boşanıyorum

Rabbimin adaleti çok büyüktür. kimsenin ettiği kimseye kalmaz.
siz O'na emanettiniz ama O emanete hıyanet etmiş
farz edelim ki dünya hayatında mutlu oldu (ki mümkün değil) peki ya sonrası
hesap gününde nasıl verecek hakkınızı, nasıl kalkacak o yükün altından, o gün geldiğinde de eblek eblek gülerek dolaşabilecek mi?

Dünya döne döne, kimse şunu yaparım da yanıma kar kalır demesin ve hadis var bu konuda
Canı yanan sabretsin ! Canı yakan, canının yanacağı günü beklesin.... Hz.(muhammed) s.a.v.

diğer yandan pislik değil mi eşyalarınızı çekip alın onlardan bir hayır kurumuna bağışlayın otursunlar kuru tahtalarda vicdansızlar
bir de babası imammış hey allahım imanı yok imamlık ediyor

siz kendinizi toparlamaya çalışın ve tayin için elinizden geleni yapın ve o haysiyetsizlere de bir çöpünüzü bile bırakmayın
maddi veya manevi tazminat davası açın ve arkasında durun artık ne gerekiyorsa
kimsenin söylediklerine de kulak asmayın millete dedikodu lazım zaten

Allah yardımcınız olsun en kısa zamanda yüreğinize ferahlık ve O adam müsveddesinden nefret verir inşallah

kesinlikle ordan taşınmalısın...yoksa psikolojinin o ortamda düzelmesi çok zor.
tayin için elinden geleni yap,nasıl olur bu işler bilemiyorum ama
gerekirse özel bi durumun olduğunu ya da doktor önerisi olduğunu fln belki söyleyebilirsin...

Daha sonra zamanla herşeyin yoluna gireceğine inanıyorum...
Annesi babası yanında olanlarda güvenemiyo ki canım Allah uzun ömür versin ama
bugün varlar yarın yoklar..herkes bu dünyada yalnız aslında,
en önemli arkadaşımız en barışık olduğumuz kişi kendimiz olmalıyız...

Karamsarlığı atmak için elinden geleni yap..yaşadığın yerde mümkün mü bilmiyorum ama
deli gibi para harca kendini şımart, ertelediğin isteklerin varsa onları hayata geçir.

ufak adımlarla mutsuz bile olsan devam et..bir iki derken zevk aldığını farkediceksin zamanla..
çok kalabalık ve mutlu bi ailen olucak ilerde bunu düşün buna inan,
KARAMSARLIĞI BIRAK..ama ordan uzaklaşmak için elinden geleni de yap..

Canım biraz sert ve uzun yazabilirim baştan söyleyeyim konuya çok öfkelendim çünkü ve senin silkelenip kendine gelmeni çok istiyorum.

Bir adam düşün evlenene kadar canım cicim,evlendikten 18 gün sonra ısınamadım diye sudan sebepten bahaneler bularak seni kapının önüne koyuyor.Ailesi ondan beter,bu işin peşine düşme konu kapansın diyor.İkinizin aldığı,senin de hakkın olan eşyaların üzerinde oturuyorlar.İnsanlıktan nasibini almadığı için sen eve konuşmaya gittiğinde seni bir yerlerine takmayıp bir de dalga geçiyor.Tazminat davası açınca tutuşup sana hakaret ediyor.Sen de hala ben onu seviyorum,kimseyle evlenmesin,ben öleyim,herkes bana acıyor modundasın.

Kendine gel arkadaşım !!! Önce sen kendine acımayı bırakırsan eğer,başkalarının sana acıyan gözlerle bakmak yerine "ne güçlü kadın" gözüyle bakacağını göreceksin.

Sen bir bireysin,bir kadınsın.Kadınlar boşanınca kendilerini toplumdan daha çok yaftalarlar.O evlenecek ama sen "dul" kalacağın için bir daha evlenemeyeceğini,mutlu olamayacağını düşünüyorsun anladığım kadarıyla.Yanlışsa lütfen düzelt.Öncelikle kendini bir kadın olarak eşya gibi görme arkadaşım.Bizler evlenene kadar sıfır,kullanılmamış eşya,evlendikten sonra ikinci el eşya değiliz.İnsanlar kadını bu gözle gördükleri için erkek boşanınca hayatını yaşıyor.Kadın ise sürekli bir adımı atarken iki kere düşünmek,"hafif meşrep" görünmemek için toplumda hal ve hareketlerine dikkat etmek zorunda bırakılıyor.

Avukatın çok doğru söylemiş,sen resmen ev açmışsın onlara.Eğer öyle olmasaydı,eşya da gözleri olmasaydı senin aldıklarını geri verirlerdi,seni mağdur etmezlerdi.Ama sana ne demişler peşini bırak bu işin?Niye sence?Çünkü seni yolunacak kaz olarak görmüşler.Baba yok anne yok,ablan enişten olsa nolur ki.Kim takar onları.Uyan artık lütfen,bu kadar iyi niyetli olma.

Bırak ilerde evlenirse evlensin,2 çocuğu mu olur 5 çocuğu mu olur düşünme.Bu dünyada da hiç gam,keder yüzü görmesin neşeyle yaşasın nolacak ki.Sen bütün bir ömrünü onun ne yediği,ne içtiği,kiminle gezip tozduğu ne kadar gülüp eğlendiğiyle mi geçireceksin?Bu dünyada varsın mutlu mesut olsun.Ama bu işin bir de öbür tarafı var ki,o üzerinde oturduğu eşyalar ateşinin odunu olur.Zaten bu kadar ah alan bir insanın,kul hakkı yiyenin,karısını kapı dışarı edenin öbür dünyaya kalmadan burda da görülür hesabı,böyle inanıyorum.

Yazdıklarımla seni kırmayı asla istemem,ama kendine gelmeni çok isterim.Her şeyden önce önünde bir hayat var.Sen bu hayatı silik,ezik yaşamayı seçersen yetiştirdiğin öğrencilere de bundan daha fazlasını veremezsin.Sorumlulukların var unutma.Sen şimdi dimdik durmalısın ayakta,öğrencilerine umut olmalısın.Hiç kolay değil yaşadıkların,tabi ki hayal kırıklığı yaşaman,üzülmen,perişan olman çok normal.Ama bütün bir hayat bu olaya üzülmekle bitmez.Sen bu olaydan yıkılmış değil dimdik çıkmayı başarırsan,ilk darbeyi o adama vurmuş olursun zaten.Çünkü kibirli bir adamı kendine getirmenin yollarından biri,artık onun bir hiç olduğunu ona göstermekten geçer.

Bundan sonraki hayatını yalnız geçireceğini de düşünme.Karşına elbette birisi çıkacaktır.Emin ol Allah kaybettiğinin daha iyisini bulduracaktır sana,buna inan ve kendine şans tanı.

canım sen bu temiz kalbinle ne iğrenç insanların arasına düşmüşsün böyle.. çok yanlış yapıyosun çok! barışma ihtimalini tamamen çıkar kafandan adam zaten sevmemiş seni ve bunu sanırsam nişanlılıkta siz eşyaları alırken anlamış ve ev hazır olsun kızı postalarımı uygulamış resmen. allaha şükretki seni bu iğrenç insanlardan kurtarmış. tek yapman gereken ondan dahada mutlu görünüp bütün hakkını söke söke alman! sakın parasını istemiyorum deme o adam sadece bunun iiçin kullanmış seni yanına karmı olsun istiyosun emeline ulaşmış olcak sen böyle yaparsan hazır evi verdin sendende kurtulmuş olcak bunumu istiyosun.sakın canım lütfen istersen al çöpe at ama hakkını sakın ondan bırakma nekdar alabiliyosan al ondan .baksana iğrençliğine gözün fıldır fıldır eşyalarda demiş eve gittiğinde.. senin derdin düzeltmekmiş ama adamınkine bak bide. aradan baya zaman geçmiş lütfen artık güçlü bir kadın ol ve kendi değerinin farkına var. onuda herşeye pişman et!

hepinize çok teşekkür ederim. üzüldükçe dönüp dönüp bunları okuyorum. neden oluyor bilmiyorum ama faydası oluyor. ben bu siteye evlilik hazırlıkları çocuk falan o tarz şeyleri takip edeyim diye üye olmuştum zamanında ama Allah bunu kısmet etti elimden geleni yapacağım. olanla ölene çare yok. benim eşim 2 ay sonra tayin isteyip gidiyor zaten. belki daha kolay olur o zaman benim için her şey. hayat ne zormuş gerçekten. sınanmak zormuş. inşallah atlatırım. o kadar dengesizim ki kızlar. bi bakıyorum ben kurtulmuşum diyorum bi bakıyorum kafamı ciddi manada duvarlara vuruyorum. ama her şey düzelecek inşallah. bugün umut doluyum. ne günler atlattım. bu da geçecek. Allah sağlıkla sınamasın. en kötü ihtimalle yalnız yaşarım sonra bi huzur evine kendiliğinden yerleşip ölümü beklerim. hepimizin sonu yalnızlık değil mi. hem insan bi hasta olsa çoluk çocuk eş gözü görmüyor. eşleri çocukları da onu sormuyor. hakkımı da alacam fakire fukaraya dağıtacam. öğrenci okutacam.kurban kesecem. kurtuldum diye. ablam bana balloş bu süreç zor istersen dava falan açma kurtul gitsin demişti.dinlemedim. sonra eşim onu suçladı. sana bu dava akıllarını falan ablan veriyor değil mi ne kadar açgözlü aciz yaratıklarsınız paraları açıp yersiniz ailecek demişti. ben ne kadar aptalmışım ya. insan hiç tanıyamaz mı. hala da tutturmuşum her şey düzelsin diyekafamda yarattığım insana aşık olmuşum ben. aslında çok temiz mütevazı iyi bir insandı. Allahtan korkardı. ne oldu ona bilmiyorum. sanki içine şeytan girdi.ne yapayım. olmuyorsa olmuyor.

bir insan evladı nasıl olur 18 günlük karısnıa ısınamadım aç esra erolu izle diyebilir?bu nasıl insan allahım nasıl bir canlı aklım almıyor .bu insanlar bu kadar acımasız olabiliyor tüm erkeklerden soğuyorum bunları okuyunca .allahından bulsun inşş şu mübarek gün .korkma kardeşim o asla mutlu olamaz.allahın adaleti var sen allaha sığın .o görür gününü bir gün çeker acısını bunun .kimsenin ahı kimsede kalmaz seni teselli etmek için söylemiyorum böyle olduğu için söylüyorum .sen acınıcak bir durumda değilsin onlar acınacak durumdalar o adam ve ailesi yazıklar olsun bu tip insanlara.

havanın güneşli olmasından nefret ediyorum, sürekli düğün dernek olmasından nefret ediyorum, kadınların her ortamda sürekli eşlerinden ve çocuklarından bahsetmelerinden nefret ediyorum, her türlü kötülüğü yapıp yapıp insanların mutlu mesut yaşamalarından nefret ediyorum, edenin bi türlü bulmamasından nefret ediyorum, 8 aydır dua edip edip hiçbir halt olmamasından nefret ediyorum, her yeni güne uyanmaktan nefret ediyorum, insanları görmekten nefret ediyorum, gezmekten tozmaktan nefret ediyorum her gün olumlu bir şey olacak diye uyanıp sonra hiçbir şey olmamasından nefret ediyorum, belirsizlikten nefret ediyorum, ne olacağını bilmeden beklemekten nefret ediyorum, elimin kolumun bağlı olmasından nefret ediyorum her şeyden nefret ediyorum, kendimden de nefret ediyorum. kimbilir kime ne yaptıysam zamanında bunları çekiyorum.

canım benim seni çok iyi anlıyorum inan bana.
bunu öylesine söylemiyorum. benzer şeyler benim de başımdan geçti. Allaha sığınmaktan başka çare yok. bunaldıkça Allaha sığın. hepimiz ona muhtacız. birgün herşey daha güzel olacak. şu anda zor günler geçiriyorsun. ama bu hep böyle kalmayacak ki

