- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi adventurerpassenger
-
Bence senin durum psikolojik rahatsızlık. Yani boşansan yine aynı hissedersiniz. Bu kadar kolay olmamalı bir aile kurmuşsun. Amniyane tabirle biraz şımarıkça .Şu aralar kafam biraz karışık...Aklımın bi köşesinde boşanmak var...sormak istedigim boşanıp da eski eşiyle aynı kalite veya daha kaliteli biriyle evlenenler var mı...eşim kaliteli bi insan...ama aşk bitti bende...e cinsellik de vasat duygulardan dolayı...arkadaşa bagladık anlayacağınız......pisman olmaktan da korkuyorum biraz...galiba cesaret biraz da yaşanmışlıklara ihtiyacım var...yardımcı olursanız cok sevinirim...(bu arada yaşım 32 mühendisim ve cocuk yok)
Bir de söylemeyi unutmuşum.
Kadınların arkaik bilinçaltı düşüncelerinde bir erkeği bulmayı düşünmesi, hissetmesi evrimsel olarak normaldir.
Bir çok insan bunu yaşayabilir, hissedebilir.
32 yaşına gelmiş ve anne olmayı hayal eden bir kadına "vay sen nasıl ikinci bir adamı düşünürsün boşanmadan" demek biraz gerçek dışı ve fazla mükemmeliyetçilik oluyor.
Tabii ki düşünecek yarın bir gün 45 yaşına geldiğinde (ya da farz edin ki erken menopoza girdi) bunu tabii ki dert edecek.
Karşılayamadığınız beklentilerinizi, mükemmeliyetçiliğinizi insanlara yükleyip darlamayın.
Doğada tüm disiler en iyi erkeği bulmanın peşindedir demişti bir arkadaşım doğruymuş demek,evrimsel hafıza
Aaaa bütün kadınlar kendini burada kanıtlıyor zaten:))
Ne tuhaf insanlar var,ben sizinle uğraşamam aslında...
Aynen
En iyi, güçlü erkek demek çocuklarına babalık yapacak erkek demektir
Kadının çocuklarının yaşam süresini garantilemesi, güvencesini sağlamasıdır
Tabi kimse 2016da bunları direkt olarak düşünmüyor kocam akşam eve geyik avlasın da getirsin diyen yokturancak içgüdüsel :)
Nacizane düşüncem; sapsoseksüel kadınların bilinçaltında güç=bilgi olarak kodlanmış olabilir. Evrimsel olarak baktığımızda kadın güçlü erkeği tercih eder baba yapmak için, çoğu kadın belirli bir yaşa geldikten sonra özellikle maddi imkanları yüksek erkeklerle olur. Para=güç algısı oluşmuştur çünkü hayat şartları sağolsun. Daha genç kadınlar ise fiziksel güçten etkilenir. Bazıları ise entelektüel erkekleri çekici bulur bilginin gücüne inandığından dolayı.
Kısacası güç önemli :)
Katılıyorum
Ben hep derim bilgi güçtür diye :))
Bir de esasen sapiosexuallık da eskilere dayanır.
Düşünsene bir tarafta çok kaslı güçlü bir adam var ancak aklını kullanmasını bilmiyor, evet avlanacak güçte ancak stratejik yaşamayı bilmiyorsa bu erkeğin doğada hayatta kalma şansı düşüktür.
Ben ortalama yakışıklılıkta ama zeki birini tercih ederim.
Böyle biri benle tartışabilince, zekasıyla alt edince falan etkileniyorum
Yaş kaç sandriyon?Ben bosanali 6 yili bitirdim hala ariyorum
Ama eski esimin kalitesinden falan degil
KAlitesiz biriydi ucuz mal pazar maliydi zaten
onun hic bir ozelligini evlenecegim kiside istemiyorum
bence konu sahibi o tür bir kaliteden bahsetmiyor çünkü maddiyatı iyi biri olmasından da bahsediyordu bir yorumundaadventurerpassenger
Ben sizi anladım. Hem de çok iyi anladım.
Konuda "kaliteli ne demek yea mal mı" tavrına bürünenler olmuş
Ancak kalite insanlar için kullanılır.
Eğitimli, nerede nasıl davranacağını bilen, saatlerce konuşsanız bile sıkılmayacağınız birini istiyorsunuz.
Ben de öyleyim. (Sapiosexual, aynen :))
Çok kolay da beğenmem, beğensem de bazen aptalca bir şey söylüyor, şlank diye soğuyorum :))
Mesela neden hep aşkım, canım cicim konuşulsun ki?
Mesela neden oturup bilimden, felsefeden bahsetmeyelim?
Neden beraber yepyeni bir dil öğrenmeyelim?
Neden kültürel gezilere çıkmayalım, şöyle sırt çantamızı alıp rastgele küçük bir Avrupa şehrini turlamayalım bir haftasonu :)
Ben bu tip bir adamı bulana kadar beklemek taraftarıyım açıkçası
Ve bir gün de böyle biriyle karşılacağıma inanıyorum ama biraz geç olabilir :)
Sizin de eşinizle mutlu olabileceğinizi düşünmüyorum, o tip bir adam boğar sizi.
Sosyal ve kültürel bir açlık içerisindesiniz ve eşiniz bunu tatmin edemiyor.
