Boşanıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var

Bu ev konusunda ısrarcı olacağım, gruptan çıkan ağırlıklı fikir bu, arabaya da ihtiyacım var aslında okulum çok uzak ve kızımı kreşe bırakıp alıyordum onu da bir şekilde hallederim inşallah
Teşekkür ederim fikirleriniz için

Hangi kademede öğretmensiniz?
Anaokulu yok mu okulunuzda?

Benim şöyle bir fikrim var : Madem eşitlik istiyor evi 700, arabayı 300 sayın.Evi size versin siz de ona 200 bin verin ev size kalsın yenisini almaktan daha karlı en azından ve çekişmeli boşanmaya gitmesinden iyidir.Bir de anlaşma protokolunde nafakayı 2000 diye kabul edebilirsiniz, çekişmeli olsa mahkeme de aynı miktarı bağlar zaten ama yıllık Üfe Tüfe oranında artış istediğinizi mutlaka yazın maddelere

Fikriniz için teşekkür ederim, kira ödemek yerine kira parasını ona ödeyerek bunu yapabilirim sanırım, hiç yada nafaka gelirini bu paradan düşerek ödeme yapmış olabilirim, en son teklif olarak bunu sunacağım teşekkür ederim

Ama tapuyu verir mi size kira ödeyeceğiniz sözünüze güvenip ?
Onun yerine 4 yıl nafaka almayacağım diye yazsanız ? Ya da daha fazla yıl

etsin kabul eder mi 2 bin nafakayla hic sanmam
Kabul etmez tabiki ben de çocuklarımı asla pazarlık ya da tehdit için kullanmam,
Bana şunu bile söyledi yA parasının kıymetini anlayın diye söylüyorum çocuklar sende kalacak ama evlenirsen çocukları senden alıp nafaka ödemeyeceğim, asla çocukları düşündüğü için değil nafaka ödememek için

etsin kabul eder mi 2 bin nafakayla hic sanmam
Çocuk bende kalacaksa her türlü kabul ederim ben. Kendimi geçtim kadınsın sen denir diye eşim de her türlü eder.
Önemli olan çocuklarının hep yanında olması bence.
Önceden olsa neyse ama şu zamanda küçük bir ilçede bile eşyalı ev tutsan en az üç bin. Bir de nafaka versen beş bin. Aidat,kışın doğalgaz, diğer faturalar, H.sonu çocukları alayım dersen eğlenmesi en az beş yüz, yemesi, içmesi derken karşı taraf için de zor.
Mesela ben çocuğumu haftada bir görsem gezerim,eğlenirim eve mi götüreyim tüm gün. O da para.
Bu konu bıçak sırtı bence çünkü karı koca aynı meslekteler.
Her şeyi yarıya bölmeliler ve kreş vs masraflarını da ikiye bölüp bir nafaka belirlemeliler bence.
Onun dışında ev araba konusunda mutabıka varamazlar çünkü tek öğretmen maaşı ile alınacak şeyler değil her ikisi de.

Bu arada nafaka olarak anlaştığınızi düşünürsek, nafaka yıllık Üfe Tüfe oranında artmalı,yani enflasyona göre..Şu enflasyon ortamında ikiye katlayacak her yıl.O sebeple hep 2000 düşmeyin

Ama tapuyu verir mi size kira ödeyeceğiniz sözünüze güvenip ?
Onun yerine 4 yıl nafaka almayacağım diye yazsanız ? Ya da daha fazla yıl
Evet bir kaç arkadaş daha böyle söylemişti, bunu avukatla konuşup yıllara dökersek daha mantıklı olacaktır, haklısınız

ben cok iyi anliyorum daha gecen gunlerde tek cocuk icin 3 bin lira nafakayi az bulan hanimlar hala konu basligi altinda tartisiyor sizin 2 cocuk ve biri kres biri bez ve bakicili 2 bin nafakaya normal yaziliyor
sasirdim kaldim dogrusu ,
sanki adam size evin arabanin yarisini lutfediyor, onlar zaten sizin hakkiniz.
oyleyse tazminat isteyeceksiniz, altinlarinizi bir de tabi.
size dusen 500 binin uzerine altinlari ekler belki ufak da olsa bir ev bulursunuz
ama bu sartlarda haksizlik kabul etmeyin

Evet bir kaç arkadaş daha böyle söylemişti, bunu avukatla konuşup yıllara dökersek daha mantıklı olacaktır, haklısınız
Notere hesaplattiriyorlar yıldan yıla..Tapuyu vermesi karşılığında nafakayı her yıl Üfe Tüfe oranında artış oluyor varsayarak 200 den düşsün.3-4 yılda tamamlanır herhalde.

Ben her haftasonu alacağını asla düşünmüyorum yani normal bir baba olarak algılamayın kendisini, şöyle anlatayım haftasonları bir kere bile kendi rızasıyla çocukları dışarı çıkarmadı bunun içinde büyük kavgalarımız oldu, en son ben çocukları alıp parka, kafeye, gezmeye götürürdüm, bu yaz ısrar ettim tatile götürelim çocukları diye kabul etmedi çok para harcanıyor gerek yok bahanesiyle, çocuklarına ve ailesine düşkün değildir yani

o yuzden evi cocuklara birakip nafakayi dusuk vermesi lazim evi vermiyoaa nafakayi fazla verecek

Altınlarım yok ki satıp araba almıştık, şimdi o yüzden en son şu teklifi yapmayı düşünüyorum araba zaten benim altınlardan dolayı evi de ortak aldığımızı varsayıp bölüşürsek yarı parasıyla ancak bu arabayı alabilirsin, araba sende kalsın evi bana bırak, onu da kabul etmezse şu kadar yıl nafaka verme araba sende kalsın ev bende kalsın gibi gibi

Şimdi hep yanında oldukları için düşünemiyor olabilir ama bir hafta görmeyince belki özler diye düşündüm. Bir de eğitimci olduğu için iki kat fazla dikkat eder diye düşündüm ama mesleğe göre bakmamak gerek demek ki.
Öyle bir babaysa her koşulu düşünerek hakkınızı ve saha fazlasını isteyin hatta. Allah yardımcınız olsun

o yuzden evi cocuklara birakip nafakayi dusuk vermesi lazim evi vermiyoaa nafakayi fazla verecek
Vermesi lazım ama yasal olarak edinilen mallar ikiye bölünüyor ve çocuklar kimde kalıyorsa karşı taraf maaşının belirli bir yüzdesini veriyor nafaka olarak. Ya da çocuk olmasa bile eş zor duruma düşecekse nafaka belirleniyor vs.
Anlaşamadıktan sonrası mallar yarı yarıya sonrası duruma göre çocuk olmasına veya olmamasına göre nafaka diye biliyorum ben. Onu anlatmaya çalışıyorum. Aldatma vs durumları olur maddi ve manevi tazminat alırsın tamam ama şu durumda adam yarısını isteyip üstüne maaşına göre nafaka belirlenmesini isteyebilir yasal olarak diye biliyorum.
Her durum da kendine özel olduğu için çocukların masrafı hesaplanıp ona göre nafaka miktarı yazılabilir dilekçeye. Ev ve araba da yarıya bölünür.
Konu sahibinin anlaşması gerek bence adamın her türlü edinilen mallarda yarı hakkı var sonuçta.
Çocukların masrafında çirkefe yatmasın yeter ki.
Ki büyük çocuğun kreş masrafında bir sene kalmış aslında onu da hesaplasınlar oluuorsa mesela.
İlkokula bir sene kalmış şurda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…