- 6 Temmuz 2023
- 951
- 5.363
- 68
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Gururunuz yok mu? Büyük ihtimalle çocukları da adamı eve bağlamak için yaptınız. Bu adam bir günde değişmedi, sayısız kavga yaşamışsınız. Sayısız tartışma yaşanılan bir ortama hiçbir normal kadın iki çocuk istemez. İlk sayfalarda gösterdiğiniz güçlü kadın profiline de inanmamıştım zaten.Asla benimle muhattap olmuyor özür bile diledim eve dön dedim 3 hafta önce (ben kovduğum halde) konuşmuyor bitti avukatımla görüş seninle konuşacak hiçbir şeyim yok diyor. Avukatı sürekli arıyor hadi hadi diye.
Düzen dediğiniz sizi sevmediğini nerdeyse haber bültenlerine cikip anlatacak biriyle yasamak mi?Cocuklarini istediginde görür ki bence kötü kocanin,cok zor iyi baba olmasi sadece sabirli olun yeni düzeniniz cok daha iyi olacaktir Allah'in izniyle...Üzülüyorum düzenimin değişmesi, senelerdir kurduğum hayaller, çocukların mutlu yuvası olamamak..
Konu bu değil ama , X kuşağı ebeveyninizi takdir ettiğiniz için nasıl mutlu oldum.Bir X kuşağı olarak, bizler anne babamız, kv miz kp miz tarafından çok ezildik ,otorite gördük.Buna rağmen evlatlarımıza hiç bir zaman böyle davranmadık.Otorite de olamadık lakin ,olamayacağız da.İnsan biraz sayılsın, danışılsın istiyor .Sizin kuşak ne bilmiyorum ama (muhtemelen Y olabilir) Z kuşağı çok zor bir kuşak .Anne ve babanıza mutlaka danışın çoğu şeyi.Onlar sizin, kendilerinden çok iyi olmanızı ister eminim.Üstelik beklentisiz.Yeni yaşamınız hayırlı olsunKreşi karşılar diye düşünüyorum geliri çok iyi ama henüz dava açılmadı ve bu ayki masrafların hiçbirini karşılamadı, küçük kreşe başlıyor, büyüğün servis parası kırtasiye kitap parası vb emin de olamıyorum boşanırken çirkefleşecek mi bilmiyorum. Ailem gerçekten çok iyi niyetliler ama kuşak çatışmasını çok yaşıyoruz. Ben de bu konuda kendime destek almak istiyorum ama ona da “kendini boşver çocuklara odaklan” bakışındalar. X kuşağının çoğunda olduğu gibi her zaman kendilerini arka plana atıp bizleri büyüttüler, Allah razı olsun tabii ki ama şimdi benden de tamamen kendimi feda etmemi beklemeleri zoruma gidiyor. Zaman eski zaman değil.
Evet konu sahibi kesinlikle esi tarafindan senelerdir aldatilmis çünkü böyle davranan kocalar kesinlikle karisini aldatan erkeklerin davranislari çünkü o erkek aldatarak size gözden cikarmis zaten ve o kadar rahat bosanabilirsiniz ki aile desteği ve eviniz varken cok daha huzurlu bir evde büyür cocuklariniz.Siz bir psikologa gidin yazilan ilacla daha sakin olursunuz ve bu süreci daha rahat atlatirsiniz...Siz düzenli HPV testi yaptırıyor musunuz onu boşverin de. Çocuklar babam gitti evden diye ağlarken aynı baba yüzünden annesiz kalmasınlar. Şakası yok bi gidin test yaptırın, arkadaş ağır alemci. Geri kalan kendinize uygun gördüğünüz hayat, kimseyi ilgilendirmez.
