Boşandıktan sonra hayat

Günaydın Kk, direk konuya girmek istiyorum çünkü çok mutsuzum..

Yaklaşık iki yıllık bir evliliğim var. Düğüne 10 gün kala dahi kv yüzünden ayrılma kararı almıştık(keşke o zaman bitseymiş.), evliliğimiz sürecinde de boşanma kararı aldığımız olmuştu (4-5) olmuştur sanırım.

Çok detaya girmek istemiyorum ancak özetlemem gerekirse; her defasında bir şekilde ortalık karıştıran,iftira atıp söylemediğim şeyleri eşime "senin karın bana bağırdı, kötü konuştu" diye anlatan(eşim hep inanır.), tatildeyken bile günde 4-5 kere oğlunu arayan, her şeye karışan bir kv; söz konusu annesi olduğunda eşi olduğumu unutup dış kapının mandalıymışım gibi davranan ve herr şeye rağmen annesini pohpohlamamı isteyen bir eş. Dün yine tartıştık; bizden olmaz, eşyalarını topla gibi söylemlerde bulundu.

Bu defa ben de ciddiyim sanırım ancak ne yapacağımı bilmiyorum.. -Çocuğum yok, tedaviye başlamıştık.-

Annem ve babam ayrı babama gidemem eşiyle görüşmüyorum; annem evli bir süre onda yaşayabilirim ancak bu evden kendime ait olan mobilyalarımı götüremem evleri küçük.
24 yaşındayım çalışmıyorum, satış danışmanlığı tecrübem var ancak şuan piyasada malum iş yok çalışsam bile büyükşehirde yaşıyorum maaşım geçinmeme yetmez ayrı eve çıksam.
40-45 bin lira kadar altınım var düğünden onları alabileceğimi söyledi eşim, onları alıp bankaya atacağım. Şuan gözüm korkmuş durumda, ne yapacağımı bilmiyorum.

Mesleği olmayıp boşanan varsa aranızda, tecrübelerini benimle paylaşabilir mi?
Ne yapmam lazım? Nereden başlarım, nasıl yaparım?
Canım eğer illa boşanmak istiyorsan 1- evi sen terketmeyeceksin. Evi terketti diye tutanak vs tutturur.Boşanana dek o gütsin evden. 2- nafaka alabilirsin. Onun maaşına göre belirlenşyor. 3- fakirlik tazminatı alabilirsin. Boşanınca çalışmaman nedeniyle,sanırım çalışsan bile, alınıyor. İyibir avukat bunları zaten halleder.

Eşine annesine herşeyi yetiştirmemesi gerektiğini öğreteceksin.

Son gebeliğimde hamile olduğumu söyletmedim ben, doğumdan sonra haber verdik...
Aynen,ben,benim aileme bile bahsetmeyelim diyordum esime,ki o da bahsetmesin.Oyle oyle anladi simdi paylasmiyor bir seyimizi.

Günaydın Kk, direk konuya girmek istiyorum çünkü çok mutsuzum..

Yaklaşık iki yıllık bir evliliğim var. Düğüne 10 gün kala dahi kv yüzünden ayrılma kararı almıştık(keşke o zaman bitseymiş.), evliliğimiz sürecinde de boşanma kararı aldığımız olmuştu (4-5) olmuştur sanırım.

Çok detaya girmek istemiyorum ancak özetlemem gerekirse; her defasında bir şekilde ortalık karıştıran,iftira atıp söylemediğim şeyleri eşime "senin karın bana bağırdı, kötü konuştu" diye anlatan(eşim hep inanır.), tatildeyken bile günde 4-5 kere oğlunu arayan, her şeye karışan bir kv; söz konusu annesi olduğunda eşi olduğumu unutup dış kapının mandalıymışım gibi davranan ve herr şeye rağmen annesini pohpohlamamı isteyen bir eş. Dün yine tartıştık; bizden olmaz, eşyalarını topla gibi söylemlerde bulundu.

Bu defa ben de ciddiyim sanırım ancak ne yapacağımı bilmiyorum.. -Çocuğum yok, tedaviye başlamıştık.-

Annem ve babam ayrı babama gidemem eşiyle görüşmüyorum; annem evli bir süre onda yaşayabilirim ancak bu evden kendime ait olan mobilyalarımı götüremem evleri küçük.
24 yaşındayım çalışmıyorum, satış danışmanlığı tecrübem var ancak şuan piyasada malum iş yok çalışsam bile büyükşehirde yaşıyorum maaşım geçinmeme yetmez ayrı eve çıksam.
40-45 bin lira kadar altınım var düğünden onları alabileceğimi söyledi eşim, onları alıp bankaya atacağım. Şuan gözüm korkmuş durumda, ne yapacağımı bilmiyorum.

