Boşanıp da her yönden daha kaliteli biriyle evlenen varmı

biyolojik olarak kadın daha güçlüsünü arıyorsa erkek de daha genç ve doğurgan olanı ister evrimsel olarak bundan bahsediyorum

Erkekler daha genç ve daha doğurgan olanın peşinde zaten. Kadının kalçalarının büyüklüğü bebeği iyi taşımasına, göğüslerinin büyüklüğü de bebeği iyi beslemesine işaret. Tüm erkeklerin bu iki şeye zaafı yok mu? Sarı saç ve beyaz ten de gençliği simgeliyormuş bilinçaltında. O yüzden beğeniliyormuş.

Yani yurumuyorsa bosanirsin sonrasini dusunup idare etsemmi modunda olmak tuhaf bir yaklasim. Mutsuzdum bosandim. Mutlu olacagimi dusunup tekrardan evlendim 1 yili doldurduk eski esim tirnagi bile olamaz esimin hemde her anlamda.
Kaç yaşında evlendiniz siz ve eşiniz?Eşinizin boşanmış çocuklu durumu?Statünüze denk mi?Açar mısınız biraz durumunuzu.

Son düzenleme:
Daha kalitelisi derken ne anlamda kalite ama? Hangileri ağır basmalı, cinsellik mi, zeka mı, fiziksel görünüm mü, maddi durum mu, karakteristik özellikler mi, kafa yapısı mı? Bir sürü faktör var. Belki daha iyisi çıkar ümidiyle boşanılmaz diye düşünüyorum. Şahsi düşüncem bu benim, ben Türkiye'de gerçekten her anlamda kaliteli erkeklerin çok çok az sayıda olduğunu düşünüyorum. Her anlamda kaliteli kadın sayısı her anlamda kaliteli erkek sayısından çok daha fazla. Bizim Türk kadınları gibi fedakar, sadık, sevdi mi gerçekten seven, mutlu etmek için elinden geleni yapan karakterdeki kadınlar başka millette ne kadar bilmiyorum sayı olarak. "Birşeyleri de eksik olmalı, insan her yönden nasıl dört dörtlük olsun?" diyorum ama hem o saydığım kişilik özelliklerini taşıyan hem de bu güzellikleri dış görünüşüne yansıtan kadınlarımız dolu. Türk erkekleri Türk kadınlarını haketmiyor arkadaşlar, bu bir gerçek. Ama aşk da ilginç birşey işte, bi bakıyorsun süper bir kadın serseri, umursamaz, beş para etmez bir adama yıllardan beri aşık olmuş gidiyor, kendini üzüyor, yıpratıyor, yazık ediyor... Yani bazı şeyler keşke gerçekten bizim layık gördüğümüz gibi olsa.

Bana göre kaliteli erkek nasıl olur?

Bir defa kesinlikle zeki olmalı, kafa yapısı da bana uymalı. Modern olacak, çağdaş olacak. 2016 yılına gelmişiz, adam kafasında halen benim katlanamadığım düşünceleri taşıyorsa ağzıyla kuş tutsa şansı yok benim için.

İkinci kriterim, onunla eğlenebilmeliyim. Eğlenceli, sıcak kanlı, sempatik olmalı. Beni güldürebilmeli, karşılıklı gülebilmeliyiz. Bana dertlerimi unutturacak türden olmalı yani. Tabi esprileri de zekice olmalı, saçma olmamalı. Gülmem.

Üçüncü kriter, olgun olmalı. Özellikle zihinsel anlamda olgun olmalı. Entellektüel demek mi doğru olur bilmiyorum ama kültürü benden daha fazla olmalı mesela ki ben ondan birşeyler öğreneyim, bana birşeyler katsın. Ben Nuri Bilge Ceylan'ın filmini konuşabilmeliyim mesela bana tutup da "adamın yürüdüğü sahne 30 dakikaydı" demeyecek.

Dördüncüsü, merhametli ve şefkatli olmalı, hayvanları sevmeli. Saygılı olmalı, kibar ve centilmen olmasını söylemiyorum bile zira centilmen olmayan erkek gözümde erkek değildir benim. Kadınlara saygı duymalı ve düzgün davranmalı. Bu çok önemli ama bu özelliği taşımayan insanla zaten imkansız.