Gerçekten merakımdan soruyorum, hedonist yaşadığınıza ya da hiç çocuk yapmadığınıza pişman oldunuz mu?Canim hayat herkese hızlı akiyormus gibi geliyor cocuk olmasa da yani. Ben hedonist bir tipim ömür boyu tek derdim ne yesem, aksam ne içsem, kumara nereye gitsem, kimlerle görüşsem diye düşünerek gecti. Cocuk da yapmadim, kendi isteklerimi ruh halimi hic geri plana atamazdim ama 45 sene nasil gecti ben de anlamadim şahsen. Sevilmedigi yerde durabilmek başkasınin hatrina yapılacak bir sey degil emin ol. O ozguvensizlige alışmışlik gerektirir. Ve ailenin iyi niyetli insanlar olmadigindan da bir emin ol once. Kotu de demiyorum da noksan cok yonleri var. Seni buyutmeleri maddi imkan tanimalari senin duygusal ihtiyaclarini da karsiladiklari anlamina gelmiyor. Seni baya baya sevgiye ilgiye ac birakmislar. Sen de o açlıkla ilişkinde aşk kirintisiyla doymaktansa tek başıma aç kalırım bu dünyada diyemeyecek kivama gelmissin. O kocan nasıl bi adam allaskina ya. Bi kadin zorluklara ancak sevildigine eminse göğüs gerer. Senin gibi cok yoktur ben sana soyleyim. Cogu insan istenmedigini duydugunda gider. Senin gidemeyisinin cocuklarla ilgisi yok bak bunu gormen lazim. Kendine guvenmen lazim. O ana babaya kulak asmaman lazim. Tatil senin neyine diyen tipler sana bu dünyada rahat iki nefesi de cok görürler. Bunlari eve sokma cocuklari büyümüş zaten yarin bir gun evlencek olursun ona da engel olurlar. Senin gencligini almislar senin o koca bozuntusunu çekmeye çalışma sebebin senin duygu durumunu önemsemeyen annen baban zaten seni cocukken hep ihmal etmisler. Tekrar onlari basina sararsan hicbir zaman kendine guvenin gelmeyecek. Onlarin sana reva gördüğü hayati yasamaya mecbur hissedeceksin. Iyi bir avukatın varsa sana zaten duygusal acidan da yardimci olur bence kadin bir avukat bul sen şu süreçte seni guzelce bir anlasin kendini yerine koysun. Ve kimsen yokmus gibi hareket et geliri iyiyse ödesin. Cocuklar da alisirlar duzene. Kendine de nafaka baglat calismiyorsun o miymintinin yuzunden isten cikmissin. Umarim en kisa zamanda icine ferahlık gelir ve bu adamciktan kurtulursun. İleriki zamanda da cocuklarina babalarindan daha iyi baba olabilecek doğru duzgun seni seven ergenlikten cikabilmis bir hayat arkadasi bulursun umarim.
Evliliğin bittiği kesin de, eşleşme programı spam dedi, üniversitedeyken takılmıştım eski mailime gelmeye devam etmiş dedi. Yani olabilir dedim içimden.Pardon da daha ne bulacaksınız? Eşleşme programında ne arıyordu? Gayet oradan sevgililer bulup takılmış.
Daha nasıl emin olacaksınız acaba?
Bitmiş evliliği zorla ite kaka yürütmek gururunuzu kırmıyor mu gerçekten?
Yuh bu kadar eminsiniz yani. Ben kendim onca olanlara rağmen hakka girmeyeyim diye, kanıt bulmadan direkt aldattı diyemiyorum. Ağır alemci falan, adam içki içmiyor 5 vakit namazında. Ha ahlakını namaz üzerinden bellrlemiyorum ama alemci de değil yani.Siz düzenli HPV testi yaptırıyor musunuz onu boşverin de. Çocuklar babam gitti evden diye ağlarken aynı baba yüzünden annesiz kalmasınlar. Şakası yok bi gidin test yaptırın, arkadaş ağır alemci. Geri kalan kendinize uygun gördüğünüz hayat, kimseyi ilgilendirmez.
Buna inanmak istediyseniz siz zaten kanıt da bulamazsınız aldatıldığınızaEvliliğin bittiği kesin de, eşleşme programı spam dedi, üniversitedeyken takılmıştım eski mailime gelmeye devam etmiş dedi. Yani olabilir dedim içimden.
