Boşandıktan sonra hemen evlenilebiliyor mu?

Tavuk gibi yol o hiyari

Kızım dışında kendime bir şey istemiyorum zaten arabayı bana bıraktı
Kızımın aylık masrafları için belli bir meblağ ödemesi benim için yeterli
Zaten cidden o kadınla evlenirse bir iki yıla kalmadan iflas eder duyduğum kadarıyla

tepkisizliğin, sakinliğin, dinginliğin eşini rahatsız etmiş ve senden bi tepki görmek adına blöf yapıyor olması ihtimal. bu alacağı tepkiden, senin beyninde ondan vazgeçip vazgeçmediğini analiz etmek istemiştir. ya da gerçekten çok alçak bi karaktere sahipmiş.
sonuç itibariyle güçlü olmanı ve yeni hayatında mutlu olmanı dilerim.

Canim benim insallah bu zorlu sureci cabuk atlatirsin.
Aslinda oyle insanlarin iflas etmesini isterimde olan yine kizina olur,
sonucta kazanacagi bir miktar parayi kizina verecek iflas ederse onu bile vermeyebilir.
Hayirlisi olsun o yuzden..

Insallah sen ondan hep daha daha mutlu olursun..

kocanın parası hangi bankada hangi şubede biliyorsan hemen tedbir koydur. sonuçta yarısı senin..

Madem metresinin masrafı çok olur batar diyorsunuz nafakayı sağlama bağlayın mutlaka, ilerde masrafların altından kalkamayınca sizin çocuğunuzun rızkını vermemek için mırın kırın edebilir.

Ayrıca bankada parasına da ortak olabilirsiniz, hiç değilse o paradan çocuğunuzun hakkını alabilirsiniz.Farkındayım şu anda gözünüz para pul görmüyor, boşansam da kurtulsam diyorsunuz ama ilerde kendiniz için olmasa bile çocuğunuz için pişman olabilirsiniz bazı vazgeçtiklerinizden.Şimdiden, daha boşanmadan evlilik planları yapan adam ilerde çocuğunun acil bir ihtiyacı çıktığında babalık sorumluluğunu çoktan unutmuş bile olabilir.

Şimdi boşanıyor olmanın verdiği hazımsızlıkla çocuğun velayeti üzerinde çokça durması gözünüzü boyamasın, ilerde evlendiğinde gerek yeni ailesinin belki şimdiki metresinin etkisi, gerek de uzak olmanın verdiği gafletle sizin çocuğunuzu boşlayabilir hatta hiç umursamayadabilir.Olmaz olmaz demeyin, tabiri caizse eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın.Kendiniz için değil en azından çocuğunuz için, onun geleceği için.Annesini aldatıp bu yuvanın yıkılmasına sebep olan babası, gereken tüm maddi desteği fazlasıyla karşılayarak bu sorumsuzluğunun bedelini bir nebze de olsa ödemelidir.

Son düzenleme:
Canim bende ayni sorun lari yasadim seningibi ben usdelik 2kez ve affetim hep kizim kucukdu ama sonunda bosandim en sonuncu aldatdigi kadinda turkmenistanli yuva yikanlarin yuva olmaz ben 1ayda 65den 50kilo olmusdum cok yipranmisdim bide okuyodum mecbur isede girmisdim cun ku asla para yardimi etmezdi Su an 3sene gecti o halen bi onla bi bunla dusup kalkiyor bense mukembel bi infanta evlendim super bi baba ve simdik ikinci annelimi yadamak isdiyom

Hakkında hayırlısı olsun canım ama kesinlikle Ankarada kalmalısın. Memleketine gidersen pişmanlık duyacağın aşikar. İşini seviyorsun anladığım kadarıyla. Oraya gidince bir de yeni bir iş ortamına alışmak zorunda kalacaksın.

Annemin garip bu tavırlardından sonra memlekete gitmek çok saçma ablama güveniyordum ama sadece ablamın olması yeterli değil.
Sonuçta oraya boşanmış bir kadın olarak gideceğim aslında memleketim rahat bir şehirdir ama annemin son konuşmalarından sonra gitmek istemiyorum.
Annemle asla aynı evde yaşayamam genç kızlığımda da anlaşamazdık işimi de seviyorum işyerimdeki arkadaşlarım çok iyi kardeş gibi olduk

Son düzenleme:

Sen atlatmışsın hatta tekrar bir yuva kurmuşsun ömür boyu mutluluklar. Ben de atlatacağım ama tekrar bir erkek asla düşünemiyorum.

