- 21 Kasım 2011
- 1.174
- 957
- 333
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Acilen bir ev tutun eşinizden talep edin yoksa eski günleri ailen aratırSelamlar. Bir önceki konumda kocamın beni uzun süredir görmezden geldiğini yazmıştım. 10 yıllık evlilik, bu süreçte sayısız büyük ve rezil kavga vb derken en son gittiğimiz tatilde çok büyük bir kavga yaşadık ve eşim her kavgada yaptığı gibi annemi arayarak “kızınızı sevmiyorum boşanmamıza yardımcı olun size yalvarıyorum sevmiyorum onu” diye bağırarak (her kavgada anneni ararım babamı ararım diye tehdit eder ya da hemen arar beni rezil eder tam bir olgunlaşmamış, erkeğe yakışmayan hareket) bu davranışlarla ömrümü çürüttü.
Duygusal olarak zaten senelerdir boşanmış durumda. Duygusal ihmal, fiziksel ihmal had safhada. Artık ben de dayanamadım bana böyle rezil bir evlilik, görmezden gelinme, sürekli ailemi işin işine dahil etme şeklinde bir evlilik reva görecekse derhal evden gitmesini istedim saydım döktüm içinde birikenleri; ve boşanacağız dedim. Hiç ikiletmedi dünden razı zaten 10 gün içinde evden ayrıldı ve avukat tuttu asla benimle iletişime geçme avukatıma isteklerini söyle dedi (geçen sene de aynısını yapmıştı, saçma sapan işlere kalkışıyor ben tepki verince de aylarca küsüyor yaptığım yemeği dahi yemeyip, günaydın iyi geceler demeyip ben yokmuşum gibi yaşamıştı evde ve sonra böyle yaşayacaksan git diyince çekip gitmişti.)
Neyse velhasıl iyi bir avukat tuttum ben de. Haftaya anlaşma maddeleri konuşulacak.
Önceki konumda çocuklar için boşanmıyorum dediğim için beni linçlemiştiniz, şu an konu yine ona geldi; ben çocuklar olmasaydı bir dakika çekmezdim bu adamı ama şu an ailemin yanındayım; kızım (4 yaş) eve gidince babama resimlerimi göstercem onu çok özledim diyip duruyor. Yarım yamalak bişeyler söyledim ama ne diyeceğimi şaşırıyorum çok özlüyorum rüyamda gördüm artık babamın yanına gidelim diye uyanıyor her gün.
İkinci konu, baba evine dönmek çok gurur kırıcı. Ailem her ne kadar kucak açsa da çok rahatsız oluyorum onların hayatını kendi sorunlarım sonucu işgal ediyor olmaktan. Çok iyi niyetli ve vericiler çocuklarla çok ilgililer ama nadiren çocuklara tahammül edemeyip kızdıklarında bile çok üzülüyorum, neticede anne baba eski kuşak. Çocukların ve benim duygusal ve psikolojik gereksinimlerimiz konusunda anlaşmak mümkün değil; en basitinden seneye beraber çocukları tatile götürürüz dediğimde bile “tatil senin neyine otur çocuklarını büyüt hele bi” yaklaşımındalar. İnstagram paylaşımlarıma karışmaya başlamaları(satış sayfam var günlük hayatımdan ufak tefek şeyler paylaşıyorum), boşanmış kadınlara daha önceden yaptıkları yorumlar bana da yapılacakmış gibi geliyor sıkıntı içindeyim. (Kadına bak dul ama sürekli süs püs geziyor ne ayıp vb gibi) Babaları konusunu açtıklarında hemen ayıpmış gibi susturuyorlar çocukları; ben onlarla içlerini rahatlatmak için boşanma hakkında biraz bilgi verecek olsam hemen kaş göz yapıyorlar sus bahsetme bu konudan diye.
Ne olursa olsun iki çocukla baba evine sığılmıyor. Bu bana çok zor ağır geliyor, oğlumun (9) babamı boşamaya çok meraklısın senden nefret ediyorum demesi, kızımın “evde babama ojelerimi, resimlerimi göstericem beraber resim yapcaz” demesi vb vb. Çok zorlanıyorum kabullenmekte. Zaten evlilik bitik de, sonuçları çok zorlu.
Geçiyor mu bu durumlar alışılıyor mu?
