- 21 Kasım 2011
- 1.306
- 979
- 333
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Malesef tam da böyle. Bir hafta alsa nasıl bakacak? Bi tane Olga tutacak mis gibi hem evini çekip çevirtecek hem çocukları okula bırakıp alacak ilgilenecek. Kendi de işten gelince sevecek anca canım cicim. Adam sefa peşinde yedir uyut çamaşır mı yıkayacak :)Böyle de o iyi bana siz kötü anne olacaksınız. Onun evinde yine onun kuralları geçecek zaten. Aksine on günde bir alacağı için onun ev cennet gibi gelecek. Halbuki çocuk sorumluluğu kolay mı, onlar sizde kalacak hep. Velayeti siz bile alsanız bir hafta bir hafta olayını tavsiye ederim. Gerçi ikinci hafta yan çizer sende kalsın der bence . O da ayrı. Çocukları yedir uyut çamaşır yıka kolay değil. Erkekler bunları yapsa çoğu kadın mutlu bir evlilik geçirir zaten.
Bu döngüden çıkmanız lazım. Çocuklardan evvel kendinizi düşünün, deli çıkacaksınız. Sizin huzursuzluğunuz bitmeden onlar da rahat yüzü görmeyecek. Sizin yüreğiniz bu işten soğumadan kızınızdan sizi anlamasını bekleyemezsiniz.Tam 9 ay önce bu senaryonun aynısını yaşadık, annem bizde kalmıştı bir süre oğlumun sakatlığından dolayı, o zaman bana “annen burdayken boşanalım” demişti ve benimle iletişimi sıfırlamıştı. Ev bakıyorum yakında gidicem demişti. Hazırladığımız yemeği bile yemiyordu kendine yemek söylüyordu odasından hiç çıkmıyordu. Dayanamamıştım kendi istediği vakte kadar bana eziyet etmesine; “ böyle yaşayacaksan defol hemen git” demiştim gitmişti bir arkadaşta kalıyorum demişti. Hemen avukat tutmuştu hadi boşanalım diye diye ikisi de üstüme geliyordu. Sonra bir akşam eşim beni aradı ağlayarak, ben eve gelmek istiyorum dedi. Şok oldum kendimi çocukları alıştırmıştım çünkü. Korktum bişey mi oldu diye(içki fln da içmez) hiç beklemiyordum dönmesini o kadar benden nefret eden adamdan. Ağladı ben çok hata yaptım aslında seni çok seviyormuşum seni çok üzmüşüm idrak ettim” diye sabaha kadar ağladı kabul ettim eve geldi bi daha asla üzmiycem seni dedi. Birkaç ay geçmedi, abime ev alınacak ben de para vercem dedi, yıktım ortalığı daha önce de benzer şeyden büyük kavga çıkmıştı. O gün boşıycam seni hata yaptım seni kabul etmekle dedim. O günden sonra 6 aydır küs, işyerinde otelde yurtdışında kadınlarla sohbet muhabbet gülücükler, benle sohbet dahi yok. Ben de bitsin dedim.
Aslinda kötü bisey dememis cok haklı başta bitmiş evlilik çocuklar küçükken akillari ermedgnde bitseydi bukadar zorlanmazdin..o çocuklar da yeni hayatlarina adapte olurlardi.. sevmiyorum diyen bi adamla evlilik yürümez..ve ben hep şunu bilirim ilerisi görünmeyen bi evlilik varsa çocuk yokken bitmeli çocuk mutlu evliliklerin mutluluğunu çoğaltır mutsuz evliliklerde cikmaza götürür..çocuk varsa da büyümeden mutsuzluk varsa bitmeliBen bu hayatı ilk kez yaşıyorum sayın tiroid, siz yaşadınız mı daha önce bilmem; uzaktan suçlamak kolay, hepimizin amacı hayatı daha yaşanabilir kılmak, birşeyleri onarmaya düzeltmeye çalışmak, ben çabaladıkça olmadı. Evet son raddede evden kovulan baba göze batıyor ama öncesinde annenin çocukların yanında aşağılanması, türlü hakaretler işitmesi hiç göze batmıyor. Biz hayatı göğüslemeye çalışan iki ortağız gibi düşündüm hep oldurmaya çalıştım olmadı.