Burada(Ankara'da) kurulu bir düzenin var sonuçta. Düzenini devam ettirmeyi dene olmazsa tabi ki gidersin ya da başka bir alternatif düşünürsün.

kocanın parası hangi bankada hangi şubede biliyorsan hemen tedbir koydur. sonuçta yarısı senin..

Bunu yapmayı düşünmüyorum arabayı bana bıraktı zaten araç benim üstümeydi kendi üstüne tüketici kredisi çekmişti aylık 750 lira olması lazım daha bir yıl ödenecek. Bu sebepten o parada hakkım yok diye düşünüyorum çünkü bana verdiği araba şu an satsam ellibin lira eder. Ben sadece kızımın aylık masrafları için bir nafaka ödemesi yeter.

evet canım kadınlar için iddet müddeti var 4 ay erkeklerin yok..
ama bu ne bencilliktir ya!!sen velayeti aldın evlenemzsin...sen kimsin pardon boşanınca ne karışabilirsin hangi hakla??!!! hiç takma canım laf onun dediği velayeti alsaymış evlenmezmişşş..
sen artık önüne bak canım geçmişi hiç takıp da üzme tatlı canını..şuan elbette ki düşünmezsin evliliği...ama inşallah Allah korkusu taşıyan iyi niyetli sevgi dolu biri çıkar karşına kızna ve sana çok iyi davranacak o zman neden evlenmeyesin canım....dedim ya şuan hiç bişi takma düşünme kızına ve kendine odaklan..

Canım inan şoktayım yeni ben epeydir foruma giremedim. En son ablanla ilgili konuşmuştuk hiç bu durumlardan bahsetmemiştin. Canım şunu anladım eşim bana sürekli istifa et diyip duruyor ama bir kadının kesinlikle çalışması lazım. Kocan olacak adama allah akıl fikir versin bunun vebalını er ya da geç ödeyecektir yaptıkları yutulur affedilir cinsten değil. Senin gibi çok güzel genç bir kadına sahipken neden dışarıda neydiği belirsiz bir kadına baktı anlam veremiyorum. Kızınla kendine güzel bir hayat kuracağına inanıyorum.

Mrb Tan ne biliyim bahsetmek içimden gelmedi. Gönül bu işte canım demek ki bana karşı aşkı sevgisi bitmiş paylaşacağımız şeyler bitmiş.

Gerçekten bencillik hayır yani tutup evleneceğimden değil ama aynı şartların erkek içinde olması lazım.

selam dranas diğer konularını ve en son olayı biliyorum sadece olayın bu boyuta geldiğini yeni öğrendim ,
öncelikle hakkında hayırlısı olsun boşanma sonrası hemen evlilik olacağını sanmıyorum resmi şeyleri bilmem ama
eşinin blöfü sadece bu durumda hangi erkek olsa bunu derdi sanırım çünkü erkekler öyledir haksızken karşısında bir de
sakin,kendinden emin,güçlü kadın gördüklerinde onu delirtmek için her şeyi yaparlar ,
onun istediği ne biliyor musun ? ağla,bağır ,çağır sensiz olamam nolur evlenme de....
bunları duymayınca da yok velayet yok şu bu diyip duracak,
en önemlisi senin kararın eğer boşanmayı kafana koyduysan beraber gelecek göremiyorsan
dik durmaya devam et Allah yardımcın olsun,
düzenin ve işin de varmış memleketine bir süre dönmemen daha iyi
inan hala boşanan kadınlara bazı yerlerde huzur yok malesef sen de düzenini bozma ,

sevgili Dranas,

yaşadıklarına gün be gün üzülüyorum. zaten güçlü bir karakterin var; Allah da sabrını ve dayanma kuvvetini arttırsın, güzelce bu süreci tamamla inşallah..

söylemek istediğim 2 şey var, birincisi eşinin boşanır boşanmaz asla o kadınla evleneceğine inanmıyorum. hatta o kadınla görüşmez bile. bu tamamen senin ilgini çekmek istediği için oynadığı bir oyun, kullandığı koz, son blöf..

