inceldiği yerden kopsun diyorum tek istediğim eşimin benim başımı çok ağrıtmadan çekip gitmesi çünkü giderken çok daha büyük bir yıkım bırakıp gidecek gibi görünüyor

canım bence ikiniz de hazır değilsiniz, yardım alırsanız üstesinden gelebilecekmişsiniz gibi geldi bana bu yazdıklarından..

işte evet en kötüsü de bu belirsizlik. hazır değiliz ama boğuluyoruz.sanki gün sayıyoruz bugün de bitti diye o f çok zor yawmirmirmirmir yardımı kabul etmez genelde sinirli ve sabit birisi

işte evet en kötüsü de bu belirsizlik. hazır değiliz ama boğuluyoruz.sanki gün sayıyoruz bugün de bitti diye o f çok zor yawmirmirmirmir yardımı kabul etmez genelde sinirli ve sabit birisi
Tatlım engeller önünde beklemek için değil - üzerinden atlamak için vardır.
Böyle hiç bir şey yapmadan beklemek hem sizi hem de ilişkinizi yıpratır.
Bu evlilik bitme noktasına geldi nasılsa gibi düşünceler sizi olduğunuz yerde
bekler hale getirmiş. Siz gerçekten ilişkiniz için en doğru yolun boşanmak
olduğuna mı inanıyorsunuz yoksa şartlar değiştiği takdirde evliliğinizin sağlam
temeller üzerinde huzurlu bir şekilde devam etmesini mi istiyorsunuz?
İkiniz de bunun cevabını net olarak vermelisiniz. Devam etmesinden yana olduğunuza
inanıyorum. Yapmanız gereken sizi bu noktaya getiren sorunları - en baştan başlıyarak
masaya yatırmak. İkiniz de yaşanan problemde kendi yanlışını bulacak ve şurda böyle
bir tutum sergilemiştim - aslında şöyle davranabilseydim olay bu boyutlara gelmezdi
gibi kendinizi eleştirerek aynı sorunla karşılaştığınızda o şekilde davranmayacağınız
konusunda birbirinize güvenilir sözler verebilmek. Bu diyalogda dikkat etmeniz gereken
en önemli şey - karşı tarafın yanlışlarını değil kendi yanlışlarınızı bulmak. Her ikiniz
veya biriniz doğruluğunuz konusunda ısrar ediyor ve kendinizi değiştirme yönünde
bir girişime gerek duymuyorsanız - bir uzmandan yardım almayı ihmal etmeyin derim.
Birbirlerini kaybetmek istemeyen insanların doğru iletişimi bulabilmeleri için
yapılabilecek bir şey mutlaka vardır. Akılcı çözümlerle sizi en mutlu edecek
hayatı ancak siz sağlayabilirsiniz. Hiç kimse sizi kolunuzdan tutup - harikalar
diyarına bırakamaz. Bu mümkün olabilseydi - harikalar diyarına gitmek isteyen
herkesi tek tek sırtımda taşımaya talip olurdum.
a.s.

Tatlım engeller önünde beklemek için değil - üzerinden atlamak için vardır.
Böyle hiç bir şey yapmadan beklemek hem sizi hem de ilişkinizi yıpratır.
Bu evlilik bitme noktasına geldi nasılsa gibi düşünceler sizi olduğunuz yerde
bekler hale getirmiş. Siz gerçekten ilişkiniz için en doğru yolun boşanmak
olduğuna mı inanıyorsunuz yoksa şartlar değiştiği takdirde evliliğinizin sağlam
temeller üzerinde huzurlu bir şekilde devam etmesini mi istiyorsunuz?
İkiniz de bunun cevabını net olarak vermelisiniz. Devam etmesinden yana olduğunuza
inanıyorum. Yapmanız gereken sizi bu noktaya getiren sorunları - en baştan başlıyarak
masaya yatırmak. İkiniz de yaşanan problemde kendi yanlışını bulacak ve şurda böyle
bir tutum sergilemiştim - aslında şöyle davranabilseydim olay bu boyutlara gelmezdi
gibi kendinizi eleştirerek aynı sorunla karşılaştığınızda o şekilde davranmayacağınız
konusunda birbirinize güvenilir sözler verebilmek. Bu diyalogda dikkat etmeniz gereken
en önemli şey - karşı tarafın yanlışlarını değil kendi yanlışlarınızı bulmak. Her ikiniz
veya biriniz doğruluğunuz konusunda ısrar ediyor ve kendinizi değiştirme yönünde
bir girişime gerek duymuyorsanız - bir uzmandan yardım almayı ihmal etmeyin derim.
Birbirlerini kaybetmek istemeyen insanların doğru iletişimi bulabilmeleri için
yapılabilecek bir şey mutlaka vardır. Akılcı çözümlerle sizi en mutlu edecek
hayatı ancak siz sağlayabilirsiniz. Hiç kimse sizi kolunuzdan tutup - harikalar
diyarına bırakamaz. Bu mümkün olabilseydi - harikalar diyarına gitmek isteyen
herkesi tek tek sırtımda taşımaya talip olurdum.
a.s.