Mesleği olmayıp boşanan varsa aranızda, tecrübelerini benimle paylaşabilir mi?
Ne yapmam lazım? Nereden başlarım, nasıl yaparım?
Eşyaları babanızın evine koyun görüşüyorsanız eğer bir odada bir süre tutabilir herhalde ya da ucuza depo dükkan falan var ufak küçük birşey bulursanız oraya koyun. Ama bence yani ben olsam öyle yapardım satardım hepsini sonuçta eski anılarımı hatırlatır. Sonra 2. El bişeyler alırdım ya da eşyalı bir ev tutardım. Bu arada annenizin yanında kalabilirsiniz iş bulana kadar. Bulduğunuz gibi de ayrılın annenizin yanından paranızda varmış o parayla evi tütün depozito vs. Sonra çalışır geçinirsiniz kendi kendinize

Yatılı cocuk bakıcılıgı düşünmez misiniz arastırsanız ? Ben bizim ikizler için arıyordum mesela 4 5 bin sigorta şeklinde genelde fiyatlar.mutfak kira masrafı da olmaz.bir iki yıl böyle geçirirseniz sonrasında kendi yolunuzu çizmek daha kolay olur

Benim kayınvalidemde evimizde huzursuzluk çıksın diye parası olduğu halde eşime ilaçlarının parasını ödetiyor aylardır.Nerdeyse bizim kiramız kadar ilaç parası var.Durumu gayet iyi olmasa karşı çıkmazdım ama rahat bir hayat yaşayan, tüm emeklisiyle dolabını doldurup kalan parasıyla ne yaptığı belli olmayan biri.Bizimde dolabımız bomboş.Gerçekten ‘ANNE’olsa evladına bunu yapamazdı.İkinci karısı gibi resmen hatta ilk bile olabilir.Oğluna ev aldırtıp bizimde kirada oturmamız ve ev sahibi olabilmemiz için bize beş kuruş faydası olmadığı gibi birikim yaptırmaması huzursuzluk sebebi değilde nedir? Benim eşim benim masraflarımı karşılamazken annesinin elini cebine attırmıyor ne kadar yiğit bir adam dimii? Bunu erkeklik sanıyor.Ama karısını başkalarına muhtaç eden erkek tipi bunlar.Biz kıt kanaat geçinirken birde onun masraflarını karşılıyoruz.Söylemediği daha neleri ödettiriyor kim bilir.Benim hakkımdan gidiyorsa eğer haram zıkkım olsun.böyle adamlarla ne evlenilir ne çocuk yapılır.Yarın çocuklarınada bakamaz onlarında rızkını annelerine yedirirler.Güvenmeyin!

Sadece akıllı ve kurnaz kadın olacaksın...

Evine aldığın bulaşık sepetinden 500 km ötedeki kv nin nasıl haberi oluyor...

Burdan gördüğüm kadarıyla hata sende, yönetmeyi bilmiyorsun...

Hemen hemen tüm kv ler senin kv gibi, tüm eşler senin eşin gibi
Ya kurnaz kurnaz diyip durnussun ama ben nikahlı kocama karşı sürekli hesap kitap içerisin de mi olacağım? Sana göre durum böyle ve bu durum bence çok çirkin.

Sürekli Bi entrika napıyoooz abi satranç mı oynuyoruz sürekli bir hamle düşüncem. Hiç bana göre değil mesela. Ki bu kızın evliliği taktikle falan çözülmez.

Ya kurnaz kurnaz diyip durnussun ama ben nikahlı kocama karşı sürekli hesap kitap içerisin de mi olacağım? Sana göre durum böyle ve bu durum bence çok çirkin.

Sürekli Bi entrika napıyoooz abi satranç mı oynuyoruz sürekli bir hamle düşüncem. Hiç bana göre değil mesela. Ki bu kızın evliliği taktikle falan çözülmez.
Haklı olabilirsin bu konuda ama;
Kv 'deler de hep entrika yapmıyor mu?
Kv oynuyoruz satrancı aslında, oğulları ile değil...
İki kadının mücadelesi yani

Haklı olabilirsin bu konuda ama;
Kv 'deler de hep entrika yapmıyor mu?
Kv oynuyoruz satrancı aslında, oğulları ile değil...
İki kadının mücadelesi yani
Oyunla ömür geçmez ... Mücadeleyle de insanın ömrü çürür. Olmuyorsa olmuyordur

Yelekten ceket çıkmaz

canım sen yine iyisin altınların war benim hiç bişeyim yoktu bi güwenlik belgem wardı ayrıldık aileme gittim sığdırmadılar işe girdim güwenlik olarak sonra ew tuttum yawas yawas 2. el herseyimi aldım zamanla sonra işte tekrar sewdim ewlendim tek yaşıcaksan kimseyle sırrını paylasma vakitlice ewinde ol kadın dahi olsa arkadas edinme dewir çok kötü kinseye güwen yok herkes çıkar peşinde

Benim de iki yıllık evlilik değil ama aynen cümlesi cümlesine böyle bı sevgililik dönemim olmuştu. Evlilik planliyoduk. Allahtan erkek kişisi bana tekmeyi koydu yoksa ben ondan ayrilicagimi dusunmuyodum:) kasiyerlik falan dahi olsa her isi kovalayin annenizin yanında para biriktirdikten sonra yaşıtlarınizin olduğu bir öğrenci evine bekar evine geçebilirsiniz bence. Ev arkadaşı ilanları paylaşılan çok sayfa var.

