Boşanırsam ne kadar nafaka alırım?

valla nasıl kadınları savunuyorsak yeri geldi mi erkekleri de savunuruz.burdan bakınca gayet adam madur duruyo hayır neyin madur allah aşkına ne aldatma var ne şiddet var, geçinemedik ben boşanıcam diyorsun nesi maduriyet bunun? adamdan daha madur bir halin yok.

Kanunen ona tanınan bir hak yok ki. Sayfalarca yazıldı ama konu sahibi hala anlamak istemiyor. Ortada çocuk yok. Karşı taraf kusurlu değil darp edilememiş, aldatılmamış vb bir durum yaşanmamış. Size göre konu sahibinin yaşadığı paikolojik şiddet ama kendisine göre değil. Bizzat sordum size psikolojik şiddet mi uyguluyor hayır dedi 2.sayfada sanırım. Kaldı ki öyle olsa bile bunun ispatı yok tamamen hakimin takdirine kalmış bir durum, konu sahibinin kendisinin kabul etmediği bir şeyi hakim nasıl kabul etsin? Dolayısıyla kanunen nafaka alması mümkün değil çünkü karşı taraf kusurlu değil ve çocuk yok.
Çalışmak çok zor tabi kocadan gelecek para varken zor olur. 24 yaşına gelene kadar çalışsaydı bunun ceremesini neden koca çeksin? Yani konu sahibinin savunulacak hiçbir tarafı yokken bütün kadınlar klubü aynı fikirdeyken siz karşı çıktınız, bu çabanızı takdir ettim.

Sana hakim nafaka falan vermez. Altın takıların varsa onu alırsın birde babanın verdiği çeyiz. Baska da birsey alamazsın. Eşin de şiddet yok aldatma yok yalan yok? Savaşırsan kazanırsın eşini çok zor bir durum değil. Eşinde ben büyük suç unsuru görmedim?

konuyu okudum da hakkında erkek gibi kadın diyorlarmış sitede sağda solda

Söylediklerinizin bir kısmında haklısınız ama yanlışınız var. Çocuk olmasa dahi nafaka alabilir. Evlilik birliğinin amacı ölene kadar birbirine bakmak, sorumluluklarını yerine getirmek gibi şeyler. Bunun doğrultusunda para kazanmayan eş evet nafaka alabilir ama bu sonsuza kadar sürmez pek tabi. Dediğim gibi buna bağlı kalmak yerine sigortalı bir işe girmesini öneririm konu sahibinin.
Hukuk bilginizi bilmiyorum ama bu yorumunuzu bilerek mi yazdınız kendi görüşünüzü mü doğru kabul ettiniz pek anlayamadım.

Ve eklemek istiyorum boşanmak istemesinin nedenini bir nedene dayanarak, artık evlilik birliğini devam ettirmeyi imkansız kılan ve karşi eşle alakalı olaylar nedeniyle aldığını düşünerek yorum yapıyorum.

Gayet anlaşılır yazmışım oysa nasıl anlamadınız? Tabi ki çocuk olmasa bile nafaka alabilir. Çocuğu olmayan nafaka alamıyoru bu yazdıklarımın neresinden çıkarttınız?
Konu sahibinin durumu üzerine konuşuyoruz değil mi ve onun çocuğu yok. Israrla bastıra bastıra yazmamım sebebi bu. Canı sıkıldığı için bile boşanma davası açsa çocuk için nafaka alma hakkına sahip. Tekrar ve artık son kez olduğunu umarak belirtiyorum konu sahibi çocuğu olmadığı ve eşinde kusur olmadığı için nafaka alamaz. Eşi de konu sahibini suçlar bana karşı o da ilgisizdi sevgisizdi diye haydi çık işin içinden yıllarca yerler birbirlerini.
Kendi görüşümü belirtiyor olsaydım kesin ifade kullanmazdım.

Konu sahibimin boşanma nedenini eşinden kaynaklanan ve bunun dolayisiyla evliliginin artık çekilmez olması nedeniyle boşanmak istediğini varsayarak yorumumu yaptim ve bunu da belirttim. Bu varsayımla evet nafaka alabileceğini ama sınırsız olamayacağını söyledim. Kesin ifade kullanmanız hukuk bilginizden mi geliyor?

