bende 13 yıllık evliyim evliliğimizin ilk yılları çok çalkantılı geçmişti eşimin beni kendine uydurma cabası benim onu değiştirme çabalarım sürekli bir kavga hali 1 de oğlum vardı ozaman 3 yaşındaydı ben artık yeter dedim baba evine döndüm yaklaşık 1 ay kadar kaldım avukatla görüştüm boşanmaya kesinlikle kararlıydım eşimden hergün telefonlar eve gelmeler araya aracıları koymalar .neyse konuştuk bu sana son şansım dedim ya istediğim gibi olursun yada bu evlilik biter bir daha asla affetmem kabul etti ve aradan 9 yıl geçti bir oğlum daha oldu iyiki barışmışım çok mutluyumhayatımın en güzel günlerini yaşıyorum bazen düşünüyorum boşansaydık ne olurdu diye sonra düşüncesi bile korkutuyor beni hemen kafamdan siliyorum eşimede söylüyorum zaten bu evliliğin mimarı sensin diye gelmeseydin o kadar ısrarcı olmasaydın şimdi ayrılmıştık en basitinden oğlumun bir kardeşi bile olmayacaktı öz anne ve öz babasından bence son bir şans ver ilerde pişman olmamak için en azından vijdanın rahat olur elimden geleni yaptım dersin karar senin canım ve bu kararın 3 kişinin hayatını belirleyecek eşinin sesin ve en önemlisi çocuğunun iyi düşün derim ben
Bence oğlunuda onunla yaşayabileceği hayata çok fazla katmadan dene. O çocuk zaten nereye giderse gitsin sevildiği için her yere alışıcaktır. Ayrı anne babanın çocuğuyum hatta küçükken pek anlamadığımdan bu durumu seviyodum bile, kime gitsem beni seviyo, ilgileniyo diyodum. Yani alışmıştım. Sen kendin için biraz dene ama aynı evi paylaşma şimdi biraz naz yap onun sinirlendiği takıldığı şeyleri yaparak dene gerçekten düzelmişmi. Üstüne git biraz ama çocuğu ordan oraya sürükleme bence. Sen dene kararın ne olursa olsun o oğlunun babası hiç bişey bu gerçeği değiştiremez. Sen kendini düşünerek hareket et. Çocuğun bu duruma zaten alışıcaktır, çünkü çok küçük. Tek başına bir kadının çocuğa bakmasınında ne kadar zor olduğunu bilen biriyim. Yanlız değilsin ama en azından ailen var. Zamana bırak tatlım, çok fazla düşünmek de bazen yanlış kararlara neden olabiliyor.
canım belki aralarda bahsetmişsindir ama sen bu adamı seviyormusun bence burada kilit noktalardan biri de bu
canımm dualarım seninle sende haklısın o konuşmalar karşısında bilmiyorumDün konuştuğumuzda "Artık herşeyi beraber yapacağız. Sen benim kankam, ailem, karım, en iyi dostum, herşeyim olacaksın. Dünyam senin etrafında dönecek, oğlumu ve seni mutlu etmek için herşeyi yapmaya hazırım. Ben namaz niyazla yaşıyorum artık. İnançlarım çok güçlendi. Ama sen istersen eğer seninle gece kulübüne bile gelirim, cemaatten çık dersen çıkarım, evimde yaparım ibadetimi, giydiklerine tek kelime etmem, karışmam. Yeter ki son kez dene, benimle yeniden evlen ve gör sizin için neler yapabileceğimi. Allah'tan başka kimseye kul olunmaz ama ben oğluma ve sana kul köle olmak istiyorum, yeter ki evet de" dedi. Daha neler neler. İnanamadım kulaklarıma ama dedim ya korkuyorum. Yine utanmaktan, ayrılmak zorunda kalmaktan. Çok haklısınız. Bir şeye ne kadar yakından bakarsanız detayları o kadar atlıyorsunuz, göremiyorsunuz. Dediğim gibi zamana bıraktım. Yaşayıp görmem gerekiyor demek ki. Yakınlığınız için çok teşekkür ederim. Allah yuvanızdan huzuru eksik etmesin...
Nazarlardan uzak. Ne kadar sevindim durumunuza bilemezsiniz. Bundan sonra da herşey gönlünüze göre olsun inşallah.
Eğer geri dönersem en azından 1 yıl yeniden evlenmeyi düşünmüyorum. Çok mu saçma geliyor kulağa ne dersiniz?
canımm dualarım seninle sende haklısın o konuşmalar karşısında bilmiyorum
belki ben bile etkilenebilirim ben inanıyorum zaten çocuğun için bu kadar kaarasızsın
dediğin gibi biraz zamana bırak ailene anlat güzel güzel eğer tekrar barışıp hayal
kırıklığı yaşarsan (umarım olmaz) geri dönücek bir ailen olsun ortada kalmaman için dönersende evet hemen nikah kıyma bu mantıklı biraz dene ve gör rabbim senin ve
oğlun için hayırlı olan neyse onu yapmana yardımcı olsun inş
evett bak bunu söylemen çok güzel olmuş önce aileni bir ikna etsinÇok teşekkür ederim, ne kadar güzel insanlar var burda, güç veriyorsunuz, destek oluyorsunuz. Önce ailemle konuşmasını ve onları ikna etmesini söyledim. Sonrasında onlar tamam derse ben oturup tekrar düşünüp öyle karar vereceğim deneyip denemek istemediğime dedim.
bir yuva kolay kurulmuor malesef.Kolayda yıkılmasın be canım.Sen barışma şartı olarak psikiyatri tedavi öner.Beraber gidin.Ama sen bu arada ailenin yanında kalmaya deam et.Bir baak bakalım orda durum nedir düzelme umudu varmı.En güzeli en sağlıklı karar bu olsa gerek.
Deneyip denememek sizin tercihiz tabi bu tercihte gozlem yorum ve vicdaninizinda sesini dinleyin derim . 1 yil birlikte olup evlenmeyi dusunmuyorum demissiniz bu bana pek dogru bir karar gibi gelmiyor . En azindan imam nikahi olsun ki sonucta cinsel birliktelik olacak, bosuna gunaha girmeyin derim . Ayrica evlilik oncesi sartlariniza dair sozlesme imzalatabilirsiniz,
bunlari bunlari yapmassan iliski bitecek ve su kadar tazminat yada baska bir sey gibi bir sozlesmede yapilabilir tamamen size kalmis .
Umarim verdiginiz karar sizi hayatiniz boyunca uzmez ve baskalarina karsida mahcup etmez .
okuyunca cok sasirdim.. daha önceki konularini da okumustum... ve ayaklari yere basan güclü bir bayan oldugunu sürekli belirtmistim.. hala ayni fikirdeyim, kararsizliklarindan dolayi kendini kesinlikle gücsüz görmemelisin...
benim anladigim sizde ayrilmanin 2 sebebi vardi
1. maddi sikintilar, ve eski esinizin bunlari görmezden gelip farkli ugraslara girmesi
2. baski
ikisi de zincirleme kazalar seklinde hayatinizi fazlasiyla etkiledi... bence bunlar düzelmeden yeniden denemeyin... hemen kestirip atmamak, zaman birakmak ve takipcisi olmak belki iyi olur..
borclarinizdan bahsetmistiniz, onlar bitti mi, daha iyi bir evde iyi sartlar sunabiliyor mu suan esiniz...
bence bu sefer siz odun vermeyin, cunku siz verdikce esiniz daha sini isteyecektir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?