Son düzenleme:
Klasik kk kadınlarından yorum istemedim karıştırdın sen....burası kaliteli kadın dolu...yorumlardan belli...anlayabilen anliyo...kriterleri dip yapmışlar ise sadece yeriyo...onlar yorum yapmasın zaten...
Bence elestiri tahammulunuz yok..sizi yerenlere elestrenlere kriterleri dip yapmis kadin diyosunuz olumsuz yorum yapmayanlara kaliteli kadin diyosunuz..buradan yorum istiyorsaniz elestriye de acik olacaksiniz..bu mu sizin kaliteli haliniz elestrye tahammulu olmamak??? Konunuza gelecek olursak bosanmak icin dayak sovme gecinememe gbi sorunlara gerk yok..mutlu olmamak tek basina yetr sebeptir..gerekli cabayi gosterip de duygularin degismedyse bosanmalisin.

Mesleği yok kadının.Son konusunu bir oku derim.Bir çıkış arıyor.

Hanımlar,
fikirlerimizi savunurken başkalarını dilimizle dövmeyelim lütfen. Herkesin hayata, evliliklere, insan ilişkilerine bakışı farklıdır, kimi bir evliliğin bitişi için şiddet, aldatma vb sebepler ararken kimi sevginin bitmesini yeterli görür, boşanmamakta bir tercihtir, insanların tercihlerine, o tercihleri yapma gerekçelerine vakıf olmadan alaşağı etmeye çalışmak, belki de söylediklerimizle kırmak şık durmuyor.

Kadınız, birbirimizi anlamaya çalışmamız gerekir, yaralananları daha da yaralamak olmuyor.

konu sahibinin bazı mesajlarını itici buldum orası ayrı ama
insanın kalitelisi nasıl olmaz ya da sayfalarca insanlar bunu nasıl tartışır anlamak mümkün değil
giydiğiniz donun bile kalitelisini aramıyor musunuz?

Mune çok haklısın ama artık forumda açılan her konuda bu yaşanıyor
Herkes kendi yapamadığının hıncını burada çıkarıyor

Bence de
Konu sahipleri adına ben üzülüyorum Mune
Buna bir dur denmesi lazım
Bu mükemmeliyetçi yaklaşım iyi değil
Sonuç olarak hepimiz insanız ve hatalar yapıyoruz

Bence de
Konu sahipleri adına ben üzülüyorum Mune
Buna bir dur denmesi lazım
Bu mükemmeliyetçi yaklaşım iyi değil
Sonuç olarak hepimiz insanız ve hatalar yapıyoruz

Her ikinize de katılıyorum, haklısınız hiçbirimiz dört dörtlük değiliz olmamız da mümkün değil, kimimiz aile ilişkilerimizde, kimimiz iş hayatımızda, kimimiz verdiğimiz kararlarda hatalı adımlar atıyoruz, bizi biz yapan, bize tecrübe katanda doğru yaptıklarımızdan çok hatalarımızdan çıkardığımız derslerdir.
Burada birini yorumlarken empati yapalım tamam ama bu empatiyi abartıp bizim gibi adım atmasını da beklemeyelim kimsenin.

Herkesin olanakları farklı, korku ve endişelerde var, bunu da yabana atmamak lazım, örneğin bir kadına boşan deriz ama karşısındaki eş boşanmaya ne tepki verecek bilmeden boşan boşan boşan demek yapamadığında başarısız kadın ilan etmek acımasızca, boşanamazsın öldürürüm diyen adamlar var etrafta, ki öldürenler var, denecek ki kocasıyla yaşarsa da akıbetin aynı olma ihtimali var, doğru buna da itirazım yok fakat sen ben o bir seferde kocaman bir adım atabilirken bir başka kadın küçük küçük adımlar atarak yol katetmek zorunda kalabilir.

İnsanları atabildikleri adıma göre yargılamamalıyız zira biz buradan çıkış yapınca o kadınlar kendi gerçekleriyle başbaşa.
Bu yüzden diyorum dille yaralamayın, sen yapamadın, sen şöylesin diyerek ezmenin manası yok, burada talkımı veriyoruz ama ne kadarını kendimiz yapabiliyoruz onu da bir düşünmek lazım.

Bir ilave daha yapayım sırf bu mükemmeliyetçi yaklaşım yüzünden birçok insan tanındığı kullanıcı adınla derdini anlatamıyor, başka üyelik açıyor çünkü biliyor ki yargılanacak, biliyor ki aaa xxx sende mi mağdursun, nasıl yani denecek, yapamadığı zamanda sürekli önüne getirilecek.
İnsanları olduğundan farklı olmaya teşvik ediyoruz bilmeden, yapmayalım bunu.
Bu sıfır beden dayatması gibi birşey, mükemmel insan yoktur, herkes hata yapar, önemli olan hataları tekrar etmemek ve ders çıkarabilip kaldığımız yerden devam edebilmektir.

