ha ha ha çok komiksiniz valla size diyecek söz bulamıyorum valla ne haliniz varsa görün umrumda bile değilllllllllllhihoyyyt
kaydirigubbakcemile5alkisalkisalkisalkisalkisalkisbir daha dayak yediğinde kocana hiç kızma. çünkü artık yediğin dayaklardan sen sorumlusun. kendine saygın bu kadarsa, kendini layık gördüğün muamele buysa kim ne diyebilir ki.
ama saglıklı düşündügümde onun beni hırpalaması için kavga sırasında bu zemini birazda ben hazırlıyorum damarına basıyorum dahada sinirlendiriyorum..ama eger bu zemini hazırlamazsam o sinirliyken ben onun damarına basbazsam emnim o bunu cesaret edemicek. oyüzden canımızın yakılmasını istemiyosak ona bunun zeminini yasatmıcaz !!!!!! umarım anlatabilmisimdir düşüncelerimi??şutarafagitti
sizin dininiz ne bilmiyorum ben müslümanım ve müslümanlıkta kadının aldatmaya hakkı yoktur ne dersniz deyin umrumda bile değil
istediğin kadar sinirlen sanki siz böyle düşünüyosunuzda toplum çokmu ilerliyo
buyrun devam edin yolunuz açık olsun
bir konuyu bu kadar saptırmak pes valla
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
zihniyetinde ne varmıs arkadasım anlamadım...
dayak ii bişi diil kimseye yastmasın allah ama eski zamanlarda degiliz gloryanın kocası içip zıcıp karı kızla yatıp zil zurna gelip keyfi keder dövüyomus gibi konusmussun... tartısmıslar gerilmişler ve belkide bu sırada glorya cok tahrik etti kocasını nerden bilioruz ?
öle kapı carpıp cıkmak cok kolay degil? zaman ne gösterecek bilmiyoruzzz belki cok mutlu olucaklar belki 2 gün sonra yine aynı sey olacak ama hayat onların hayatı.
Bence o duruma getirmiceksin bu senin elinde yukardada yazdım bende benzer seleri yasıyorum ama saglıklı düşündügümde onun beni hırpalaması için kavga sırasında bu zemini birazda ben hazırlıyorum damarına basıyorum dahada sinirlendiriyorum..ama eger bu zemini hazırlamazsam o sinirliyken ben onun damarına basbazsam emnim o bunu cesaret edemicek. oyüzden canımızın yakılmasını istemiyosak ona bunun zeminini yasatmıcaz !!!!!! umarım anlatabilmisimdir düşüncelerimi??şutarafagitti
zihniyetinde ne varmıs arkadasım anlamadım...
dayak ii bişi diil kimseye yastmasın allah ama eski zamanlarda degiliz gloryanın kocası içip zıcıp karı kızla yatıp zil zurna gelip keyfi keder dövüyomus gibi konusmussun... tartısmıslar gerilmişler ve belkide bu sırada glorya cok tahrik etti kocasını nerden bilioruz ?
öle kapı carpıp cıkmak cok kolay degil? zaman ne gösterecek bilmiyoruzzz belki cok mutlu olucaklar belki 2 gün sonra yine aynı sey olacak ama hayat onların hayatı.
Bence o duruma getirmiceksin bu senin elinde yukardada yazdım bende benzer seleri yasıyorum ama saglıklı düşündügümde onun beni hırpalaması için kavga sırasında bu zemini birazda ben hazırlıyorum damarına basıyorum dahada sinirlendiriyorum..ama eger bu zemini hazırlamazsam o sinirliyken ben onun damarına basbazsam emnim o bunu cesaret edemicek. oyüzden canımızın yakılmasını istemiyosak ona bunun zeminini yasatmıcaz !!!!!! umarım anlatabilmisimdir düşüncelerimi??şutarafagitti
ben anlayamıyorum gerçekten, bu forumda bilmem kaçbin insan var, herkes bu kadar eşitse Türkiyedeki bu eşitsizlik nerden kaynaklanıyor acep
hah hemen yazayım. bayanım, 6 yıllık evliyim, 2.üniversitemi bitirmek üzereyim. bir kişi (hadi erkek olmasın kadın olsun) karşıma geçecek, dik dik tahrik edecek. valla allah yarattı demem sinek gibi yapıştırırım.