canım aynı babam gibi konuşmuşsun.ama sanırım bu olgunluğa biraz tecrübeyle eriliyor.ben o konuşma meselesini yapmaya çalıştım ama her açışımda heh başlıyoruz yine,bakalım şimdi ne gibi isteklerin olacak diye bir tavır koyuyor,ödü patlıyor yeni bir şey isteyecğim diye(istek dedikleri de şunlar dışarıya çıkmak,giyim,kuşam)hep evde olmayı seven bir adam.dolayısıyla her konuşmam da ben böyleyim değişemem gibi gıcık edici laflar ediyor.ya da uzman konusunda da ben oraya gidince hayata bakışım mı değişecek,o benim hissettiklerimi nereden anlayacak,daha önce kendi başına gitti ama sabit işte değişmiyor.herkesin onun sözünü dinlemesini,kararları hep kendinin almasını istiyor,sürpriz kararlardan nefret ediyor çünkü,kararıben almış oluyorum.Üzülerek bu kelimeyi diyorum ama bencil diyorum ve bencil insanlardan nefret ederim.karşısındaki insanı hiç düşünmeyen egoist insanlar.ne bileyim canım anlatacak çok şey var...............benim mutlu olmam onu ilgilendirmiyor.ama bir yandan evde de çok evcimen,kedi gibidir yani.tabi öyle sürekli iş yapar anlamında değil ama sıcaktır.fakat kimseyi beğenmez hep eleştirir kendisi neyse.....
işte yani benim nefret ettiğim tüm huylar var.işte bu huylar benim mantığımı şiddetle boşanmaya sürüklüyor,ama maalesef sevgi de bitmiyor ne berbat bir durumum anlatamam.
işte o yüzden kader tutuyor bizi diyorum,yoksa başka hiç ortak paylaşımımız yok.canım huy huy,bu huy can çıkmadıkça çıkmaz,benim hiiiiççç ümidim yok adam her an huzursuz,vıdı vıdı.ama tavsiyelerin için saol.Tek duam kader düğümü çözülsün artık.korkum ya hiç çözülmezse,ömrü böyle geçip giden bir sürü kadın var.ömrüm böyle geçmesin Allahım ama yine de her şeyin hayırlısını versin Allah'ım,dediğim gibi hata yapmak ve pişman olmak istemiyorum.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Son düzenleme:
Ah ah! Bazı erkekler sırf egolarını şişirmek için inatla yanlışa devam ediyorlar. Çok geç olmadan anlayabilselergerçek huzurun-mutluluğun sıcacık yuvasında olduğunu. Boşandıktan sonra kendilerini bekleyen olumsuzlukların farkına varabilseler keşke. İş işten geçmeden-kaybetmeden eşlerinin - yuvalarının kıymetini bilebilseler. Sabit fikirli ve bencil olmakla kendilerine de nasıl karanlık bir gelecek hazırladıklarını görebilseler. Keşke - keşke- ahhh keşkeee!!! Tatlım umarım hayat en güzel en hayırlı sürprizleriyle karşılar seni.a.s.

