valla o kadar sayfayı sizin ricanız üzere tekrar okuyamam. sadece bir yerde "şiddet nerden çıktı, el bile kaldırmadı" türünden birşeyler yazmış. arzu ederseniz siz bakın
ben de sizi anlamıyorumç hem dayağı savunmuyorum diyorsunuz, hem sinek gibi yapıştırırım diyorsunuz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
alttan almamak illa ki yapıştırmak mıdır?
evet kadınlar da sözlü şiddet uyguluyor. bu bile fiziksel şiddetin bahanesi olamaz bana göre. buna maruz kalan erkek hakkını illa ki dayak ile aramamalı.
tamam o zaman. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya, olmayan şeyler üzerinden fikir beyan etmeye devam edin.
peki siz ne yaparsınız? gerçekten merak ettim? biri kalkacak, sayacak bildiğini.. 2 ihtimal var ya sizde "sözlü şiddet" uygularsınız ya da benim sinek modelimi baz alırsınız yerimseniben ha yok ben yapmam hiçbirini o söyler ben dinlerim diyorsanız sabrınızdan ve tahammülünüzden dolayı kutlarım...
daha kaç bin kere söylemem gerek bilemiyorum. evet şiddete karşıyım, ama biri bana sözlü şiddet uygularsa o zaman sineğim iş başına malesef.. huyum kurusun yerimseniben
peki siz ne yaparsınız? gerçekten merak ettim? biri kalkacak, sayacak bildiğini.. 2 ihtimal var ya sizde "sözlü şiddet" uygularsınız ya da benim sinek modelimi baz alırsınız yerimseniben ha yok ben yapmam hiçbirini o söyler ben dinlerim diyorsanız sabrınızdan ve tahammülünüzden dolayı kutlarım...
daha kaç bin kere söylemem gerek bilemiyorum. evet şiddete karşıyım, ama biri bana sözlü şiddet uygularsa o zaman sineğim iş başına malesef.. huyum kurusun yerimseniben
valla şiddetin ,dereceleri vardır. sözlü şiddette kötüdür ama ama fizi,ksel şiddetle ben kıyaslamam. kafa göz dağılmış,çene kırılmış,,vs vs.
bunu sözlü şidddetle aynı kefeye koymam mümkün olamaz... kimse kusura bakmasın
ben konuyu okuyup geldim sevgili jesabel, sinirini bu tip basit cümlelerden çıkarma istersen, elbette senin rican için tekrar okuyamam, 1 kere okumak yetiyor bana yerimseniben
Saol arkadaşım,inanki senin gibi aklı başında yorumları okuyunca içime su serpiliyor.
Evlenmeden önce böyle değildi.Zamanla ufak ufak başladı,ve bu noktaya kdr geldi.Açıkcası şiddet var ama belirtmek istemedim çünkü çok onur kırıcı bi durum.Bi kaç kez aileme söyledim yapamadığımı bana destek çıktılar.bu sefer dönüp barıştığımda,bana olan güvenleri sarsıldı çünkü bunu bi kaç kez yaptım.Hani kızımız psikolojik baskı görüyor ama hala boşanmıyor gibi.Ayrıca eşime karşıda mesafeli oldular.Ama maalesef olmadı,keşke bende senin gibi gözü açık,cesur olup ilk baştan ayrılsaydım,çünkü "balık baştan kokar" lafını hep savunurdum ben.En basiti,facebooka girmesine sinir oluyodum (çünkü lisedeki kız arkadaşlarını fln bakıyodu) 2-3 kez farkettim,rahatsızlığımı bunu belirtmiştim,tamam dedi bakmam,ölesine merak ettim die baktım demişti,hesabını dondur dedim,dondurmam ama girmemde dedi,biraz önce tesadüfen gördüm adam video paylaşmış.Gel de sinir olma.Bazen diyorum nasıl bu süreci atlatacam bazende diyorum hakketten deymiyormu ne? Belliki sallamıyor bile!
Lab ebeliği her zaman iyi bir şey değildir. Çirkefle çirkef olmam asla. Döner sırtımı giderim sengözlerimebaksanab
haydaa sende ayrı telden çalıyorsun.hakkaten yazdıklarının biri birini tutmuyor yani kusurabakma. arkadaş gayet güzel bir cümle kurmuş işine gelmiyor galiba.şiddete karşı olanlar hiçbir şekilde şiddet uygulamazlar bu kadar arkadaşım! daha ne söylemeye çalışıyorsun ki? kim laf söylerse söylesin mahalle kadınları gibi saç başa girmek çok utanç verici.görgülü, terbiyeli olanlar zaten böyle bişey yapmazlar. ayıp yani ben bu laf atıpta dayak yeme olaylarını küçükken okulda görüyordum.üniversitede böyle birşey hiç görmedim hatta erkekler arasında bile. çünkü maşallah hepsi çok medeni görgülü terbiyeli insanlardı.ben konuyu okuyup geldim sevgili jesabel, sinirini bu tip basit cümlelerden çıkarma istersen, elbette senin rican için tekrar okuyamam, 1 kere okumak yetiyor bana yerimseniben
ben konuyu okuyup geldim sevgili jesabel, sinirini bu tip basit cümlelerden çıkarma istersen, elbette senin rican için tekrar okuyamam, 1 kere okumak yetiyor bana yerimseniben
Saol arkadaşım,inanki senin gibi aklı başında yorumları okuyunca içime su serpiliyor.
