Boşanırsam ne kadar nafaka alırım?

Geçinmek değil yasayla kadına verilen hak bu.
Ben alırım. Onun yüzünden boşanıyorum. Hangi kadın boşanmayı ister durup dururken ??

Neden ısrarla anlamak istemiyorsunuz yasa size böyle bir hak vermiyor. Çocuğunuz yoksa nafaka almak için eşinizin kusurlu olması lazım. Sizi dövmesi, aldatması vs gibi somut kanıtlar lazım. Psikolojik şiddet bile hakimin takdirine kalmış. Siz sadece anlaşamıyorsunuz adamın kusuru yok yani nafaka almak için gerekli şartları sağlamadığınız için öyle bir hakkınız yok.
Nafakaya harcadığınız zamanı evliliğinize düzeltmeye harcasanız belki boşanmazdınız.
Anlaşmalıda hakkımı alırım yazmışsınız bide siz anlaşmalı boşanma ne demek biliyor musunuz? Eşinizin evet ben 1000 lira ödemeyi kabul ediyorum demesi lazım karşılıklı anlaşıp protokol hazırlıyorsunuz. Size niye versin her ay bin lira eğer aklından zoru yoksa?

Adamda enayi degil herhalde avukat tutacak.Bosanma gerekcesi yok, kanit yok, rapor yok.Neden bosaniyosun "artik sevmiyom ben bunu "
Hakimde hemen 1000 lira nafakayu baglar

Niye kadın mağdur olan taraf?
Neden hakkınız?
Bütün insanlar eşittir. Siz geçinemiyorsanız elinizde sizinle geçinemiyorum demektir. O da sizden tazminat istesin o zaman.

Köyde yaşıyorsun madem 1000 tl ne yapacaksın adam bosaninca sana omur boyu bakmayacak cocukta yokmus ama bos hayale kapilma yani alırım nafakayı catur catur yerim diye .. yeni kanun çıkacak ve nafaka süresi olacak..

Anlaşmalı boşanırsam çatır çatır alırım hakkımı. Nafaka kadının yasal hakkı. Hakîm onu kadının elinden alamaz ve gerekirse başka mahkemeye tekrar tekrar dava açarım .

Valla anlasmali bosanmaya razi olucak kadar safsa alirsin.Ama bence havani alacaksin

Niye kadın mağdur olan taraf?
Neden hakkınız?
Bütün insanlar eşittir. Siz geçinemiyorsanız elinizde sizinle geçinemiyorum demektir. O da sizden tazminat istesin o zaman.
Onun işi var ben memur olaydım boşanırken ben nafaka verirdim. Ama değilim. Benim hakkım olan nafakayı almayayım mı ?

24 yaşında çalışmıyorum deyip bahane üretiyorsan vay haline.Senden kaç yaş büyük insanlar hayatlarına yeni bir sayfa açmak için türlü türlü işlere girip çalışıyorlar,bu yaşta sen mi yapamıyor musun bunu ? Yeme bizi burada.

Adam sana neden nafaka versin ki , okuyacak cagdayken seninle evlenip okumana engel olmamis. Seni dovmemis, sovmemis ,aldatmamis, parasiz birakmamis...
Ama altinlari alabilirsin. Bak ona hakkin var.
Mehir istediysen evlenirken bunu da ödemesini saglarsin...
Ayrica meslegim yok diye düşünme. Koydesin , sehre minubus var mi?
Benim kuzenlerimin de bazilari karadenizde koyde yasiyorlar ama sehirde çalışıyorlar. Her saat basi minubus var, Sabah minibüsuyke gidiyorlar aksam son 8 minubusune yetisiyrlar.
Bu sekilde calisabilirsiniz. Bir ömür nafaka alacak haliniz yok sonuçta.
Ya da hic koyden çıkamayacak gibiyseniz evden ayrılmadan verdiği paralardan konu anlatimli kpss kitaplari soru bankasi falan alin.
Koyde babanizin evindeyken hic degilse sinava hazirlanirsiniz. Kocaniz yaptiysa neden siz yapamayasiniz? Ondan bir eksiginiz yok bence

Köyde yaşıyorsun madem 1000 tl ne yapacaksın adam bosaninca sana omur boyu bakmayacak cocukta yokmus ama bos hayale kapilma yani alırım nafakayı catur catur yerim diye .. yeni kanun çıkacak ve nafaka süresi olacak..
Yeni kanun zor çıkar. Hem bir sürü pozitif statü verildi kadına. Nafaka her zaman ömür boyu olacak. Taraflardan birinin ölümü veya önemli sebepler dışında.

Aboo, adamın evi yok ama babasının evi var öyle mi? Bunu bile hesap etmişsiniz.
Onun işi var ben memur olaydım boşanırken ben nafaka verirdim. Ama değilim. Benim hakkım olan nafakayı almayayım mı ?
Sizin hakkınız değil neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
Eşiniz sizi aldattı mı? Hayır.
Dövdü mü? Hayır.
E o zaman.
Aldatmayan dövmeyen adama iftira atıp Nafaka alabilirsiniz ancak. Onu da gururunuz yedirebilir misiniz bilemem.
Ama siz anlamak istemiyorsunuz. Adamın babasının evini bile hesap etmişsiniz. Yahu adam kusurlu olmadığı sürece boşanma durumunda size Nafaka ödemez, hele ömür boyu bağını olacağı bir çocuğunuz yoksa hiç ödemez. O yüzden Nafaka falan alamazsınız, alacağınızı düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…