- 23 Ocak 2017
- 390
- 1.038
- 113
- Konu Sahibi diskapinin_dismandali
-
Canım şimdi baktımda belediyeye ait kreş anaokulu vs.var yalnız ücret 560 TL yazıyor. Benim 60 TL ücretli olanlardan haberim yok bildiğin herhangi bir internet sitesi ya da telefon numarası var mı? Rica etsem yazar mısın?3 yas icin bagimsiz ana okulları bar.Devlete ait.aylik 60tl gibi ucreti var.Asgari ucretle ise girin.bir sure idare edin aile yaninda.para biriktirin.2.el bile olsa esya alin.Gerekirse arkadaslarinizdan evdeki eski esyalarini isteyin yada satin alin.Aileler artik sacmalamis zaten hassas donemdesiniz.hem calistirmiyorlar hrmde her yaptiklarini basiniza kakiyorlar.bu kisir döngüyü kirin.Kolay gelsin.
Not:bende bosanmis annenin tek cocuguyum.Benim anneanne dede bana bskti beraber yasafik ancak ilk kavgada bana yaptiklarini anlatip burnumdan getirirlerdi.Aglayarak hatirlsrim cocuklugumu hep
Isin yoksa borcunu odeyemezsen kalirsin kapida yine donersin ayni eve.. is bulup cikmasi gerekiyorKredi çek , bir süre idare edersin .evini ayırıp ,eşyalarını alacak ,1 yıllık kiranı karşılayacak kadar .. şimdi bütün bankalar kredi veriyor ,almayanı dövüyorlar :)
Ben olsam borca girerim ama o ailenin yanında kalmam .küçücük çocuğun var ..bu kavga-dövüş esnasında o nerde ? Psikolojisi nasıl ? Sana en büyük destek kızın , tut elini ,cik o evden ..
29 yaşında ,bankalarla içli dışlı bir öğrenci ...on sekiz yaşında ezebilecegin bir bebe değilim.bilirkişiyim canım 10 yıllık bankacıyım. hem de bireysel yetkili. senin kulaktan dolma bilgilerinle o iş öyle olmuyor. geliri yok bankadan nasıl kredi alıyormuş? hadi aldı nasıl geri ödüyor? bankalar kızılay yardım kurumu mu konserve et dağıtır gibi para dağıtsın? imanını söker alırlar insandan beş kuruş geciksin. öğrencisin bilmiyorum bu kadar biliyorum ben de yanlış biliyormuşum de geç. bu kadar zor olmamalı geri adım atmak. öğrencisin bunu da öğren.
Zaten iş bulma şartıyla böyle bir düşünce paylaştım .bunu düşünebilir kendisi. .yalnız biraz cesarete ihtiyacı var ..Isin yoksa borcunu odeyemezsen kalirsin kapida yine donersin ayni eve.. is bulup cikmasi gerekiyor
Valla ailesi onay vermemis bi kac isi reddetmis..Zaten iş bulma şartıyla böyle bir düşünce paylaştım .bunu düşünebilir kendisi. .yalnız biraz cesarete ihtiyacı var ..
Alacağı maaşın ne kadarına yada tamamına mi haciz konacak ,bu da önemli ..Valla ailesi onay vermemis bi kac isi reddetmis..
29 yaşında ,bankalarla içli dışlı bir öğrenci ...on sekiz yaşında ezebilecegin bir bebe değilim.
Bankaciysan öğren ,5.000 lira krediyi yoldan çevirip zorla veriyorlar artık. .hem 5.000 liranın ne gibi zor bi geri ödemesi olabilir ki ?
Tenkit için değil de bilgi alışverişi için yazsaydın keşke ..
Allah yarabbi ya sabır ! Bak kendin diyorsun teklif gönderiyoruz ,kabul ederse evrakiyla geliyor ,veriyoruz diye ..bundan bahsediyorum işte ..alanları da biliyorum. .kulaktan dolma falan değil ..daha geçen gün benim 18 yaşındaki kardeşim istediği parayı vermedik diye 5.000 lira kredi çekti .işi yok gücü yok ..sadece kimin oğlu olduğu biliniyor ..çalıştığın banka nasıl bilmem ama illa dekont mu yollayayım ,kişisel bilgileri mi gondereyim ..değişiksin ...üslubuna da dikkat et ..çocuğunla konuşmuyorsun ..bilgi alışverişini en başta yazdım ama beğenmedin üste çıkmaya kalktın. yaşın da durumun da beni ilgilendirmez kimseyi ezmek niyetim yok sen tavrına üslubuna bi dönüp bakarsan neyi ne amaçla yazdığımı tekrar görürsün saldırmak yerine bilgi almayı istemek senin elinde. kulaktan dolma bilgi ile hareket ediyorsun hala ve bana işimi öğretmeye çalışıyorsun. kimse kimseyi yoldan çevirip kredi vermiyor teklif gönderiyorlar sen evrak getirmezsen veya uygun değilsen verilmiyor bu kadar net.
geri adım atmak bir erdemdir. anlayana..