Evlenmeden önce böyle değildi.Zamanla ufak ufak başladı,ve bu noktaya kdr geldi.Açıkcası şiddet var ama belirtmek istemedim çünkü çok onur kırıcı bi durum.Bi kaç kez aileme söyledim yapamadığımı bana destek çıktılar.bu sefer dönüp barıştığımda,bana olan güvenleri sarsıldı çünkü bunu bi kaç kez yaptım.Hani kızımız psikolojik baskı görüyor ama hala boşanmıyor gibi.Ayrıca eşime karşıda mesafeli oldular.Ama maalesef olmadı,keşke bende senin gibi gözü açık,cesur olup ilk baştan ayrılsaydım,çünkü "balık baştan kokar" lafını hep savunurdum ben.En basiti,facebooka girmesine sinir oluyodum (çünkü lisedeki kız arkadaşlarını fln bakıyodu) 2-3 kez farkettim,rahatsızlığımı bunu belirtmiştim,tamam dedi bakmam,ölesine merak ettim die baktım demişti,hesabını dondur dedim,dondurmam ama girmemde dedi,biraz önce tesadüfen gördüm adam video paylaşmış.Gel de sinir olma.Bazen diyorum nasıl bu süreci atlatacam bazende diyorum hakketten deymiyormu ne? Belliki sallamıyor bile!
işin kötü tarafı o,hep biliyordum ama kabul etmek istemiyordum.bu işi bitirmezsem,bi ömür boyu yıpranacam,çünkü ilk şiddet uyguladığına yalvardı yakardı affettim ve oda böylece bunu fırsat bildi,hep yaptı.Anlamıyorum delimi acaba? kavganın hemen ardındanda karşıma geçip ağlıyor yalvarıyor,tıpkı çocuk gibi.insan psikolojik baskı altına giriyor.Ama ne olursa olsun şiddeti kaldıramıyorum.Sanki çift kişilikli,sakinken bambaşka sinirliyken bambaşka.Ama bi ömür boyu katlanamam..
oky, ben Türkiyede milletin içinde kocasına (inan dayaktan beter) hakaretler edene de rastladım. elbette fiziksel şiddet sözlü şiddet gibi değil, ancak erkekler "kas güçlerinden dolayı" çareyi vurmakta buluyorlar.
benim felsefem (ki bu forumda birkaç kere yazdım diye düşünüyorum) kas gücüne güvenen adamın eşi tahrik etmesin. bu kadar basit. kavga (gerçi bu laf da hiç hoş değil), tartışma her evde olur. ben arkadaşın cümlesini baz alarak söylüyorum.
erkekler çoğu zaman bizim kadar geniş düşünemiyorlar, vurmak kolay geliyor malesef...
haydaa sende ayrı telden çalıyorsun.hakkaten yazdıklarının biri birini tutmuyor yani kusurabakma. arkadaş gayet güzel bir cümle kurmuş işine gelmiyor galiba.şiddete karşı olanlar hiçbir şekilde şiddet uygulamazlar bu kadar arkadaşım! daha ne söylemeye çalışıyorsun ki? kim laf söylerse söylesin mahalle kadınları gibi saç başa girmek çok utanç verici.görgülü, terbiyeli olanlar zaten böyle bişey yapmazlar. ayıp yani ben bu laf atıpta dayak yeme olaylarını küçükken okulda görüyordum.üniversitede böyle birşey hiç görmedim hatta erkekler arasında bile. çünkü maşallah hepsi çok medeni görgülü terbiyeli insanlardı.
fiziksel şiddetin açıklaması olmaz diye düşünüyorum.. sözlü şiddet varsa o da maksimum sözlü şiddetle karşılıkta bulunabilir.. birisi bir hayvana kötü muamele yaparken adam yerine koymuyoruz da, bir insana vurunca mı normal karşılayacağız?
bak office biz kadınlarda vurabiliriz. ama kendimizi tutuyoruz.tamam erkekler bir an sinirle vuruyorlar ama biz niye bir an sinirle vurmuyoruz. sinirlerimize hakim olabiliyoruz. ben mesela ,kendimden zayıf bir kişiye ne kadar kızsamda vurmam. can yakmak. onun canını yakmak. bunu düşünemem bile.
