- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi adventurerpassenger
-
Neden açıkça cinsellik yok demiyorsunuz? Yani ilk anlatımlarınızdan keyfi boşanmak istiyormuş gibi gôründünüz.Beni ettigi kadar rahatsız etmiyor...paylasıyoruz ama bi baglılık sevgi alışkanlık da var...o yüzden kolay karar veremiyoruz...
Kaç yıllık evlisiniz? Çocuk yok, cinsellik yok, aşk ta yok sa evlilik diye birşey de yokki ortada zaten.Şu aralar kafam biraz karışık...Aklımın bi köşesinde boşanmak var...sormak istedigim boşanıp da eski eşiyle aynı kalite veya daha kaliteli biriyle evlenenler var mı...eşim kaliteli bi insan...ama aşk bitti bende...e cinsellik de vasat duygulardan dolayı...arkadaşa bagladık anlayacağınız......pisman olmaktan da korkuyorum biraz...galiba cesaret biraz da yaşanmışlıklara ihtiyacım var...yardımcı olursanız cok sevinirim...(bu arada yaşım 32 mühendisim ve cocuk yok)
Her esin +ları ve -leri var.
Ben bosansam cok.ama.cok uzun bir sure evlilik fikrini dusunmem(hic dusunmem dicemde buyuk konusmak istemiyorum)
Evliyim cokmu mutluyum bir suru inis cikis yasadim.
Gittigi yere kadar diyorum hep.
Muhakkak karsiniza kismetler cikar burda kalite kismini secmek size dusuyo.
Daha bilincli hareket edip istediginiz esi secersiniz.
Bi daha çekmem diyen çok kadın gördüm de neden ilkinde kahır çekiyorlar onu anlamıyorum size sorsam neden?? Sonuçta boşanmak da evlenmek gibi bir hak kimse kimseyi çekmek zorunda değil ki..ne bıleyım bence ılgınc geldı.. bosansam hayatta bı daha erkek kahrı cekmem valla ,ister kalıtelı olsun ister paşa..
hem sizin ki kalıtelıymış o bıle boş cıkmıs ,daha kalıtelısı de boş cıkabılır..
Aslında evliliği ya da boşanmayı düşünen herkes sizinki gibi düşüncelere sevk olmuştur ama insanlar bunun açıkça dillendirilmesine alışık olmadığından tepki görmüşsünüz.
Öncelikle over qualified birileri karşınıza çıkabilir ama bakarsınız aşık olamazsınız, ya da birine aşık olursunuz bi bakmışsınız çıtanız düşmüş. Nasip işidir yani bunlar, en azından ben buna inanıyorum. Çabayla elde edebileceğiniz bişey değil nasipte varsa olur. Hele hele sevgi denilen şeyi bulsanız bile sonsuza kadar süreceğinin garantisi yok (bkz şu anki evliliğiniz). Sonuçta umduğunuzu bulamazsanız hayata yalnız devam etme seçeneğini göze almanız lazım.
Umarım evliliğinizde karşılıklı bişeyleri düzeltir yeniden tatmin edici bir ilişki haline getirirsiniz.
Bir de sözlerinizde kibir sezdim, kibir insanı iten bir duygu. Bir adamın size verecekleri varsa da kibirli davranıyorsanız vermemeyi seçebilir (cümle tam olmadı ama ilişkinin karşılıklı alışveriş olduğunu anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir). Peki siz ben karşımdakine ne verebilirim diye düşünüyor musunuz?
bence cevap gayet ywrinde ..Daha boşanmadan daha kalitelisini mi arıyorsunuz ..
seni kiblemek yargilamak haddim degil..Cnm çok sagolun yorumunuz cok guzel yermeden kırmadan fikrinizi yazmışsıniz...kibirli degilim aslında ama burda her yazılana saldıran tipler var...yok araniyomuşum yok kalitesizmişim...insanları tanimadan yazilabilecek şeyler degil bunlar...onlara karşı kendimi savunmam gerekirdi...kendimle ilgili de mütevazi olamadım artık...beni kibliyolar ama kendileri hakaret edip duruyo...bana yardımcı olmaları icin ille de ezik mi olmaliyim...
Bence de, sizin cümlenizle konu başlığı aslında aynı soruyu soruyor ama üslubunun uygun olmaması nedeniyle konu sahibi tepki aldı. Aslında çekinceleri gayet makulKonuyu şu şekilde açsaydınız:
Eşimle artık birbirimizi sevmiyoruz. Ayrılmak istiyorum ama mutsuz olmaktan korkuyorum. Boşanıp ta mutlu olan, mutlu düzgün bir adamla evlenen var mı?
