Boşanıp da her yönden daha kaliteli biriyle evlenen varmı

Konuyu şu şekilde açsaydınız:

Eşimle artık birbirimizi sevmiyoruz. Ayrılmak istiyorum ama mutsuz olmaktan korkuyorum. Boşanıp ta mutlu olan, mutlu düzgün bir adamla evlenen var mı?

Diye açsaydınız daha iyi olmaz mıydı? Kalite de nedir? Siz eşinizle kaliteli diye mi evlendiniz?

Kaç yıllık evlisiniz? Çocuk yok, cinsellik yok, aşk ta yok sa evlilik diye birşey de yokki ortada zaten.
Çözüm istiyorsan yalnızlığı göze alıp boşanıcan gerisi kısmet.

İlerleyen sayfaları okumadım .. belki soran olmuş açıklama yapmışsındır adventurerpassenger

Evlilik zaman zaman monotonlaşır , kiminde 5 ayda 5 senede 15 senede ... Böyle bir sıkıntı döneminde , elimizdeki evliliği daha güzelleştirmek , tatminkar bir hale sokmak daha akla yatkın değil mi ?

Açıkcası iyi kötü yuvarlanarak giden bir evlilikte şuan eşinin durumuna üzüldüm .

Düşünüyorum da , eşimde benden sıkılmış aslında , geçen seneler içinde ona pekte yetmez olmuşum mesela ... ama hala evliyiz ...Neden ? Çünkü eşim daha ''kalitelisini'' bulamam endişesi içinde .

Elde dursun bu mantığında biri ile eş olmak incitici bence .

Daha iyisi (kalitenin insanlar üzerinde kullanılması dillere plesenk olsa da doğru değil , meta değiliz sonuçta ) bir yerlerde karşımıza çıkar ya da çıkmaz . Daha iyisi ya da muadili (kalite dediğin şey) olsa ... hiç durmam ama endişeliyim ya daha fenasına denk gelirsem düşüncesi , evlilik için çok bencilce.

Eşine dön bir bak , bu adamı sevmiyorum artık ... beni çekmiyor ...cinsellikte bitti bitiyor... diyorsan ; ayrılırsın .

Doğru olan budur . Daha iyisini bulursan , oldu ki bir yerlerde çıktı karşına mega kalitede(!) bir adam ve sana ilgili o zaman mı hastala vista diyeceksin eşine ?

Evet ben de o gittigi yere kadarın son aşamasındayım galiba..ya çözülecek ya da boşanıcam...zaman geciyo...bıktım düşünmekten...son nokta galiba terapist olucak...

Bi daha çekmem diyen çok kadın gördüm de neden ilkinde kahır çekiyorlar onu anlamıyorum size sorsam neden?? Sonuçta boşanmak da evlenmek gibi bir hak kimse kimseyi çekmek zorunda değil ki..

Cnm çok sagolun yorumunuz cok guzel yermeden kırmadan fikrinizi yazmışsıniz...kibirli degilim aslında ama burda her yazılana saldıran tipler var...yok araniyomuşum yok kalitesizmişim...insanları tanimadan yazilabilecek şeyler degil bunlar...onlara karşı kendimi savunmam gerekirdi...kendimle ilgili de mütevazi olamadım artık...beni kibliyolar ama kendileri hakaret edip duruyo...bana yardımcı olmaları icin ille de ezik mi olmaliyim...

Daha boşanmadan daha kalitelisini mi arıyorsunuz ..
bence cevap gayet ywrinde ..
bosandim daha iyisi veya kotusuvar mi bilemem??
bildigim birseyvarki evlilik cocuk oyuncagi degil..
simdikini esinin kiymetini bil..
boyle abidik gubidik sebelplerle eslerini bosayanlarin sonu hazin.

seni kiblemek yargilamak haddim degil..
sana soykeycegim sey su ..
bosanacsksan niye evlendin ya?????
hic evlenmeseydin otursaydin en kaliteli esi bulsaydin ..
niye evlendin ..
tepkim buna yani..

Bence de, sizin cümlenizle konu başlığı aslında aynı soruyu soruyor ama üslubunun uygun olmaması nedeniyle konu sahibi tepki aldı. Aslında çekinceleri gayet makul

Cnm ben şuan kimseyi aramiyorum...boşanırsam ve cocuk istersem karşıma cikacaklarin ne oldugunu merak ediyorum sadece...dolayisiyla aynı asamalardan gecmis bosanmış ve ikincide insanların nasıl insanlarla evlendiklerini merak ettigim icin actım konuyu...icim çok rahat zira eşimden bisey gizlemiyorum...herseyi paylaştım...cocuk istemeseydim de evlenmeyi düşünmezdim...

seni kiblemek yargilamak haddim degil..
sana soykeycegim sey su ..
bosanacsksan niye evlendin ya?????
hic evlenmeseydin otursaydin en kaliteli esi bulsaydin ..
niye evlendin ..
tepkim buna yani..

