- Konu Sahibi goldstar535
-
Arkadaşa kesinliklr katiliyorum.Yani ev satılıp kredi kapanır geriye kalan para ikiye bölünür ve araba da satılıp ikiye bölünür size evden ve arabadan kapan para ile apart tarzı 1+1 ev alabilirsiniz başka çözüm gelmedi aklıma tabiki inşallah evliliğiniz düzelir hiç bunlara gerek kalmaz
Takılarımi eve harcadık onları ayriyetten aliniyomuTakilarimizi isteyin. Dugun cd sini mahkemeye delil sunarsiniz. Araba ve evin degeri bicilir yari yariya paylasilir. Kalan borc da sanirim paylasilir, pek emin degilim. Nafaka alirsiniz hem sizin hem de cocuk icin.
Evet kesinlikle. Sahitler ispat edebilirsin takilari ev icin verdigini.Takılarımi eve harcadık onları ayriyetten aliniyomu
Düğun videolarını dedil olarak sunabilirsin mahkemeye benim bukadar altinim vardi diyeTakılarımi eve harcadık onları ayriyetten aliniyomu
Insallah...ben de eski bankaciyim ara verdim bir sure ins ikimiz de buluruzTıbbi sekreterim bulabilirim diye düşünüyorum çünkü tecrübem var umarım bulurum ☺
ayni bu haldeydim, arabanın taksidi yoktu ev yeni alınmıştı 2 yıllık kredisi ödenmişti ,Satmak istemicek eminim kendisi devam etmek ısticek ama bana payımi verecek parası da yok bende evimi çok seviyorum ve cocugumun düzeni bozulsun istemiyorum ben söyle düşündüm aslında 1400 brn vereyim ona evin kredisinin yarısı aylık oturma hakkı benim olsun ama o zamanda nafaka vermiyolarmis gecinemem işin içinden çıkamıyorum eşimin babası vefat etmiş annesini alicak yanına annesinin 2 tane emekli maaşı var kira da oturuyor yaaa yediremiyorum kendime annesinin gelip benim evimde oturmasini bayansiniz anlarsınız 1 dikili ağacı yoktu evlenmeden önce hep cabaladim şimdi onun böyle saltanat sürmesini istemiyorum ama elimden de bişi gelmiyo
ben araba alırken takılarımı bozdurup 20 binini vermiştim dolayısıyla evi sattigimizda 20 bini bana verdi geri kalani da ikiye bölüp yarısını bana verdi .Takılarımi eve harcadık onları ayriyetten aliniyomu
Öyle mi dersiniz ay hiç anlamam bu işlerden avukat nerden bulcam ne gerek var aslında demi anlaşmak güzel güzel bitse
Arkadaslar merhaba
Bugün itibariyle boşanmaya karar verdim 5 yıllık evliyim 2 yaşında bir oğlum var hergün kavga hergün anlasmazlik artık konuşamaz hale geldik düşünüyorum yeni bir hayat kurmam lazım kendime bunun için size sormak istediklerim var
Evlenirken 1 dikili ağacımiz yoktu herseyi beraber yaptık evimizinin her yerini özenErek beraber yaptık ama olmadı işte bu 5 yıllık süreçte 60 bin TL Ye araba aldık 400 bin TL Ye de ev aldik arabanın borcu yok evi alırken 200 bin peşin gerisini kredi ile aldık 2 yıl oldu alalı ikisi de eşimin üstüne ben su anda çalışmiyorum is arıyorum bulursam da 2500 tl den üstünde kazanmam evin aylık odemesi 2800 tl yani ben evin ödemesine devam edemem eşim 5000 tl kazanıyor aylık o oder evi satmak istemez diye düşünüyorum nasıl bir mal paylaşımı olur herseyi açık açık yazdım ki bilgisi olan arkadaşlar daha iyi yardım edebilir diye
Kiralık ev tutsam 1500 tl den aşağı ev yok ailemin yanına gidemem işin duygusal boyutunu söylemiyorum bile içim yanıyo resmen nolur bilen arkadaşlar bana yardım etsin çok çaresizim
Ayyy nasıl güzel bir yorum içim aydınlandı resmen allah sizi refaha kavuştur mus daimi olsun ins banada nasip eglesin çok zor herseyi düşünüyorum duygusal açıdan da çöktüm yani kendimi sudan çıkmış balık gibi hisediyorum nasıl davrancagimi ne hisediyorum bilmiyorum kafamda bitirdim sadece maddiyat için evlilik bitirilmez benim o kadar çok sorunum varki zaten biz gerçek anlamda karı koca bile değiliz allah yardimcim olsun insayni bu haldeydim, arabanın taksidi yoktu ev yeni alınmıştı 2 yıllık kredisi ödenmişti ,
Evimi çok seviyordum ,super bir evdi .