Sizin yetişkin olmayan 2 çocuğunuz var. Bir yerde görüp satın almadınız bir köşede durmuyorlar. Bile isteye doğurdunuz anne oldunuz. Kocam da kocam demeniz resmen o çocuklara hainlik. Kendi başlarına yaşayamazlar, bağımsız olup evden çekip gidemezler. Yedikleri içtikleri bile size bağlı. Anne baba ikinizin de bu kadar bencil olmaya hakkınız var mı? Yıllar önce bu kangreni kesip atsaydınız çocuklar o düzende büyürdü. Anne babamız ayrı ama düzenli görüşüyoruz, annemle yaşıyoruz babamızı görüyoruz, önemli günlerimizde ikisi de yanımızda oluyor... Bu şekilde huzurlu yaşayacaklarına babam şimdi ne yapacak annem ne karşılık verecek, kavga mı edecekler bize ne olacak diye hop oturup hop kalkıyorlar.Nokta atışı tespit. Benim harekete geçme sebebim “ya bana güzel bir evlilik sun, ya da böyle uzak kavgalı iletişimsiz bir hayat yaşatacaksan boşanalım” şeklindeydi. O gitmeyi tercih etti. Zaten evlilik hayatımızda herşey onun istediği zaman oldu, onun canı ne zaman neyi isterse tamam; benim canım ne isterse kavga gürültü.
Tek olunca hayat kolay da çocuklarla ben mi beceriksizim bilmiyorum inanılmaz zorlanıyorum. Çabuk yoruluyorum mesela narin yapılıyım. Sinirlerim çabuk zıplıyor, çocukların bağrış çağrışı hemen tahammülümü kırıyor. Büyüğün okulu, kursları, ödevleri, küçüğün okulu, yemesi içmesi uyku düzeni vb. Zaten çokça yalnız da kaldım çocuklarla. Zorlandım. İşten de 1 günde çıkarıldığım için o da bende travma etkisi yarattı çok üzüldüm ama duygularımı paylaşacak insan bulamadım. O zaman da avukat dava süreçleri oldu yıprandım vb vb ben elendimAa cok sasirdim evlilik oncesi hayatina. O zaman ailen sakin evini falan kapatip gelmesin. Hadi bir ay kalsinlar, sonra gonder. Bak tek yasamis insanmissin da kendini duzenini kur. Bakarsin cocuklarin kucuk degil. Baba da sorumluluk alsin mutlaka orayi atlama.
TAbii sen bilirsin ama bence tek basina daha rahat edersin.
Bir de kocanin garanti baska evi var. Takip falan ettiremez misin birine? Belki burdan da bi tazminat alirsin. Maddi yonden ne alabilirsen almalisin. Hic gurur yapma. Iyi sanslar yeni hayatinda
Duygularım hala canlı, acı çekiyorum henüz huzursuzluğumun bitebileceğini düşünmüyorum. Bir süreç alacaktır sakinleşmem, kolay vazgeçebilen biri değilim herşeyi çokça tırmalarım oldurmak için, karakterim böyle. Bir anda kesip atıp önüme bakamıyorum. Destek alacağım ben de.Bu döngüden çıkmanız lazım. Çocuklardan evvel kendinizi düşünün, deli çıkacaksınız. Sizin huzursuzluğunuz bitmeden onlar da rahat yüzü görmeyecek. Sizin yüreğiniz bu işten soğumadan kızınızdan sizi anlamasını bekleyemezsiniz.
