• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanan bayanlardan yeni hayat kurmak için tavsiyeler..

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
35
Ağrı
boşanıyorum.. Enkaz halindeyim.. daha önce boşanan bayanlar bu süreci nasıl atlattığına yönelik tavsiye almak istiyorum..
benim yaşadığım çevrede boşanma çok normal değil. Nasıl baş ederim bilmiyorum..
2 yıllık evliydim.. Emek emek aldığım eşyalar, evim hepsi hiç oldu tekrar. Tekrar düzen kurabilir miyim bilmiyorum.
Daha önce boşanan bayanlar nasıl atlattığınızı sonrasını bana anlatır mısınız.. sizden güç almak istiyorum

Eşyaya anlam yüklemeyin öncelikle. Sebebi neydi boşanmanızın? Merak etmeyin öyle bir atlatılıyor ki hatırlamıyosunuz bile belli bir süreden sonra. İlk tavsiyem kendinizi meşgul edecek şeyler bulmanız. Acıklı müzik, filmlerden uzak durun. Yeni hayatınızın tadını çıkarın. Özgürlük çok güzeldir. Hele ki saçma bi evlilikten çıktığınızda. Elalem her şeye konuştuğu için takılmayın. Sizin hayatınız kimseyi ilgilendirmez. Bir şey diyene cevabı yapıştırın. Hiç çekinmeyin. Ayıp bi şe yapmadınız ya.

Eşyaya anlam yüklemeyin öncelikle. Sebebi neydi boşanmanızın? Merak etmeyin öyle bir atlatılıyor ki hatırlamıyosunuz bile belli bir süreden sonra. İlk tavsiyem kendinizi meşgul edecek şeyler bulmanız. Acıklı müzik, filmlerden uzak durun. Yeni hayatınızın tadını çıkarın. Özgürlük çok güzeldir. Hele ki saçma bi evlilikten çıktığınızda. Elalem her şeye konuştuğu için takılmayın. Sizin hayatınız kimseyi ilgilendirmez. Bir şey diyene cevabı yapıştırın. Hiç çekinmeyin. Ayıp bi şe yapmadınız ya.
o kadar çok nedeni var ki.. bu sorunlarla karşılaşacağımı daha önce deseler inanmazdım.. inşallah dediğiniz gibi işin içinden çıkarım.. çalışıyorum.. öğretmenim.. en zoru da eşim için geldiğim bu köy gibi yerde tek başıma hazirana kadar beklemek zorunda kalmam

Kimin ne düşündüğüne asla takılmayın, neredesiniz bilmiyorum ama bugün Türkiye'nin her yerinde boşanmayı olmaması gereken bir şey gibi gören insanlar var. Yani sizin oraya has bir durum değil maalesef. O yüzden bazı sözleri kulak arkası etmeniz gerekiyor, unutmayın ağzı olan konuşuyor. Siz bu kararın doğru ve yerinde bir karar olup olmadığını hesaplayın, vicdanen rahat mısınız bunu sorgulayın. Gerisi inanın boş.
Malmış, mülkmüş, eşyaymış. Hepsi gider, yerine yenisi gelir, inanın zerre değeri yok şu dünyada. Bir oda bir yatağım olsun, huzurum yerinde dursun der bizim aile büyükleri, o misal.
Her şeyin geçeceğine, bir gün tekrar o güçlü kadın olacağınıza inanın. Çok tıkanır, çok dibe batar toparlayamazsanız destek alabilirsiniz, bu ayıp değil. Arkadaş çevreniz varsa onlarla zaman geçirerek yalnız kalma sürenizi minimuma indirebilirsiniz.
Yeni ev kurmayı bile daha eğlenceli hale getirebilirsiniz, zevk ve bütçenize göre.
Allah yar ve yardımcınız olsun...

boşanıyorum.. Enkaz halindeyim.. daha önce boşanan bayanlar bu süreci nasıl atlattığına yönelik tavsiye almak istiyorum..
benim yaşadığım çevrede boşanma çok normal değil. Nasıl baş ederim bilmiyorum..
2 yıllık evliydim.. Emek emek aldığım eşyalar, evim hepsi hiç oldu tekrar. Tekrar düzen kurabilir miyim bilmiyorum.
Daha önce boşanan bayanlar nasıl atlattığınızı sonrasını bana anlatır mısınız.. sizden güç almak istiyorum
2010 senesinde benim de evim eşyalarım evliliğim hiç oldu
Eski eşim denecek adam olmadan hayatıma devam edemem , ölürüm sanıyordum.
Birdaha kimse beni sevemez, ben kimseden etkilenemem yanlız basıma çürüyüp öleceğim bu dünyada, aynen bu psikolojideydim .
Ama boşandıktan 3 sene sonra şimdiki eşimle tanıstım ve 4 yıla yaklasacak evliyim.
Evlililk ne demekmiş inan şimdş anladım.
Eşimi çok seviyorum ve çok mutluyum.

