Tatlım engeller önünde beklemek için değil - üzerinden atlamak için vardır.
Böyle hiç bir şey yapmadan beklemek hem sizi hem de ilişkinizi yıpratır.
Bu evlilik bitme noktasına geldi nasılsa gibi düşünceler sizi olduğunuz yerde
bekler hale getirmiş. Siz gerçekten ilişkiniz için en doğru yolun boşanmak
olduğuna mı inanıyorsunuz yoksa şartlar değiştiği takdirde evliliğinizin sağlam
temeller üzerinde huzurlu bir şekilde devam etmesini mi istiyorsunuz?
İkiniz de bunun cevabını net olarak vermelisiniz. Devam etmesinden yana olduğunuza
inanıyorum. Yapmanız gereken sizi bu noktaya getiren sorunları - en baştan başlıyarak
masaya yatırmak. İkiniz de yaşanan problemde kendi yanlışını bulacak ve şurda böyle
bir tutum sergilemiştim - aslında şöyle davranabilseydim olay bu boyutlara gelmezdi
gibi kendinizi eleştirerek aynı sorunla karşılaştığınızda o şekilde davranmayacağınız
konusunda birbirinize güvenilir sözler verebilmek. Bu diyalogda dikkat etmeniz gereken
en önemli şey - karşı tarafın yanlışlarını değil kendi yanlışlarınızı bulmak. Her ikiniz
veya biriniz doğruluğunuz konusunda ısrar ediyor ve kendinizi değiştirme yönünde
bir girişime gerek duymuyorsanız - bir uzmandan yardım almayı ihmal etmeyin derim.
Birbirlerini kaybetmek istemeyen insanların doğru iletişimi bulabilmeleri için
yapılabilecek bir şey mutlaka vardır. Akılcı çözümlerle sizi en mutlu edecek
hayatı ancak siz sağlayabilirsiniz. Hiç kimse sizi kolunuzdan tutup - harikalar
diyarına bırakamaz. Bu mümkün olabilseydi - harikalar diyarına gitmek isteyen
herkesi tek tek sırtımda taşımaya talip olurdum.a.s.
canım aynı babam gibi konuşmuşsun.ama sanırım bu olgunluğa biraz tecrübeyle eriliyor.ben o konuşma meselesini yapmaya çalıştım ama her açışımda heh başlıyoruz yine,bakalım şimdi ne gibi isteklerin olacak diye bir tavır koyuyor,ödü patlıyor yeni bir şey isteyecğim diye(istek dedikleri de şunlar dışarıya çıkmak,giyim,kuşam)hep evde olmayı seven bir adam.dolayısıyla her konuşmam da ben böyleyim değişemem gibi gıcık edici laflar ediyor.ya da uzman konusunda da ben oraya gidince hayata bakışım mı değişecek,o benim hissettiklerimi nereden anlayacak,daha önce kendi başına gitti ama sabit işte değişmiyor.herkesin onun sözünü dinlemesini,kararları hep kendinin almasını istiyor,sürpriz kararlardan nefret ediyor çünkü,kararıben almış oluyorum.Üzülerek bu kelimeyi diyorum ama bencil diyorum ve bencil insanlardan nefret ederim.karşısındaki insanı hiç düşünmeyen egoist insanlar.ne bileyim canım anlatacak çok şey var...............benim mutlu olmam onu ilgilendirmiyor.ama bir yandan evde de çok evcimen,kedi gibidir yani.tabi öyle sürekli iş yapar anlamında değil ama sıcaktır.fakat kimseyi beğenmez hep eleştirir kendisi neyse.....
işte yani benim nefret ettiğim tüm huylar var.işte bu huylar benim mantığımı şiddetle boşanmaya sürüklüyor,ama maalesef sevgi de bitmiyor ne berbat bir durumum anlatamam.
işte o yüzden kader tutuyor bizi diyorum,yoksa başka hiç ortak paylaşımımız yok.canım huy huy,bu huy can çıkmadıkça çıkmaz,benim hiiiiççç ümidim yok adam her an huzursuz,vıdı vıdı.ama tavsiyelerin için saol.Tek duam kader düğümü çözülsün artık.korkum ya hiç çözülmezse,ömrü böyle geçip giden bir sürü kadın var.ömrüm böyle geçmesin Allahım ama yine de her şeyin hayırlısını versin Allah'ım,dediğim gibi hata yapmak ve pişman olmak istemiyorum.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq: