- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.562
- 208
- Konu Sahibi elifff_____
-
Valla sende de kiyap yazıcak potansiyel görüyorum ben, ama dediğim gibi başım sıkışırsa gelir tavsiye isterim
Belkide benim eşimin mayası kötü
onlar yeterince dahil oldular daha ne desinler ki
Umarım yapmazMayası kötü dediğim eşini döven, hiç değer vermeyen, inciten, çocuğunu önemsemeyen, kadını ezen, hep benim dediğim olsun diyen odun adamlar. Senin kocanın böyle biri olduğunu düşünmüyorum. Sadece sen onu dışarı itiyorsun, eğer mülayim ve daha naif olursan bu adam bu sinir olduğun şeyleri yapmaz.
Yazdıklarınızın altına imzamı atarım. Eşim benden annesine bahsettiğinde aramızdaki beş yaş ve benim 2. evliliğim olması sebebiyle kayınvalidem oldukça tepkiliydi. Kendisi inanılmaz kibar bir kadındır yüzüme hiç belli etmese de nişanlılığımızda beni bir kez aramadı belirli bir mesafesi vardı gözle görünmeyen.
Ben bu mesafe yüzünden eşimle kavgalar edip huzursuzluk ve düşmanlık tohumları ekebilirdim ama kv nin sevdiği şeyleri öğrenip ( örneğin papatyalar ve değişik kolonyalar ) ince ince işleyerek gönlünü aldım. Şimdi gül gonca gibiyiz bize iş kurdu, ev aldı beni kızından esirgemez. Yani biraz yapıcı olmak lazım dediğiniz gibi. İnatla hiçbir iş yoluna girmiyor. BEN BEN BEN dememeli insan oğlu.
İşte aynen ya aynen bunu diyorum, ne güzel bir örneksin
Benim de KV ile aram iyidir, neler yaptı bizim için Allah razı olsun. Ama bunda benim yapıcı olmamın payı da var, ben onu yok saysam, büyük diyip saygı duymasam, bazı şeylerini görmezden gelmesem başka olurdu eminim. Ya düğündne önce gönlü olsun diye onun beğendiği yatak örtüsü ve perdeyi aldım, ille de kendimin ki diye diretmedim. O şatafat seviyor bense aşırı sadelik, ama ilk evlendiğimizde şatafatlı olsun dedi, kadın biraz yeni gelin evine önem veriyordu. Ben de tamam senin dediğin olsun dedim, aldı, serdim sonra kaldırdım. Zaten ben böyle şeylere önem veren biri değilim, o veriyor madem gönlü olsun. Ne yani zıtlaşçak mevzu bile değil bana göre, ağzımın tadını bozmaya değmez bi bez parçası için.
Her kadının içinde bir şeytan ve bir melek var, sen şeytanı çıkarıyorsan bunda senin de payın var. Eğer ben şeytanı çıkarıyorsam, bunda karşı tarafın da payı var, bu kadar net bu. Herşey karşılıklı, tek taraf suçlu diye birşey yok yani.
Burada çoğu KV konusunda gelinler yapıcı olmak yerine daha çok inatlaştığı için kısır döngüye giriyorlar. Aksine alttan almaya başlasalar, o büyük, eşimin annesi deseler bir süre sonra o kadınlar sana daha çok adım atmaya başlıyor. İlişkiler de dediğim dedimcilik yemiyor, tatlı dil yılan olayı bu sanırım.