Balık baştan kokmuş aslında eşiniz nişanlı iken size çok mesaj vermiş ama olacağı varmış böylelerinden adam olmuyor maalesef
Başka sorunlarda vardı muhtemelen çok Detaya girmiyim demişsiniz... Sonsuza kadar sürmüyor bazı oluşumlar aynı ömrümüz gibi.insanlar ölür sakat kalır evlenir boşanır.. Bakış bu olmalı.... Hayat ile ilgili kimse bize senet vermez yada sözünü sonsuza kadar tutmayadabilir Aile desteği ve dilerim iş bulursunuz. Evlenmeden önceki siz oluyorsunuz. Hepsi bu. Hayat bazen yeniden başlamak. Başlangıç zordur gerisi çorap söküğü gibi gelir. Herşey olacağına varır diye düşünün. İstediğiniz gibi olmasını dilerim. Sizin bakış açınız sizi etkileyen en önemli şey.. Dünyanın sonu diye düşünürseniz öyle olur... Yeni bir başlangıç kurtuldum diye düşünürseniz öyle.

Gerçekten zor bir durum erkeğin annesi ile eşinin arasındaki dengeyi sağlayamaması ama zor da olsa halledilemeyecek bir mevzu değil.Bosanmak kolay ama sonrası inan çok daha zor eğer eşinle bizzat ciddi bir sorunun anlaşmazlığın yoksa boşanmayı ertele derim ben Kayinvaldenin yaptığı çok yanlış ama biraz zaman geçse anlayacaksın ki bu onun kendi huyudur zor bir insandır sakın kendini yıpratma boşanma kelimesini tartışmada kullanma.Biraz düşün kafanı toparla ve eşinle konuş ciddi ciddi ben devam etmek istiyorum yuvamı yıkmak istemiyorum ama sanırım çok yeniyim bu evlilikte bazı taşları oturtamadik de ben diliyle anlat sorunlarını en fazla biz diliyle eşini de dahil et kaynanani ve 3. Kişileri kavgan da dahil olmak üzere hiç bir özeline sokma!Biraz sabır biraz emek ve arkadaşın dediği gibi politik davranışları öğrenerek bunları çok rahat çözersin siyaset yap biraz bir de öyle dene.İnsallah herşey çözülecek emin ol.🌺

Böyle durumlar da neden geçinemem diye düşünülür ki? İş konusunda birşey diyemem lakin öğrenci evinde kalarak kira ve diğer masrafları bölüşerek bi süre toparlanmaya bakın bence. uzaktan eğitimden dolayı ailelerinin yanında kalıp eve boştan yere kira ödeyen öğrenciler var. Kiraya ortak birini bulunca havada kaparlar sizi.

Mavilimonata, dün gördüm konunu banlanmıştım cevap yazamadım. Çok üzüldüm daha önce de böyle bir konu açmıştın sonra düzelmişti aranız.
Şöyle ki, eğer kv haricinde eğer eşinle aranda bir problem yoksa yani iyi anlaşıyorsanız, kv’yi de idare edebilirsin diye düşünüyorum. Eşin emin ol çoğu Türk erkeğinden farklı davranmıyor. Allah daha büyük dert vermesin. Bu hayatta sırayla çocuk, eş, anne, kayınvalide olucaz olmaya devam edeceğiz. Herkes bir şeyle sınanıyor. Bu belki de senin en kolay sınavın. Hemen pes etme. Eşinle iyi isen, gerekirse kayınvalideye iyi davran, onere et, yaptıklarını görmezden gel. En azından eşin yaptıklarını görür, sana suç bulamaz.
Aynı yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum evliliğinin en güzel yıllarını bunlarla heba etme. Hiç kimse eşi de olsa yanındaki annesini kötülemez, onu yok saymaz, o yüzden sen elinden geleni yap olmazsa eşine “annenle iyi geçinmek için elimden geleni yapıyorum ama görüyorsun olmuyor” de. Zaten ayrı şehirdeymişsiniz. Büyük konuşmayayım ama nasıl anlaşamıyorsunuz anlamıyorum. Kahvaltıda annesini görüntülü mü arıyor, sen ondan önce kendi anneni görüntülü ara. Annesi sizin aldığınız eşyanın aynısından mı istiyor, benim anneme de alalım de. Bu şekilde eşine empati yaptır, kv’ye de sinir olmazsın.

İş bulduktan sonra özel kız yurtları var oraya yerleş oda olmadı kadın sığınma evleriyle iletişime geç, durumunu anlat oda olmadı akraba ilişkilerin iyi işe onlarda bir müddet kal

Back
X