Boşanıp da her yönden daha kaliteli biriyle evlenen varmı

Bence senin durum psikolojik rahatsızlık. Yani boşansan yine aynı hissedersiniz. Bu kadar kolay olmamalı bir aile kurmuşsun. Amniyane tabirle biraz şımarıkça .

Bir de söylemeyi unutmuşum.

Kadınların arkaik bilinçaltı düşüncelerinde en iyi erkeği bulmayı düşünmesi, hissetmesi evrimsel olarak normaldir.

Bir çok insan bunu yaşayabilir, hissedebilir.

32 yaşına gelmiş ve anne olmayı hayal eden bir kadına "vay sen nasıl ikinci bir adamı düşünürsün boşanmadan" demek biraz gerçek dışı ve fazla mükemmeliyetçilik oluyor.

Tabii ki düşünecek yarın bir gün 45 yaşına geldiğinde (ya da farz edin ki erken menopoza girdi) bunu tabii ki dert edecek.

Karşılayamadığınız beklentilerinizi, mükemmeliyetçiliğinizi insanlara yükleyip darlamayın.

Son düzenleme:
Attan inip eşeğe binmeyeyim diyosun yani...ama kader kısmet işi bunlar, gelecek hesaplarına girmeden şu anki duruma odaklan, eşine sevgin bitmiş seks yok olsa da sanırım zoraki,başkası olur mu olmaz mı kalitesi ne olur bilemem ama mevcut evlilik ölü helvasını kavur

Doğada tüm disiler en iyi erkeği bulmanın peşindedir demişti bir arkadaşım doğruymuş demek,evrimsel hafıza

Doğada tüm disiler en iyi erkeği bulmanın peşindedir demişti bir arkadaşım doğruymuş demek,evrimsel hafıza

Aynen
En iyi, güçlü erkek demek çocuklarına babalık yapacak erkek demektir
Kadının çocuklarının yaşam süresini garantilemesi, güvencesini sağlamasıdır
Tabi kimse 2016da bunları direkt olarak düşünmüyor kocam akşam eve geyik avlasın da getirsin diyen yoktur ancak içgüdüsel :)

Aaaa bütün kadınlar kendini burada kanıtlıyor zaten:))

Ne tuhaf insanlar var,ben sizinle uğraşamam aslında...

Ugrasmaman lazim
Neden biliyor musun
Burdaki kiz aslinda senin yapamadigin seyi yapmis
Sorgulamis ..
Ama sen hasta oldugunda bile
Allah seni siniyor
Olumden korkma diyen bir adama
Doven ,soven ,calismayan bir adama 2 tane cocuk dogurup
Ustune 3. Yu doguruyorsun ..
Ailende 6 ay kalip istenmedigin icin o adamin yanins geri donuyorsun ..
Dayak yiyip yiyip hala kocam diyorsun ..
Bu kizda oyle olmali degil mi ?
Ustelik dayakta yemiyor
O zaman sesini cikarmasin
Hic dusunmesin
Ooooyle omur gecirsin ...
Oyle mi ?

Nacizane düşüncem; sapyoseksüel kadınların bilinçaltında güç=bilgi olarak kodlanmış olabilir. Evrimsel olarak baktığımızda kadın güçlü erkeği tercih eder baba yapmak için, çoğu kadın belirli bir yaşa geldikten sonra özellikle maddi imkanları yüksek erkeklerle olur. Para=güç algısı oluşmuştur çünkü hayat şartları sağolsun. Daha genç kadınlar ise fiziksel güçten etkilenir. Bazıları ise entelektüel erkekleri çekici bulur bilginin gücüne inandığından dolayı.

Kısacası güç önemli :)

Katılıyorum

Ben hep derim bilgi güçtür diye :))

Bir de esasen sapiosexuallık da eskilere dayanır.
Düşünsene bir tarafta çok kaslı güçlü bir adam var ancak aklını kullanmasını bilmiyor, evet avlanacak güçte ancak stratejik yaşamayı bilmiyorsa bu erkeğin doğada hayatta kalma şansı düşüktür.

Ben ortalama yakışıklılıkta ama zeki birini tercih ederim.
Böyle biri benle tartışabilince, zekasıyla alt edince falan etkileniyorum

Kesinlikle, özellikle o çağlarda pratik zeka çok hayat kurtarıcı bir şeydir. Kol gücüyle avlanmak bir yere kadar sonuçta, zeki adamın biri tekerleği icat etti ve bu günlere geldik. Kendisini tüm avcılara tercih ederim şahsen

Ekşi sözlükte sapyoseksüelliğe dair bir yorum görüp bayılmıştım; woody allen'ın kız tavlayabilmesinin bilimsel açıklaması. :)

