Canımı acıtmak için söylemiş olabilir ama ertesi gün evleneceğini bilsem yine boşanırım. Boşanmayıp süründürmek bana göre bir şey değil yapamam.
kızlar açtığım konudan benim bir aydır yaşadığım şeyleri biliyorsunuz. Eşimden boşanıyorum mahkeme gününü bekliyorum. Eşim sabah kızımı almaya geldi dışarı çıkarmak için kızım ben gelmiyorum diye ağlayınca mecburen bende yanlarında gittim. Oyun kulübünde kızım oynarken bizde birer kahve içiyorduk onun bugüne kadar yaptığı hırçınlıklara rağmen bende inanılmaz bir sakinlik var ve hala öyleyim. Bana bugün beni aldattığı kadınla boşandıktan sonra evleneceğini söylediNe bu acele anlamadım içim acıdı beş yıllık evlilik hayatımızın onun için hiçbir önemi yokmuş peki neden benim hayatıma karışıyorsun dedim bana cevabı kızımı sen istiyorsun bu fedakarlığıda göstermelisin velayetini bana verseydin ben de evlenmeyi asla düşünmem dedi. Benim zaten öyle yeniden evlenmek gibi bir niyetim yok veya genç kız gibi erkeklerle flört edecek değilim sonuçta bir anneyim ve sorumluluklarım var ama ısrarla erkeklerle görüşemezsin yok şöyle yok böyle diye tehditler savurması beni deli ediyor. Bir de anlamadığım boşanır boşanmaz hemen evlenme hakkı var mı benim bildiğim bir süre olmuyor mu?
Kızlar açtığım konudan benim bir aydır yaşadığım şeyleri biliyorsunuz. Eşimden boşanıyorum mahkeme gününü bekliyorum. Eşim sabah kızımı almaya geldi dışarı çıkarmak için kızım ben gelmiyorum diye ağlayınca mecburen bende yanlarında gittim. Oyun kulübünde kızım oynarken bizde birer kahve içiyorduk onun bugüne kadar yaptığı hırçınlıklara rağmen bende inanılmaz bir sakinlik var ve hala öyleyim. Bana bugün beni aldattığı kadınla boşandıktan sonra evleneceğini söyledine bu acele anlamadım içim acıdı beş yıllık evlilik hayatımızın onun için hiçbir önemi yokmuş peki neden benim hayatıma karışıyorsun dedim bana cevabı kızımı sen istiyorsun bu fedakarlığıda göstermelisin velayetini bana verseydin ben de evlenmeyi asla düşünmem dedi. Benim zaten öyle yeniden evlenmek gibi bir niyetim yok veya genç kız gibi erkeklerle flört edecek değilim sonuçta bir anneyim ve sorumluluklarım var ama ısrarla erkeklerle görüşemezsin yok şöyle yok böyle diye tehditler savurması beni deli ediyor. Bir de anlamadığım boşanır boşanmaz hemen evlenme hakkı var mı benim bildiğim bir süre olmuyor mu?
Evlenirse evlensin hiç umrumda değil evlenirse de bu evlilikten pek hayır çıkmaz gibi geliyor kendisi bilir.
Doktora gidecektim ya vazgeçtim etrafımdaki tanıdıklarıma bakıyorum herkes depresyonda klasik depresyon ilaçları içiyorlar.
Doktorunda bana vereceği tek şey ilaç olacaktır o ilaçlara da başlayanları görüyorum bırakamıyorlar.
İlaç yerinde dışarı çıkıp gezmek dolaşmak kızımla bir şeyler yapmak daha mantıklı geliyor zaten yapı olarak da sakin birisiyim atlatacağıma inanıyorum.
Evlenirse evlensin hiç umrumda değil evlenirse de bu evlilikten pek hayır çıkmaz gibi geliyor kendisi bilir.
Doktora gidecektim ya vazgeçtim etrafımdaki tanıdıklarıma bakıyorum herkes depresyonda klasik depresyon ilaçları içiyorlar.
Doktorunda bana vereceği tek şey ilaç olacaktır o ilaçlara da başlayanları görüyorum bırakamıyorlar.
İlaç yerinde dışarı çıkıp gezmek dolaşmak kızımla bir şeyler yapmak daha mantıklı geliyor zaten yapı olarak da sakin birisiyim atlatacağıma inanıyorum.