Allah kimseye kaldıramayacağı dert vermezmiş canım. belki de defalarca duydun bunu ama herdefasında sana yardımı olcaksa yine söylerim SABRET canım ne olursa olsun sabret hiçbişi sonsuza kadar sürmez ne acı ne de mutluluk hepsinin bi sonu var. bak insan ömrünün bile sonu var. bu acının da bi sonu var. Unutma ki sen şu anda sınanıyosun herkesin sınanma şekli farklı farklı. Sen kaldırabilcekmişsin ki bu acılar seni bulmuş.bak sana bi örnek verim pek seninkine benzemiyo ama en azından sana sabır konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum. benim annem 16 yaşında evlendi bu zamana kadar fransalarda okumuş tercümanlık falan yaparmış. kendime çok bakardım çok güzeldim diyo nese. dedem bunu evlendirmiş hem de köyden ve görücü usulüyle babamla yani. annem bi anda kendini köyde bulmuş ne annesi ne babası var yanında kimsesi yok hani filmlerdeki gibi yani diyo ben fransalarda otellerde tercümalık yapardım çook kendime bakrdım falan köye gelmiş ona zorla süt sağdırmışlar peynir yaptırmışlar konuşma tarzıyla dalga geçmişler düzgün konuştuğu için yani. kaynanası babamlaa ayrılmaları için muskalr yapmış . hatta annemin kucağında çocukalrı olmasına rağmen seni oğlumdan ne olursa olsun boşatıcam demiş. görümceleri türlü iftiralar etmişler vs. anlatsam roman olur yani. babamda iş için bi hafta kalıyosa köyde 1 ay iş için köy dışındaymış annemin kimsesi yok tamamen yabancı bi yerde yabancı insanların içinde çok çekmiş. kaynanası kayın babası hep dövüyomuş bunları yani diğer gelinlerini de .askeriyedeydik sanki sabah beşten akşam 12 ye kadar durmadan çalışırdık üstüne dayaklar azarlar işitirdik diyo. annem söylüyo hergece ağlardım diyo hergece. sadece babamın olduğu zamanlar biraz rahat ediyodum diyo çünkü babamdan korkarlarmış hepsi karışamazlarmış ama o zamanda babama kötülerlermiş nese bu senelerce sürmüş annem hatta bi bebeğini daha bikaç aylıkken kucağında kaybetmiş ağlamış ağlamış kaynanası kızmış nie ağlıyosun ki ölen kızdı demiş. anla artık annemin neler çektiğini. ama annem diyo ben dayandım allaha sığındım diyo. çünkü başka bişi yapamıyodum diyo şimdi biz iatanbuldayız 10 yıldır annemin kendi evi var durumumuz diğer görümcelerinden kayınlarından kat kat iyi. kurslara gidiyo.gelinleri var çok şükür ki maddi durumumuz yerinde babamın sayesinde. çook çalıştı babam bizim için. istediği zaman geziyo tozuyo tatillere gidiyoruz istediği herşeyi alıyo. boy boy çocukları var yani kardeşlerim. çok mutlu hep şükrediyo durumuna. iyiki sabretmişim diyo. çook sabırlıdır benim annem allahtan çook korkar bu da onu ferahlatıyomuş yatağa girdiğim zaman çook rahatlıyorum kafam rahat ediyo çünkü allaha tevekkül ettim bundan doğru daha ne yapabilirm diyo.
çook uzun oldu canım ama sana moral olsun diye uzun uzun yazdımki annemin ne kadar mutsuz olduğunu anla ne durumda allaha nasıl sığındığını kendine örnek al diye yazdım. sen zaten elinden geleni yaptın başka bişi yapamazsın çünkü bu işler iki taraflı olur. Artık sıra allaha tevekkül etmekte. kafanı gönlünü ferah tut allah bi kapıyı kaparsa başka bi kapıyı açar canım bunu unutma lütfen ama lütfen kendine eziyet etme inan ben burda senin adına çook üzülüyorum kim bilir niceleri senin mutluluğunu dört gözle bekliyo burda. allaha emanet ol canım

canım dua et Allaha yönel özellikle için daraldığında bunu yap bak gçreceksin çok rahatlıcaksın. ve bir gün gelecek inş hayatına biri girecek o zaman bu kişi için bu kadar üzüldüğüne pişman olacaksın. her şerde bir hayır vardır. bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler. sen sabır et. senin hakkına girdiler sanmaki onların yanına kalacak emin ol bir gün hesap soracaksın hiç merak etme... sabır için dua et

