Boşanırsam ne kadar nafaka alırım?

Sen hakim misin?
Bunu söylemek için hakim olmak gerekmiyor ki.
Bir sürü boşanan çifte sahip oldum. Adam aldattığı halde kadın ispat edemediği için Nafaka alamadı. Kaldı ki sizde öyle bir olay da yok. Eski konunuzda "ilgilenmiyor diye kavga edip evi terkettim" yazmışsınız. Siz daha olgunlaşamamışsınız. Adam umarım bu sitedeki üyeliğinizi görür, ben başka birşey söylemek istemiyorum.

Bence sen erkeksin. Hep erkekleri savunuyorsun hep

Nafaka peşinde değilim. Ama ben boşanmak istiyorum bu nedenle nafaka talebim olacak amacım ihtiyaçlarımı karşılamak yoksa adamı sömürmek değil. Olmadı geçinemedik mutlu değiliz. Yapamıyoruz yani.
Öncelikle nafaka kadının doğal hakkı falan değil. Sizin gibi zihniyetler yüzünden kadınlar parazit olarak görülüyor bu toplumda. Nafaka konusu sayısız kadın tarafından öyle çok sömürüldüki kanunen düzenlemeye gidilme gereği doğdu, çok yakında yasalaşacak ve nafaka bağlanırsa eğer max evli kaldığın kadar olabilecek.
İkincisi madem olmadı geçinemediniz herkes yoluna diyorsunuz neden o adam hala size bakma durumunda kalıyor?
Olmadı geçinemedik ben kendi hayatıma bakacam. Ee adam? Ouvv o bana hala bakmak zorunda... Ne güzel adalet!

Haklıyı savunmak için illa erkek mi olmak zorunda?
Haklı olan erkekse tabiki onu savunacak.
Kadınsın diye sana imtiyaz mı geçilsin.
Haksızsın işte kardeşim. Daha ne zorluyorsun...

Sitenin yönetimine birkaç kez Whatsapptan mesaj atmıştım, benim erkek olmadığımı onlar teyit etmiştir merak etme.
Normalde dayak yiyen veya aldatılan kadınlara Nafakanı al, çatır çatır ye diyerek yorum yapıyoruz. Ona destek çıkıyoruz. Ama sende ne aldatılma var ne şiddet. Tam aksine sen kocana psikolojik şiddet uyguluyorsun.

ve bence kesinlikle:
Şu mesajı yazan biri kesinlikle erkektir ya da faketir. Başka açıklaması olduğunu sanmıyorum.

Kadınlar
Seninle fazla konuşmak istemiyorum. Hep erkekleri savun sonra kendini haklı çıkarmaya çalış. Komiksin.

Kadınlar

Seninle fazla konuşmak istemiyorum. Hep erkekleri savun sonra kendini haklı çıkarmaya çalış. Komiksin.
Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış.
Haksızken haklıyı bastırmaya çalışıyorsun.
Kocana üzüldüm sadece. İyi geceler.

Bacim nafakaya guvenip mi evlendin bi yorumunu okudum köyde yasiyorum ailemin yanina dönücem bosaninca diye nafaka alir misin bilmem de niye bu kadar dert ettigini anlamlandiramadim madem anlasamiyosun madem ailenin kapisi acik niye hala bunlari dusunuyosun? Farzet ki hic evlenmedin Ne farki var ki suan yine ailenle yasayip yine o evde ne piserse onu yiceksin.Ne dicek sanki ailen evlendin bosandin yemekler ucretli kira vericeksin masraflara ortak olucaksin mi?

E git çalış o zaman ayrılacağın adam niye senin geçimini sağlasın. Çocuk olur veya evlilik sebebiyle bi kayba uğramışsındır karşı taraf kusurludur tazminat istersin anlarım ama kul hakkından da mı korkmuyorsunuz elin adamının maaşının üstüne hesap yaparken. Yiyicilik denir bu yaptığına.

Kadınlar

Haksızsın.
Zerre dahi adalet varsa senin tek kuruş nafakaya hakkın yok.
Ama yok adalet tecelli etmezde sen o nafakayı alırsan bu dünyada belki yersin o adamın parasını ama ahirette o adam illaki alır hakkını. Mis gibi tertemiz kul hakkı daha ne olsun.
Eşine sabırlar ve bir an önce kurtuluş dilerim.

Bence de erkek konu sahibi . Hadi diyelim ki kadın, kadının dibi, kadının karesi herhalde. Kadınlığının zekatını ver de bizde nasiplenelim 2 yılda nasıl bir kadınlık yaptın da en az 1.000 lira nafakayı hakettin? Hele bizede söyle. Millet kaç yıl saçını süpürge edip , çoluk çocuk sahibi oluyor da alamıyor o kadar nafaka sen ne ettin de hakettin

Haklısın kısmen. Ama boşanınca ailemden para isteyemem. İhtiyaçlarım olacak. Onları karışlamak için nafaka mevzusu. Çalışmıyorum. Evlenip boşanmak kolay mı sanıyorsun?
Kadın mağdur olan taraf olduğu için ben nafaka alabilir miyim dedim.

Polemik yapma lütfen. Dalga geçiyorsun bir de.

Senin erkek olmadığın ne malum?

Benim teyzem aldatılarak boşandı. Bir bayram sabahı terketti eniştem onu. 3 çocuğu var. Aldığı Nafaka 750 TL
Konu sahibi 1000 tl alsın teyzeme Nafakayı arttırması için dava açtırıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…