Bugün bir kaç kreş araştırdım sonuçta rastgele bir kreşe veremem. Bir kreş var arkadaşımın oğlu orada evimize de yakın akşamları işten çıkınca arabayla rahatlıkla gidebileceğim bir yer biraz lüks bir kreş aylık 800 lira ben zaten 2000 lira civarı alıyorum maddi olarak beni zorlayacak. Ankara'da çiğdem mah. tarafında önerebileceğiniz bir kreş var mı benim görüştüğüm yer bal arısı kids diye bir yer.
Yazmayayım diyorum ama dayanamadım yine.
Neler yaşıyorsun böyle Dranas ya! Boşanır boşanmaz evleneceğim diyen bir koca ve boşanma, kır dizini otur; keşke seni okutmasaydım deyip, giden bir anne. İkisi de sana gözdağı veriyor akıllarınca ama seni ne kadar yaraladıklarının farkında değiller!
Neyse, bal arısının güzel bir kreş olduğunu duymuştum ben. Tunanın kreş masrafını ve diğer ihtiyaçlarını tek başına karşılamayacaksın değil mi? Kocan olacak kazmayla konuşmalısın bu konuyu, babanın evinden getirmedin sonuçta. Offf çok sinirlendim, biraz sert olduysa özür dilerim
arkadaşım yaşadıklarına gerçekten üzüldüm.konunu takip ettim.ama boşanma kararı vermeden yorum yapmak istemedim.umarım en az zararla bu süreci atlatırsın.allah yardımcın olsun arkadaşım
Canım ya inan senin yorumlarını okurken gülüyorum takdir ediyorum ne kadar güçlü bir kadınsın.
Evet o kazmayla konuşacağım hem kreş hem evi idare edemem kreş parasını ona ödettireceğim.
Annemin verdiği tepkiye hiç şaşırmadım bunu yapacağını biliyordum ablam da gidince yanlız kalacağım ama olsun bunu başaracağım ve o adama boyun eğmeyeceğim.
Annem cahil bir kadın 28 yaşında kocasını kaybetmiş köyde yaşamış büyümüş bazı şeyleri anlayamıyor anlayamaz da
Başka da kreş aramayacağım oraya vereceğim genelde hep memnunlar dediğin gibi kaliteli bir kreş kızım zaten sosyal bir çocuk zorluk çekeceğini zannetmiyorum kreşde çalışanlarda baya profesyoneller hem zaten çok yaramaz bir kızım var biraz disiplini öğrenmeli. Annemin söylediklerinin çoğunu yazmadım duysanız şok geçirirsiniz ama ben alıştığım için bir kulağımdan giriyor bir kulağından çıkıyor ben rezil etmişim onu
Tabi ki bunun altından kalkacaksın, aslanlar gibi hem kızını büyütüp hem de hayatını yeniden kuracaksın ama bu zamanları en az hasarla atlatman lazım.
Ablan da gitsen sen yalnız kalmayacaksın ki; missss gibi bi yavrucak var elinde, ateş topu gibidir o şimdi koştur dur arkasından.
Haklısın anneni de anlamaya çalışıyorum ama yapamıyorum yaa. Hayatta kalma mücadelesiyle kalbi taş gibi olmuş diyeceğim ama neyse.
Rezillik bir durum yok ortada. Daha doğrusu var ama reziller senin evinde değil şuanda. Onlar kendi pisliklerinde boğuluyorlar cünkü.
Kızının yaşı küçük ama bu devirde mecbur kalan her anne bebeğini kreşe vermek durumunda kalıyor. Sonuçta derdini anlatabilecek kadar konuşuyordur. Sosyalleşir, arkadaşları olur, paylaşmayı öğrenir.
Annemin hayat görüşü bu kadar yapacak bir şey yok mesela ablam ev kadınıdır ama gözü karadır evde eşini sözünü geçirir beni hep destekleyen ablam oldu annem ablama da kızdı sen bunun aklına giriyorsun diye.
Sanki rezilliği ben yaptım biraz da annem abartıyor oturduğum yer nezih bir semt kimse bana özel hayatımla ilgili hiçbir şey sormadı dedikodu varsa kesin memlekette akrabalar çıkarmıştır. Aslında memlekete gidip annemle itişip kakışmaktansa ankara'da kalmak daha mantıklı gelmeye başladı burdaki işim iyi iyi kötü çevremde var memlekete geri dönme fikri sanırım delilik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?