Son düzenleme:
arkadaşlar ben çok kötü bir şey yaptım. yine çok üzgündüm. onun internetten paylaştığı şeylere baktım . çok üzüldüm hiç umurunda olmamasına mutlu olmasına vicdansız pislik diye mail attım. ona ettiğim tek hakaret bu. çok pişman oldum sonra. bi de işin mahkeme boyutu var. ya mahkemede kullanırsa aleyhime. ne yapacağım şimdi ben. bi de bu davayı kaybedersem iyice bunalıma girerim. zaten adamın vurdumduymazlığı beni kahrediyor. işleri tıkır tıkır yolunda gidiyor. dayanamıyorum. sürünsün istiyorum bazen. ama ben böyle diledikçe kendim sürünüyorum. sonra o mu haklı diyorum. onun için mi ben bu denli çekiyorum. ama düşünüyorum düşünüyorum bana yaptıklarının haklı bir tarafını bulamıyorum. kafayı yiyeceğim. ben tazminat davası açtım diye o...lar parayı sever diye bişey paylaşmıştı. kızkardeşi altına yorum yapmıştı"ayy öyle demeyin yazık yaa dicem ama neyine yazık yaaa " diye yazmış eşim de beğenmiş. aklıma geldikçe Allahım onlara neden ceza vermiyorsun diye düşünmeden edemiyorum günaha giriyorum. bir yandan yuvam dağılmış ona üzülüyoum bir yandan da bunların sevincini görüp kahroluyorum. ben ne olacam kızlar. Allah bu dünyada onların da cezalarını çektiğini gösterecek mi.

bu terk eden adamların çoğunluğu tıpış,tıpış geliyor bekle göreceksin

hakkımda hayırlısı neyse o olsun. az önce bi konu okudum. insanlar aldatılıyor eşleri tarafından, dayak yiyorlar. belki Allah beni kurtarmıştır. o kadar dengesizim ki bi oturup hüngür hüngür ağlayıp dua ediyorum pişman olsun dönsün diye, bi diyorum Allah beni kurtardı inşallah cezalarını çekerler. sanırım benim ilaçlarımı tekrar kullanmam lazım..

bu sitelere böyle yorum yaptığını görünce de seviniyoum midem bulanıyor. bi de imam çocuğu çok dindar bir adamdı.benimle 5 aydır yüzyüze hiç konuşmadı biz artık karıkoca değilmişiz günahmış diye

aman be tatlım boşversene sen ya yarın birgün iyi biriyle evlenirsin sen daha önce nerdeydin dersin hemde çokk seversin mesleğinde varmış kimseye eyvallahın olmasın salla gitsin

kusura bakmayın kızlar ben çok tuhafım bugünlerde böyle yorumlarını okuyunca eşimin bi yandan seviniyoum Allah beni kurtarmış diye bi yandan da üzülüyorum, sonra kızıyorum. çok dengesizim. ne zaman bitecek bunlar. anlaşmalı boşansa mıydım acaba. en azından pişman olur ıslah olur beni bırakmaz diye umut etmem ara sıra. saplantım belki geçer. doktor obsesif kompulsif bozukluk teşhisi koydu bana ilaçları bıraktım kendi kendime. tekrar başlasam mı acaba ben de mutlu olacak mıyım. ya hiç unutamazsam.

Bu durumu sindirememenizi cok iyi anliyorum.. Ben de olsa ayni seyi yasardim.. konduramiyorsunuz.. hayatinizi mahvettigini dusunuyorsunuz.. ve duygusal acidan bakilinca o kadar da haklisiniz ki..

ama bu ise soyle bir aklinizi basiniza toplayip bakacak olursaniz boylesine bir insandan ayrildiginiz icin yatip kalkip sukretmeniz gerek.. gercekten.. insanlar islerine gelince dini, dindarligi bile bahane ediyor ki bu en sefil insan sekli bence.. onun icin birakin ALlah'indan bulsun.. Bence de derhal bir psikologa gidin ve bu sureci daha kolay atlatma yollarina bakinin.. kendinize hic degmeyen birisi icin yazik etmeyin.. adamin umurunda degilsiniz belli ya da sirf sizi iste tam da bu duruma sokmak icin bilerek yapiyor.. bence siz onu umursamayarak cezalandirin..

ogretmensiniz ve birsey bilmeyen, yol yordam bilmeyen insan degilsiniz. onun icin size ilk tavsiyem hemen bir psikologa gidin..

niye umurunda değilim. benim neden bu kadar umurumda. gidip yakasından tutup silkelemek istiyorum. kendine gel demek istiyorum. niye böyle insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…