Boşandığım eşim yine peşimde. Çok kararsızım!!!

Bio, ema ve kılıçbalığı. E sağolun yani yine kafamı karıştırdığınız için
Çok haklısınız aslında. Denenmişi denemek ahmaklıktır. Ama hani bazı başarı hikayeleri var ya benim durumumdakilerin anlattığı? Mesela "iyi ki dönmüşüm vs." denilen. Ya onlardan birine dönüşürse biten evliliğim? Ya oğlum babası ve ben birlikte yaşlanabilme lüksünü yakalayabilirsek??? :85:

Amacımız kafanı karıştırmak değil tatlım biz istatistiklere bakarak konuşuyoruz ama madem ki içinden gelen ses ya olursa diyor o zaman şöyle yapabilirsin, netice itibarı ile sen bu adamla evlenmşsin ve ortada bir çocuğunuz var, 1 ay aynı evde yaşayın bakalım, bunda ayıp günah yok eğerki baktın işler iyi gidiyor basın nikahı olsun bitsin.sanıyoru bu hemen evlenmeye nazaran daha sağlam bir yöntem, bu arada evlenmeden birlikte yaşamaya karşı bir insanım ama sizin durumunuz farklı.hem bu şekilde eşinede göz dağı vermiş olursun...

Ben de böyle düşündüm, (yazdım hatta bir kaç sayfa öncesinde) ailem "tamam" derse. 1 ay değil 1 yıl nikah yapmayı düşünmeyeceğim. İlerde "acaba" dememek için 1 yılımı da feda etsem, en azından soru işaretleri kalkacağı için değer sanırım. Hatta bir kaç ayda yürüyüp yürümeyeceğinin kokusu çıkar bence. Sağolun desteğiniz için. Ama dediğim gibi henüz bir karar vermedim. Bakalım zaman ne gösterecek...

1 Yıl uzun zaman tatlım 6 ay en fazla :)hayırlısı olsun şimdiden :)

kusura bakmayın ama konularınız arasında bir tutarsızlık var.ilk açtığınız konuda kendi kıskançlıklarınızdan bahsediyorsunuz.tatile bodruma gitmeyi planladığınızı söylüyorsunuz.
eşinizin size ne kadar değer verdiğinden bahsediyorsunuz.
ama tam 2 ay sonra açtığınız konuda maddi durumunuzun kötü olduğunu,eşinizin sizinle hiç ilgilenmediğini ve kıskançlıklarından bunaldığınızı yazıyorsunuz.
ben birşey anlamadım!...

Canim ya, inan cok sevindim dene bakalim. En azindan yaslaninca denemedim demezsin.
Kimse kimsenin ayrilmasini tabiki istemez burda, ama öyle bir anlattinki bize, sanki zorlama ve mutsuzluk varmis gibi algiladik.
Bir cocuk varki arada, bence öyle gelgitler cocugun icinde iyi olmaz. Bir kararda kalmaya calis.
Hayat`da 4/4 hic birsey yok.

valla canım bence kararını vermişsin, çocuk için 1 sene denemeye değer, umarım sana verdiği sözleri tutarda ağız tadıyla oturursunuz. bence eşinin arkadaş çevresi çok önemli, arkadaş çevresini komple değiştirirse verdiği sözleri tutabilir, bence öncelikle tüm eski arkadaşlarını bırakmasını şart koşmalısın
mutlu olursunuz inşallah

------------
söylemeden geçemeyeceğim bazı arkadaşlarımız "eşin dövdü mü? aldattı mı? aç mı bıraktı? kapıya mı koydu? vs vs" gibi bir dizi manevi ve fiziksel zulümden bahsetmiş bunların yapılmaması "özel" bir durummuş gibi. yapmayın arkadaşlar siz kendinize neleri reva görüyorsunuz böyle?? bir "koca"nın bunları yapmaması ekstra iyi bir şey değildir, olması gerekendir, normalidir... normali alkışlar hale getirmeyin kendinizi de kimseyi de rica ederim[/QUOTE]

Keşke de söylemeden geçseymişsiniz. Yani siz bu yazılanlardan bunların normal karşılandığı sonucunu nasıl çıkardınız. Herhalde bunları yapmaması ekstra değil, normal. Kendime de asla reva görmem bunları. Ne o eğitim ne de zeka seviyesindeyim. Nereden çıkarttınız kendimize bunları reva gördüğümüzü.? Bunlar olmadığı için ve arkadaşımız daha önce yalnızca bir sebepten boşandığını yazdığı için ve sevginin ailenin olduğu bir ortamda bu sebep çok da çözülemeyecek bir mevzu gibi gelmediği şans verilebilir diye yazdım. Bunlar olsaydı tabi ki de olay başka boyutlara gidiyor. Tekrar okuyun bence yazılanları.