Hepsi geçiyor anlayacağın, sen boşanmaya bir yıkım olarak değil de, kurtuldugun bir hastalık olarak bak.
Hayatına daha güzel bir sayfa açmak olarak bak.
Eşyaların bir anlamı yok, evinin bir anlamı yok.
Sen mutlu olmadıktan snr bunlar anlamsız şeyler.

Geçecek gidecek, boşanınca kimse ölmüyor.
Nasıl evleniyorsak boşanmak da doğal.

Mesleğin varmış. Şimdi sen bu süreci hazirana kadar, geçici bir süreç olarak düşün. Hatta haftalara böl. Ne kadar süre sonra buradan kurtulacağına bak. Bu sürede kilo fazlan varsa ver. Yoksa evinde spor yap. Sıkılaş. Saçını hazirandan sonra nasıl değiştireceksin bunu düşün. Biraz para biriktir gardrobunu yenile. Seni ne mutlu ederse onu yap.
Eşya ev eş insanı mutlu ettiği sürece kıymetli. Yoksa çıplak ve tek geldik, çıplak ve tek gideceğiz.
(Şükredeceksin kurtulduğuna güven bana)
Sevgilerle

işin ve mesleğin var mı bılmıyorum ama çalışırssan daha güçlü ayakta kalabılırsın. boşanmayı çok abes bir durum gıbı gören bir toplumuz ne yazık ki ama hiçte öyle değil evlenmek kadar normal bşy inan bana. zamanla hersey düzelecek insanlarda ömür boyu bunu konuşmayacak birgün unutulacak. ev eşya bunları takma çok daha guzelleri olur inşallah.

bol şanslar sana

o kadar çok nedeni var ki.. bu sorunlarla karşılaşacağımı daha önce deseler inanmazdım.. inşallah dediğiniz gibi işin içinden çıkarım.. çalışıyorum.. öğretmenim.. en zoru da eşim için geldiğim bu köy gibi yerde tek başıma hazirana kadar beklemek zorunda kalmam

Çıkarsınız hocam merak etmeyin. Güçlü olun. Bu çok doğal bir süreç. Küçük yerlerde zor gibi görünür ama siz güçlü durursanız kimse size dil uzatamaz. Sayılı gün çabuk geçer kalbinizi ferah tutun.

çocuğun yoksa, ha evlendin ayrıldın, ha hiç evlenmedin.
kendine odaklan. kendini sev. gez toz eğlen. kimleri seviyorsan onlarla ol.

Sanirim cocuk yok.benim 2 yasinda çocuğum vardi.ole de guzel atlattim ki bir iliski saglikli degilse sevgi saygi yoksa tabi ki bitecek.
Bir cop almadim evden bir hirkami almadim.
Misler gibi hafifledim hayatımı yasadim.sonra yeniden asik oldum pek bi mutluyum allah bozmasin.
Benimde cevremde herkes bosanmis degil ozellikle anne tarafimda bir tane bile yok.konusacak gibi olana sanane benim hayatim istersen 10 defa evlenir bosanirim dedim.
Hersey guzel olur senin icinde ins.

Her şey olaylara nasıl baktığınla ilgili. sen bunu yıkım olarak görürsen etrafındakilere de bunu yansıtırsın. Olaya üzerimdeki bir kamburu attım gözüyle bakarsan etrafın da bir şey diyemez. Öldüm, bittim yaşayamam diye bakarsan her şey zor gelir. Bunu da atlatırım ben güçlüyüm dersen de önündeki dağları kum tepesi olarak görürsün. Yani her şey bakış açınla ilgili.

Herşey çok güzel gelip geçiyor yeter ki siz azimli olun...

9 yıllık bir evliliği tek celse ile bitirerek 1 yıl sonrasında 2. Evliliğini yapan bir kadın olarak söylüyorum ki nefes alıyorum hanımefendi yaşıyorum inanın bak hayat çok güzel gelişiyor...

Diyeceksinki hayatında biri var tabii konuşmak kolay... boşanma sürecim ile birlikte 1,5 yıl sürdü benim cenderem... Yılmadım sürekli kendimle barıştım... Kendimden özürler diledim... Bana senelerce o cehennemi yaşatmasına müsade ettiğim için kendimden af diledim... Çocuğum yok benimde sizin gibi... Hemen kendinize göre bir iş bulun ve hayata başlayın kendi paranızı kazanmak öyle iyi gelecek ki size...Sonrasında ise sosyal çevrenize bakın size iyi gelecek insanları seçin,bu süreçte sizi yoracakları ise öteleyin en asından bir süre çünkü çok hassas olacaksınız, Mecbur kalmadıkça medeni durumunuzu kimseye izah etmek zorunluluğunuz yok bu yüzden önce siz kendinize yeni bir sıfat eklemeyin... Hayatınız yeniden başlıyor hu bir yıkım değil bir başlangıç...Acıyacak üzüleceksiniz ama size geçmişi hatırlatan ne var ise uzak durun...

Sonrası her sabah daha iyiye gittiğini görerek daha mutlu uyanmak...Belki kendinizi topladığınızda aşkta çalar kapınızı...