neyse ki sen bu tür ucuz oyunlara pabuç bırakacak güçsüz bir kadın değilsin..

ikincisi de annenin tepkilerini kesinlikle yanlış yorumladığın. annen sana böyle rest çekerek, emrivaki yaparak kendince senin yuvanı kurtarmaya çalışıyor. kesinlikle iyi niyetli. yoksa resmi olarak boşandığınızda (eğer hayırlısı bu ise, bu olsun) kesinlikle en büyük destekcin ve yardımcın annen olacak emin ol.

gencecik bir yaşında dul kalmasına rağmen, kısıtlı imkanlarıyla seni okutup meslek sahibi etmiş bir kadın o.. seni sokakta bulmadı.. üzerinizde otorite kurmak için zamanında sana sert davranmış olabilir, babasız evlat yetiştirmek kolay değil. bu yüzden eskiden de anlaşamazdık vs gibi düşünme. bil ki, gerçekten boşanır ve yalnız kalırsan, senin halinden en iyi anlayacak kimse, zamanında aynı yollardan geçmiş olan annendir.

herşey gönlünce olsun..

Desteğin için tşk ederim.
Ankara gibi bir yerde kızım daha iyi imkanlarla büyür diye düşünmeye başladım
Oturduğum semtten memnunum annem gelmezse Kasım'da kızım tam iki yaşına giriyor kreşe veririm.
Benim bu kadar inat edeceğimi tahmin edemezdi hep bana sen çok değiştin diyip durdu aslında beni kendisi değiştirdi.
O benim hayatımda yakınlaştığım tek sevgilimdi ama o zamanlar çok saftım sevgiliyken nişanlıyken burnumdan getirirdi yine de ondan ayrılmadım hep sessiz sakin biriydim
Çalışmamı istedi bir sürü işte çalıştım şu an çalıştığım yerde çok şey öğrendim kendi ayaklarımın üzerinde duran biri oldum ama bunu ancak yeni başarabildim.

Bana da evlenmez gibi geliyor ama gününü gün edecektir eşim yakışıklı biri boylu posludur mesleği de iyi evlenmek yerine kafasına göre gezip tozmak daha cazip gelecektir ama nereye kadar böyle mutlu olur bilemiyeceğim. Benden uzak dursun da nasıl istiyorsa öyle yaşasın.
Annem evet dayanamaz ama sözlerine bazen katlanamıyorum. Annemin yaşamı gerçekten roman olur cinsten babam öldüğünde ben 3 abim 4 iki abim 14 yaşında ve ablam 17 yaşında evimiz bile yokmuş babamdan kalan borçlar annem çok çekmiş bir de benim annem annesiz ve babasız büyümüş anneannem annemi beşikteyken başka bir adamla evlenip annemi kardeşine bırakıp gitmiş o yüzden bir çok şeyini hoş görüyorum sonuçta o yokluğun içinde hepimizi büyüttü evlendirdi iki yıldır benim çocuğuma baktı annemin hakkını ödeyemem ama beni anlaması lazım.

başlığın cevabı erkekler için evet.. erkekler için hemen mümkün.. kuzenimin eşi boşandıktan 10 gün sonra evlenmişti..

iddet müddeti sadece kadınlar için geçerli. evlendikten sonra 300 gün içinde evlenebilmek için dava açıp bu sürenin kaldırılmasını talep etmek gerekiyor. mahkeme hastaneden rapor aldırıyor hamile olmadığınıza dair.. vs vs..

eşinizin söylemi bana blöf gibi geliyor.. amacı rahatsız etmek.. aslında boşanmak istiyor mu istemiyor mu onu da tam anlayamadım..

ayrıca boşandıktan sonra size karışamaycağı için size söylediklerini de duymayın.. (tabi şiddet eğilimli biri olmadığını varsayıyorum. son zamanlarda bir sürü şey okuyoruz sanırım öyle biri değil eşiniz.)

yaşını doldurmamış bebekleri bile mecbur kalanlar kreşe verebiliyor.. 2 yaşındaki çocuk derdini anlatabilir en azından.. ona kötü muamelede bulunmuşlar mı anlarsınız..

Hakkınızda hayırlısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…