glorya canım aynı şeyleri ben de yaşadım..biz de birbirimize aynı evin içinde tahammül edemeyen bir çifftik..
sizin gibi iki gün iyi iki gün kötü..bir de üstüne başka sorunlar eklenince artık evlilik çekilmez olmuştu.
kendimi çok zorladım,ben iyi olayım alttan alayım diye ama olmayınca olmadı,sanki o büyü buhar olup uçmuştu..
Kendimi veoğlumu mutsuz ediyordum artık.sırf sürdürmek için sürdüremezdim evliliği.(biz de bir de aldatma oldu ama)
sormuşsun nasıl atlattınız diye..ilk günler zor geliyor.kimselere diyemiyorsun..sonra anlatmaya başladığında bir bakıyorsun ki bir çok kişide aynı sorunlar..ben kendimi işime ve dostlarıma vererek atlattım o dönemi..
ama asıl kolay atlatmamın sebebi " kararlı" olmamdı.kesinlikle onunla aynı evde yaşayamayacağımı biliyordum..
sana ayrıl ya da ayrılma diyemem..ama mutlu olacağın kararı ver derim..her şey gönlünce olur umarım.
Bende kavga etmekten çok bıktım artık.2 gün iyiseydi,5 gün didişiyorduk.Bana ağır gelen ilk başlarda eşimle evlenebilmek için karşıma herkesi almamdı,şimdide bu duruma gelmek insanı yıkıyor.Dediğini daha öncede yapmıştım,avukata kdr bile gitti bu iş,ama işlem yapılmadan geri alınmıştı.Ama araya zaman atınca,tekrar sil baştan.Çok zor bi evreden geçiyorum çünkü boşanmakla birlikte herşeyim değişecek,evim,düzenim...Nasıl atlatacağımı bilemiyorum,işin traji komik tarafıda psikolok olmam ve bu durumda herkes benden gayet rahat,aldırmaz,üstesinden gelebilen biri olmamı bekliyor,kimseye derdimi anlatamıyorum da,çünkü etrafımdakiler anlamak istemiyorlar.Boşanmam gerek biliyorum ama bu boşluğun içinden nasıl çıkacam bilemiyorum.Ayrıca yorumun için teşekkür ederim,insan psikolokta olsa acaip bunalıma girebiliyor mafoldumben
arkadşım bende 3 yıldır evliyim senin gibi ailemi bile karşıma alrak evlendim..sorun bu belkide istişare yapmak insanların fikirini almak en doğrusuymuş bunu sonradan anladım..çünkü insanlar bizim göremediğimizi görüyor.bende düşündüm boşanmayı ama sonradan kendimi değiştirmeye karar verdim..ona sakin davranıyorum.. ve onun fikirlerinin benim için önemli olduğunu hissettiriyorum..bu son denemem.. devam ederse tekrar ayrılmayı düşüncem seve seve ...sende dene bir bakalım onun istediği gibi ol ...allah hakında hayırlısını versinn...
bacıımmm psikolog olan sensin buna en iyi cevap ı sen verirsin.