Memlekette ailemin yanındaydım. Yeni döndüm evime. Avukatımı tuttum bu hafta görüşeceğim. Bitirmek çok zor geliyor bana onun eşyalarının olmadığı evimize girince bile hüngür hüngür ağladım. Kolay değil hayallerim planlarım yıkılıyor gibi hissediyorum; çocukların eğitimlerinde gelişimlerinde anne baba olarak hayatlarında bulunma isteğim vardı hep. Yani beraber bir hayat kurgusu birdenbire değişiyor henüz ayak uyduramadım.Sizin yetişkin olmayan 2 çocuğunuz var. Bir yerde görüp satın almadınız bir köşede durmuyorlar. Bile isteye doğurdunuz anne oldunuz. Kocam da kocam demeniz resmen o çocuklara hainlik. Kendi başlarına yaşayamazlar, bağımsız olup evden çekip gidemezler. Yedikleri içtikleri bile size bağlı. Anne baba ikinizin de bu kadar bencil olmaya hakkınız var mı? Yıllar önce bu kangreni kesip atsaydınız çocuklar o düzende büyürdü. Anne babamız ayrı ama düzenli görüşüyoruz, annemle yaşıyoruz babamızı görüyoruz, önemli günlerimizde ikisi de yanımızda oluyor... Bu şekilde huzurlu yaşayacaklarına babam şimdi ne yapacak annem ne karşılık verecek, kavga mı edecekler bize ne olacak diye hop oturup hop kalkıyorlar.
Hala bana güzel evlilik sun demişsiniz pes. Çocuklarımız zarar görüyor, boşanma konusunda uzmanlaşmış bir psikologla görüşelim çocukları rahatlatalım diyeceğinize evlilik koca derdindesiniz. Adam dün çekip gitmemiş, yıllardır boşanalım diye yalvarmış. Noldu şimdi hiç yok ortada, çoluk çocuğu bile salmış. Çocuk doğurduysanız önceliğiniz o olmak zorunda. Koca hayaliyle yaşayamazsınız artık siz. Adam fırsatı bulmuş kaçırmamış. Avukatla konuşup olayı kesinleştirmeme sebebiniz kocanız mutlaka mecbur sizinle konuşacağı içinse hayal kurmayın. Sizinle bırak yüz yüze telefonda bile konuşmuyor mesajlaşmıyor. Kaç gündü hala el elde baş başta oturuyor musunuz?
10 yıl uğraşmışsınız, daha ne kadar gerekiyor? Bir an önce işi bitirmeniz lazım artık, durup düşünülecek, yapıcı olacak, olduracak zamanı çoktan geçmişsiniz, bundan sonrası ömürden gider. Önce adamı başınızdan atın, sonra analı çocuklu destek alın.Duygularım hala canlı, acı çekiyorum henüz huzursuzluğumun bitebileceğini düşünmüyorum. Bir süreç alacaktır sakinleşmem, kolay vazgeçebilen biri değilim herşeyi çokça tırmalarım oldurmak için, karakterim böyle. Bir anda kesip atıp önüme bakamıyorum. Destek alacağım ben de.
Hayaller çoktan yıkılmış, bir şeyler çoktan bitmiş. Adamın aldığı nefes bile size zarar. Sevgi saygı dolu, birbirini çok seven karı kocasınız da sanki dün gece mesaj yakalamış gibi davranıyorsunuz. Kocanız uzun zaman önce bitirmiş, size nasıl hala zor geliyor? Anne babayı arayıp ağlayıp nolur bırakın beni boşanmak istiyorum denmesi kadar ağır bir şey olamaz evlilikte. Bu kadar zamandır bu adam fiziksel duygusal ihtiyaçlarını giderdi değil mi, gezdi tozdu eğlendi. Siz de evde oturup iyi evlilik hayali yaşadınız. Kocanız ölseydi ne yapacaktınız çocuklarla, narinim baş edemiyorum kırılıyorum geriliyorum... Alın bakın diyip başkalarına mı verecektiniz? Size psikolojik uzman yardımı şart. Özgüven, yeterlilik, güçlü durmak için sizi ilmek ilmek işlemeliler. Maddi konularda da sakın ola şunu bunu istemeyeyim kızdırmayayım hiç gelmez demeyin. Çocukların hakkı söz konusu.Memlekette ailemin yanındaydım. Yeni döndüm evime. Avukatımı tuttum bu hafta görüşeceğim. Bitirmek çok zor geliyor bana onun eşyalarının olmadığı evimize girince bile hüngür hüngür ağladım. Kolay değil hayallerim planlarım yıkılıyor gibi hissediyorum; çocukların eğitimlerinde gelişimlerinde anne baba olarak hayatlarında bulunma isteğim vardı hep. Yani beraber bir hayat kurgusu birdenbire değişiyor henüz ayak uyduramadım.