Ben bu hayatı ilk kez yaşıyorum sayın tiroid, siz yaşadınız mı daha önce bilmem; uzaktan suçlamak kolay, hepimizin amacı hayatı daha yaşanabilir kılmak, birşeyleri onarmaya düzeltmeye çalışmak, ben çabaladıkça olmadı. Evet son raddede evden kovulan baba göze batıyor ama öncesinde annenin çocukların yanında aşağılanması, türlü hakaretler işitmesi hiç göze batmıyor. Biz hayatı göğüslemeye çalışan iki ortağız gibi düşündüm hep oldurmaya çalıştım olmadı.Çocuklara bu yükü yüklemeyin onlar çocuk onlar için boşandım,onlar için boşanmadım kelimeleri onlara ilerde yük.Siz en başta ilk küfür hakaret ,seni sevmiyorum dediğinde kovduğunda gitseydiniz ne çocuklar bu durumda olur ne bu kadar kavga kaos yaşanır ne de zamanınız boşa giderdi ,siz hep gitmeli gelmeli hakareti tolere ede ede en büyük kötülüğü kendinize yapmışsınız ne oldu dönüp dolaşıp yine boşanmaya geldi mevzu,yazık değil mi çocuklara sürekli bir kavga dövüş evden kovulan baba , hakaret.Siz olayı iyi yönetemediğiniz için çocuklar sizi suçlar tabi ki.....
Evim var, ev benim üstüme zaten. Ailem bir sahil kasabasında; şu an yanımda kalmaya bana destek olmaya istanbula geliyorlar. İstanbulda başka hiçkimsem yok iki çocukla tek başına yapamam. Çocukların eğitim masraflarını karşılayacak, nafaka da verecek ama istanbulda geçim de çocuk büyütmek de çok zor. Ben geçen sene çok iyi olan işimden sebepsiz (aslında yarı zamanlı çalışma sebebiyle) çıkarıldım; eşimin de payı var bunda; yaşımdan dolayı maaşlı iş de bulamadım henüz. Kendi satış sitem yüksek gelir getirmiyor.Acilen bir ev tutun eşinizden talep edin yoksa eski günleri ailen aratır
Aileniz yaninizda olursa maddi destek verecek belki ama size de her türlü hayatı zindan edecekler nafakaya odaklanın birde dört yasindakinin kresini bari karsilasin sizde bir iş bulur hayatınızı sürdürürsunuz öyle bir adamı sırf çocuklar için cekmeyinEvim var, ev benim üstüme zaten. Ailem bir sahil kasabasında; şu an yanımda kalmaya bana destek olmaya istanbula geliyorlar. İstanbulda başka hiçkimsem yok iki çocukla tek başına yapamam. Çocukların eğitim masraflarını karşılayacak, nafaka da verecek ama istanbulda geçim de çocuk büyütmek de çok zor. Ben geçen sene çok iyi olan işimden sebepsiz (aslında yarı zamanlı çalışma sebebiyle) çıkarıldım; eşimin de payı var bunda; yaşımdan dolayı maaşlı iş de bulamadım henüz. Kendi satış sitem yüksek gelir getirmiyor.
Evden çağrı merkezi işleri var İstanbul gibi yerde bu tarz işler bulamaz mısınızEvim var, ev benim üstüme zaten. Ailem bir sahil kasabasında; şu an yanımda kalmaya bana destek olmaya istanbula geliyorlar. İstanbulda başka hiçkimsem yok iki çocukla tek başına yapamam. Çocukların eğitim masraflarını karşılayacak, nafaka da verecek ama istanbulda geçim de çocuk büyütmek de çok zor. Ben geçen sene çok iyi olan işimden sebepsiz (aslında yarı zamanlı çalışma sebebiyle) çıkarıldım; eşimin de payı var bunda; yaşımdan dolayı maaşlı iş de bulamadım henüz. Kendi satış sitem yüksek gelir getirmiyor.
Suçlama yok durum tespiti var.Adam zaten ne mal olduğunu göstermiş evlilikte... Neden kadın mücadele ediyor? Neden hayatı kadın göğüslüyor?Neden yuvam dağılmasın diye herşeyi yutuyor?? Neden hep alttan alan kadın ?Neden zaman veren ,düzelsin diye herşeyden feragat eden kadın???imza evlilik için iki kişi gerekli ama evliliğin sürmesi için tek kişi mücadele eder kuralı mı var???Ben bu hayatı ilk kez yaşıyorum sayın tiroid, siz yaşadınız mı daha önce bilmem; uzaktan suçlamak kolay, hepimizin amacı hayatı daha yaşanabilir kılmak, birşeyleri onarmaya düzeltmeye çalışmak, ben çabaladıkça olmadı. Evet son raddede evden kovulan baba göze batıyor ama öncesinde annenin çocukların yanında aşağılanması, türlü hakaretler işitmesi hiç göze batmıyor. Biz hayatı göğüslemeye çalışan iki ortağız gibi düşündüm hep oldurmaya çalıştım olmadı.
