Boşanıyorum.

cnm benim çok saol...herhalde bende boşanacam...yani öyle görünüyo...açıkcası aramaya niyetim yok,çünkü daha önce aradım,nasılsa kabul ediyor düşüncesine girdi.2 yol var...ya boşanma...yada uzun bi süre ayrı kalacaz...ayrılıkda çözüm olurmu sanmam ama bakacaz artık...hakkımızda hayırlısı inşallah..

arkadşım bende 3 yıldır evliyim senin gibi ailemi bile karşıma alrak evlendim..sorun bu belkide istişare yapmak insanların fikirini almak en doğrusuymuş bunu sonradan anladım..çünkü insanlar bizim göremediğimizi görüyor.bende düşündüm boşanmayı ama sonradan kendimi değiştirmeye karar verdim..ona sakin davranıyorum.. ve onun fikirlerinin benim için önemli olduğunu hissettiriyorum..bu son denemem.. devam ederse tekrar ayrılmayı düşüncem seve seve ...sende dene bir bakalım onun istediği gibi ol ...allah hakında hayırlısını versinn...

Biraz yanlız kalsanız,birbirinizi özleseniz olmaz mı?
Evliliğinizdeki artı ve eksileri toplayıp hangisi daha ağır basıyorsa ona göre hareket edebilirsiniz.Görüşüm bu yönde.Kendime uyguladığım bir iki taktik.Evli değilm ama sosyal hayatta bu işime yaramıştır.Evliliğiniz son bulmaz inşallaha.s.

bacıımmm psikolog olan sensin buna en iyi cevap ı sen verirsin.
hakkında hayırlısı neyse o olsun..peki boşanma sebebiniz nedir.ıu8

allah yardımcımız olsun cnm benim...

canım seviyorsan boşansan bile mutlu olamassın bence evlilik danışmanına gdiin sorunu çözmeye çalışın evliliği bitirmek bu kadar kolay olmamalı boşanmak hem topluumun selameti hemde dinimizde pekte hoş karşılanmaz eşin şiddet uyguluyorsa bunun bi nedeni mutlaka vardır seninle alakalıda olabilir baska nedenleride olabilir dün okudum konuyu cevap yazamamıştım ama aklımda kaldı bakıp bişiler yazmak istedim sorunun boyutunu bilmiyorum ama iyi günde kötü günde beraberliğe basladık bu kadar kolay olmamalı bitirmek..
Sen çok sabrrettim diyebilirsin ama hala seviyorsan demekki aşırı bişey yoktur uğruna aileni karşına aldığın biri için bu kadar çabuk pes etmemelisin edilmemeli içimde çok şey var ama yazarsam olmaz hakkında hayırlısı olsun canım

sayfaların hepsini okuyamadım sadce kendimi ilişkimden bahsedeyim ben nişanlıyım suan 4 yıllık bir birlikteliğimiz var 2.5 yıldırda aynı evi paylaşıyoruz yani evli gibi. aynı sorunları biz de yaşadık. çok büyük kavgalar ettik sen vurmasından korkuyorum diyorsun ben tokat da yedim evde yerlerde de sürüklendim. o aralar sürekli kavga ediyorduk ve inanın neden kavga ettiğimizi bile hatırlamıyorm o kadar saçma bişeyden yani. sonra ben 1 ay yaz tatili için annemlerin yanına gittim işte o zaman onu çok özlediğimde aklım başıma gelmişti. ve üniv bir hocamız şöyle demişti: kadınlar kocalarından çok misafirlere hürmet ederler. oysa tam tersi olmalı misafirleri karşılama seromonisini neden eşlerimize yapmıyoruz ki. çok doğru hürmet ve güler yüz çok önemli ve bence haklı da olsak tartışırken alttan almak gerekli. haklılığımızı sakin bir zaman da belirtebiliriz. ben öyle yapıyorum ve şuan gerçekten çok mutluyuz o günleri düşünüp gülüyoruz kendimize bazen de iyiki yaşamışız diyoruz çünkü biz ders aldık onlardan bu çok önemli. birz uzun oldu sanırım umarım sizde problemlerinizi halledebilirsiniz

Yazık,uslu durup dayak yemiyorsunuz artık yani. Yemin ederim ben böyle bir yazı yazsam utanırım ,kendime yakıştıramam. ,Dayağı yediniz tatile gittiniz onu özlediniz aklınız başınıza geldi öyle mi... Kavga edince alttan almadınız diye size vurma hakkı oluyor erkeklerin dimi.Sizi yerlerde sürükleyen biriyle ,yüz göz olup ,şimdide hiçbirşey olmamış gibi o olaylara gülebiliyorsunuz.Aferin size sesinizi çıkarmıyorsunuz hürmetinizi yapıyorsunuz dayağınızı yemiyorsunuz böylece ,bunun için minnetde duyarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
hiç bir şey durduk yere yaşanmaz bir erkeğe senden ayrılacam o..... olacam bu zamanda o... lar yaranıyo gibi bir cümle kurarsanız sonu tabiki tokat olur. size burda tüm hayat hikayemi anlatacak kadar yazı yazmam mümkün değil eğer kavgalar gereksiz yere çıkıp büyüyorsa bunlar halledilebilir söylemek istediğim bu.