Siz yine de bi baktırın belli olmuyo o iş. Adam boş yere mi küstürüyo evdekini, dışarda ayağı olmayan adam elindekini niye soğutmaya çalışşın, en alemci adamın bile arada canı karısını çekiyor, ne görüyor da 10 yıldır kaçıyor sizden?Yuh bu kadar eminsiniz yani. Ben kendim onca olanlara rağmen hakka girmeyeyim diye, kanıt bulmadan direkt aldattı diyemiyorum. Ağır alemci falan, adam içki içmiyor 5 vakit namazında. Ha ahlakını namaz üzerinden bellrlemiyorum ama alemci de değil yani.
Siz testinizi yaptırın, iftiracı ben olayım. Sorun değil.Yuh bu kadar eminsiniz yani. Ben kendim onca olanlara rağmen hakka girmeyeyim diye, kanıt bulmadan direkt aldattı diyemiyorum. Ağır alemci falan, adam içki içmiyor 5 vakit namazında. Ha ahlakını namaz üzerinden bellrlemiyorum ama alemci de değil yani.
Size her şey müstahakYuh bu kadar eminsiniz yani. Ben kendim onca olanlara rağmen hakka girmeyeyim diye, kanıt bulmadan direkt aldattı diyemiyorum. Ağır alemci falan, adam içki içmiyor 5 vakit namazında. Ha ahlakını namaz üzerinden bellrlemiyorum ama alemci de değil yani.
Bir gün bile olmadim. Baştan dünyaya gelsem daha da cok kendimi düşünürüm (= cocukla girecegim ortamlari dusundukce bile karnima kramplar giriyor, oyun gruplari sacma sapan cocuklu gorusulen ortamlar. Cocuk aktivitesi bol olan otele bile gitmem. Kafami agritacak hicbir detay istemem kisacasi hayatımda. Ve tam tersi yaşasam yani hayatimin bittigini hissetsem heralde sonum çok kötü olurdu. O derece.Gerçekten merakımdan soruyorum, hedonist yaşadığınıza ya da hiç çocuk yapmadığınıza pişman oldunuz mu?
Mesleğiniz nedir bilmiyorum ama 38 yaş gayet ideal bir yaş. Bir işe sıfırdan başlayacak olsanız bu dediğinize katılırdım ancak bir meslek üzerine tecrübe edinilmiş bir yaş. Ben kendi mesleğimden biliyorum ki şuan işten çıksam bir sonraki gün direk iş bulurum.38 yaş gayet makul bir yaş 45 yaşına kadar artık genç nesil sayılıyoruz.Bulurum, önce kendi mesleğim ve iş alanımla ilgili bulmaya çalışıyorum 1 senedir bulamadım. Denemeye devam ediyorum yaşım 38, kimse orta yaş çalışan istemiyor.
Ah keşke sarılabilsem size… öyle büyük ve zor bi sınav ki verdiğiniz. Pes etmeyin. Siz hem eşinizle hem de bu toplumun çürümüş yargılarıyla mücadele ediyorsunuz şu an edeceksiniz ve bu sürecek yıpratacak sizi, dik durun sağlam durun çocuklarınız size yetecek sakın pişman olmayın. Size çok iş düşüyor ama kendinizi seçmişsiniz böyle devam edinSelamlar. Bir önceki konumda kocamın beni uzun süredir görmezden geldiğini yazmıştım. 10 yıllık evlilik, bu süreçte sayısız büyük ve rezil kavga vb derken en son gittiğimiz tatilde çok büyük bir kavga yaşadık ve eşim her kavgada yaptığı gibi annemi arayarak “kızınızı sevmiyorum boşanmamıza yardımcı olun size yalvarıyorum sevmiyorum onu” diye bağırarak (her kavgada anneni ararım babamı ararım diye tehdit eder ya da hemen arar beni rezil eder tam bir olgunlaşmamış, erkeğe yakışmayan hareket) bu davranışlarla ömrümü çürüttü.
