- 19 Nisan 2009
- 23.600
- 17.905
- 498
- Konu Sahibi elifff_____
-
Karakter meselesi bu, ben inadına yaparım yani. Eşimi üzmek değil bu, bana ısrarla şunla görüşme, bunla buluşma derse asıl o beni üzer. 30 yaşıma gelmişim, annem babam bana karışmamış, hep doğru bulduğum kişilerle görüşmüşüm, eşim diye de bana bu kadar karışamaz ya. Ben çocuk muyum da bana dayatacak kendi fikrini. Belki onun sevmedim dediği adam bana çok mutluluk veren biri. Neden o sevmiyor diye konuşmayı sevdiğim birini harcayayım ki? Hayat ben ve eşim değil, arkadaşlarım, dostlarım, akrabalarım da var.
Hayat böyle geçer mi canım ya? Hep sana ne yapman gerektiğini söyleyen bir eş. Ben darlanırım, bunalırım ve o bana yapma dedikçe yaparım. Millet mutlu olacak diye kendimden taviz veremem. Haa taviz vereceğim noktalar var, ben de eşimi, ailemi mutlu etmeyi severim de ama yeri geldi mi postamı koyarım. Beni böyle kabul etmeyip, değiştirmeye çalışan adama da bir süre sonra kocanın sana yaptığı gibi ders veririm.
Bak bana bir kez normal bir şekilde anlatsa canım ben şu şu kişiden hoşlanmıyorum, hani sen görüşsen de ben çok görüşmek istemiyorum dese, mantıklı gerekçeler sunsa amenna, o kişiyle onu muhattap etmem ama 30 kere en olmayacak durumda bile onla görüşme, sevmiyorum, yapma dese git ötede bayıl derim kocama. O insan ağzıyla kuş tutsa, belki dünya iyisi bile olsa eşim onu bellemiş bi kez kötü diye. Eşim de aynı sen gibi yaptı bunu, önyargılı yaklaştığı oldu ama sonra sevdi bile o insanları.
Benim de eşimin akrabalarından sevmediğim insalar oldu, eşime anlattım, sen gitsen de ben gelmek istemiyorum dedim anlayışla karşıladı. Yeri geldi mi o kişilerle paylaşım yaptım sırf eşim mutlu olsun diye ama eşime 30 kez adamları kötülemedim, çünkü bu ters teper aynı sende olduğu gibi. Biraz politik ol, adamları idare etmek çok kolay aslında. Onlar biz gibi kompleks değil, çok sığlar ve dümdüzler cidden bak.
Sadece yemek yapsa neyse iç çamırlarımı düzenkemiş yerini değiştirmiş ne nerde gelip dakikalarcacaradım..Politik biriyimdir ve çok faydasını gördüm.
Ben KV'mi çok severim ama arada ters düştüğüm de tamam anne öyle olsun der, arkadan bildiğimi okurdum. Yeri geldiğinde de o mutlu olsun diye onun istediğini yapardım. İşte öyle öyle aramız çok iyi oldu, KV'leri bile idare etmek kolay ya, hele eşler annelerine değer verdiğimizi görünce, bizi daha çok tutarlar. Tecrübeyle sabit.
Mesela sen bi konu açmıştın KV gelip dolabımı düzenliyor, yemek yapıyor falan. Ben mesela o durumdan rahatsız olmam, gelsin yapsın oh derim, rahat biriyimdir, kafamı ota moka takmam, haaa önceden sen gibi ille benim dediğim olsun derdim, asiydim, kimse bana karışamaz modundaydım ama baktım millete gaz verdikçe, pohpohladıkça kafam daha rahat gider yapmak yerine politik olmayı seçtim. Öyle olunca herkes daha bi mülayim oluyor, kafam rahat oluyor. Mesela sen rahatsız oluyorum demiştin. Ben de diyelim rahatsız oldum, eşim gelince canım yaa annen Allah razı olsun yemek yapmış, çok sağolsun, çok iyi biri falan derim. Böyle pohpohlarım kadını (rahatsız bile olsam). Sonra bikaç kez daha oluncsa yine öyle derim, sonra bikaç gün sonra ya canım artık yapmasın söyle, ben mahcup oluyorum, kendimi kötü hissediyorum, lütfen konuş gelmesin de derim. O zaman kocan aaa annemi düşünüyo der ve bu durumda direk senin tarafına geçer. Ama öyle kavga ederek, ya neden geliyo, gelmesin dersen otomatik eşin KV tarafına geçer ve sen 1-0 kaybedersin.