Kadınlar çoğu zaman "çaktırmadan" kıskanır. Bu yüzden de "çaktıranlara" oranla daha fazla yıpratır. Bazı stresli durumlardan kaynaklı bir başetme sorunu yaşadığım için açmıştım o konuyu. Bodrum'da bir akrabam devremülk almıştı ve bizi de davet etmişti. Bu size tutarsız bir durummuş gibi gelebilir haklısınız onu belirtmemişim sanırım. Sahiden de ilgili bir adamdı ama bu "ibadete ani yönelme" kendisini benden uzaklaştırdı ve zaten özünde yoğun yaşadığı kıskançlığı daha ciddi bir probleme dönüştü. Bir de maddi imkansızlıklar olunca iyice umutsuzluğa ve zorla dini bir yaşam biçiminin içine çekilmeye çalışıldığım hissine kapıldım. Bu da ilişkimize "altın vuruş"u getirdi. Ve kaçınılmaz son. Boşanma. Sonrasını biliyorsunuz zaten. Umarım anlatabilmişimdir...

keşke... herkesten çok oğlunuz için keşke ama chess'in de söylediği gibi önce cemaatten ayrılmasını şart koşun o zaman. birileri için değil sadece Allah için yapsın ibadetini, o ortamda kaldıkça sizden dolayı baskı görecek ve baskıyı eninde sonunda size yansıtacak.

Son düzenleme:

Hayırlı ise olsun, değilse hiç başlamasın inşallah. Doğru algılamışsınız zaten. Zorlamalar mutsuzluk getiriyor beraberinde. Yoksa kimse kolay kolay bozmaz düzenini. Şu an yaşadığım şey ciddi bir kararsızlık durumu. Ama böyle sizin gibi güzel insanların ilgisi ve desteğiyle yolumu seçmeye çalışıyorum.

Bio ve chess. (Toplu alıntı yapmayı bilmediğim için böyle yazıyorum kusuruma bakmayın )

İlginç olan kısım tam da burası zaten biliyor musunuz? Yani ex eşimin kendi başına düşünüp de ulaşamadığı doğrular konusunda cemaatten bazı abiler onu uyarmış. "Sen bu insanla cahiliye döneminde tanıştın. Bu yüzden de evlendikten sonra senin dine karşı daha fazla yakınlık hissetmeni bu kadıncağız anlasa da uyum sağlayamayabilir. Bu yüzden bir aile yıkılmaz. Sen yanlış yapmışsın. Ona bu yolu baskıyla değil, yavaş yavaş sevdirmeye çalışarak anlatmalısın. Eğer isterse onunla bara git, gece kulübüne git. İbadetine engel değil bunlar. Zamanla senin duruşun ve bara bile gitsen ağırbaşlı takılman onu değiştirebilir. Cemaat içinde de eşleri tesettürlü olmayan insanlar var. Bu tamamen kişisel bir tercih. Zorlayarak sadece soğutur, uzaklaştırırsın" gibi cümleler kurmuşlar. Çok şaşırdım inanın. Sanırım ben de fazlasıyla önyargılı yaklaşmışım bu kişilere. Şimdi bu adam o kadar pişman ki yaptığı ahmaklığa, kendine sövdü durdu "ben ne kadar akılsızmışım, çocuğumu seni kaybetmeyi göze almışım" diye. İstersem cemaati de bırakırmış. "Ben cennette de seninle olmak istiyorum, eğer bunu sen de istersen beraber kazanmaya çalışalım bunu nolur" diyor...
Kafam nasıl karışmasın ki? Bir yanda çocuğumun babasıyla yaşlanabilme umudu, öte yandan değişemeyeceği, baskıya maruz kalacağım konusunda umutsuzluk. :18:

karar vermen zor gibi görüno ama bence sen barışma tarftarısın bence eğer yapabilceğine inanıosan tekrar deneyebilirsin gerçi pek güven olmuo ama senin eşin verdiği sözleri tutar belki genelde bu sözler eve dönünceye kadar verilir ama sen gittikten sonra herşey gene aynı olur ama olmayadabilir o yüzden 1 ay bile olsa aynı evin içinde arkadaş dahi kalarak bir şans daha veririsin denersin baktın olmadı herkez yoluna dersin gerçekten durumun çok karışık allah sabır versin arkadaşım hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah

bence eşin o abileri sonsuza dek bırakmalı, yoksa üzgünüm ki sonunuz aynı olur.
zaten verdikleri öğütde saklı olan şey yine karına empoze et, ama ürkütmeden diyo benim anladığım gerçek mesaj bu
insanların Allah la arasında elçi olmamalı diye düşünüyorum, herkesin aklı beyni var düşünecek. Taşıma akılla değirmen dönmez bence
ayrıca neden ilişkinizden başkalarına bahsediyo ki, neden başkalarına napcağını soruyo, hemde sebeb olan insanlara soruyo
insanların hür iradelerine her türlü psikolojik, duygusal oyunla müdehaleye karşıyım benim görüşüm bu

Son düzenleme:

chess benim yerime de yazmış, anlattıklarınızdan ben de aynı şeyi algıladım. bakın şimdiden "ben ne kadar da yanlış tanımışım bunları" kıvamına gelmişsiniz... sonrası nasıl olacak dersiniz?

ben her şeyden önce dinde zorlama yoktur diyorum... kaldıki eşiniz kendi inançları doğrultusunda sizi zorlayarak din adına bir şeyler yaptırma çabasına girmiş kendisinde bu hakkı nerden bulduğunu çok merak ediyorum. çünkü dinimizin,müslümanlığın,islam dininin gönderildiği peygamber efendimiz bile kendisine hediye olarak gönderilen hristiyan asıllı fakat sonra kendi arzusuyla müslüman olan maria adındaki cariyeYİ kendine eş yapmıştır ve bu eşinden ibrahim adında bir oğlu olmuştur ve 2 yıl yaşamıştır. ve müslümanlığı en iyi şekilde temsil etmiş,en güzel şekilde yaşamış,en ince detayına kadar anlatmış olan peygamberimiz maria adındaki eşi müslüman fakat saçı açık olduğu halde neden kapalılığa zorlamamıştır? şimdi eşini başkalarının aklına uyarak kapatmaya çalışan sözde müslüman kocalar peygamber efendimizden dahamı müslüman,dahamı yüceler? O Kİ PEYGAMBER İKEN BUNU YAPMIYORSA SİZ KİM OLUYORSUNUZ?

Ama gerçekten de ben bu insanların "boşver, sen tesettürlü, dini bütün bir hanım bulur evlenirsin. O da madem kabul etmedi kendi yoluna baksın" türünden cümleler kurup, bir ailenin önemini göz ardı edecek şekilde konuşurlar diye düşünmüştüm. Demek ki yanılmış, ön yargılı davranmışım. Sadece bunu söylemek istedim. Bağnaz insanlar olarak nitelemiştim onları. Yoksa herhangi bir kıvama gelmiş değilim. Keşke gelebilsem, herşey çok daha kolay olurdu. Yürekten inançlı olmak hayatı kolaylaştıran bir durum. Örneğin eşimin ablası 2 yıl önce vefat ettiğinde, annesinin (son derece inançlı bir hanımdır) kendini paraladığını hiç görmedim. İnanılmaz bir teslimiyet içindeydi ve ben çok imrenmiştim o duruma. Hayatla başa çıkma konusunda "dini inançlar" acaip yardımcı oluyor insana. Bu lüksü herkes yaşayamıyor. Ama işte insanın kendini zorlamasıyla da edinilebilecek bir şey değil "inanç" ne yazık ki...

Çok teşekkür ediyorum ne kadar güzel ilgileniyorsunuz konumla. Güç veriyorsunuz, sağolun...

Ne kadar doğru, ne kadar haklısınız...

Amin. Çok teşekkür ederim, yaşayıp görelim bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…