Ah ah! Bazı erkekler sırf egolarını şişirmek için inatla yanlışa devam ediyorlar. Çok geç olmadan anlayabilselergerçek huzurun-mutluluğun sıcacık yuvasında olduğunu. Boşandıktan sonra kendilerini bekleyen olumsuzlukların farkına varabilseler keşke. İş işten geçmeden-kaybetmeden eşlerinin - yuvalarının kıymetini bilebilseler. Sabit fikirli ve bencil olmakla kendilerine de nasıl karanlık bir gelecek hazırladıklarını görebilseler. Keşke - keşke- ahhh keşkeee!!! Tatlım umarım hayat en güzel en hayırlı sürprizleriyle karşılar seni.a.s.

kafa yok kafa yok bunlarda,ciddiyim bak.Hayat boyu hep onları birilerinin taşıyacağını zannediyorlar.Aman otoriteleri sarsılmasın derken sap gibi kalıyorlar ve bizi de mahfettikeri ile kalıyorlar.Diyorum bak bir gün bu iş bitecek böyle davranırsan,o zaman da hep tehdit ediyosun beni diyor.amaannn ne tehditi ben gerçekleri söylüyorum.ama diyorum ya kafa basmıyor,ayrılık olabileceğini düşünmüyorlar,tehdit sanıyorlar.Kendi yaptığı sert çkışları ben de öğrendim şimdi elde olmadan aynılarını ona yapıyorum,bozmaya başlamış beni de.
ama çok kızıyor yapınca,iğneyi kendine çuvaldızı başkasına diye boşa dememiş atalarımız.....

Ben bize iki yol sunulduğuna inanırım...
Ve ikiside bizim kaderimizdir...
a yolundan gidersek olucaklar başkadır...
B yolundan gidersek olaylar daha başka olur...
Bunu biz kendi aklımız ve irademiz ile seçeriz...
Ve seçtiklerimiz bizim kaderimiz olur...
Benim düşüncem budur...

Ben bize iki yol sunulduğuna inanırım...
Ve ikiside bizim kaderimizdir...
a yolundan gidersek olucaklar başkadır...
B yolundan gidersek olaylar daha başka olur...
Bunu biz kendi aklımız ve irademiz ile seçeriz...
Ve seçtiklerimiz bizim kaderimiz olur...
Benim düşüncem budur...

canım sen zaten kaderi tarif etmişsin,evet o 2 ya da daha çok yol kaderdir onlardan birini seçeriz buna da dinde kza adı verilir.ama benim daha çok arkadaşlara sorduğum artık mecbur kalırsın,son çare o dur,yani tek çaredir ayrılık,burda seçim yoktur.çünkü bir şekilde
girersin işte o yola,iste ya da isteme.benim evliliğim öyle oldu olmaması gerektiğini bile bile,mecburhissettim sanki ağzım,dilim bağlandı sanki.aklım çalışmaz oldu inan bana.o yüzden sanki benim kararlarım dışında gelişti gibi geldi her şey.işte boşanan arkadaşlara da bu yüzden soruyorum ama daha tam cevap gelmedi kimseden,bir kaç kişi yazdı,sağolsunlar.umarım diğer arkadaşlarda yardımcı olur.:delphin:

bende eşimden ayrıyım ve 5 aylık bi bebeğim var yalnızlıktan korkuyorum onu aklımdan nasıl atıcam bılmıyorum

kader ya da akıl.... Allahimıa çok şükür ki kendinden nefret eder hale getirdi beni, bunun ardından hemen dava açtım, severek ayrılmak zorunda olan arkadaşlarıma Allah yardımcısı olsun...

Bilmem...
Her ikisi de sanırım...:44:
Bilenler bilir,karşılıklı gözyaşlarıyla boşandık...
Yürümeyen evliliğimiz artık bize özellikle bana çok zarar vermeye başlamıştı.. Boşanmaktan başka çaremiz yoktu bizim... Demek ki aklımızı kullanarak boşanmaya karar veriyoruz,kaderimizde olduğu için de bunu yaşıyoruz..:5:
Boşandıktan sonraki sürecim de zordu..
Şükürler olsun bugünlerime artık çok çok iyiyim...:nazar:

Back
X