Anlatabiliyor muyum. KVleri eşlere kötülemeyin, aksine hep koruyun onları, kadın annelerine hürmet edince, adamlar eşlerine daha çok bağlanır hatta bir sıkıntı da eşlerini tutarlar.
Sen işte şu an o söylemlerinden ötürü eşini KV'ye kaptırdın, kaldı ki ben senin KV'nin kötü biri olduğunu düşünmedim hiç, sadece işgüzar biri ve iyilik yaptığını sanıyor. Ama sen böyle yaptıkça o da senle inatlaşıyor.
Politik ol Elif, millete soğuk olma, hep tetikte olup nerden ne gelir, kim bana ne der, ben ne cevap veririm şeklinde hayat geçmez. Rahat ol artık. Bence eşin de, annesi de sana değer veren insanlar. Sana yaptıkları bi kötülük yok, bunları sen kafanda kurguluyorsun, lütfen kendine gel.
O zaman kendininde düzelmesi gerekiyor çünkü kendini hatasız olarak görüyo böyle bişey olabilir mi yatüm yazdıklarınıza baktım da resmen ben yazmış gibiyim valla, satır satır katılıyorum
elif bu politik davranmak değil ki, bu işin normali. kıskançlık, kuruntu, saplantı bunlar hep hastalık belirtileri. sen de normal düşünebildiğin zaman böyle davranman gerektiğini anlayacaksın.
he insan eşini sevdiğini hiç kıskanmaz demiyorum ben, tabi ki kıskanır. ama herkesten ve her durumda değil.
dünyada iki cinsiyet var ve bu iki cinsiyet mutlaka birbirlerine ilgi duymak zorunda değil. arkadaşlık olabilir, iş ilişkileri olabilir, bir sürü sebepten bir kadınla bir erkek oturup konuşabilir.
ki ben de eşinin yerine olsam ben de inada bindirirm, değer vermemekten ya da seni sevmemekten değil o, bu huyunu düzelt ve kendine gel diye..
O zaman kendininde düzelmesi gerekiyor çünkü kendini hatasız olarak görüyo böyle bişey olabilir mi ya
Umarım görür o hatalarınıönce sen düzel, sen iyi ol, sonra o zaten kendindeki hatayı görecektir. ama şuan burda pek çok kişinin düşündüğü gibi sen daha hatalı gözüküyorsun, çünkü tepkilerin çok ayarsız ve aşırı.
Sadece yemek yapsa neyse iç çamırlarımı düzenkemiş yerini değiştirmiş ne nerde gelip dakikalarcacaradım..
Ve gelip yemek yapmasın demedim hiç saolsun dedim hep arkadından sadece eşyalarımın yerini değiştirmesin dedim ben suçlu oldum
Bide kv iyi biri mi bilmiyorum o kadar çok şey yaptı ki bana annme ölsemde unutamam lüluna beni kötülediğinide kulaklarımla duydum şshit oldum hatta bi ketesinde eşim onun huyunu bende biliyorum takma bile demişti
Kv olayında politik olanilirim peki o kadın konusunda nasıl olcam nasıl davranıcam şayet barışırsak zor ama nasıl katlanıcam onunla samimi olmadına ya bide gidip dişlerini ona yaptıracakmış
Çok güzel anlatmışsın ya gerçekten o kadar uzun uzun hakknı helal et yorum yapan herkes etsinİşte KV bunları yapıyor ya, eşine çok düşünceli biri sağolsun ilgileniyor, anneni çok seviyorum ama annem bile eşyamı düzeltse rahatsız olurum, lütfen yapmasın de. Eşin o zaman yavaş yavaş annesini uzaklaştırır senin evinden.