Hic kimse boşanmak icin evlenmez...zira zamanla şartlar ve duygular yaşanan şeylere gore degisebilir...sonucta katolik degiliz...evlendim diye her şartta ölene kadar kimseyi cekmek zorunda degilim...

ben mesela hep korkuyorum nasil biri cikacak diye..
bazi insanlarin kaderi degismiyor ikinci daha beter cikiyor..
sen bence yuvani yikma..
kimse 4/4 luk degil bunu aklina yaz...

Kaliteli olmasaydı evlenmezdim..o da büyük bi etken...ayrica konuyu istedigim gibi açarım...konumu begenmeyen yorum yapmasın..herkes gibi olmak zorunda degilim...

Hic kimse boşanmak icin evlenmez...zira zamanla şartlar ve duygular yaşanan şeylere gore degisebilir...sonucta katolik degiliz...evlendim diye her şartta ölene kadar kimseyi cekmek zorunda degilim...
oyle cekmek zorunda degilsin ama..
bosanmk hic guzel birsey degil..
keske eski esim azicik insafli birisi olsaydida ben suanda bosanmasaydim..
bosanmk zaruret disinda cok kotu birsey..
Allahin sevmedigi bir iş..

ben mesela hep korkuyorum nasil biri cikacak diye..
bazi insanlarin kaderi degismiyor ikinci daha beter cikiyor..
sen bence yuvani yikma..
kimse 4/4 luk degil bunu aklina yaz...

Tabiki 4 4 lük degil..ben de degilim...ama bu şartlarda mutsuz hissediyorum...mutlu olmak istiyorum...mutlu olmak icin galiba onceliklerimi belirleyip secimimi ona gore yapmaliyim..sagolun yorumlariniz icin..

Neden pişman olmaktan korkuyorsunuz anlamadım? Evlilik bitebilir,sevgi ,saygı,iletişim bitebilir,bu sebeplerlede gayet boşanılabilir ama neden illaki yerine daha iyisi gelsin mantığı bunu anlayamadım. Tekrar aşkı bulur muyum?deseniz amenna ama daha kalitelisini bulur muyum kısmı çok sakil duruyor.
Muhakkak vardır ilk evliliğinde mutsuz olup yeniden evlenip çok mutlu olan insanlar,tam tersini de yaşayabilirsiniz tabi buda bir olasılık. Kalite ise maksat,hisler değilse mevzu zaten kendi kaleminiz insanlarla görüşür bulursunuz,risk çok çok az,göz göre göre size uymayan biriyle yakınlaşacağınızı sanmıyorum zira önce kalite diyorsunuz.

oyle cekmek zorunda degilsin ama..
bosanmk hic guzel birsey degil..
keske eski esim azicik insafli birisi olsaydida ben suanda bosanmasaydim..
bosanmk zaruret disinda cok kotu birsey..
Allahin sevmedigi bir iş..

Tmm sevmedigi bi iş de helal sonuçta...ve kimse kimseyi çekmek zorunda degil yani...insan dunyaya bi kere geliyo..keske sizin de esiniz iyi biri olsaydi da bosanmasaydiniz...yine de umudunuzu kaybetmeyin....belki de cok mutlu olucaksınız...

niye bu kadar tepki verdiniz ki..
kadin aldatmamis kocasini
acik acik diyo aşk bitti cinsellik yok arkadas gibiyiz diyo
e evlilik bitmis zaten imza atmasi kalmis
o da soruyo bosanip baska biriyle evlenip mutlu olan var mi diyo
kisacasi "gelen gideni aratir " korkusu var konu sahibinde
hakli da ...
kimse boşanmak icin evlenmiyoki..
nerden bilsn kocasinin cinsel isteginin azalacağını
bu da bence boşanmak icin cok onemli ni neden
cinsellik basli basina zaten kari koca ilişkisini doğuruyor
arkadas olarak ayni evi paylasacaklarina ayrilsinlar daha iyi ...
konu sahibinin sorusuna gelirsem ;
cok mutlu oldugu kadar cok pisman olan da var ..
ama muhendissin cocugun yok
icinde esine karsi hicbisey yoksa bosanacagina pisman olmani gerektircek bi neden olamaz bence
ama esimi seviyorum diyosan kirmadan guzelce konusup bi doktora gozuksun ya da keci boynuzu bitter cikolata falan yedirin
illaki bosancam diyosan da e nasilsa sevmiyosun icinde hic bisey kalmamis daha fazla kardes gibi yasamayin derim ben nasilsa cocugun da yokmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…