• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyorum çok moralim bozuk

Aslında nişanlıyken yüzüğü atacaktım, şöyle ki düğün alışverişinde bana siz bizim adetimizin altından kalkamazsınız dedi! Bende delirdim kendimi tutamadım üstüne yürüdüm ne diyorsun dedim, yüzüğü attım gidiyordum kendi şehrime, yatakodasını kendi paramla almama rağmen surat asmıştı.
O zaman eş kişisi işte o gün benim peşimden koştu hatta annesi aferin oğlum aferin dedi, annesini bırakıp benim peşimden koştu onun adına özür diledi. Ya hep böyle böyle yapıp yanımda olacağını sandım. Yanımda da oldu olmadı değil ama yeteri kadar olmadı
Tabiki de yok. Dedikodu yapmamis ama yinede konusturmus. Bir koca ne şart ve sebeple olsun karisina laf soyletmemeli bence. Cok arada kaldiysa da karisinin da gonlunu alabilmeli. Ki basiretli bir adam arada kalacak zemin olusturmaz. Düzeleceğine dair inancıniz varsa şans ver diyeceğim ama şans da istemiyor ki. Üste çıkıyor. Hakkınizda hayırlısı ne ise o olsun.

Ben de böyle düşünüyorum. Sabredilir ve çizgi bozulmazsa erkekler bir yerde sorunun anneden kaynaklandığını anlıyorlar. Kadın tartıştıkça haklıyken haksız duruma düşüyor.
Her insan ayrı değil 4 senedir kaynana zulmü çekiyorum bir kere olsun karşılık vermedim ne dedilerse yaptım kendimi hep ezdirdim eşim görecek bir gün dedim sabrettim doğru gördüde lanet etti annesinw hatta bıraktı peşimden ailemin yanına geldi ama noldu biliyomusun uz çok kıymetli ailesinden hiçvirAman vazgeçmedi hep geri döndü hep terk etti gene ezdirdi haklı olduğumu bile bile sırf annesine karşılık veremediği için sırf annesinin sırtından geçindiği için beni yüz üstü bıraktı yani göre göre yapan adamlarda var kadını suçlamayın. Bakın en son ki olayımızda boşanma davasından döndüm eşim yeminler etti kv asla karışmam size bi kardeş yapın çocuğunuza benden artık zarar gelmez dedi inandım hamile kaldım belki iyi olur dedim. Eşim dışarı çıkma deyince çıkmadı diye kv kavga çıkardı karı lafı dinliyormuş benim karnıma tekme attı çocuğuma p.. Ç dedi babamın yanına geldim eşimde geldi ve bir hafta sonra dayanamadı anasına döndü sonra geldi yalvardı tekrar affettim bugün 9aylık hamileyim ve beni yine terk etti =)

Yeteri kadar yanında olmayan olmus sayılmıyor, farkındaysan sana hıc bosan demedim. Bosanmayacagnı biliyorum cunku, oyuzden ailenin yanına gidip kafanı dınlemenı tavsiye ederim.

Bence Bı sure uzak kalın birbirinizden.
Herkes hatasını anlasın uzakken, ha degısır mı? Asla.

Ne kaynanan ne kocan asla Degısmez. Sen de bende degısmeyız.

Ya bu deveyi gutmeye alısacaksın ya o diyardan gideceksin ama diyarda kalacağını dusunuyorum. Senın hayatın.

Seneler gecıp Genclık gıdınce bir de cocuk veya cocuklar olunca o diyardan hıc gidilmıyor gidildi dıyelım Genclık gıtmıs oluyor.
Ne ugruna? " sutten kesılmemıs kılkuyruk koca ve onu idare etme ugruna. Koca bir hıc yanı.