hakkında hayırlısı neyse o olsun..peki boşanma sebebiniz nedir.ıu8
sayfaların hepsini okuyamadım sadce kendimi ilişkimden bahsedeyim ben nişanlıyım suan 4 yıllık bir birlikteliğimiz var 2.5 yıldırda aynı evi paylaşıyoruz yani evli gibi. aynı sorunları biz de yaşadık. çok büyük kavgalar ettik sen vurmasından korkuyorum diyorsun ben tokat da yedim evde yerlerde de sürüklendim. o aralar sürekli kavga ediyorduk ve inanın neden kavga ettiğimizi bile hatırlamıyorm o kadar saçma bişeyden yani. sonra ben 1 ay yaz tatili için annemlerin yanına gittim işte o zaman onu çok özlediğimde aklım başıma gelmişti. ve üniv bir hocamız şöyle demişti: kadınlar kocalarından çok misafirlere hürmet ederler. oysa tam tersi olmalı misafirleri karşılama seromonisini neden eşlerimize yapmıyoruz ki. çok doğru hürmet ve güler yüz çok önemli ve bence haklı da olsak tartışırken alttan almak gerekli. haklılığımızı sakin bir zaman da belirtebiliriz. ben öyle yapıyorum ve şuan gerçekten çok mutluyuz o günleri düşünüp gülüyoruz kendimize bazen de iyiki yaşamışız diyoruz çünkü biz ders aldık onlardan bu çok önemli. birz uzun oldu sanırım umarım sizde problemlerinizi halledebilirsiniz
hiç bir şey durduk yere yaşanmaz bir erkeğe senden ayrılacam o..... olacam bu zamanda o... lar yaranıyo gibi bir cümle kurarsanız sonu tabiki tokat olur. size burda tüm hayat hikayemi anlatacak kadar yazı yazmam mümkün değil eğer kavgalar gereksiz yere çıkıp büyüyorsa bunlar halledilebilir söylemek istediğim bu.
zeynep hanım size söyledikleriniz açısından kesinlikle katılorum ancak..bazı şeyleri fazlasıyla yaşamış görmüş olarak şunu söyleyebilirm,bazen ilişkiyi yalnız yaşayan bilir..şiddetin her türlüsüne karşıyım lakin işi o konuma dek getirmemek gerektiği gerçeğinide atlamamak lazım..her koca melek değil malesef..sizin ki sakin öbürü öfkeli,kimisi eşinin peşinde divane olur,kimisi anlamaz böyle şeylerden..herkesin eşi farkı yapıdadır.herkes boşanırsa toplumda evli insan kamaz.Dolayısıyla en akılcı yöntem bazen karşı tarafın huyuna suyuna göre davranış sergilemektir..madem o evlilik yapıldı o halde sürmesi için maksimal şartlar denenmeli..her yola başvurulmalı.Şimdi arkadaşımız bize belki bazı şeyleri eksik anlatıyor bile olabilir.Saygı duyarım,anlatmak istemediği şeylerde olabilir.Eğer ciddi anlamda psikolojik sorunları olan birisi dğeilse davranışımızı gözden geçirerek ilşkiyi düzgün şekilde yönlendirebiliriz.geçimsizlikte tek çare boşanmak değildir.Çünkü özellikle türk toplumunda boşanıldıktan sonra yaşanılacak travmalar (ki bunlar sosyal sözlü,gizliden baskıyla uygulanan ama çok derinlere işleyen bir şiddet türüdür) bazen evlilik içersinde bunaltan tartışmalardan daha ağır ve hezeyanlı olabiliyor.Ben işe objektif olarak bakılması gerektiği inancındayım..Seda arkadaşımızın asıl anlatmak istediğide aslında bu idi..Hakikaten neden eşimize misafirden daha az hürmet gösteririz ki? asıl hak eden misafirmizmidir ki o hürmeti..? bu ve benzeri türde tarafsız düşüncelerle yolumuzu bulabilir işi boşnmaktan daha akılcı yöntemlerle çözüme ulaştırabiliriz..
O yüzden sevgili glorya hanımcım hemen boşanma taraftarı olmayınız..Çok bilmişlik etmediğimi başından bir sürü durum geçmiş ve bunları tecrübelerle sabit oluşundan dolayı yazdığımı bilmenizi isterim.Madem o evden çıktınız,o halde bir müddet eşinizi arayıp sormadan şöyle bir kendiniz dinleyin,nasıl olamlıydı,hatalar nerede başladı? şiddete götürecek noktalarda ben olayı başka şekilde yöönlendirse idim nasıl olurdu? kırılma noktalarını bulup o noktalarda daha mantıklı hareket edebilirmiyidim? gibi sorularla içsel değerlendirmelerde bulunun..Belkide gerçekten eşinizin ya da belkide gerçekten siiznde hatalı olduğunuz kanaatine varabilirsiniz.Ben bekara karı boşamak kolaydır sözüne katılıyorum..Ve unutmayınız ki;her kapının ardında yaşananı insanlar kendileri bilir.Herkesin evinde sorunları vardır,sakın ha herkesin hayatını toz pembe zannederek hareket etmeyiniz..Ve en son eğer gerçekten en iyinin boşanmak olduğuna karar vermişssenizde arkanza dönüp asla bakmayınız..