Son düzenleme:
TSE ve iso2016 kalite belgesi olanlari ariyorum ben de. Yok yok, tuketmisler. 2004ler mevcut piyasada.
cok komik ya super cvp ya.koltuk takimia yeni ama sizi basmisda onu atip yenisini daha kalitelisini almaktan bahseder gibi konusmussunuz evlilik bu ya evcilik degil dimi konu sahibi...

Tüm kriterler sizi baglar, o konuda detaylı yazmak istemiyorum. Zira istediginiz şeyler kötü de degil bence.

Ancak 4. olarak yazdıgınız konu çok önemli. Eşten tutun tüm iletisimde oldugumuz insanlarda olması gereken şeyler.

Vicdan zulmun karşısında olmayı da, haksızlık yapmamayı da saglayan cok temel bir şey.

Bunu her konuda test etmek belki mümkün olmayabilir ancak yaşadıklarımız ve gördüklerimiz karşısında takındıgımız tavır bu temel ayrımda hangi tarafta oldugumuzun açık beyanıdır.

Kadınlarkulubu'ndeyiz diye özellikle yazıyorum; zaten kadına saygısı olmayan kişileri eş diye yanında tutmasın kimse.

Bosansaydim Eger bi daha erkek kahri cekmezdim iki cocugum var su an onlar icin katlaniyorum cogu seye Ama sizin bi baginiz da yok tabiki birdaha asik olabilirsiniz daha Iyi veya daha kotu birinide bulabilirsiniz Ama ask gelip gecici bisey unutmayin mutlu degilseniz gercekten bosanin sonrasi nasip kismetinde varsa bulursunuz

Bu tarz planlar yapılarak boşanılmayacağını düşünüyorum ama

Ayrıca eşimin mesleğini yazmadım hiç bir zaman

Kime göre kalite neye göre kalite?? Sorgulama yanlış yerde... Herkesin kalite anlayışı farklı...

Bana göre kültürlü, zeki, kendini her yönden geliştirmiş bir insan kalitelidir....

Kimisine göre paralı adam gerizekalıda olsa kalitelidir...

Ki boşanma sebebin eşini kalite yönünden eksik bulup bir üst segment adam aramaksa bence dur durdugun yerde ama klasik kk hatunları gibi dertlerini elle tutulur bir şekilde sıralayabiliyorsan ve bu sebeple bu adamı boşamak istiyorum diyebiliyorsan o zaman yolun açık olsun ne diyelim...

Boşandıktan sonra her anlamda daha iyi bir adamla evlenen de var, gelen gideni aratır durumunu yaşayan da.iki örnek verebilirim.
ilk ornek bi aile dostumuzun kızı evlendi iki çocuğu oldu. Daha sonra esinden alkol ve şiddet nedeniyle ayrıldı. Daha sonra karşısına hiç evlenmemiş çok düzgün karakterli, yakisikli egtimli ve çok zengin bir adam çıktı evliler bir cocuklari oldu ve şu an kadın çok mutlu. adam resmen kadının agzinin içine bakıyor diyebilirim. Tabi kadinin cocuklarini da kendi cocugundan ayırmıyor.

Ikinci örnek ablamin arkadasi ilk esimin kıymetini bilemedim diye çok pişman. Ilk esinden yaşadıkları yere uyum sağlayamadığı için bosanmisti.ilk eşi bosanmamak için çok çabaladı.Boşandıktan sonra yeniden evlendi bir hafta evli kaldı şiddet nedeniyle boşandı. 7 senedir bekar. Kısmet biraz bu işler.

Bi de şunu soyliyim ilk ornekteki kadın öyle aman aman güzel bir kadın değil.Ama iyi bi insan. Ayrıca egtim olarak da lise mezunu bile değil. Ikinci ornekteki kadın ise şöyle soyliyim bakan dönüp bir daha bakar diyebilecegin güzellikte. Çok güzel ve iyi egtimli biri.
Yani demem o ki bu işler ne egtimle ne güzellikle ne kulturle oluyor. Sadece kısmet.

Son düzenleme:
aynen ben de bu mantıkla ayrıldım
onla yaşamaktansa yanlız ölmeye razıyım

Bence bu tarz düsünceler içindeyken eşinize haksızlık yapmıs oluyorsunuz.
evet bosanmayı dusunebilirsiniz fakat daha iyisini bulabilirmiyim sorusu vicdanen dogru degil.
aynı seyi benim eşim içten içe boyle dusunse yaralanırım.
bence onada haksızlık eymeden ayrılın.
elbetteki aradıgınızı bulabilirsiniz
ama ihtimal o ki mükemmel insan yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…