Tamam ailen niye geldi ki böyle yapacaklar mademEv benim. O gitti zaten biz çocuklarla ve annem babamla evdeyiz şimdi.
Dava süreci olacak boşanma sürecinde işim gücüm olacak. Psikolojim yerle bir. Çocuklara bakım gerekecek okula getir götür bana destek vermek için.Tamam ailen niye geldi ki böyle yapacaklar madem
Anlıyorum psikolojiniz kötü hazır değilsiniz ama.Dava süreci olacak boşanma sürecinde işim gücüm olacak. Psikolojim yerle bir. Çocuklara bakım gerekecek okula getir götür bana destek vermek için.
Nasıl daha bişey yok, adam yeni eve çıktı tüm eşyalarını aldı, avukat tuttu hadi hadi diyor.Anlıyorum psikolojiniz kötü hazır değilsiniz ama.
Daha bişey yok onları çağırmasaydınız keşke emin olun durumu zorlaştırırlar başka bişey olmaz
Üzülüyorum düzenimin değişmesi, senelerdir kurduğum hayaller, çocukların mutlu yuvası olamamak..Ne kadar sanslisiniz bir bilseniz.Eviniz var ve sizi destekleyen anne,babaniz var.
Neden sizi cok büyük ihtimalle senelerdir onunla,bununla aldatan size sevgi,saygi duymayan birinden sevgi,saygi dileneseniz ki neden?
Emin olun cok daha mutlu olacaksiniz sadece sabirli ve kararli olun,siz bir adamin oyuncagi degilsiniz unutmayin...
Sonra bir akşam eşim beni aradı ağlayarak, ben eve gelmek istiyorum dedi.
Ben de hep öyle düşündüm ama hiç bir iz bulamadım şimdiye kadar. Yemin etti kimse olmadığına. Ama ben hissediyorum var birisi, evden gitmeden bulabilseydim iyiydi bulamadım.. 1 sene önce okc…diye siteden arkadaşlık mesajları yakaladım, sürekli yaşadığımız yer çevresinde ve benzer yaş grubunda kadınlarla eşleşmeler, bir tane de “günaydın canım iyiyim sen nasılsın” mesajı yakalamıştım. Yurtdışına çok sık gidiyor bana otele geldim uyucam diyor, ama sabaha kadar çevrimiçi kalıyor falan.sevgilisiyle bozuşmuş. Bunu görmek zor değil.
Belli birisi olsa bulurdunuz, gönül bağı kurduğu biri yoktur, bir sürü kadın vardır işini görüp yolluyordur, kadınlar bitince zırlayıp gelmiştir bence.Ben de hep öyle düşündüm ama hiç bir iz bulamadım şimdiye kadar. Yemin etti kimse olmadığına. Ama ben hissediyorum var birisi, evden gitmeden bulabilseydim iyiydi bulamadım.. 1 sene önce okc…diye siteden arkadaşlık mesajları yakaladım, sürekli yaşadığımız yer çevresinde ve benzer yaş grubunda kadınlarla eşleşmeler, bir tane de “günaydın canım iyiyim sen nasılsın” mesajı yakalamıştım. Yurtdışına çok sık gidiyor bana otele geldim uyucam diyor, ama sabaha kadar çevrimiçi kalıyor falan.
Pardon da daha ne bulacaksınız? Eşleşme programında ne arıyordu? Gayet oradan sevgililer bulup takılmış.Ben de hep öyle düşündüm ama hiç bir iz bulamadım şimdiye kadar. Yemin etti kimse olmadığına. Ama ben hissediyorum var birisi, evden gitmeden bulabilseydim iyiydi bulamadım.. 1 sene önce okc…diye siteden arkadaşlık mesajları yakaladım, sürekli yaşadığımız yer çevresinde ve benzer yaş grubunda kadınlarla eşleşmeler, bir tane de “günaydın canım iyiyim sen nasılsın” mesajı yakalamıştım. Yurtdışına çok sık gidiyor bana otele geldim uyucam diyor, ama sabaha kadar çevrimiçi kalıyor falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?