Evet haklısın. Ben 3,5 yıllık evliyim daha yeni yeni pişmeye başlıyorumİlk yıllarım her şeye sinir olmakla, kocamla inatlaşmakla, tripleşmekle, insanların olumsuz yanlarını görmekle geçti. Son zamanlar kafama dank etti, dedim bu böyle gitmez, Senin politik yaklaşımlar gibi düşünmeye başladım
Geçen gün sanırım 25 yıllık falan evli görümceme eşimi yani kardeşini kesiyorum, bana dediki ''Ah hazirancım zamanla öğreneceksin evliliğin alttan alttan yavaş yavaş erkekleri idare etmek, nabza göre şerbet vermek olduğunu''
Elif'in konuyu da sabote ettik ama son bir şey diyeceğim. Bu benim 2. evliliğim ama ilkinde de yapmamıştım şimdiki kızlar evliliğe direkt kaynana ile savaş psikolojisi ile başlıyorlar. Elbette çok kötü kayınvalideler vardır, çok kötü gelinler de vardır çok kötü kocalar da. Konumuz bu değil. Daha bismillah demeden gardını alarak başlayınca o ikili ilişkiden de evlilikten de hayır gelmiyor. Biraz da egosuz olmak lazım gerçi benim kocam, benim evim dememeli insan. Biz nadiren kayınvalideyle yola çıkarız, eğer gideceğimiz uzak bir yerse teklif ederim anne öne geçmek ister misiniz derim çünkü araba tutuyor onu biliyorum. Ha bu 2 senede bir olur sürekli sürekli zaten ne işimiz var beraber ? Ama bu benden bir şey eksiltmez aksine onun gönlünü okşar. İşin sırrı dediğin gibi tatlı dil aslında
Ben sabote olmuşum konum olsa ne olurElif'in konuyu da sabote ettik ama son bir şey diyeceğim. Bu benim 2. evliliğim ama ilkinde de yapmamıştım şimdiki kızlar evliliğe direkt kaynana ile savaş psikolojisi ile başlıyorlar. Elbette çok kötü kayınvalideler vardır, çok kötü gelinler de vardır çok kötü kocalar da. Konumuz bu değil. Daha bismillah demeden gardını alarak başlayınca o ikili ilişkiden de evlilikten de hayır gelmiyor. Biraz da egosuz olmak lazım gerçi benim kocam, benim evim dememeli insan. Biz nadiren kayınvalideyle yola çıkarız, eğer gideceğimiz uzak bir yerse teklif ederim anne öne geçmek ister misiniz derim çünkü araba tutuyor onu biliyorum. Ha bu 2 senede bir olur sürekli sürekli zaten ne işimiz var beraber ? Ama bu benden bir şey eksiltmez aksine onun gönlünü okşar. İşin sırrı dediğin gibi tatlı dil aslında
Banada garip geliyo hiç öyle bileyi sorun etmedim etmemdeBen KV'yi zorla öne oturturum rahat otursun isterim ama o asla geçmedi. Hiç bilmem ben oturayım dediğini. Öne sen otur kavgası var bizde de, o sen kocanla otur der ben ya senin dizlerin sorunlu derim..Ama kendi annem affetmez direk öne geçer, bacakları ağrır zaten, o geçmese ben zorlarım. Burada KV öne oturdu, çok bozuldum konusu görünce garip geliyor.
Ben sabote olmuşum konum olsa ne olur
BİR ARAYA GELİNİP KONUŞULUR YANİ EN AZINDAN NE OLUCAK DYE BAZEN BUYUKLERİN NASİHATİ İYİ GELİYOR CNM YAAValla sende de kiyap yazıcak potansiyel görüyorum ben, ama dediğim gibi başım sıkışırsa gelir tavsiye isterim
Belkide benim eşimin mayası kötü
onlar yeterince dahil oldular daha ne desinler ki
Çok sekersin ya merak etme ben inanıyorum inat yapacak şimdi ama düzelecek oda yola gelir sen kendini üzme
Yok cnm zaten onlar karışmca daha beter oluyoBİR ARAYA GELİNİP KONUŞULUR YANİ EN AZINDAN NE OLUCAK DYE BAZEN BUYUKLERİN NASİHATİ İYİ GELİYOR CNM YAA
Ne blim cnm normali öyledir aileler yapıcı olmalıdır. bizde benim ailem eşimi eşimin ailesi beni savunur yapıcı olmak için. kırılmamak için ama böyle olmaz bence sizin tek eksik yanınız manevi eksiklik cnm eşininde seninde manevi eksikliğiniz siiz bu noktolara getırıyor.Saol desteğin için
Yok cnm zaten onlar karışmca daha beter oluyo
Olabilir belki deNe blim cnm normali öyledir aileler yapıcı olmalıdır. bizde benim ailem eşimi eşimin ailesi beni savunur yapıcı olmak için. kırılmamak için ama böyle olmaz bence sizin tek eksik yanınız manevi eksiklik cnm eşininde seninde manevi eksikliğiniz siiz bu noktolara getırıyor.
Pembesu sen hamilesin allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bana dua edermisin eşm hatalarını görsün diyeNe blim cnm normali öyledir aileler yapıcı olmalıdır. bizde benim ailem eşimi eşimin ailesi beni savunur yapıcı olmak için. kırılmamak için ama böyle olmaz bence sizin tek eksik yanınız manevi eksiklik cnm eşininde seninde manevi eksikliğiniz siiz bu noktolara getırıyor.
