Bosaniyorum çocuğum var ve mal paylasimi

Arkadaşa kesinliklr katiliyorum.
Ama olurda evliligim duzelmez ve is bosanma asamasina gelirse sakin evi arabayi satip hakkini almadan bir adim atma.bosanma bittgi an erkeklerin cogu ne eski es ne cocuk ne hak ne hukuk ne merhamet bilmiyor

Takilarimizi isteyin. Dugun cd sini mahkemeye delil sunarsiniz. Araba ve evin degeri bicilir yari yariya paylasilir. Kalan borc da sanirim paylasilir, pek emin degilim. Nafaka alirsiniz hem sizin hem de cocuk icin.
Takılarımi eve harcadık onları ayriyetten aliniyomu

Bosanma karari kesin mi, hic aile danismani vs denediniz mi?

Esiniz 5 bin maas aliyorsa, yarisi krediye gidiyorsa, bosanmaniz ve evi size vermesi durumunda hem kredi odemeye, hem size nafaka odeyip kendi eve cikip kendini gecindirmeye maddi gucu el vermez. Siz krediyi yari yariya odeme yapamayacaginizi da soyluyorsunuz. Sizin beklediklerinizin olmasi mumkun degil. Bosaninca duzen bozulacak, bazi seyleri goze almak gerekir. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Evi satin arabayi satin herkese payi verilsin.. yok dersen zaten bence en mantiklisi bi avukata gidip danis bunu..

Bu ayriliklardan zararli cikan hep gene kadinlar.. kadin cocugunun rahatinj dusunurken, erkek bekar gibi takilma hayalinde

ayni bu haldeydim, arabanın taksidi yoktu ev yeni alınmıştı 2 yıllık kredisi ödenmişti ,
Evimi çok seviyordum ,super bir evdi .
Ayrılmaya karar verdik avukat tuttuk, arabayı kendisi aldı yarısını bana ödedi .
Evi ya ben ya olacaktı ikimizden biri almazsa satılığa çıkaracak sonra da krediyi kapatacak geri kalani da 2 ye bolecektik .
Ama onun derdi evi kendisi alıp anne ve kızkardeşini yanina almaktı .
Ne yaptı ne etti alacak parayı bulamadı sattı bir arkadaşına olduğundan daha ucuza .
Krediyi ödedik çok da bisey kalmadı çünkü ilk iki yılı faize gidiyor biliyorsunuz .
Üzülmeyin bitirin mal paylaşımı yapın daha guzel bir eve geçersiniz buna inanın .
Zira benim oyle oldu . Ailemin yanina geldim onlara yakin sanki benim için yapılmış sıfır bir binadan ev aldim .
Simdi çok mutluyum , gerek yokmuş eski evim , eşyalarım , düzenim icin ağlamaya , daha güzeline kavuştum

Öyle mi dersiniz ay hiç anlamam bu işlerden avukat nerden bulcam ne gerek var aslında demi anlaşmak güzel güzel bitse

Bitmez.
Ay anlamam diyip adamla kuru kuru konusmayin.
Herkes serh koydurun diyor, bunu yabana atmayin.
Da bnm icimden gelen siz ayrilmayacaksiniz, cunku planli ilerlemiyorsunuz.

Uzaktan konuşmak hepimize kolay öncelikle Allah hakkınızda hayırlısını versin merak ettiğim bı sey var evlilikteki tek problem bu maddi durumlarin getirdigi sorunlar mı yani bekarken doğru düzgün birikim yapamamış bir adam ve birikimini peşinat yapmis bir kadın sonrasında roller değişiyor.Sizin çalıştığınız dönemde maaşınızı dilediğinizce harcayabiliyor muydunuz?Yani diyelim aldiginizin yarisi ev masraflarına verdiğinizde geri kalanı size bırakıyor muydu? Eğer öyleyse ise girdikten sonra sanki siz de daha rahat olabilirsiniz. Sorunlar sanki siz işi bıraktıktan sonra başlamış gibi konusmussunuz

Eğer boşanmaya kesin karar verdiyseniz öncelikle evi arabayı eşiniz satmaması için şerh koydurun. Yoksa haberiniz olmadan satılır parası alınır sizde çocuğunuzla ortada kalırsınız. Aonra mal paylaşımı için boşanma davası açmadan önce avukattan yardım alın yapılabilecekleri ayrıntıyla anlatır.