O kadın için de, sallama işte, sen sallamadıkça eşin bir süre sonra kadını umursamıcak bile. Sen kadınla inatlaştıkça adam kadını tutuyor, gereksiz yere kurtun aklına karpuz kabuğu sokuyorsun farkında mısın? Dedim ya kocam da bana şunla görüşme dese, o kişi için sürekli kavga etsek, o kişi gözümde daha kıymete biner ya resmen. O kişiyi daha bi ezilmiş, mazlum görürüm kocam onu kötüledikçe, daha bi göresim gelirSizi bir yere mi davet etti, aaa güzel fikirmiş aslında ama canım yaa ben şurayı tercih ederim de, kur yap eşine. Aaa o kadınla ben gitmem, asla dersen kocan o tarafa gidiyor işte.
Ya bak cidden erkekleri parmağında oynatmak aşırı kolay, hele senin eşin sen ne dersen zaten %80 yapan biri, sana değer vermese bu dediklerine ve yaptıklarına katlanmazdı. Benim eşime bunları yapsam cidden 1 ayda boşardı beni. O da birilerini kötülememi sevmez, ben de yapmam zaten. Bu olayda annesiyle seni muhattap etmesi bile senden intikam alması bence. Adam seni muhattap almıyorum diyor. Melek gibi adamı bile isyan ettirdin elif. Ve ben eşinin sen gibi kıskanç olduğunu düşünmüyorum, O 1 kıskançsa sen 5 kıskançsın.
KV'ye gereksiz prim verdiriyorsun elif, şöyle devam ettikçe...
Umarım görür o hatalarını
Çok güzel anlatmışsın ya gerçekten o kadar uzun uzun hakknı helal et yorum yapan herkes etsin
Ama bak başına bela aldın ben artık senden hep tavsiye isterim sen baya tecrübelisin ne güzel:)
ZeyMurEl
Ay sen ne güzel mesajlar, taktikler, politik yaklaşımlar falan yazmışın öyle.
Özelden konuşalım bi ara
Tecrübeliyim evet yaştan ötürü değil, çok çevrem var, ailem, arkadaşlarım ve herkesin sıkıntısından kendime ders çıkaran biriyim. Çok iyi gözlem yaparım.
Bir de yapım gereği olumsuz tarafları değil, olumlu tarafları gören biriyim ve herkese olayın olumsuz kısmını değil, olumlu kısmını gösterme çabasına girerim. Çünkü olumsuz kısma kanalize olunca, sorunlar çözülmez. Aksine sorunları daha büyütüp, işin içinden çıkamayız. Hepimiz kişilerin olumsuz ve kötü taraflarını görmek yerine, pozitif yönlerine kanalize olursak, o olumsuz tarafları daha kolay elimine ederiz şeklinde bir hayat felsefem var.
Ne ekersek onu biçeriz, sen birine gül uzatırsan o sana demet uzatır, sen birine nefretle yaklaşırsan sen zarar görürsün. Bu hep böyledir. Nefret ve önyargı bizi tüketir, karşımızdakine bişey olmaz, asla bunu unutma canım.