valla erkekten erkeğe fark var demekki. benim babam ,ağabeyim erkek değilmi. onlarda neden bir tokat dahi olmadı. annemle gerilmediler mi,sorun yaşamadılar mı,tartışma olmadımı.oldu. babam neden şiddete başvurmadı. tutan tutuyor. ha tutamıyorsa,şiddete meyilliyse,her an alttan alıp,aman kızdırmayım diye tetikte yaşanan, bir hayat kolay değil. zaten bunu yapan eşine kıyabilen,canını yakan adamın da postalanmasından yanayım. çünkü o adam benim için canavardır.
valla kusura bakmayın, hayatta bazı şeyler vardır alttan alamayacağım, evet gerekirse şiddete başvurabileceğim. sizin böyle değerleriniz olmayabilir saygı duyarım. yanlız aynı saygıyı medeni!!! bir şekilde sizden de bekliyorum.
"mahalle kadınları" derken ne demek istediğinizi anlayamadım kusura bakmayın... laf atıpta dayak yemek ne demek onu da bilemiyorum. yanlız sinirlerimin değerlerime yapılan herhangi bir saldırıyı-şiddeti mazur görüp medenice!!! dönüp gitmek bana göre değil, napalım yerimseniben
valla gayet açık yazmışım artık anlamak istemiyorsan işine gelmiyorsa ben ne diyebilirim artık? neyse sen hala şiddeti savunmaya devam edebilirsin çok güzel yoldasın. şiddete güzellikle adam gibi cevap vermek varken şiddetle cevap veriyorsan tebrik ediyorum.herkes karşısındaki ne yapıyorsa aynsını yapmak zorunda değil.herşeyi iyilikle güzellikle halletmek varken neden şiddet? anlamayana yol ver gitsin değermi böyle şeyler sence eline ne geçiyor?neyse artık anlayan anladı.valla kusura bakmayın, hayatta bazı şeyler vardır alttan alamayacağım, evet gerekirse şiddete başvurabileceğim. sizin böyle değerleriniz olmayabilir saygı duyarım. yanlız aynı saygıyı medeni!!! bir şekilde sizden de bekliyorum.
"mahalle kadınları" derken ne demek istediğinizi anlayamadım kusura bakmayın... laf atıpta dayak yemek ne demek onu da bilemiyorum. yanlız sinirlerimin değerlerime yapılan herhangi bir saldırıyı-şiddeti mazur görüp medenice!!! dönüp gitmek bana göre değil, napalım yerimseniben
benim değerlerim başkasının lafıyla değer kaybetmiyorlar. başkaları onaylamadığı için de. ben doğru olduklarına inanıyorsam, biliyorsam bu yeterlidir.
bunun dışında küfür etmiş, hakaret etmiş vs. bu karşımdakinin kim olduğuna bakar. eşimse bunu yapan, evliliğimi gözden geçiririm, arkadaşımsa arkadaşlığımı. tanımadığım biriyse laf sahibine aittir derim. haddini bilmesini söylerim. söylediğinin içeriğine bağlı olarak sözümü söylerim. medenice dönüp gitmeyi kuyruğunu kıstırmak olarak mı görüyorsunuz nedir, anlamadım ben.
valla gayet açık yazmışım artık anlamak istemiyorsan işine gelmiyorsa ben ne diyebilirim artık? neyse sen hala şiddeti savunmaya devam edebilirsin çok güzel yoldasın. şiddete güzellikle adam gibi cevap vermek varken şiddetle cevap veriyorsan tebrik ediyorum.herkes karşısındaki ne yapıyorsa aynsını yapmak zorunda değil.herşeyi iyilikle güzellikle halletmek varken neden şiddet? anlamayana yol ver gitsin değermi böyle şeyler sence eline ne geçiyor?neyse artık anlayan anladı.
cümlelerine dikkat et ders verme edası filan yok bunu ben genel olarak söyledim anladınmı? git bu konuyu dışarıda herhangi bir yerde tartışta bak ne oluyo.kim olsa sinir olur böyle bir şeye.çevremizde görmedik böyle şeyleri tabikide garibimize gidiyor. konuyu saptırma tamammı düşüncelerin o kadar anlamsız ve garipki ne anlamlar yüklemişsin kendi kendine! aman ya sana 1 cevap yeterdi aslındada neyse bu son olsun artık aaaburda diğer arkadaşlarla da tartışıyoruz ancak siz neden bu kadar saldırıyorsunuz anlayamadım. beni şiddet yanlısı gibi gösterince ne olacak? "amma güzel haddini bildirdi office nin" diye rap falan mı alacaksın? ne bu ders verme edası?
haklısınız, tıpkı şimdi sizin yaptığınız gibi "iyilikle ve güzellikle" anlatmalıyım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?