tabiki ederim cnm seninle nden bukadar ilgileniyorum bliyomusun. 5 yıl çıktık 2 yıllık evliyim. evlendiğim ilk yıl bende eşime böyle yapardım kıskançlık yapardım çok diidklerdim kafamda kurardım sormadan edemezdim. haklıda olsam hep sorduğum için haksız durumuna düşerdim. eşimde efendi biridir gerçi tek bir kız arkadaşı bile yok iş hayatındaki bayanlarlada mesafelidir. bi yalanını bişeyini yakalamadım. ama benim saçma sapan düşüncelerim bir gün çok buyuk kavga ettik 2 gün annemde kaldım ve düşündüm ben bu adamı didikleyincemi yapmıcak yapcak insan hertürlü yapar ben neyi değiştireblirim böyle yaparak onu kaybedicem ve kaybeteye dayanamazdım seviyorum çünkü çok ve bıraktım o huyumu şimdi telefonunu bile kurcalamam bakmam aklıma bile gelmez ve okadar rahatladiki bana karşı ilgisi arttı sevgisi arttı herşey çok dha güzel oldu evimize huzur geldi ve artık şeytanın aklımı kurcalayıp hzurumu kaçırmasına izin vermiyorum. sende bnu başarabilirsinPembesu sen hamilesin allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bana dua edermisin eşm hatalarını görsün diye
Saol cnmtabiki ederim cnm seninle nden bukadar ilgileniyorum bliyomusun. 5 yıl çıktık 2 yıllık evliyim. evlendiğim ilk yıl bende eşime böyle yapardım kıskançlık yapardım çok diidklerdim kafamda kurardım sormadan edemezdim. haklıda olsam hep sorduğum için haksız durumuna düşerdim. eşimde efendi biridir gerçi tek bir kız arkadaşı bile yok iş hayatındaki bayanlarlada mesafelidir. bi yalanını bişeyini yakalamadım. ama benim saçma sapan düşüncelerim bir gün çok buyuk kavga ettik 2 gün annemde kaldım ve düşündüm ben bu adamı didikleyincemi yapmıcak yapcak insan hertürlü yapar ben neyi değiştireblirim böyle yaparak onu kaybedicem ve kaybeteye dayanamazdım seviyorum çünkü çok ve bıraktım o huyumu şimdi telefonunu bile kurcalamam bakmam aklıma bile gelmez ve okadar rahatladiki bana karşı ilgisi arttı sevgisi arttı herşey çok dha güzel oldu evimize huzur geldi ve artık şeytanın aklımı kurcalayıp hzurumu kaçırmasına izin vermiyorum. sende bnu başarabilirsin
cnm eşin telefonunu saklıyormu o zaman seni bu psikolojiye götüren şeyler var nden bukaadar sna tepki veriyolar anlamadım. bence bir insan nefsine sahip çıkmak istyorsa önce bayanlarla çok fazla aynı ortamda bulunmamalı buna fırsat vermemelidir. bir bayanla erkek başbaşa kaldıkları zman şeytan yanlarından ayrılmazmış. erkek buna fırsat vermemeli benim eşim söyler bana bunları hep hemde dha 24 yaşında yani.. senin eş seçimin çok yalnış olmuş bence arama eşini ve bence sen haklısın..... ya vedud ismini çok zikret. kalbin acıdığında abdest al Allahım bana güç ver de herşey duayla kuzum Allah yuvanı bozmasın eşine doğruyu göstersin inşallahSaol cnm
Anladım, ama sen bışu boşuna bu kadar didiklemişsin eşin zaten bişey yapmıyomuş seni rahatsız edecek şanslısın
Bende bu kadar didiklemek istemezdim ama eşim mesafeyi iyi ayarlayan biri olamadı hiç
Bide yani tekefonlar hep ortada dursa ben onunkini istediğim an alıp baksam işte ver bakcam kimle konuşmuşsun v.s gibi değil de rahat olmak bişey saklamamak açısından daha iyi olurdu
Saol cnm amin.cnm eşin telefonunu saklıyormu o zaman seni bu psikolojiye götüren şeyler var nden bukaadar sna tepki veriyolar anlamadım. bence bir insan nefsine sahip çıkmak istyorsa önce bayanlarla çok fazla aynı ortamda bulunmamalı buna fırsat vermemelidir. bir bayanla erkek başbaşa kaldıkları zman şeytan yanlarından ayrılmazmış. erkek buna fırsat vermemeli benim eşim söyler bana bunları hep hemde dha 24 yaşında yani.. senin eş seçimin çok yalnış olmuş bence arama eşini ve bence sen haklısın..... ya vedud ismini çok zikret. kalbin acıdığında abdest al Allahım bana güç ver de herşey duayla kuzum Allah yuvanı bozmasın eşine doğruyu göstersin inşallah
benimde öyle cnm yaa tlfnum hep dibimdedir hangi koltuğa gecersem alırım hatta bazen lavaboyada götürürüm kötü bişey yaptığımdan deil alışkanlık cnm yaa :))Saol cnm amin.
Söylediklerini yapıcam
Saklamaz benden istediğimde alır bakardım akşamları yani eve geldikten sonra
Ama hiç düşmüyodu telefonunenden bende sinir oluyodum ya yanında ya elinde
Cidden mi bi kere oda götürdü bende kızdım napıyosun diyebenimde öyle cnm yaa tlfnum hep dibimdedir hangi koltuğa gecersem alırım hatta bazen lavaboyada götürürüm kötü bişey yaptığımdan deil alışkanlık cnm yaa :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?