Kreşi karşılar diye düşünüyorum geliri çok iyi ama henüz dava açılmadı ve bu ayki masrafların hiçbirini karşılamadı, küçük kreşe başlıyor, büyüğün servis parası kırtasiye kitap parası vb emin de olamıyorum boşanırken çirkefleşecek mi bilmiyorum. Ailem gerçekten çok iyi niyetliler ama kuşak çatışmasını çok yaşıyoruz. Ben de bu konuda kendime destek almak istiyorum ama ona da “kendini boşver çocuklara odaklan” bakışındalar. X kuşağının çoğunda olduğu gibi her zaman kendilerini arka plana atıp bizleri büyüttüler, Allah razı olsun tabii ki ama şimdi benden de tamamen kendimi feda etmemi beklemeleri zoruma gidiyor. Zaman eski zaman değil.Aileniz yaninizda olursa maddi destek verecek belki ama size de her türlü hayatı zindan edecekler nafakaya odaklanın birde dört yasindakinin kresini bari karsilasin sizde bir iş bulur hayatınızı sürdürürsunuz öyle bir adamı sırf çocuklar için cekmeyin
Hepsini inanın herkes biliyor. Neden yapamıyoruz biliyor musunuz? Evlen, çalış, evle ilgilen, çocul sahibi ol, o şokla hayatın değişsin vücudun hormonların altüst olsun, çocuğu hayatta tutmaya çalış, çocuğu büyüt, işine devam et, evinin ihtiyaçlarına devam et, çocuk okula başlasın okul şoku, alışma, alıştırma, ilkokul, spor, aktiviteler derken bunlara yetişmeye çalışırken bir bakıyorsunuz 10 sene geçmiş. Basiretiniz bağlanıyor, hayata yetişmeye çalışırken doğru yanlış algınız manipüle de ediliyor. Sürekli kırılan birşeyleri onarmaya çalışıyorsunuz, yaşananları duygularınızı erteliyorsunuz çünkü çok hızlı akan bir hayat var akşam yatağa nasıl yattığınızı bilmiyor; bazen kavga bazen gözyaşı bazen saf yorgunlukla uyuyorsunuz. İşte 10 sene böylece kayıp gidiyor.Suçlama yok durum tespiti var.Adam zaten ne mal olduğunu göstermiş evlilikte... Neden kadın mücadele ediyor? Neden hayatı kadın göğüslüyor?Neden yuvam dağılmasın diye herşeyi yutuyor?? Neden hep alttan alan kadın ?Neden zaman veren ,düzelsin diye herşeyden feragat eden kadın???imza evlilik için iki kişi gerekli ama evliliğin sürmesi için tek kişi mücadele eder kuralı mı var???
Sizin konunuz nezdinde tüm hemcinslerime söylüyorum eğer ortada evlilik varsa bunun sürmesinin sorumluluğu kadında olmamalı eğer bir taraf sevmiyorum git diyorsa tamam deyip bitirilmeli.İşin sonu her türlü ayrılık zaten,en azından az darbeyle az zararla bu defter kapatılmalı.
Niye aile evine dönüyorsunuz? Kendi evinizde kalın. Zaten boşanacaksınız alabileceğiniz her şeyi alın. Siz de gidin bir avukat tutun. Tek başıma iki çocukla yapamam ne demek, bu kadar aciz misiniz? Ben başka ülkede iki çocukla tek kaldım çoğu zaman. Aileniz destek olmasaydı devlet yurduna mı verecektiniz çocukları? Size hem hukuki hem psikolojik acil profesyonel yardım lazım. El elde baş başta oturmayın, kurban gibi adam ne dese kabul etmeyin.Hiç ikiletmedi dünden razı zaten 10 gün içinde evden ayrıldı ve avukat tuttu asla benimle iletişime geçme avukatıma isteklerini söyle dedi
Yazın ailemin yanına gelmiştik tatil için. O çok sık yurtdışına gittiği ve evde olduğunda da huzursuzluk çok olduğu için bu yaz boyu annemlerde kaldık çocuklarla. Şimdi kendi evime dönüyorum ailem de benimle geliyor. Büyük oğlum idaresi çok zor bir çocuk; üstün zekalı ama aynı zamanda öfke kontrolü dirtü bozukluğu olan bir çocuk; güvenemiyorum kendime. Küçük biraz daha büyüse yaparım gibi geliyor ama kızım büyüyene kadar eşim yurtdışındayken çok yalnız kaldım, çok zorlandım. Sürekli bir yalnızlık çok gözümü korkutuyor.Niye aile evine dönüyorsunuz? Kendi evinizde kalın. Zaten boşanacaksınız alabileceğiniz her şeyi alın. Siz de gidin bir avukat tutun. Tek başıma iki çocukla yapamam ne demek, bu kadar aciz misiniz? Ben başka ülkede iki çocukla tek kaldım çoğu zaman. Aileniz destek olmasaydı devlet yurduna mı verecektiniz çocukları? Size hem hukuki hem psikolojik acil profesyonel yardım lazım. El elde baş başta oturmayın, kurban gibi adam ne dese kabul etmeyin.