Diye açsaydınız daha iyi olmaz mıydı? Kalite de nedir? Siz eşinizle kaliteli diye mi evlendiniz?
İlerleyen sayfaları okumadım .. belki soran olmuş açıklama yapmışsındıradventurerpassenger
Evlilik zaman zaman monotonlaşır , kiminde 5 ayda 5 senede 15 senede ... Böyle bir sıkıntı döneminde , elimizdeki evliliği daha güzelleştirmek , tatminkar bir hale sokmak daha akla yatkın değil mi ?
Açıkcası iyi kötü yuvarlanarak giden bir evlilikte şuan eşinin durumuna üzüldüm .
Düşünüyorum da , eşimde benden sıkılmış aslında , geçen seneler içinde ona pekte yetmez olmuşum mesela ... ama hala evliyiz ...Neden ? Çünkü eşim daha ''kalitelisini'' bulamam endişesi içinde .
Elde dursun bu mantığında biri ile eş olmak incitici bence .
Daha iyisi (kalitenin insanlar üzerinde kullanılması dillere plesenk olsa da doğru değil , meta değiliz sonuçta ) bir yerlerde karşımıza çıkar ya da çıkmaz . Daha iyisi ya da muadili (kalite dediğin şey) olsa ... hiç durmam ama endişeliyim ya daha fenasına denk gelirsem düşüncesi , evlilik için çok bencilce.
Eşine dön bir bak , bu adamı sevmiyorum artık ... beni çekmiyor ...cinsellikte bitti bitiyor... diyorsan ; ayrılırsın .
Doğru olan budur . Daha iyisini bulursan , oldu ki bir yerlerde çıktı karşına mega kalitede(!) bir adam ve sana ilgili o zaman mı hastala vista diyeceksin eşine ?
seni kiblemek yargilamak haddim degil..
sana soykeycegim sey su ..
bosanacsksan niye evlendin ya?????
hic evlenmeseydin otursaydin en kaliteli esi bulsaydin ..
niye evlendin ..
tepkim buna yani..
ben mesela hep korkuyorum nasil biri cikacak diye..Bu ihtimale göre mi boşanacaksınız ?
Çok sacma değil mi, ben 2. evliliğimi ruhende bedenende ilk eşimden ayrıldıktan sonra düşündüm ve yaptım.
Ve çok kaliteli.
Ama siz bulabilir misiniz bilemiyorum kısmet işi
Konuyu şu şekilde açsaydınız:
Eşimle artık birbirimizi sevmiyoruz. Ayrılmak istiyorum ama mutsuz olmaktan korkuyorum. Boşanıp ta mutlu olan, mutlu düzgün bir adamla evlenen var mı?
Diye açsaydınız daha iyi olmaz mıydı? Kalite de nedir? Siz eşinizle kaliteli diye mi evlendiniz?
oyle cekmek zorunda degilsin ama..Hic kimse boşanmak icin evlenmez...zira zamanla şartlar ve duygular yaşanan şeylere gore degisebilir...sonucta katolik degiliz...evlendim diye her şartta ölene kadar kimseyi cekmek zorunda degilim...
ben mesela hep korkuyorum nasil biri cikacak diye..
bazi insanlarin kaderi degismiyor ikinci daha beter cikiyor..
sen bence yuvani yikma..
kimse 4/4 luk degil bunu aklina yaz...
Neden pişman olmaktan korkuyorsunuz anlamadım? Evlilik bitebilir,sevgi ,saygı,iletişim bitebilir,bu sebeplerlede gayet boşanılabilir ama neden illaki yerine daha iyisi gelsin mantığı bunu anlayamadım. Tekrar aşkı bulur muyum?deseniz amenna ama daha kalitelisini bulur muyum kısmı çok sakil duruyor.Şu aralar kafam biraz karışık...Aklımın bi köşesinde boşanmak var...sormak istedigim boşanıp da eski eşiyle aynı kalite veya daha kaliteli biriyle evlenenler var mı...eşim kaliteli bi insan...ama aşk bitti bende...e cinsellik de vasat duygulardan dolayı...arkadaşa bagladık anlayacağınız......pisman olmaktan da korkuyorum biraz...galiba cesaret biraz da yaşanmışlıklara ihtiyacım var...yardımcı olursanız cok sevinirim...(bu arada yaşım 32 mühendisim ve cocuk yok)
oyle cekmek zorunda degilsin ama..
bosanmk hic guzel birsey degil..
keske eski esim azicik insafli birisi olsaydida ben suanda bosanmasaydim..
bosanmk zaruret disinda cok kotu birsey..
Allahin sevmedigi bir iş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?