Ayrılmaya karar verdik avukat tuttuk, arabayı kendisi aldı yarısını bana ödedi .
Evi ya ben ya olacaktı ikimizden biri almazsa satılığa çıkaracak sonra da krediyi kapatacak geri kalani da 2 ye bolecektik .
Ama onun derdi evi kendisi alıp anne ve kızkardeşini yanina almaktı .
Ne yaptı ne etti alacak parayı bulamadı sattı bir arkadaşına olduğundan daha ucuza .
Krediyi ödedik çok da bisey kalmadı çünkü ilk iki yılı faize gidiyor biliyorsunuz .
Üzülmeyin bitirin mal paylaşımı yapın daha guzel bir eve geçersiniz buna inanın .
Zira benim oyle oldu . Ailemin yanina geldim onlara yakin sanki benim için yapılmış sıfır bir binadan ev aldim .
Simdi çok mutluyum , gerek yokmuş eski evim , eşyalarım , düzenim icin ağlamaya , daha güzeline kavuştum
ben de buna takildim adam 5 bin alıyormuş su an.Yanlış anlamayın ama ben başka noktaya takıldım. Kazandığınız rakamlar çok uçuk değil, 5 yılda bu birikimi nasıl yaptınız hiç mi yemediniz içmediniz?
Bu tarz bol borçlu evliliklerde stres de çok oluyor doğal olarak. Keşke 400 binlik ev almak yerine yiyip içip gezseydiniz de huzurunuz yerinde olsaydı.
Allah feraha çıkarır inşallah
çok tesekkurler , Allah yardımcınız olsun sizin de inşallah , kolay bir durum diyemem , çok çok zor bir durum hele ki sizin bir evladıniz var .Ayyy nasıl güzel bir yorum içim aydınlandı resmen allah sizi refaha kavuştur mus daimi olsun ins banada nasip eglesin çok zor herseyi düşünüyorum duygusal açıdan da çöktüm yani kendimi sudan çıkmış balık gibi hisediyorum nasıl davrancagimi ne hisediyorum bilmiyorum kafamda bitirdim sadece maddiyat için evlilik bitirilmez benim o kadar çok sorunum varki zaten biz gerçek anlamda karı koca bile değiliz allah yardimcim olsun ins
Ben 2000 nafaka istemiyorum ki evin taksidi ni ortak ödeyelim ben içinde oturayim diyorum bide işte olursa 500 nafaka ama evde benim oturmama müsade etmez diyorum yani ben ev satılmasın istemiyorum çocuğu nasıl alcak 2 yasibda daha sonra si için diyorsanız vermem varimi yokumu ortaya koyarım ama tek korkum çocuğun beynini yikamalari yoksa maddi anlamda vermem ailem De destek olur vermem yaniben de buna takildim adam 5 bin alıyormuş su an.
Bir de size sunu diyim esinizin maasi ev taksitine gidiyordur size 2000 nafaka verebileceğini sanmiyorum. Bari biraz daha sabredip de oyle mi ayrilsaniz?? Çocuğunuz icin yapın bunu lutfen. Siz iyice dusunun ne yaparım ne ederim diye.
Hem cocugu sizden almaya kalkarsa ne olacak?
Anlaşmalı da olsa avukat şart protokol için yoksa öyle maddeler koyar ki lehinize sanarken dımdızlak kalırsınız. Siz konuşmadan önce bir avukat bulun ve araba ve eve şerh koydurun evlilikte alınan mallar ortaktır ev eşyaları falan hep kadınındır. Kendinize güvenceye alın malları koruyun ondan sonra konuşun ailenize de anlatın sizin yanınızda olsunlar. Tek başınıza yüklenmeyin herşeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?