allah hakkınızda hayırlısını versin..sevgiyle kalın..[/QUOTE
Benim ilk sayfalarda ki yorumlarıma bakmışsanız zaten fikirlerimi görmüşsünüzdür.Ben anlaşabilmek için sakin olunmasını ,birbirini dinlemek vs vs gibi şeylerin olmamasını zaten söylemem ve git boşanda diyemem.Benim üzüldüğüm şey erkekleri haklı çıkarıp kadınların dayağı resmen hakettim yedim kıvamında bulmasına ve erkeklerinde ee bak işte 2 dayak attım sesi çıkmıyor artık diye böbürlendirilmesine kesinlikle karşıyım. Kadınlar böyle yaparsa erkeklerde böyle düşünür.Tüm suç üzerlerine alınarak kadınlar kendilerini suçlu hissediyor,erkeğin yanlış yaptığını anlaması gerekirken kadın kendini e bak ben tutmadım çenemi yedim dayağımı hakettim pozisyonuna düşürüyor. Kimse kimseden üstün değildir, burda okuyorum hep ,kadınlar kocalarında dayak yemiyorlar diye seviniyorlar bide,Allaha şükür kocama sesimi çıkarmadım o da vurmuyor diyorlar ve hep aman herşeye he he de diye öğüt veriyorlar,ben demiyorum bağrış çağrış olsun insanlar kavga etsin ama tartışma olucaksada olucak ,ezik bir şekilde herşeye he he diyen bir insanda sonunda patlar , insan içindekileri söylemeli,karşımdaki sinirlenicek diye ben niye yutayım lafları.Gencecik kızlar kul köle oluyor ,burası için söylemiyorum ama o kadar çok konularda rastlıyorum ki gerçekten üzücü bence
sevgılı glorya,
psıkologlar bunalıma gırmez dıye bır kural yok.
hepımız ınsanız dogrularımız, yanlıslarımızla hepımız hata yaparız önemlı olan hatamızın farkına varabılmek.
sız herseyden önce bır kadın bır ınsansınız,gerektıgınde yemegını yapan bulasıgını camasırını yıkayan.
bosanmak ayrılmak nasıl bısey bılmıyorum (ılerde ne olur bılınmez)
ınanıyorum cok zor bır durumdur yasamadıgım ıcın bılemıyorum.
gerekıyorsa sızde yardım alın. sıze kolaylıklar dılerım (yenı yılınız da kutlu olsun)
gelısmelerden haberdar edersınız bızlerı.
ne olursa olsun,ne denirse densin,insanoğlu kendine hakim olmalıdır.
şiddeti,bana kimse savunmasın burada. şiddet aldatan kadına bile yapılmamalı, bence.
yol verirsin gider.
ben evdeki kedime vuramam, bir hayvana,yanii, ne demek bir insana dayak,yerlerde sürüklemek. bunu savunanlara da şaşıyorum.
hürmet demek.
ilginç.,
neden hep erkeğe hürmet edilir. erkek kadına hürmet edemez mi.??
neden, hep kadın haklıyken susar. erkeklerin bizden ne gibi bir yüceliği var??.
onlar ,haksızken illakii haklı mı olmalı...
. ve biz haklıyken ,hep susmalı mıyız.??
bu zihniyetle devam ederseniz,siz kadınlar,daha çooookkkkk
dayak yer ve ezilirsiniz.gamyoncuiremsu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?