Alıntıladığım mesaj 2.sayfadan bizzat konu sahibine ait. Konun sahibinin daha önce belirttiğim kendi yazısı ve kanun ortadayken hala sizin neden bir şeyleri varsaymak için uğraştığınızı hiç anlamadım. Her eşim bana karşı ilgisiz, aramızda sevgi kalmadı diye evliliğini bitiren bin lira nafaka alabilseydi.... Aynı şeyi binince kez yazmak istemiyorum artık ne durumlarda nafaka alınabileceğini daha önceki mesajlarımda belirttim. Evet kesin ifade kullanmam hukuk bilgimden geliyor. Cümlenin başına bence, bana göre, varsayıyorum gibi ifadeler eklemediğime göre bildiğim, göreceli olmayan bir şey için kesin konuşmuşum.

Erkeklere hak veriyorsun da iş yok nerde çalışâyim ben ?
Köy yerinde.
Bence bosanma egitim yok is yok kalacaksin dort duvar arasinda verirse esin nafaka kii cok bisey bekleme onunla ailenin yanina sigmaya calisacaksin cok zor ciktigin eve girmek ama ben bunlari asarim hayata yeniden baslarim calisirim diyorsan baska Allah yardimcin olsun sansin cocuk yok bence gayretle halledersin

Anladım, tek amacım bu konularda yanlış hukuksal bilgiler dolaşmasındı bu KK'de. Hukuk son sınıf birisi olarak da bilgim doğrultusunda en doğru açıklamayı yapmaktı. Karşımda kimin hukuk okuduğunu kimin okumadığını bilemediğim için ve sizin de yazınızdan çıkarım yapamadığım için bu şekilde sordum çünkü emin olun birkaç sayfa haber okuyup karşıma geçip bilmiş edasıyla yorum yapan çok kişi oldu normal hayatımda. Teşekkürler yorumunuz için.

Köy yerinde insanlar para kazanamıyor mu anlamadım. Takas sistemi mi geçerli sizin köyde, bulgur verip buğday mı alınıyor? Köyde yaşayıp şehirde çalışan diğer milyonlarca insanın yaptığı gibi merkeze gidiş geliş yapabilirsiniz. Köy işleriyle de uğraşabilirsiniz. Daha yorucu ama daha onurlu bir yaşam olur.

Hoş eski eşten gelecek 500 liraya tenezzül eden biri için bunun önemi var mı bilemedim ama...

hayatimda boyle sacma birsey gormedim duymadim. kafalar piril piril zehir zehir!
koyden kurtulmak istiyorum, ben biriyle evleneyim, sonra anlasamiyorum bana küsüyo hep kavga ediyoruz bu adamla omur gecmez diye dusunup ayrilayim, sonra sirf benimle evlendi diye adam omur boyu bana bakmak zorunda kalsin...

kusur islemedigi her evliliginde sirf anlsamiyor diye nafaka baglansaydi bu bir meslek gibi onune gelen evlenirdi nemin ol.

sen okul okuma meslek edinme calisma, para kazanmanin kolay yolunu ara, kanunlarda sana evlen bosan kocan sana bosansanda bakar desin yok ya....

Çocuk yok bişey yok. Git kendin çalış.iki yıl sizinle evli kaldı diye ömür boyu size bakmak zorunda değil ki sadece geçimsizlik var. Belki adam ikinci bir hayat kuracak, size para yetiştircem diye biriyle evlenip çocuk sahibi olmasına bile etki ediyorsunuz. Çoluk çocuk olur neyse de, bunu artık meslek haline getirmeyin be.

Adam memur da çok afedersin sana mı memur kardeşim? 2 yıllık evlisin yahu daha. Şiddet yok şu yok bu yok sevgili tribine boşanma kararı almışsınız. Taptaze evlilik bitecek nafaka derdine düşmüşsünüz... Yazık çok yazık adamcağıza. Nafaka elbette haktır ama siz bende sağılacak inek bulmuş izlenimi yarattınız maalesef

Onun işi var ben memur olaydım boşanırken ben nafaka verirdim. Ama değilim. Benim hakkım olan nafakayı almayayım mı ?
Olaydın annem Cenabı Allah beyin vermiş insanlar okusun hayatını idame ettirsin diye. 2 senelik evlilikten ne koparırım diye düşüneceğine git yoğurt yap süt yap. Sen peri padişahının kızı mısın ki 2 sene evli kaldın diye 1000 2000 alacaksın? Çok beklersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…