Ayrıca gelebilecek yorumlar için de söyleyeyim, aynen kibirliyimdir
bir üste yazdığım yorum aynen geçerli yarın da adam andropoza girmeden ömrüm üç çocuk doğurmuş 50 ye merdiven dayamış kadınla mı geçecekBir de söylemeyi unutmuşum.
Kadınların arkaik bilinçaltı düşüncelerinde en iyi erkeği bulmayı düşünmesi, hissetmesi evrimsel olarak normaldir.
Bir çok insan bunu yaşayabilir, hissedebilir.
32 yaşına gelmiş ve anne olmayı hayal eden bir kadına "vay sen nasıl ikinci bir adamı düşünürsün boşanmadan" demek biraz gerçek dışı ve fazla mükemmeliyetçilik oluyor.
Tabii ki düşünecek yarın bir gün 45 yaşına geldiğinde (ya da farz edin ki erken menopoza girdi) bunu tabii ki dert edecek.
Karşılayamadığınız beklentilerinizi, mükemmeliyetçiliğinizi insanlara yükleyip darlamayın.
Öyle yanlış düşünüyorsun ki.Yaşın olmuş 32.Seneler su gibi akıp gidiyor.Ne zaman bulacan nezaman çocuk yapacan.Yumurtaların kalitesi 35 te ciddi düşüşe sebep oluyor..Sen kaliteli olsan da etraf çok kalitesiz.Zamanın az Boşanmış erkekler bir alem hiç evlenmemişler ayrı alem.Şimdiki bunaltın da geçicidir sanırım.Yok illa ki hayatimda biri olmak zorunda degil...ama cocuk istersem evlenmek zorunda kalicam..simdilik istemiyorum cocuk...
Kesinlikle, özellikle o çağlarda pratik zeka çok hayat kurtarıcı bir şeydir. Kol gücüyle avlanmak bir yere kadar sonuçta, zeki adamın biri tekerleği icat etti ve bu günlere geldik. Kendisini tüm avcılara tercih ederim şahsen
Ekşi sözlükte sapyoseksüelliğe dair bir yorum görüp bayılmıştım; woody allen'ın kız tavlayabilmesinin bilimsel açıklaması. :)
bence konu sahibi o tür bir kaliteden bahsetmiyor çünkü maddiyatı iyi biri olmasından da bahsediyordu bir yorumunda
ayrıca henüz boşanmadan bundan daha iyisi var mıdır demek bana çok da ahlaklı bir tutum gelmiyor
sonuçta erkekler de bundan daha güzeli daha çıtırı var mı acaba
ömrüm bu kadınla mı geçecek daha iyisi var mıdır
yoksa idarelik bu olsun demek kadın için ne kadar sarsıcıysa adam içinde olabilir
bir üste yazdığım yorum aynen geçerli yarın da adam andropoza girmeden ömrüm üç çocuk doğurmuş 50 ye merdiven dayamış kadınla mı geçecek
daha iyisini daha mükemmelini bulabilirim diyebilir bu mantıkla
Ama 24 te boşanmışsın..Çok vaktin varmış.Bu kişi 32 yaşında.Boşandıktan sonra kısa sirede güzel bir evlilik yapanların çoğu gencecik boşananlar.Hatta bunlar hiç evlenmemişle evlenme şansı da fazla.Sizi cok iyi anlıyorum erken yaşta bir evlilik yaptı üniv hocamla evlendim yaşantımız cok iyi maddi sorunumjz yoktu ama ilk başlarda başımı döndüren olgun adamdan sıkıldım ee yaşta erken tabiki üniv bitti boşandım 24 yaşında boşanmış ve iyi bi bankada iş buldum kendime güsel bir hayat kurdum kimseye boşandım vs demedim ortamımda yeniydi evlenmek tekrar aklımdan gecmemiştiki taa ki şimdiki eşimi görene kadarmassi manevi hiç sorunum yok eşim mükemmel bir insan 3 senelik evliyim suan 32 yaşındayım ve ilk eşimden iyiki boşanmışım diyorum sevmediğim bir adamla bir ömür gecirecektim .tabiki eski eşimle boşanma sebebim sadece sıkılmam değil evlendikten sonra cok değişti darp başladı ve yaş farkından dolayı beni evden cıkarmıyordu evden okula okuldan beraber cıkıp eve evde perdeler kapalı dururdu sürekli suanki eşim ile onu kıyaslayamam bile :)
biyolojik olarak kadın daha güçlüsünü arıyorsa erkek de daha genç ve doğurgan olanı ister evrimsel olarak bundan bahsediyorumGece gece tekerleği bulan adama da hallendik geçmiş olsun
Maddiyatlı yorumunu görmedim
Ancak bu kendi tercihi, onu da yargılayamam
Ahlak insandan insana değişiklik gösterebilir, ben biyolojik yönünü mantığını tartıştım
Bence mantıklı, bir insanla uyuşmuyorsam ayrılırdım ben olsam
Ömrünü 50ye dayamış 3 çocuk doğurmuş kadının genç bir kadından daha kötü yanı nedir ki?
Kafalar uyumluysa erkeğin bunu söylemesi için bir sebep olacağını sanmıyorum
Azgın teke sendromunda değilse : p
biyolojik olarak kadın daha güçlüsünü arıyorsa erkek de daha genç ve doğurgan olanı ister evrimsel olarak bundan bahsediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?