Her şey bir yana bu nasıl bir cümle?sizin dininiz ne bilmiyorum ben müslümanım ve müslümanlıkta kadının aldatmaya hakkı yoktur ne dersniz deyin umrumda bile değil
istediğin kadar sinirlen sanki siz böyle düşünüyosunuzda toplum çokmu ilerliyo
buyrun devam edin yolunuz açık olsun
bir konuyu bu kadar saptırmak pes valla
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz hanımefendi. eşitlikten bahsedeceksek kadının bazı durumlarda dayağı hakedebileceğini savunmayacağız. burada kaç kişi kocasının dik dik konuşması üzerine eşine vurma hakkını kendinde görmüştür sorarım size? bu durumda kalan kaç erkek "evet ben hakettim" der? dayağı sadece kadın mı hakediyor? kadın diklenince dayağı hakeder, erkek istediği kadar diklenir. ohh ne güzel düzen yahu
peki bu haketme sınırını kim belirleyecek? birine göre hakaret dayak sebebidir, birine göre aldatma, öbürüne göre yemeğin tuzsuz olması bile dayak sebebidir. bunun için genel geçer kurallar hayata koyamayacağımıza göre dayağı "haketmek" adı altında meşrulaştırmayacağız. yoksa herkes karşısındakinin hakettiğini öne sürebilir.
benim aklım da kadınların kendi cinslerine yapılan bu muamele karşısında takındıkları tavır. ben sanıyordum ki bizden sonraki nesil böyle olmayacak, biz çocuklarımı kendi ebeveynlerimizin bakış açısıyla yetiştirmeyeceğiz çünkü. ama çok yanılıyormuşum ne yazık ki. bu zihniyetteki insanların yetiştirdiği nesil bizimkinden farklı olmayacak. ve biz daha uzuuuun süre eşitlikten falan bahsedemeyeceğiz. kadın dövülecek "haketmiştir" diyeceğiz, erkek aldatacak "erkektir yapar" diyeceğiz... elinizi vicdanınıza koyn da söyleyin, dayağı yiyen sizin kızınız olsa haketmiştir diye düşünür müydünüz? (hoş bunu diyen anne baba da gördüm ne yazık ki)
isterseniz 25 tane daha üniversite bitirin, "medeni insanlar olmak" diye bir ders yok ki.
ayrıca arkadaş şiddet yok nerede demiş acaba? başından beri çok kez dayak yediğini, bu dayakların onurunu zedelediğini, dayanamayacağını vs vs söylemiş. dönüp bir daha okuyun isterseniz.
Her şey bir yana bu nasıl bir cümle?
Kadının değil, kimsenin kimseyi aldatmaya hakkı yoktur!
Ne bir erkeğin, ne bir eşin, ne de dostun, kimsenin hakkı yoktur!
Müslümanlığı böyle küçük düşüren insanlara çok kızıyorum, bu sınırlı düşüncenizi de kınıyorum. Yazık insanlık anlayışınıza, çok yazık. Allah dilerim ki sizin gibi insanlara daha çok mantık, gurur ve vicdan verir.lmaz:
kesinlikle, anlayış konusunda da öyle. yani satırlar dolusu yazı yazmanız sizi haklı çıkaramıyor benim gözümde maalesef.
olaylar çarpıtarak "demagoji" yapıyorsunuz. yazımın hiçbir yerinden kırmızıyla alıntıladığım şekilde bir anlam çıkmaz. ne yapmaya çalıştığınızı gerçekten anlayamadım...
düşüncemin sonuna kadar arkasındayım. karşımdaki ister kadın olsun ister erkek, hakkımı sonuna kadar savunurum. ben "sözlü şiddet" ten bahsediyorum, niçin oraya hiç değinmiyorsunuz, işinize gelmedi sanırım... şiddetin sözlüsü, fizikseli olmaz. erkekler fiziksel şiddet uygularken kadınlar da sözlü şiddet uyguluyor. benim için biri ne kadar yanlışsa, diğeri de o kadar yanlış
evet biri benim kızıma(gerçi kızım yok ama) hakaret etse, asla alttan al demem, . gerekirse fırlatır kafasına birşey. benim için budur. kendimi asla ezdirmem evlatlarımın ezdirmesine de izin vermem."erkek haketmez mi?" demişsiniz. işte bu da cevabım...
"medeniyet" konusuna değinmiyorum bile... yerimseniben
islamda kesinkes kadınların aldatması günahtır diye birşey yazmıyor.. kadın-erkek ayırt etmeksizin zina günahtır der nokta. kitabın her yerinde zina eden kadınlar ve zina eden erkekler,iman eden kadınlar ve iman eden erkekler diye görürsünüz ayırt etmeden...sadece kadınlar derseniz inkar edersiniz vebalide büyüktür...erkek yapar kadın katlanır lafı erkeğin fiziksel gücü dolayısıyla toplumun düşünce yapısına malesef yerleşmiş olan erkek tahakkümünün yanılsamasıdır..ne yazıktır ki kitapta aksi yazıldığı yerde kadınlarda susuyor..resmen istismar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?