Bulurum, önce kendi mesleğim ve iş alanımla ilgili bulmaya çalışıyorum 1 senedir bulamadım. Denemeye devam ediyorum yaşım 38, kimse orta yaş çalışan istemiyor.Evden çağrı merkezi işleri var İstanbul gibi yerde bu tarz işler bulamaz mısınız
Anladım. Eviniz varmış zaten. Aileniz evine dönünce siz de çocukları okula yollar biraz kafa dinlersiniz.Bulurum, önce kendi mesleğim ve iş alanımla ilgili bulmaya çalışıyorum 1 senedir bulamadım. Denemeye devam ediyorum yaşım 38, kimse orta yaş çalışan istemiyor.
Haklısınız sizi yargılamıyorum hatta tüm bunları çektiğiniz için üzülüyorum ve hiç bir kadın bu noktaya gelmemeli o yüzden bizler daha akıllı olmalı duygularımızın bizi yönetmesine izin vermemeliyiz çünkü erkekler bunu çok güzel kullanıyor.Eğer evlilik diye çıktığınız yolda tüm yük sizde,hep alttan alan taraf sizseniz, hamilelik çocuk , hastalık hepsinin duygusal yoğunluğunu tek başınıza çekiyorsanız ilk fark ettiğiniz anda bu ilk gün olur 10 yıl sonra olur.bi durun oturun etrafınıza bir bakın o karanlıkta tek başına bir süre düşünün ölçün tartın, ve tüm gücünüzle o karanlıktan tek başına çıkın.çünkü bizler bunu yapabiliriz...Hepsini inanın herkes biliyor. Neden yapamıyoruz biliyor musunuz? Evlen, çalış, evle ilgilen, çocul sahibi ol, o şokla hayatın değişsin vücudun hormonların altüst olsun, çocuğu hayatta tutmaya çalış, çocuğu büyüt, işine devam et, evinin ihtiyaçlarına devam et, çocuk okula başlasın okul şoku, alışma, alıştırma, ilkokul, spor, aktiviteler derken bunlara yetişmeye çalışırken bir bakıyorsunuz 10 sene geçmiş. Basiretiniz bağlanıyor, hayata yetişmeye çalışırken doğru yanlış algınız manipüle de ediliyor. Sürekli kırılan birşeyleri onarmaya çalışıyorsunuz, yaşananları duygularınızı erteliyorsunuz çünkü çok hızlı akan bir hayat var akşam yatağa nasıl yattığınızı bilmiyor; bazen kavga bazen gözyaşı bazen saf yorgunlukla uyuyorsunuz. İşte 10 sene böylece kayıp gidiyor.
Ev sizin mi kira mı?sizinse evi almaya bakınYazın ailemin yanına gelmiştik tatil için. O çok sık yurtdışına gittiği ve evde olduğunda da huzursuzluk çok olduğu için bu yaz boyu annemlerde kaldık çocuklarla. Şimdi kendi evime dönüyorum ailem de benimle geliyor. Büyük oğlum idaresi çok zor bir çocuk; üstün zekalı ama aynı zamanda öfke kontrolü dirtü bozukluğu olan bir çocuk; güvenemiyorum kendime. Küçük biraz daha büyüse yaparım gibi geliyor ama kızım büyüyene kadar eşim yurtdışındayken çok yalnız kaldım, çok zorlandım. Sürekli bir yalnızlık çok gözümü korkutuyor.
Yukarıda yazmıştım ev benim üstüme. Anlaşmalı da çekişmeli de boşansak ev benim oluyor bekarken almıştım çünkü.Ev sizin mi kira mı?sizinse evi almaya bakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?