Allah herkesi dogru duzgun iyi insanlarla karsılastırsın. Ya da herkesi kendi gibi insana denk getirsin duam bu.
Bir kaynana ve koca zede olarak söyleyim bacım düzelmez çocuk yapma sakın

Tabiki de yok. Dedikodu yapmamis ama yinede konusturmus. Bir koca ne şart ve sebeple olsun karisina laf soyletmemeli bence. Cok arada kaldiysa da karisinin da gonlunu alabilmeli. Ki basiretli bir adam arada kalacak zemin olusturmaz. Düzeleceğine dair inancıniz varsa şans ver diyeceğim ama şans da istemiyor ki. Üste çıkıyor. Hakkınizda hayırlısı ne ise o olsun.
Seytan görsün yüzlerini, onun annesinden nefret ede ede en son ondan da nefret ettim ettirdi kendinden nefret, sevgi falan bitti

Ben de bişey soracağım.Siz her ne paylastiysaniz gerçekten kayınvalideniz için mi paylasmistiniz?

Ben buraya boşanıp boşanmayacağım konuşulsun diye yazmadım ben boşanıyorum diye konu açtım! Ben 1 senedir sabrettim şükür halim vaktim yerinde kimseye muhtaç değilim ben mutlu olmak için evlenmiştim ama olmadı!!
Hayat devam ediyor, yanlış bir evlilik yapmış olmaniz tekrar mutluluğu yakalayamayacaginiz anlamına gelmiyor. Bunlarla yolununuzu ayirirsaniz; yeniden mutlu bir evlilik yapabilme imkani olabilir. Barışma ihtimali olursa da; kocanizin size gelen en ufak bir lafa müsade etmedigini ve hata dahi yapsaniz dimdik arkanizda oldugunu herkese hissettirmesi gerekiyor. Aksi halde dış etkenlerin müdahalesinin sonunun gelmeyecektir. Hasta, yaşlı vs olabilir. Bu durumlar size hakaret etmesini haklı çıkarmaz. Hasta ise doktora goturursunuz. Hakaret dinlemenin bir anlamı yok.

Eşim annesinin ağzına bakıp annesinin bana yaptıklarına tüm hakaretlerine şahit olmasına rağmen onun ağzına bakıp bana kötü oldu, resmen dün gece annesiyle yarım saat benim hakkımda konuşmasını dinledi ve biz birbirimize girdik, eş annesi bana senden bi bok olmaz seni insan edemedim dedikten sonra görüşmeyi kesmiştim. Ayrı yattık bugünde geldi Devam etti küslüğe, böyle hayat mi geçer dedim resmen benim yanımda olmadı ve annesinin ağzına baktı, boşanalım dedi, bende babasını aradım bu kadının derdi ne bana hakaretler etti görüşmüyorum saygımı bozmadım hala ne hakla benim evimde benim dedikodumu yapar benim kocama dedim, onun yüzünden boşanıyoruz dedim, ailemi aradım söyledim, boşanıyorum, 5 yıllık tanışma Evliliğimin 1. yılında annesinin hakaretleri yüzünden huzur bozması yüzünden bitiyor
Annesinin kucagina birak arkana dönüp bakma bile.Uzulecegin bir sey yok eşin eş olamamis ki sana🤦‍♀️

Sizin esiniz de hiç bir problem yok, anında gerekli cevabı vermiş işte annesine. Helal olsun. Sizi olaya hic karistirmamis, cevabını almis oturmus. O saatten sonra tekrar konu acmaniza tabiki gerek yok. Ne diye muhatap olacaksiniz. Ama oğlak kızı nin kocası annesinin şikayetlerini dinleyip belkide annesi ile karisi hakkında kritik yapıyor. Durum çok farklı. Oglak kızı kendisini savunmak zorunda kalıyor. Yoksa ana oğul koalisyonu ile psikolojik şiddetin sonu gelmez.
Tepksiiz kalıp yıkdıracaktı onları düşünsene karsında bir duvar var ve konusuyosun konusuyosun cevap yok tepki yok ne kadar devam edersin ki

Çocuk yokken salın gitsin.Eşiniz daha doğru ve yanlışı ayırt edecek kapasitede değil üzgünüm.