Ayyy nasıl güzel bir yorum içim aydınlandı resmen allah sizi refaha kavuştur mus daimi olsun ins banada nasip eglesin çok zor herseyi düşünüyorum duygusal açıdan da çöktüm yani kendimi sudan çıkmış balık gibi hisediyorum nasıl davrancagimi ne hisediyorum bilmiyorum kafamda bitirdim sadece maddiyat için evlilik bitirilmez benim o kadar çok sorunum varki zaten biz gerçek anlamda karı koca bile değiliz allah yardimcim olsun ins

ben de buna takildim adam 5 bin alıyormuş su an.
Bir de size sunu diyim esinizin maasi ev taksitine gidiyordur size 2000 nafaka verebileceğini sanmiyorum. Bari biraz daha sabredip de oyle mi ayrilsaniz?? Çocuğunuz icin yapın bunu lutfen. Siz iyice dusunun ne yaparım ne ederim diye.
Hem cocugu sizden almaya kalkarsa ne olacak?

çok tesekkurler , Allah yardımcınız olsun sizin de inşallah , kolay bir durum diyemem , çok çok zor bir durum hele ki sizin bir evladıniz var .
Kafada bitirmişseniz sizin icin daha kolay olur , burdaki kadınlara kulak verin ben onların desteğiyle aştım , hele ki canim özge'm bana çok destek oldu hala da konuşuruz telefonda onunda , hep yanında oldu :))

Ben 2000 nafaka istemiyorum ki evin taksidi ni ortak ödeyelim ben içinde oturayim diyorum bide işte olursa 500 nafaka ama evde benim oturmama müsade etmez diyorum yani ben ev satılmasın istemiyorum çocuğu nasıl alcak 2 yasibda daha sonra si için diyorsanız vermem varimi yokumu ortaya koyarım ama tek korkum çocuğun beynini yikamalari yoksa maddi anlamda vermem ailem De destek olur vermem yani

Anlaşmalı da olsa avukat şart protokol için yoksa öyle maddeler koyar ki lehinize sanarken dımdızlak kalırsınız. Siz konuşmadan önce bir avukat bulun ve araba ve eve şerh koydurun evlilikte alınan mallar ortaktır ev eşyaları falan hep kadınındır. Kendinize güvenceye alın malları koruyun ondan sonra konuşun ailenize de anlatın sizin yanınızda olsunlar. Tek başınıza yüklenmeyin herşeyi.

Malesef o isler biraz bitirimlige ve kabadayılığa bakiyor. Erkekten erkeğe değişir. Bizzat,yakınım,abi dedigim bir insan,ustelik 3 cocuklari var. Esinden anlaşmalı boşandı. Esi aldiklari evin üzerine şerh koydurmuş.
Nasil oldu ne oldu bilmiyorum ama,o şerh i adamin avukati halletti. Adam da evi bir guzel satti. Rezil olduk burda insanlarin bakışlarını çekemem tarzinda konusuyordu. Arabayi da istesem simdi elinden alırım,ama o zaman kalpten gider. Ölsün gözü kör olsun da ölsün diyordu eski karısı icin. Hatta avukat demis ki abi istiyorsan arabayi da bağlatayi..Ve dediki gecmise dönük yoksulluk nafakası falanda alamayacak,o ufacik boyuyla beni oynatcagini zannetti dedi
Hatta ev satilinca kadin kuplere binip babanizi hapise attircam diye cocuklari aradi..

Yani herşeyin bir kılıfı var. Cocuklar da babada ve 13 yasinda
Boşandıklarinda 11 di. Velayet nasil babaya verildi orasını bilmiyorum çünkü kadin sehri terketti çocuklarını da bırakıp. Belki verilmemistir velayet ama cocuklar babalariyla Anlattığım olay gerçek garip ama gerçek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…