- Konu Sahibi Bayan mimik
-
Sosyal Hizmet Merkezine gidip sosyal Ekonomik Destek Başvurusu yapın büyük ihtimalle sizin durumunuzda çıkar süreli olarakGittim bunun için sosyal hizmetlere gidin dediler sosyal hizmetler de önce işe başladığınızda dair belge getirmeniz gerekiyor ama belge getirirseniz de kreş vermemiz Bi kaç Ay sürebilir dediler. Ben kreş çıkana kadar kızımı nereye bırakabilirim ki hiç kimse yardımcı olmuyor.
Allah yardımcınız olsunEvet tekrar dava açmayı düşünüyorum
Çok teşekkür ederim. Babamlar şehirde oturmuyor köyde oturuyor ve yakın oldukları ilçe çok küçük iş imkanları neredeyse hiç yok ben o yüzden başka şehire geldim. Orda sürekli küfürler eden babam kızıma bile küfür eden kardeşim var ve ağza alınmayacak küfürler. Dayanılır gibi değil ama zaten bi şey yapamazsam gitmekten başka çarem yok
yanınıza geldin bir müddet,hemde kafası dinlenir babanızdan kardeşinizdenAnnem yanımda değil maalesef
İşte Türkiye'de Ne yazık ki Kadının adı, cismi yok.. Kocanız yağmurmuş Aileniz dolu olmuş.Babamlar nafaka almama izin vermeidklerinde tamam sadece eğitim masraflarını o versin dedim daha cümlem bitmeden eski eşim hayır vermem dedi. Şimdiye kadar Annem hep yardımcı oldu ama onunda ama onunda maddi olarak elinde ehiç bir şey yok. Düzen kurmak istiyorum bende hep kendi ayaklarım üstünde e durmak istiyorum ama aylardır boşanmama rağmen evimde bir yataktan başka eşyam bile yok kızım sıcak su içmekten şikayet ediyor. Ne yapacağımı bilemiyorum artık köşeye sıkışmış gibiyim.
Bulunduğunuz ilçe belediyesi veya büyükşehir belediyesi kesinlikle yardımcı oluyor siz başvurunuzu hemen yapınMerhaba kızlar uzun zamandır yoktum burda bazen girip yazmak istiyordum ama ona da fırsatım olmuyordu. Hemen konuya girmek istiyorum, daha önce ki konularıma bakarsanız kötü bir evlilik geçirdim bir çocuğum var ve boşandım. Boşandıktan sonra nafaka alamadım, anlaşmalı olarak boşandık ailem nafaka almama izin vermedi ve şuan maddi olarak hiç yardımcı olmuyorlar. üstelik babam boşanınca aldığım altınlarımı zorla aldı 5 ay sonra verecem dedi vermedi. Çok zor durumdayım başka şehire geldim çocuğum var işe girmem gerekiyor ama onu bırakacak kimsem yok halam var ama oda bakmıyor çocukları var ve çocukları benim çocuğuma zarar veriyor sosyal hizmetlerden ücretsiz kreş istedim işe başladığıma dair belge istediler ama kızımı kreşe koymadan işe başlayamam ki belge versem bile kreş vermeleri bi kaç ay sürebilirmiş. Bu ay ki kiramı bile çıkaramıyorum. Babam da yardımcı olmuyor yardım istesem buraya gel diyor oraya gitsem orda sürekli kavga gürültü evin içinde sürekli küfürler eden babam ve kardeşim var. Nolur neden altınlarını verdin demeyin ben altınları vermeden evden çıkmadı çok zorladı araya girenler oldu ama yinede kurtulamadım aldı o altınları. Sormak istediğim nerelerden kızım için yardım alabilirim kreş yardımı gibi çünkü çalışmam gerekiyor çok zor durumdayım ve kızım var diye çalışamıyorum babasıyla konuştum bir süreliğine sende kalsın dedim oda istemiyorum dedi. Boşanan kadınlar boşandıktan sonra ki dönemi nasıl atlattınız? Benim durumumda olanlar neler yaptınız
Altınlarını zorla slmıl vermemiş,para kazansa onuda alırlar elinden,,kadın sığınma evini düşünür müsün canım..Ailenizin olduğu şehire dönmek ne kadar zorlayıcı olsa da şu anda bundan daha mantıklı bir çözüm yok. Babanızın şartını kabul edin oraya dönün ,çalışıp biraz para biriktirin. Şartlarınızı iyileştirdiğinizde istediğiniz hayatı istediğiniz yerde yaşayın. Çocuğunuz da siz de boşu boşuna sefil olmayın. Duygularınızı bir kenara bırakıp mantığınızla hareket edin. Allah yardımcınız olsun.
Altınlarını zorla slmıl vermemiş,para kazansa onuda alırlar elinden,,kadın sığınma evini düşünür müsün canım..Ailenizin olduğu şehire dönmek ne kadar zorlayıcı olsa da şu anda bundan daha mantıklı bir çözüm yok. Babanızın şartını kabul edin oraya dönün ,çalışıp biraz para biriktirin. Şartlarınızı iyileştirdiğinizde istediğiniz hayatı istediğiniz yerde yaşayın. Çocuğunuz da siz de boşu boşuna sefil olmayın. Duygularınızı bir kenara bırakıp mantığınızla hareket edin. Allah yardımcınız olsun.
Kadın sığınma evi ve cimer geliyor aklıma..acaba hayatını düzene koyana kadar çocuk esirgeme diyeceğim ama..Arkadaşlar konu sahibi aile ve sosyal politikalar bakanlığının il müdürlüğüne gittiğinde onu sosyal hizmetlere yönlendirmişler. Sosyal hizmetler ise maddi yardım ve kreş yardımını aynı anda yapamayız diyor, birini seç diyor.
Konu sahibi çalışmak istiyor ama kreş yardımına başvurmak için işe giriş kağıdı ile gitmesi lazım ve başvuruların sonuçlanması aylar sürüyor. O zamana kadar da çocuğa bakacak biri yok.
Biraz beyin fırtınası yapalım. Napsın konu sahibi?
Aslında ben de onu düşündüm ve araştırdım konu sahibi haftasonları çocuğu alabiliyor. Babasının evindeki gergin ortamdan daha iyi gibi geldi. Ama tabii ki son çare olsun seçenek olarak.Kadın sığınma evi ve cimer geliyor aklıma..acaba hayatını düzene koyana kadar çocuk esirgeme diyeceğim ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?