Boşanma Aile Beklentiler Sorumluluklar

geliri yoksa nasıl kredi çeksin? konu sahibini gereksiz yanlış yönlendirmeyin lütfen..

Bulduğum işin bir tanesi benim için çok uygundu aslında kariyer şansımda vardı fakat ailem izin vermedi istediğimi söylediğinde de bakıcıda bul o zaman dediler. Mecburen reddetmek durumunda kaldım

konu sahibi çocuğun kaç yaşında? kreş yaşı gelmedi mi daha? 3 yaşın üzerinde ise belediyelerin kreşleri var işe girdikten sonra oraya verebilirsiniz kimseye müdanaanız olmaz.

İşe girdiğin zaman 2bin alacaksan 1500 alıyorum de hepsini verme. İlk fırsatta da o evden ayrılmaya bak çocuğunuzun da psikolojisini bozar bu aile. 1 oda bile olsa kendi evin olsun.

Kızcağız iş bulamıyorum diyor millet de iş bul diyor.

Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum. Kuzenimin de başına geldi. Boşandı.

Uyduruktan bir ev tuttu. Devlet yarfım parası veriyor. Nafaka ve babasının emekli maaşından da az biraz aylığı var.
Kıt kanaat geçiniyor. Ama olsun annemden kurtuldum diyor.

Bu zaman da diploman yoksa iyi maaşlı bir ücret hayal.

İnşallah gönlüne göre birini bulur evlenirsin.

Boşanmış kız baba evine sığamaz derler. Çok doğru. Orda yaşadığın sürece itilip kakılacaksın.

çok üzüldüm ailenizin size tavranı,annenizin o notu hele,kendi öz anneniz bi de,size destek olacaklarına köstek oluyorlar,bence en mantıklısı işe girin,yeni bir hayat kurun çocugunuzla ,özel olmayacaksa neden boşandınız acaba ?

Bulduğum işin bir tanesi benim için çok uygundu aslında kariyer şansımda vardı fakat ailem izin vermedi istediğimi söylediğinde de bakıcıda bul o zaman dediler. Mecburen reddetmek durumunda kaldım.
bu sözler konu sahibine ait...

Pardon da , bundan konu sahibinin haberi vardır sanırım ..çalışan da bilir çalışmayan da ..önce girer bir yerde çalışır , başvurusunu yapar ,çıkarsa alır bakar hayatına ..ayrıca farklı bir şehir önerisini de bunun için sunmustum. .kıranın 300 lira olduğu bir yerde ,1 senelik kirasını peşin verip ,ihtiyaçlarının bir kısmını da (yeni gelin evi gibi olmasına gerek yok ..iki yatak ,bir dolap ,1 tencere ) karşılayıp ,atıyorum 5.000 çekse işinı görür ..2 aylik maaşı bir yıllık kirası eder hemen hemen ..bu parayı çalışmayan insanlara bile veriyorlar .. bilirkişi misin ? Denedin mı ? Neyse ....ben denedim ..ihtiyacım yok ama merakımdan ..buyrun x hanım verelim dediler ..ben de merakımdan sorduğumu söyledim .çalışmayanlara da küçük krediler verebiliyoruz dediler ..bide ben öğrenciyim ..öğrenciye de veriyorlar yani ...

E canım benim iş bulunca çocuğa bakmayacaklarsa nasıl çalışacaksın. Aldığın para bakıcıya gider zaten. Hem iş bul diyorlar hem bakıcı bul diyorlar, hem bulduğun işi beğenmiyorlar.

Senin ailen ne istiyor anlamadım ya.

niye aldğının tamamını eve vereceksin, niye 4 kişinin yaşadığı evin maddi yükü boşanıp geldin diye senin üzerinde olacak? yapmayın yahu. siz ne kadar ezilip büzülürseniz o kadar ezerler. ezdirmeyin kendinizi. zorla sokağa mı atacaklar?