Siz yazacaksınız hikayenizi kalem sizde şimdi başlayın masalınızı yazmaya☺️

Ohh çocuğun da yok keyfine bak. Ben eski eşime bağımlıydım resmen. Öğretmenim. ATM den nasıl para çekerim bilmiyordum. Boşandım resmen hayat varmış. Dünya varmış. Meğer o şahıs benihiçleştirmiş. Kendi gücümün farkına varınca her şey o kadar güzel oldu ki. Yeniden doğdum. Ve her gün şükrediyorum. Binlerce kez. Sen de kendine odaklan. Boşanmak isteyip yapmayan mağdur olan binlerce kadın var.

bütün içsel kaynaklra sahipsiniz. yetişkinsiniz. bireysiniz. güvenin kendinize. , kişisel gelişiminize odaklanın. farklı hobiler edinin. çevrenizi genişletin. her şey yoluna girecek, hiç endişe etmeyin. kimsenin size boşanmış kadın / dul vesaire gibi etiketler yapıştırmasına izin vermeyin. ben iş başvuru formlarında bile bekarı işaretliyordum ve sonra ma boşanmışsınız diye soranlara, evli olmadığıma göre bekarım, bu ayrımın bana yapılmasına izin vermiyorum diyordum. güçlü ve dik durun. kimse sizi ezemez bundan dolayı.

Zor bir donemin başindasin kardesim. Ayni kaderi yasiyoruz. Ben ayrildiktan bir sure sonra toplum arasina girmedim sanki girdigimde tum gozler bende gibiydi. 1-2 sene kendime gelemedim kimseye guvenemedim.psikolojik rahatsizliklarim basladi basaramama korkusu takinti. Sonra uzmana gittim ilac kullandim 1 sene kadar.ayrildiktan 3.5 sene sonra evlendim suanda 8 aylik evliyim. Gorucu usuluyle tanistik

Zor bir donemin başindasin kardesim. Ayni kaderi yasiyoruz. Ben ayrildiktan bir sure sonra toplum arasina girmedim sanki girdigimde tum gozler bende gibiydi. 1-2 sene kendime gelemedim kimseye guvenemedim.psikolojik rahatsizliklarim basladi basaramama korkusu takinti. Sonra uzmana gittim ilac kullandim 1 sene kadar.ayrildiktan 3.5 sene sonra evlendim suanda 8 aylik evliyim. Gorucu usuluyle tanistik

İşte bu yüzden kendimizi soyutlamamalıyız...Ayıp değil ki boşanmak,kötü birşey hiç değil tabii edepsizlik veya farklı bir sebep ile boşanmadıysanız... İşten ayrıldığınızda da insanlar size böyle mi bakacaktı?
Ya da farklı bir şehire yerleşseniz... Olay sadece bunu sıradan görebilmek yürümeyen bir arabayı itmek çekmek nedendir...Biraz barışık olalım kendimiz ile ve bu adım ile yüzleşelim... İnanın herşey sizin için daha kolay olacak ozaman.Beklerseniz boşa adım atmış hissedersiniz biryerden başlamalı ve sizi gafil avlamak için bekleyen bilinçaltınıza fırsat vermeden ben başardım bakın yapabiliyorum ve yapmaya devam edeceğim inancını hem kendimize hemde etrafımızda olan nice insana gösterebilmeliyiz...
Dilerim şimdi çok çok daha iyisinizdir ve herşey gönlünüzce olur

İşte bu yüzden kendimizi soyutlamamalıyız...Ayıp değil ki boşanmak,kötü birşey hiç değil tabii edepsizlik veya farklı bir sebep ile boşanmadıysanız... İşten ayrıldığınızda da insanlar size böyle mi bakacaktı?
Ya da farklı bir şehire yerleşseniz... Olay sadece bunu sıradan görebilmek yürümeyen bir arabayı itmek çekmek nedendir...Biraz barışık olalım kendimiz ile ve bu adım ile yüzleşelim... İnanın herşey sizin için daha kolay olacak ozaman.Beklerseniz boşa adım atmış hissedersiniz biryerden başlamalı ve sizi gafil avlamak için bekleyen bilinçaltınıza fırsat vermeden ben başardım bakın yapabiliyorum ve yapmaya devam edeceğim inancını hem kendimize hemde etrafımızda olan nice insana gösterebilmeliyiz...
Dilerim şimdi çok çok daha iyisinizdir ve herşey gönlünüzce olur
Tesekkur ederim hepimiz mutlu olalim. Suanda zaten o donemde kendimi soyutladigima pismanim. Artik gayet normal bi olay bu durumlar. Keske bosanmasalar olmasa ama anlasilamiyorsa da yapilcak bir sey yok. Hayat devam ediyor

2 cocuk ile bosanip ayakta duran tekrar yeni bir hayat kuranlar varmi? Suan bosanma asamasindayim ve asla mutlu olmicakmisim gibi geliyor..

Back
X