Duygusal olarak zaten senelerdir boşanmış durumda. Duygusal ihmal, fiziksel ihmal had safhada. Artık ben de dayanamadım bana böyle rezil bir evlilik, görmezden gelinme, sürekli ailemi işin işine dahil etme şeklinde bir evlilik reva görecekse derhal evden gitmesini istedim saydım döktüm içinde birikenleri; ve boşanacağız dedim. Hiç ikiletmedi dünden razı zaten 10 gün içinde evden ayrıldı ve avukat tuttu asla benimle iletişime geçme avukatıma isteklerini söyle dedi (geçen sene de aynısını yapmıştı, saçma sapan işlere kalkışıyor ben tepki verince de aylarca küsüyor yaptığım yemeği dahi yemeyip, günaydın iyi geceler demeyip ben yokmuşum gibi yaşamıştı evde ve sonra böyle yaşayacaksan git diyince çekip gitmişti.)
Neyse velhasıl iyi bir avukat tuttum ben de. Haftaya anlaşma maddeleri konuşulacak.
Önceki konumda çocuklar için boşanmıyorum dediğim için beni linçlemiştiniz, şu an konu yine ona geldi; ben çocuklar olmasaydı bir dakika çekmezdim bu adamı ama şu an ailemin yanındayım; kızım (4 yaş) eve gidince babama resimlerimi göstercem onu çok özledim diyip duruyor. Yarım yamalak bişeyler söyledim ama ne diyeceğimi şaşırıyorum çok özlüyorum rüyamda gördüm artık babamın yanına gidelim diye uyanıyor her gün.
İkinci konu, baba evine dönmek çok gurur kırıcı. Ailem her ne kadar kucak açsa da çok rahatsız oluyorum onların hayatını kendi sorunlarım sonucu işgal ediyor olmaktan. Çok iyi niyetli ve vericiler çocuklarla çok ilgililer ama nadiren çocuklara tahammül edemeyip kızdıklarında bile çok üzülüyorum, neticede anne baba eski kuşak. Çocukların ve benim duygusal ve psikolojik gereksinimlerimiz konusunda anlaşmak mümkün değil; en basitinden seneye beraber çocukları tatile götürürüz dediğimde bile “tatil senin neyine otur çocuklarını büyüt hele bi” yaklaşımındalar. İnstagram paylaşımlarıma karışmaya başlamaları(satış sayfam var günlük hayatımdan ufak tefek şeyler paylaşıyorum), boşanmış kadınlara daha önceden yaptıkları yorumlar bana da yapılacakmış gibi geliyor sıkıntı içindeyim. (Kadına bak dul ama sürekli süs püs geziyor ne ayıp vb gibi) Babaları konusunu açtıklarında hemen ayıpmış gibi susturuyorlar çocukları; ben onlarla içlerini rahatlatmak için boşanma hakkında biraz bilgi verecek olsam hemen kaş göz yapıyorlar sus bahsetme bu konudan diye.
Ne olursa olsun iki çocukla baba evine sığılmıyor. Bu bana çok zor ağır geliyor, oğlumun (9) babamı boşamaya çok meraklısın senden nefret ediyorum demesi, kızımın “evde babama ojelerimi, resimlerimi göstericem beraber resim yapcaz” demesi vb vb. Çok zorlanıyorum kabullenmekte. Zaten evlilik bitik de, sonuçları çok zorlu.
Geçiyor mu bu durumlar alışılıyor mu?
Bunu yapmayın lütfen bakın çok gördüm geçirdim 2. Evliliğimdeyim şu an. Böyle bu şekilde hiçbi erkeğe yalvarmayın özür falan da dilemeyin, ne için özür? Kadın olduğunuz için mi annelik yaptığınız için mi ömrünüzü feda ettiğiniz için mi?Asla benimle muhattap olmuyor özür bile diledim eve dön dedim 3 hafta önce (ben kovduğum halde) konuşmuyor bitti avukatımla görüş seninle konuşacak hiçbir şeyim yok diyor. Avukatı sürekli arıyor hadi hadi diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?