- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
Yazık ya nasıl bakıyo çocuklarina yetiyor mu.. allah onu kahretsin ne biçim babaBenim teyzem aldatılarak boşandı. Bir bayram sabahı terketti eniştem onu. 3 çocuğu var. Aldığı Nafaka 750 TL
Konu sahibi 1000 tl alsın teyzeme Nafakayı arttırması için dava açtırıcam
Baban ne iş yapıyor o sana bakamicakmiHaklısın kısmen. Ama boşanınca ailemden para isteyemem. İhtiyaçlarım olacak. Onları karışlamak için nafaka mevzusu. Çalışmıyorum. Evlenip boşanmak kolay mı sanıyorsun?
Kadın mağdur olan taraf olduğu için ben nafaka alabilir miyim dedim.
Öyle bir amaçla evlenmedim.Kendisini geçindirecek birini bulmayı bekliyordu sanırım.
Teyzeniz yanlış yapmış 2 yıl dolar dolmaz , çocuk falan yapmadan artık sevmiyorum diye boşansaydı enişte müsvettesinin babasının evinin bir odasını, maaşının üçte birini bile alabilirdi !Benim teyzem aldatılarak boşandı. Bir bayram sabahı terketti eniştem onu. 3 çocuğu var. Aldığı Nafaka 750 TL
Konu sahibi 1000 tl alsın teyzeme Nafakayı arttırması için dava açtırıcam
Teyzem çalışıyor. Eniştem de her zaman 750 liradan fazlasını veriyor,çocuklarına bakıyor yani. Ama konu sahibi mümkün değil alamaz, yani alabileceğini düşünmüyorum.Yazık ya nasıl bakıyo çocuklarina yetiyor mu.. allah onu kahretsin ne biçim baba
Düzenli bir işi ve geliri yok.Baban ne iş yapıyor o sana bakamicakmi
En azından maddi desteği var bazı baba bozuntuları onu da yapmıyor evlilik bitince çocukları da unutuyorlar umursamıyorlar..Teyzem çalışıyor. Eniştem de her zaman 750 liradan fazlasını veriyor,çocuklarına bakıyor yani. Ama konu sahibi mümkün değil alamaz, yani alabileceğini düşünmüyorum.
Hak eden alsın. Hem ben bu kadar illede olsun olmazsa olmasın demedim. Hakimin takdir yetkisi var değil mi ? Ne kadar uygun görürler orasını bilemem. Lütfen uzatmayalım.Teyzeniz yanlış yapmış 2 yıl dolar dolmaz , çocuk falan yapmadan artık sevmiyorum diye boşansaydı enişte müsvettesinin babasının evinin bir odasını, maaşının üçte birini bile alabilirdi !ama gerçekten mağdur olmuş hakedememiş 1.000 lira . Valla konu sahibi de hiç yardımcı olmuyor nasıl haketti . Istiyor ki sadece kendisi alsın 1.000 lira nafaka
Evet öyle. Teyzemde annemde o yönden şanslı. Neler neler var, burada neler okuyoruz ya insanlar hakkettiği parayı alamıyor. Konu sahibi de haketmediği parayı almak istiyor.En azından maddi desteği var bazı baba bozuntuları onu da yapmıyor evlilik bitince çocukları da unutuyorlar umursamıyorlar..
Çok ayıp ama. Seni kınıyorum.Çok haklısın tabi, alırsın nafaka. Hatta adamın donun biri senin olur, biri onun. 2 sene evli kalmışsın dile kolay. Mahkemede de vajinamı genişletti Kocam hakim bey dersin tazminat hakkın bile doğar.
Pardon, siz yazmışsınız bunu ben değil.Çok ayıp ama. Seni kınıyorum.
Maalesef kimi dişli cikiyo aliyo.. kimi biran önce kurtulayım diye hakkından vazgeciyo..Evet öyle. Teyzemde annemde o yönden şanslı. Neler neler var, burada neler okuyoruz ya insanlar hakkettiği parayı alamıyor. Konu sahibi de haketmediği parayı almak istiyor.
Konu sahibinin konuları sahte diye yazmaya girdim ama yorumunuza gözüm takıldı, lütfen bu kadar iyi olmayın ve savunmadan önce eski konularına da bir göz atın bence...Konu sahibinin neler yaşadığını nasıl bir cevrede yaşadığını bilemeyiz. Eşinin artık kendisini sevmediğini söylemiş demekki artık ilgilenmiyor kendisi ile. Bazıları evliliği kurtarmaya çabalamadan nafaka pesine düşmüşsün demiş ama ne biliyorsunuz bu çabaya girmediğini. Ne kadar nafaka alır bilemem ama bir kadın kolay kolay yuvasını yikmaz demekki yürütemeyecek durumda ki boşanmak istiyor ve kanunun kendine tanıdığı hakkı kullanmak kadar da doğal bişey yok. Illa aldatmak yada dayak boşanma sebebi olmaz ki sevgisizlik, ilgisizlik de bir nedendir bu psikolojik şiddettir bana göre. Herkes ayni şartlara sahip değil ve evlenen bir çok kadın 1 günlük bile evli kalsa çok şeyini kaybetmiş oluyor halk arasında dul gözü ile bakılıyor çalışmak,toplum arasına karışmak çoğu yerde böyle kadınlar için çok zor oluyor .
Teşekkür ederim çok teşekkür ederim.Konu sahibinin neler yaşadığını nasıl bir cevrede yaşadığını bilemeyiz. Eşinin artık kendisini sevmediğini söylemiş demekki artık ilgilenmiyor kendisi ile. Bazıları evliliği kurtarmaya çabalamadan nafaka pesine düşmüşsün demiş ama ne biliyorsunuz bu çabaya girmediğini. Ne kadar nafaka alır bilemem ama bir kadın kolay kolay yuvasını yikmaz demekki yürütemeyecek durumda ki boşanmak istiyor ve kanunun kendine tanıdığı hakkı kullanmak kadar da doğal bişey yok. Illa aldatmak yada dayak boşanma sebebi olmaz ki sevgisizlik, ilgisizlik de bir nedendir bu psikolojik şiddettir bana göre. Herkes ayni şartlara sahip değil ve evlenen bir çok kadın 1 günlük bile evli kalsa çok şeyini kaybetmiş oluyor halk arasında dul gözü ile bakılıyor çalışmak,toplum arasına karışmak çoğu yerde böyle kadınlar için çok zor oluyor .
bu anlattıklarınızla alamazsınız.bir de 1000 lira bekliyorsunuz oldu.. sizin niyetinizi iyi görmedim ben de.amacınız boşadığınız koca parasıyla mı ayakta durmak? 24 yaşındasınız daha, bir işinizin olmaması sizin probleminiz.girip çalışsaydınız, okusaydınız okumadıysanız.nafaka kadının doğal hakkı değil o cümle siz çok yanlış anlamışsınız.Denedik olmuyor. Hem benim işim yok ailemle yaşamak zorunda kalacağım boşanırsam. Kocam memur ve düzenli bir geliri var ve ben onun bana nafakayı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Amacım ayakta durmak. 24 yaşındayım ve bir işim yok köyde yaşıyorum. Ne yapmalıyım sence?
Nafaka kadının doğal hakkı. Almamalı miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?