- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi diskapinin_dismandali
-
Kredi çek , bir süre idare edersin .evini ayırıp ,eşyalarını alacak ,1 yıllık kiranı karşılayacak kadar .. şimdi bütün bankalar kredi veriyor ,almayanı dövüyorlar :)
Ben olsam borca girerim ama o ailenin yanında kalmam .küçücük çocuğun var ..bu kavga-dövüş esnasında o nerde ? Psikolojisi nasıl ? Sana en büyük destek kızın , tut elini ,cik o evden ..
Bulduğum işin bir tanesi benim için çok uygundu aslında kariyer şansımda vardı fakat ailem izin vermedi istediğimi söylediğinde de bakıcıda bul o zaman dediler. Mecburen reddetmek durumunda kaldım
Kızcağız iş bulamıyorum diyor millet de iş bul diyor.
Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum. Kuzenimin de başına geldi. Boşandı.
Uyduruktan bir ev tuttu. Devlet yarfım parası veriyor. Nafaka ve babasının emekli maaşından da az biraz aylığı var.
Kıt kanaat geçiniyor. Ama olsun annemden kurtuldum diyor.
Bu zaman da diploman yoksa iyi maaşlı bir ücret hayal.
İnşallah gönlüne göre birini bulur evlenirsin.
Boşanmış kız baba evine sığamaz derler. Çok doğru. Orda yaşadığın sürece itilip kakılacaksın.
Pardon da , bundan konu sahibinin haberi vardır sanırım ..çalışan da bilir çalışmayan da ..önce girer bir yerde çalışır , başvurusunu yapar ,çıkarsa alır bakar hayatına ..ayrıca farklı bir şehir önerisini de bunun için sunmustum. .kıranın 300 lira olduğu bir yerde ,1 senelik kirasını peşin verip ,ihtiyaçlarının bir kısmını da (yeni gelin evi gibi olmasına gerek yok ..iki yatak ,bir dolap ,1 tencere ) karşılayıp ,atıyorum 5.000 çekse işinı görür ..2 aylik maaşı bir yıllık kirası eder hemen hemen ..bu parayı çalışmayan insanlara bile veriyorlar .. bilirkişi misin ? Denedin mı ? Neyse ....ben denedim ..ihtiyacım yok ama merakımdan ..buyrun x hanım verelim dediler ..ben de merakımdan sorduğumu söyledim .çalışmayanlara da küçük krediler verebiliyoruz dediler ..bide ben öğrenciyim ..öğrenciye de veriyorlar yani ...geliri yoksa nasıl kredi çeksin? konu sahibini gereksiz yanlış yönlendirmeyin lütfen..
konu sahibi çocuğun kaç yaşında? kreş yaşı gelmedi mi daha? 3 yaşın üzerinde ise belediyelerin kreşleri var işe girdikten sonra oraya verebilirsiniz kimseye müdanaanız olmaz.
E canım benim iş bulunca çocuğa bakmayacaklarsa nasıl çalışacaksın. Aldığın para bakıcıya gider zaten. Hem iş bul diyorlar hem bakıcı bul diyorlar, hem bulduğun işi beğenmiyorlar.Bulduğum işin bir tanesi benim için çok uygundu aslında kariyer şansımda vardı fakat ailem izin vermedi istediğimi söylediğinde de bakıcıda bul o zaman dediler. Mecburen reddetmek durumunda kaldım.
bu sözler konu sahibine ait...
Herkese merhaba;
Boşanalı 6 ay evleri ayıralı yaklaşık bir yıl oluyor. 3 yaşındaki kızımla beraber ailemle birlikte yaşıyorum. Fakat çok sıkıntı yaşıyorum. Benden iki yaş küçük bekar kız kardeşim annem ve babamla aynı evdeyiz.
Geldiğimden beri iş arıyorum ama bir türlü denk gelmedi diyeyim. Birkaç tanesine kabul edildim fakat ne yazıkki ailem olur vermedi.
Evde oturmam onlara batıyor inanınki onlardan özel ihtiyaçlarım için para istediğim çok nadirdir nafakayla idare etmeye çalışıyorum ki çok az bir para alıyorum.
Çalışmadığım için bütün gün kızımla birlikteyim kızım zor bir çocuk bazen bunalıyorum ama bu evde bunalmakta yasak sen doğurdun doğurmasaydın tarzı lafı yapıştırıveriyorlar hemen.
Kimse kızımla ilgilenmek istemiyor mecbur değiller zaten fakat arada bende eşimle dostumla dışarı çıkıp bir hava almak ihtiyacı duyuyorum içimi dökmek dertleşmek benimde hakkım diye düşünüyorum. Kızımla gitmek benim için daha yorucu oluyor arada tek başıma gitmek istiyorum kızına kimse bakmadığı için bende kızımın erken uyuduğu zamanlar anca tek başıma dışarı çıkabiliyorum. Bu da onları rahatsız ediyor sanırım.
Ve bana kızdıkları zaman sürekli biz sana evimizi açtık ana fikirli kırıcı konuşmalar yapıyorlar. Annem bir keresinde bu tarz bir yazı yazmış altına da not olarak çocuğunu da alır gidersin diye eklemiş ve buzdolabına asmış.
Kardeşim deseniz tabiri caizse tam bir terbiyesiz parasıyla sürekli beni ezmeye çalışan biri diyeyim en basitinden.
Babam derseniz sürekli hatalarıma ve başarısızlıklarıma yoğunlaşmış hiç susmayan her şeye karışan bana kendi öz kızına iftira atabilecek kadar tuhaf bir insan.
Arkadaşlar benim asıl derdim bu evden gitmek şimdi işe gir diyeceksiniz zaten çok istiyorum fakat aldığım ücret benim ayrı bir eve çıkmama yeterli değil. Yine mecburum. Kazandığım paranın tümünüde aileme vericem zaten. Kardeşim eve para vermez babamın verdiği meblağ çok az olmasına rağmen eve para harcamasını sevmez genelde tek başına gezer yer içer.
Annem çeviriyor evi ben çalışınca tek başıma ben üstlenicem. Bana karşı böyle olmasalardı hiç gocunmazdım. Ama böyleyken düşüncesi bile beni rahatsız ediyor. Tekrar evlensem bile geç evlenirim diye düşünüyordum ama artık ne kadar çabuk o kadar iyi diye düşünür oldum. Başka bir çarem var mı?
Pardon da , bundan konu sahibinin haberi vardır sanırım ..çalışan da bilir çalışmayan da ..önce girer bir yerde çalışır , başvurusunu yapar ,çıkarsa alır bakar hayatına ..ayrıca farklı bir şehir önerisini de bunun için sunmustum. .kıranın 300 lira olduğu bir yerde ,1 senelik kirasını peşin verip ,ihtiyaçlarının bir kısmını da (yeni gelin evi gibi olmasına gerek yok ..iki yatak ,bir dolap ,1 tencere ) karşılayıp ,atıyorum 5.000 çekse işinı görür ..2 aylik maaşı bir yıllık kirası eder hemen hemen ..bu parayı çalışmayan insanlara bile veriyorlar .. bilirkişi misin ? Denedin mı ? Neyse ....ben denedim ..ihtiyacım yok ama merakımdan ..buyrun x hanım verelim dediler ..ben de merakımdan sorduğumu söyledim .çalışmayanlara da küçük krediler verebiliyoruz dediler ..bide ben öğrenciyim ..öğrenciye de veriyorlar yani ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?