- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.329
- 548
boşanın öyleyseEvet iyi sayılırdık. Kendimce iyiydik yani.
Elbette çocuklu hayat bizi çok değiştirdi ama zaten tüm sorumlulukları birlikte paylaşan bir çifttik. Tüm annelik bana yıkılmadı yani. O yüzden çocuktan sonra böyle olduk diyemiyorum.
Ayrı kaldık, tatile çıktık vs ama yok olmadı
Peki aşkın bittiğini nasıl anladiniz ne oldu yani hissinizyokEvet kendimi çok rahat geçindirebileceğim bir işim var.
İnsan olarak çok seviyorum yıllarımız beraber geçti ama aşk anlamında bir şey yok.
Burada şu ikilem devreye giriyor.Bunun için evlilik mi biter diyenlere ağzim açik kaldi.
Aşk bana göre de gecici bir şey hani evlilik değil de uzun süren ilişkilerde de kalmiyor ama sevgi bitmez, sevgi kalmamişsa evlilik yurutmenin alemi yok.
Nereye kadar sevgisiz devam edecek? Zamanla sevgisizlik insanda boşluk oluşturur. Bir gün gönlü birine kaymaz mi?
İlla bu duruma gelmeye gerek var mi? Sevgi bittiyse zorlamanin alemi yok bence.
Burada şu ikilem devreye giriyor.
Mantık, mutlu anne mutlu çocuk diyor ama bakıyorsun sen dışında herkes çok mutlu.
Kendim için evladıma bunu yapmaya değer mi diye iç hesaplaşma başlıyor.
Her ne kadar söylemesi kolay olsa da yaşayan insan çocuğunun gözüne bakıp ‘kusura bakma evladım, çok da bir derdim yok ama benim sevgim babana bitti, o sebeple yeni heyecanlar yaşayayım, gönlüm kıpır kıpır olsun, gözümün feri gelsin aşk böceği olayım diye akşam heyacanla beklediğin adamdan ayrılıyorum, haftasonlarını bekleyeceksin o zaman da beni göremeyeceksin’ diyemiyorsun.
Kısaca, vicdanın sesi davulu eziliyor.
İşte bunun genel geçer bir doğrusu yok."Konu sahibi sizin için demiyorum bunu" Ama bu şekilde sevgisiz evlilik yurutup "cocuk için evli kaliyoruz" diyip duzenini bozmadan disarda başka hayat yaşayan insanlar cikiyor işte ortaya. Burada da okuyoruz.
Ha eşlerden biri kendinden vazgeçmeyi seçti diyelim. Bu cocuk yarin obur gun buyuyecek kendi cevresi vs olacak anne babaya bagimligi azalacak, zamani gelip yuvasini kurunca da gidecek kapisini kapatacak.
Eee sonra ne olacak? Yaş ilerlemiş... Ben senin için bunca sene katlandim, kendimden vazgeçtim diyen bir ebeveyn ortada kalacak. Belki cocuk bunun için kendini suçlayacak bilmiyorum artik. Bana bu türü de sağlikli gelmiyor.
Birkaç zamandır arkadaşım bunları düşünüyor, onun durumunu gördükçe mesela kendimi onun yerine koydukça yapamayacağımın farkındayım."Konu sahibi sizin için demiyorum bunu" Ama bu şekilde sevgisiz evlilik yurutup "cocuk için evli kaliyoruz" diyip duzenini bozmadan disarda başka hayat yaşayan insanlar cikiyor işte ortaya. Burada da okuyoruz.
Ha eşlerden biri kendinden vazgeçmeyi seçti diyelim. Bu cocuk yarin obur gun buyuyecek kendi cevresi vs olacak anne babaya bagimligi azalacak, zamani gelip yuvasini kurunca da gidecek kapisini kapatacak.
Eee sonra ne olacak? Yaş ilerlemiş... Ben senin için bunca sene katlandim, kendimden vazgeçtim diyen bir ebeveyn ortada kalacak. Belki cocuk bunun için kendini suçlayacak bilmiyorum artik. Bana bu türü de sağlikli gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?