Ve artık kişisel gelişim kitapları oku, evlilik üzerine kitaplar oku, ikili ilişkiler üzerine, insanları idare etme, ikna etme üzerine kitaplar oku elif. Tavsiye edeceğim bir kitap yok ama nette araştır, bulursun.
aileleriniz demiyormu ne oluyor dyeEvet hala aynı konuşmadık
Çok haklısın belki haftasonu ağlamaktan halim kalmycak ama pazartesi dimdik durmak güçlü olmak istiyorum inş başarabilirim illa ki görür benisen önce kendinden sorumlu ol, kendini düzelt. eşin düzelmezse zaten sen kendin göreceksin o adamla ömürgeçmeyeceğini. ama kendini iyi hissetmen için çabalaman lazım,lütfen haftasonu iyice dinlen, en dibi gör gerekirse ama pazartesi dimdik kalk ayağa. olur da eşin işyerinde seni görürse vay be hiç de takmamış beni desin, bak gör nasıl arayacak o zaman seni
Birkin Hermés?
Ahahah yok kuzum ama hermes charm alındı ilaveten :)
Wuuu hayran kitlem artıyor
Zeymur abla diye bir bölüm açalım bana
Şaka bir yana, politik olmak, nabza göre şerbet vermek bazen evliliklerde çok önemli. Ufak bir cümle bile bir krizi önlemeye yeterken biz kadınlar uzattıkça uzatırız. Oysa dediğim gibi karşımızda son derece düz, komplike olmayan, basit düşünen bir erkek milleti var. Tabi mayası kötü olanlara ne yapsan boşta..
o zaman haftasonu boşalt tüm içini, pazartesi yeni başlangıcın olsunÇok haklısın belki haftasonu ağlamaktan halim kalmycak ama pazartesi dimdik durmak güçlü olmak istiyorum inş başarabilirim illa ki görür beni
Valla sende de kiyap yazıcak potansiyel görüyorum ben, ama dediğim gibi başım sıkışırsa gelir tavsiye isterimTecrübeliyim evet yaştan ötürü değil, çok çevrem var, ailem, arkadaşlarım ve herkesin sıkıntısından kendime ders çıkaran biriyim. Çok iyi gözlem yaparım.
Bir de yapım gereği olumsuz tarafları değil, olumlu tarafları gören biriyim ve herkese olayın olumsuz kısmını değil, olumlu kısmını gösterme çabasına girerim. Çünkü olumsuz kısma kanalize olunca, sorunlar çözülmez. Aksine sorunları daha büyütüp, işin içinden çıkamayız. Hepimiz kişilerin olumsuz ve kötü taraflarını görmek yerine, pozitif yönlerine kanalize olursak, o olumsuz tarafları daha kolay elimine ederiz şeklinde bir hayat felsefem var.
Ne ekersek onu biçeriz, sen birine gül uzatırsan o sana demet uzatır, sen birine nefretle yaklaşırsan sen zarar görürsün. Bu hep böyledir. Nefret ve önyargı bizi tüketir, karşımızdakine bişey olmaz, asla bunu unutma canım.
Ve artık kişisel gelişim kitapları oku, evlilik üzerine kitaplar oku, ikili ilişkiler üzerine, insanları idare etme, ikna etme üzerine kitaplar oku elif. Tavsiye edeceğim bir kitap yok ama nette araştır, bulursun.
Belkide benim eşimin mayası kötüWuuu hayran kitlem artıyor
Zeymur abla diye bir bölüm açalım bana
Şaka bir yana, politik olmak, nabza göre şerbet vermek bazen evliliklerde çok önemli. Ufak bir cümle bile bir krizi önlemeye yeterken biz kadınlar uzattıkça uzatırız. Oysa dediğim gibi karşımızda son derece düz, komplike olmayan, basit düşünen bir erkek milleti var. Tabi mayası kötü olanlara ne yapsan boşta..
onlar yeterince dahil oldular daha ne desinler kiaileleriniz demiyormu ne oluyor dye
Öğrencisine silgi verdi diye kıyamet koparan kadın bunu yemez ya görmezden geldi büyük ihtmalle.
Elife yükleniyoruz hep ama kocası tekin pabuç değil yani
Her türlü bayılırımO zaman Chanel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?