Bir arkadasim vardi esinden ayrilmisti ve 3 yasinda cocuguyla baska bi sehirde yasam kurmustu ustelik ailesinden destek almadan. Sadece bir valizde esyayla geldim derdi bu sehire ama basarmisti kucuk bi evini tutmustu calisiyordu tabi ben tanidigimda kizi 12-13yaslarina gelmisti yani zor degil ama yorucu

çok üzüldüm şu yaşadıklarınıza...
ama inanın güçlü olmak daha doğrusu, güçlü olmayı devam ettirmek sizin elinizde.
çünkü en zor olanı zaten yapmışsınız.. boşanmışsınız..
bunu yaptıysanız kimse duramaz sizin önünüzde..
böyle bir durumdayken size sırt çeviren ailenizi, düşmez kalkmaz bir Allah ya elbet siz de feraha ereceksiniz, o zaman da siz tanımayın rica ediyorum...

diğer arkadaşların önerileri çok mantıklı, bulunduğunuz şehirde sizi bağlayan bir şey yoksa, şehir değiştirin.
3 yaşındaki çocuğu kabul eden özel ya da devlet ana okulları var diye biliyorum.
öncelikle çocuğunuzu kreşe yazdırıp, aileniz beğenmese de maddi olarak getirisi olan (ki en önemlisi bu) bir işe başlayın.
bir süre para biriktirin ve ailenizin evinden ayrılın...

sizi "tam manasıyla emin olmadan ikinci evlilik yapmak" gibi çok yanlış bir karara sürüklüyorlar, resmen bezdirmek için çabalıyorlar gibi...

Tam olarak anlamadığım bi konu var. Sen iş bulup çalıştığın vakit kızına kim bakacak? Anladığım kadarıyla kızına bakmayı kabul etmedikleri için çalışmana karşı çıktılar değil mi?

İstediğin işe başla ve kızını kreşe ver...az bir miktar kredi çek,ama asla ailene ne krediyi ne de maaşının tamamını söyleme...bir yıl bu şekilde idare edip sonrasında kendi evine çık...

Eski eşim için birtakım borçlara girdim borçlar benim adıma. Nafaka alıyorum sadece 300 lira. Onun dışında bulduğum işte 2 aylık deneme süresi vardı ilk iki ay ücret biraz düşüktü ailem bu yüzden izin vermedi. Bazılarının saatini beğenmediler bazısı taşeron yarın birgün çıkarırlar dediler bulduğum işlere hep bir kusur buldular ama benim bulabileceğim işler bu kadar çok vasıflı biri değilim.
Ben işe girince annem bakacak kızıma ama nasıl bakar bilmiyorum orasınıda çünkü iki saat bile idare etmek istemiyorlar.
Bana kredi vereceklerini hiç sanmıyorum.
Belediye kreşlerini araştıracağım.

3 yas icin bagimsiz ana okulları bar.Devlete ait.aylik 60tl gibi ucreti var.Asgari ucretle ise girin.bir sure idare edin aile yaninda.para biriktirin.2.el bile olsa esya alin.Gerekirse arkadaslarinizdan evdeki eski esyalarini isteyin yada satin alin.Aileler artik sacmalamis zaten hassas donemdesiniz.hem calistirmiyorlar hrmde her yaptiklarini basiniza kakiyorlar.bu kisir döngüyü kirin.Kolay gelsin.
Not:bende bosanmis annenin tek cocuguyum.Benim anneanne dede bana bskti beraber yasafik ancak ilk kavgada bana yaptiklarini anlatip burnumdan getirirlerdi.Aglayarak hatirlsrim cocuklugumu hep

İse gör ne pahasına olursa olsun çocuğunu kreşe verir çalışırsın ne kadınlar var tek basına yeten evlilik asla düşünme kız çocuğun var bir de artık kendini bir sure sadece anne olarak gör

İş beğenmemezlik yapmayın ailenizin nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını bilirsiniz bulduğunuz işe kulp bulamayacakları şekilde aktarın. Güzel bir meslek edinin şimdi olmasa bile ilerde kendi evinize çıkabilin...

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın. Çocuğunuzla acele evlenip ateşe atmayın. Kreşe verip bir işe girin. Başka çareniz yok malesef.

bilirkişiyim canım 10 yıllık bankacıyım. hem de bireysel yetkili. senin kulaktan dolma bilgilerinle o iş öyle olmuyor. geliri yok bankadan nasıl kredi alıyormuş? hadi aldı nasıl geri ödüyor? bankalar kızılay yardım kurumu mu konserve et dağıtır gibi para dağıtsın? imanını söker alırlar insandan beş kuruş geciksin. öğrencisin bilmiyorum bu kadar biliyorum ben de yanlış biliyormuşum de geç. bu kadar zor olmamalı geri adım atmak. öğrencisin bunu da öğren.

en kötü temizliğe gidip para biriktirseniz. benim yaşadığım şehirde günlük 130-150 lira. çocuğu da yanınızda getirebilirsiniz belki. ben ev sahibi olsam sorun etmezdim. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…