mrb ..size kendi tecrübe ve etrafimda gordugum evlilikleri olan ve biten insanlardan bahsedicem.ilk olarak kendi evliligimden ..ben 7 yıllık evliyim ve severek evlendik.ilk günlerdeki gibi heyecanlar istekler zamanla azalıyor.daha sıradan bir hal alıyor.iki sevgili gibi değilde sanki iki arkadaş gibi olabiliyorsunuz.ama önemli olan hâlâ anlasabiliyormuyuz..hayata aynipencereden bakabiliyormuyuz..birlikte gulebiliyormuyuz.sizi dinliyormu..Bu gibi duRumlar onemli..aylarca hamilelikti bebekti hastalikti bilmem neydi diye araya birçok şey girip eşinizle aranıza mesafe girebiliyor.bu gibi durumlarda da artık eskisi gibi değiliz diye dusunmeye başlıyor insan.ama evlilik sabır istiyor ..hertürlü durumda ne yapılabilir diye çareler duşunulmeli.evliliği ya ben artık soğudum bişey hissetmiyorum.eskisi gibi değiliz diye bitirmeye kalkarsaniz ilerde hayalleriniz beklentileriniz daha yüksek olacak.erkeklerin %95 i gerçekten evlendikten sonra evlilik öncesi gibi olmuyor.nekadar kaliteli romantik ilgili olsada ...çevremde gordüğüm Evliliklerde ise durum hiç değişmiyor.kadınlar hep ya kocam iyiceilgisizlesti.eskisi gibi değil.beni farketmiyor.falan filan ...boşanan kişilerinde kimisi mecburen ya şiddetten ya aldatilmisliktan...ama uzgunler keşke böyle olmasaydı diyenler...kendi isteğiyle ortada bi neden yokken bosananlarinda bi farkı yok.sudan çıkmış balık gibi...kocasının izin vermediği herseyi boşanir bosanmaz ilk haftadan yapmaya başlarlar..dicegiM son olarak ortada geçerli bir sebep yoksa boşanmayın .daha iyisi diye bişey yok.elindeki daha en iyi nasıl yapabilirim diye düşün.birbirinizi izleyin mesela yeni heyecanlar katın ilişkinize..bide daha çocuk bile yokmuş ..sizin için daha iyi işte birbirinize daha cok zaman ayırın.şimdi size bir soru sorcam.bana cvp yazmaniza gerek yok.sadece kendi kalbini zesorun.eşinizi sizin beğendiğiniz bir erkekle kiyasliyormusunuz.yani başka birisi sizin İlginizi cekiyormu..Eğer cevabın hayırsa eşine bi şans daha ver.cevabın evetse bişey soyleyemicem..

bence konu sahibi o tür bir kaliteden bahsetmiyor çünkü maddiyatı iyi biri olmasından da bahsediyordu bir yorumunda
ayrıca henüz boşanmadan bundan daha iyisi var mıdır demek bana çok da ahlaklı bir tutum gelmiyor
sonuçta erkekler de bundan daha güzeli daha çıtırı var mı acaba
ömrüm bu kadınla mı geçecek daha iyisi var mıdır
yoksa idarelik bu olsun demek kadın için ne kadar sarsıcıysa adam içinde olabilir

bir üste yazdığım yorum aynen geçerli yarın da adam andropoza girmeden ömrüm üç çocuk doğurmuş 50 ye merdiven dayamış kadınla mı geçecek
daha iyisini daha mükemmelini bulabilirim diyebilir bu mantıkla

Yok illa ki hayatimda biri olmak zorunda degil...ama cocuk istersem evlenmek zorunda kalicam..simdilik istemiyorum cocuk...
Öyle yanlış düşünüyorsun ki.Yaşın olmuş 32.Seneler su gibi akıp gidiyor.Ne zaman bulacan nezaman çocuk yapacan.Yumurtaların kalitesi 35 te ciddi düşüşe sebep oluyor..Sen kaliteli olsan da etraf çok kalitesiz.Zamanın az Boşanmış erkekler bir alem hiç evlenmemişler ayrı alem.Şimdiki bunaltın da geçicidir sanırım.

Gece gece tekerleği bulan adama da hallendik geçmiş olsun

Maddiyatlı yorumunu görmedim
Ancak bu kendi tercihi, onu da yargılayamam
Ahlak insandan insana değişiklik gösterebilir, ben biyolojik yönünü mantığını tartıştım
Bence mantıklı, bir insanla uyuşmuyorsam ayrılırdım ben olsam

Ömrünü 50ye dayamış 3 çocuk doğurmuş kadının genç bir kadından daha kötü yanı nedir ki?
Kafalar uyumluysa erkeğin bunu söylemesi için bir sebep olacağını sanmıyorum
Azgın teke sendromunda değilse : p

Ama 24 te boşanmışsın..Çok vaktin varmış.Bu kişi 32 yaşında.Boşandıktan sonra kısa sirede güzel bir evlilik yapanların çoğu gencecik boşananlar.Hatta bunlar hiç evlenmemişle evlenme şansı da fazla.

.30 yaş üstü boşanmış çocukluyla evlenenlerin önemli birkısmı daha azına razı olmuş.Burda bir konu vardı.

.Yani %50-50 .

Benim çevremdekiler daha azına razı oldu.Yada evlenemedi.

İstatisklerde yeniden evlenme oranı düşükmüş.Özellikle 30dan sonra.

Son düzenleme:
biyolojik olarak kadın daha güçlüsünü arıyorsa erkek de daha genç ve doğurgan olanı ister evrimsel olarak bundan bahsediyorum

biyolojik olarak kadın daha güçlüsünü arıyorsa erkek de daha genç ve doğurgan olanı ister evrimsel olarak bundan bahsediyorum

Arıyorlar zaten
Masum değiliz ki, aklımdan bile geçmez, ne münasebetçiler gibi olalım
Ancak artık akıl ve irade ile hareket ediyoruz

Ancak erkekte şöyle bir nokta da var.
Erkek soyunu devam ettirmek, çocuklarını korumak ister.
Çocuğun kendisinden olduğunu, başka birinin çocuğuna yatırım yapmadığını da bilmek ister.
Eğer sürekli birden fazla kadınla olursa hepsini aynı anda kontrol etmesi mümkün değil, ancak biriyle uzun süreli bir ilişki kurarsa (hamile kalmanın kolay olmadığını da hesaba katarak) çocuğu olması şansı artar
Bu yüzden aslında erkeklerin bağlılığı daha çok önemsediğini düşünüyorum

Kadın zaten çocuğun kendisinin olduğundan emin o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…