Olur mu öyle sey dedi ben konuşurum onla dedi ama o kadın kocasını dinleyecek bi kadın değil, herşeyi geçtim eşim olacak adam bana, sende ona paylaştın o durumu oda ondan aradı dedikodunu yaptı diyor! Yazıklar olsun resmen, ben ona yazacak olsam o durumu bana hakaret ettiğinde derdim suratına
Boşuna kendini savunmaya çabalıyorsun eşine farkında mısın?
Sarfettiğin nefese yazık :kahve:

Adamın seni adam edemedim demesi ipucu aslında. Yani kadında memnun olmadığı değiştirmesini istediği şeyler var demek. Ha seni adam edemedim lafı tamamen yanlış o ayrı. Ama belli ki sorun sadece kv değil.
Kayınvalidenin ben de sevmediği huylar var diye ben niye değişeyim ki 🤦‍♀️
Annem babam beni değiştiremedi kayınvalide kim oluyor? Ya da tam tersi kayınvalide önce öz oğlunu değiştirsin, bakalım yapabiliyor mu?
Mesela eşimin annesinin gücü eşime yetmiyor. Ama bana gelince beni sürekli yönetmeye çalışıyor.
Burdaki suçlu da eşim. Kendisine gelince anne sen karışma diyebiliyor fakat bana gelince idare et büyüktür diyor. Ben de idare etmiyorum. Hiç öyle bir mecburiyetim yok.

Şöyle önemi var; tek sorun çıkaran kv olsa erkek bir yerde yuvasına sahip çıkıyor. Size bence eşiniz sizinle ilgili şikayetlerinden bahsetmiştir. Sorun sadece annesi değildir. Ben sadece kv yüzünden ayrılanabileceğine inanmıyorum. İki yetişkin geçinirken dışarıdan gelen olumsuzluklara neden müdahele etmez? Erkek neden karışma anne ben eşimden memnunum benimle evli seninle değil demez?
Onun yanında kocanın da memnuniyetsizlikleri vardır ki bu noktaya gelinmiş. Vicdan rahatlatmak için kv yüzünden boşanıyoruz diyen birini yakınen tanıyorum. Aslında kocasının bir ton şikayeti vardı. Onu kulak ardı ediyordu. Ben sizi tanımıyorum. Hakkınızı yemek istemem. Ama verdiğiniz bilgilerle tü kaka koca boşa gitsin de diyemeyeceğim. Madalyonun iki yüzü var.

Evet doğru diyorsun aslında. Benim de annemle babam tıpkı böyleler. Babam, annesine şikayetlenirdi ve o da annemle uğraşırdı. Babaannem anneme "boşa oğlum karını" deyince de sadece o söylüyormuş, babamı yönetiyormuş gibi olurdu. Evet karışmaması lazım ama aslında konunun içi böyle. Adam aynı sebeplerden şikayetçi belki de ondan annesinin konuşmasına katılıyor ve sen karışma demiyor. Dün de benim başıma bir şey geldi. Eşimle sabah geç uyanma üzerine bir konu açılmış. Eşim de ben de evdeyiz. Ben 10dan sonra o 8 de uyanır. Kv haddine düşmeyerek bana laf etti. Eşim de ben karışmıyorum 2 saat oturuyorum salonda Belinay'ı bekliyorum, 10 11 gibi uyandırıyorum dedi. Burada kvye hiç laf etmemesi onun da desteklediği anlamına gelirdi. Seni savunmuyor ki hak veriyor.

Bu insanlar değil bir tek eş annesi, kendisi bu ailede benim sözüm geçer dedi 1 sene boyunca, psikolojik şiddet uyguladı, beni köşeye çekip çekip ne kadar kötü olduğumu vs söyledi hakaretler etti en sonda, nankör senden bi bok olmaz vs. Kısaca ona itaat etmemi bekledi etmedim kötü oldum ve benimle uğraştı, bende son 1,5 aydır görüşmüyordum.
Aynı benim dedem. 28 yıl sonra görüşmüyoruz dedemle asla. Yani sizin çocuklarınız olsaydı yıllar sonra yaşayacaklarını yazıyorum. Hep kavga gürültü görürler eşiniz buna izin verirse. Benim babam sinir stresten kanser oldu. Onlar benim annem, babam bi şey diyemem diye diye, içine ata ata. Olan bize oldu. Eşiniz son kararı versin ya siz ya annesi bu kadar net. O çizgiyi çekemiyorsa gidin bir süre annenizde kalın. Madem öyle, sizin anneniz de size kıymetli. Hiç bir şekilde iletişim kurmayın. Belki aklı başına gelir

Back
X