şu yazdıklarınızla da zaten yaşadığınız gibi bir ilişkiyi anlamam mümkün değil. Bu seviyede konuşma yapabiliyorsunuz sevdiğiniz insanla ve birlikteliğe devam etmişsiniz,dayaklar yemişsiniz,sonra akıllanmışsınız falan filan beni aşar...

zeynep hanım size söyledikleriniz açısından kesinlikle katılorum ancak..bazı şeyleri fazlasıyla yaşamış görmüş olarak şunu söyleyebilirm,bazen ilişkiyi yalnız yaşayan bilir..şiddetin her türlüsüne karşıyım lakin işi o konuma dek getirmemek gerektiği gerçeğinide atlamamak lazım..her koca melek değil malesef..sizin ki sakin öbürü öfkeli,kimisi eşinin peşinde divane olur,kimisi anlamaz böyle şeylerden..herkesin eşi farkı yapıdadır.herkes boşanırsa toplumda evli insan kamaz.Dolayısıyla en akılcı yöntem bazen karşı tarafın huyuna suyuna göre davranış sergilemektir..madem o evlilik yapıldı o halde sürmesi için maksimal şartlar denenmeli..her yola başvurulmalı.Şimdi arkadaşımız bize belki bazı şeyleri eksik anlatıyor bile olabilir.Saygı duyarım,anlatmak istemediği şeylerde olabilir.Eğer ciddi anlamda psikolojik sorunları olan birisi dğeilse davranışımızı gözden geçirerek ilşkiyi düzgün şekilde yönlendirebiliriz.geçimsizlikte tek çare boşanmak değildir.Çünkü özellikle türk toplumunda boşanıldıktan sonra yaşanılacak travmalar (ki bunlar sosyal sözlü,gizliden baskıyla uygulanan ama çok derinlere işleyen bir şiddet türüdür) bazen evlilik içersinde bunaltan tartışmalardan daha ağır ve hezeyanlı olabiliyor.Ben işe objektif olarak bakılması gerektiği inancındayım..Seda arkadaşımızın asıl anlatmak istediğide aslında bu idi..Hakikaten neden eşimize misafirden daha az hürmet gösteririz ki? asıl hak eden misafirmizmidir ki o hürmeti..? bu ve benzeri türde tarafsız düşüncelerle yolumuzu bulabilir işi boşnmaktan daha akılcı yöntemlerle çözüme ulaştırabiliriz..

O yüzden sevgili glorya hanımcım hemen boşanma taraftarı olmayınız..Çok bilmişlik etmediğimi başından bir sürü durum geçmiş ve bunları tecrübelerle sabit oluşundan dolayı yazdığımı bilmenizi isterim.Madem o evden çıktınız,o halde bir müddet eşinizi arayıp sormadan şöyle bir kendiniz dinleyin,nasıl olamlıydı,hatalar nerede başladı? şiddete götürecek noktalarda ben olayı başka şekilde yöönlendirse idim nasıl olurdu? kırılma noktalarını bulup o noktalarda daha mantıklı hareket edebilirmiyidim? gibi sorularla içsel değerlendirmelerde bulunun..Belkide gerçekten eşinizin ya da belkide gerçekten siiznde hatalı olduğunuz kanaatine varabilirsiniz.Ben bekara karı boşamak kolaydır sözüne katılıyorum..Ve unutmayınız ki;her kapının ardında yaşananı insanlar kendileri bilir.Herkesin evinde sorunları vardır,sakın ha herkesin hayatını toz pembe zannederek hareket etmeyiniz..Ve en son eğer gerçekten en iyinin boşanmak olduğuna karar vermişssenizde arkanza dönüp asla bakmayınız..

allah hakkınızda hayırlısını versin..sevgiyle kalın..

Son düzenleme:
sevgılı glorya,
psıkologlar bunalıma gırmez dıye bır kural yok.
hepımız ınsanız dogrularımız, yanlıslarımızla hepımız hata yaparız önemlı olan hatamızın farkına varabılmek.
sız herseyden önce bır kadın bır ınsansınız,gerektıgınde yemegını yapan bulasıgını camasırını yıkayan.
bosanmak ayrılmak nasıl bısey bılmıyorum (ılerde ne olur bılınmez)
ınanıyorum cok zor bır durumdur yasamadıgım ıcın bılemıyorum.
gerekıyorsa sızde yardım alın. sıze kolaylıklar dılerım (yenı yılınız da kutlu olsun)
gelısmelerden haberdar edersınız bızlerı.

cnm çok sağol...gelişmeleri ztn yazıcam ama dahabişey yok.bende yeni yılını kutluyorum cnm.

bizde bebekten sonra aynısını yasıyoruz canım neden kaynaklanıo bilmiorum ama ben düzelecegine inanıyorum umarım uyduruk sebeplerden dolayı evliliğinizi yıkmazsın

ne olursa olsun,ne denirse densin,insanoğlu kendine hakim olmalıdır.
şiddeti,bana kimse savunmasın burada. şiddet aldatan kadına bile yapılmamalı, bence.
yol verirsin gider.
ben evdeki kedime vuramam, bir hayvana,yanii, ne demek bir insana dayak,yerlerde sürüklemek. bunu savunanlara da şaşıyorum.
hürmet demek.
ilginç.,
neden hep erkeğe hürmet edilir. erkek kadına hürmet edemez mi.??
neden, hep kadın haklıyken susar. erkeklerin bizden ne gibi bir yüceliği var??.
onlar ,haksızken illakii haklı mı olmalı...
. ve biz haklıyken ,hep susmalı mıyız.??
bu zihniyetle devam ederseniz,siz kadınlar,daha çooookkkkk
dayak yer ve ezilirsiniz.gamyoncuiremsu

kastımız asla susmak değil sayın okypete..sadece akılcı yaklaşımlar geliştirelim..Size şunu söyleyeyim benzeri davranışları kılık değiştirmiş haliyle iş yerlerimizdede yaşarız ama basıp gidemeyiz çoğu zaman neden? çünkü arkamızda bakmak zorunda olduğumuz şeyler vardır..işsiz kalırsam ne olur deriz.bir sürü şeyi gözden geçirirz..bazen karşımızdaki insana kaarşı daha mantıklı ve olgun yaklaşımlarla ceza vermeyi ya da yüzgöz olmadan sürecek diyaloglar ya da diyalogszuluklar geliştirirz..bu da onlardan biridir..yani aile..o yüzden düşünülmesi gereken binlerce parametresi vardır kişinin..Tıpta bir deyim vardır ''hastalık yoktur hasta vardır''..bunun nedeni ise şudur..her kişinin bünyesi yapısı farklıdır.tansiyonu farklıdır kan grubu farklıdır,genleri farklıdır,ve kararkteristik yapıları vücut direnci,bağışıklğı vs..her şey farklıdır her insanda dolayısıyla hasta vardır..demek istediğim her örnek kendi içerisinde farklılık gösterir..her insanın ruhsal yapısı farklıdır.kaldırabilecekleri tolere edebilcekleri,anne babasının maddi durumu manevi durumu,sosyal ekonomik şartları,yetişegildiği çevre,örfler adetler,gelenekler,eğitim durmu,gelişmişlik..artırmak mümkündür..yani kişilerin bir davranışı gösterirken veya karar alırken bakmak zorunda oldukları birden çok parametre vardır..Bazen yağmurdan kaçarken doluyada tutlabilirsiniz..ve bazen bazı durumlarda ayıya dayı demezseniz ayıdan beterine sevgilim demek zorunda kalabilirsiniz..(mecazdır)..şimdi tüm bunları göze aldığınızda yapılacak en iyi şey o ilişkiyi kurtarabilme çabasını vermek en mantıklı seçim görünüyor..şiddeti savunmak başka, şiddete giden yollardan geçmemek başkadır..bunun ayrımına varmak bence daha doğru..kimse kanser olmak istemez değil mi..ama kansere kafada tutulmaz galiba..yani kanser yapıcı maddelerle içli dışlı yaşayıpta banane kardeşim kanserde kim derseniz o zaman elinizdengeleni yapmış sayılmazsınız bilakis..çünkü yaşam öyle bir şey ki bazen kafa tutmak yerine onunla uzlaşmak gerekir,yoksa kimse huzur bulamaz..

sevgilerimle

Son düzenleme:
işyerinde sanmıyorum ki,kimse şiddete tabii tutulsun. dayak var mı işyerinde.??
o zaman, bu örnek yanlış.
dayağın olduğu yerde ,o ilişkinin kurtarılması gibi bir alternatif olamaz ve olmamalıdır.
dayak varsa zaten,ne sevgi,ne saygı kalmıştır o ilişkide. onu toparlamaya çalışmak,açıkça,,kendini kandırmaktır. o ilişki bence bitmiştir,

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ben olaya genel olarak baktım zaten,kıyaslama yapmadım..demek istediğim şu idi;insanlar bir davranışta bulunurken,bir karar alırken bir çok parametreyi göz önünde bulundurmak zorunda olurlar..bu iş yerinde de böyle olur dedim..yani karar aşaması pat diye olacak düşünülmeden hareket edilecek bir şey değildir malesef...toplumsal gerçekleri atlayıp şimdi bu arkadaşımıza hadi ayrıl git demek hiç ama hiç doğru bir yaklaşım değil..

ve lütfen şiddeti haklı bulmakla,bir evliliğin kurtarılması için gerekenlerin yapılması inancını karıştırmayalım..kişileri şiddete götüren yollardan uzaklaştırıp düşünmeye sevk edebiliyorsak ve o evliliğin kurtarılmasında rol oynayacaksak ne mutlu bize..şiddeti haklı bulmak demek ben insan değilim demektir.Yapmaya çalıştığımız şey bu değil..

herkesin fikrine saygı duyuyorum,maksadım kimseye fikirlerimi dikte etmekte değil..

sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…