Kendi halimde yaşadıklarımdan da yola çıkarak yorum yapıyorum .ben bilmediğim bir konuda fikir atmam ortaya .ama hanımefendi bankaciymis, illa da curutecek tezimi ..dekont mu yollayalım yada niye ısrarla ben biliyorum, bankaciyim, sen kimsin gibi davranışlar ..benim soykediklerim yanlışsa sen dogrusunu yaz bana da bulasma. Neyse ..bu aralar çok sabırsızım ..tartışıp kimseyi de kırmak istemiyorum .o yüzden seni çağırdım ..Hanımlar sakin lütfen, uyarı versem bir türlü vermesem bir türlü, rica ediyorum herkes otokontrolünü sağlasın, polemiğe girmeden görüşünü yazmak zor olmasa gerek.
Hanımlar sakin lütfen, uyarı versem bir türlü vermesem bir türlü, rica ediyorum herkes otokontrolünü sağlasın, polemiğe girmeden görüşünü yazmak zor olmasa gerek.
Kendi halimde yaşadıklarımdan da yola çıkarak yorum yapıyorum .ben bilmediğim bir konuda fikir atmam ortaya .ama hanımefendi bankaciymis, illa da curutecek tezimi ..dekont mu yollayalım yada niye ısrarla ben biliyorum, bankaciyim, sen kimsin gibi davranışlar ..benim soykediklerim yanlışsa sen dogrusunu yaz bana da bulasma. Neyse ..bu aralar çok sabırsızım ..tartışıp kimseyi de kırmak istemiyorum .o yüzden seni çağırdım ..
He he tamam sen bankacısın, hem de bireysel !!! Yazma dahaMune yazılanları okursan kimin nasıl yazdığını zaten görürsün. kızgın değilim, ters yazmıyorum. polemik gerekliyse girilir ama yanlışsa doğrusunu yaz diyor arkadaş bir saattir doğrusunu yazıyorum asla kabul etmiyor. evet tezinin karşılığını vermek durumundayım buradaki insanları yanlış yönlendiriyorsun. kardeşin bunu yaşamış olabilir ama konu sahibine örnek verdiği gibi çok kolay iş değil. benim bilgim bu yönde diyip susmak yerine bilene dikleşmek gereksiz polemik oluyor. ben işimi savunuyorum dediğin gibi doğrusunu söylemek görevim. üslubumda da ne hakaret ne aşağılama var olanı yazıyorum ama üste çıkma çaban sebebi ile gereksiz polemiğe dönüyor.
Allah yardımcın olsun .Herkese merhaba;
Boşanalı 6 ay evleri ayıralı yaklaşık bir yıl oluyor. 3 yaşındaki kızımla beraber ailemle birlikte yaşıyorum. Fakat çok sıkıntı yaşıyorum. Benden iki yaş küçük bekar kız kardeşim annem ve babamla aynı evdeyiz.
Geldiğimden beri iş arıyorum ama bir türlü denk gelmedi diyeyim. Birkaç tanesine kabul edildim fakat ne yazıkki ailem olur vermedi.
Evde oturmam onlara batıyor inanınki onlardan özel ihtiyaçlarım için para istediğim çok nadirdir nafakayla idare etmeye çalışıyorum ki çok az bir para alıyorum.
Çalışmadığım için bütün gün kızımla birlikteyim kızım zor bir çocuk bazen bunalıyorum ama bu evde bunalmakta yasak sen doğurdun doğurmasaydın tarzı lafı yapıştırıveriyorlar hemen.
Kimse kızımla ilgilenmek istemiyor mecbur değiller zaten fakat arada bende eşimle dostumla dışarı çıkıp bir hava almak ihtiyacı duyuyorum içimi dökmek dertleşmek benimde hakkım diye düşünüyorum. Kızımla gitmek benim için daha yorucu oluyor arada tek başıma gitmek istiyorum kızına kimse bakmadığı için bende kızımın erken uyuduğu zamanlar anca tek başıma dışarı çıkabiliyorum. Bu da onları rahatsız ediyor sanırım.
Ve bana kızdıkları zaman sürekli biz sana evimizi açtık ana fikirli kırıcı konuşmalar yapıyorlar. Annem bir keresinde bu tarz bir yazı yazmış altına da not olarak çocuğunu da alır gidersin diye eklemiş ve buzdolabına asmış.
Kardeşim deseniz tabiri caizse tam bir terbiyesiz parasıyla sürekli beni ezmeye çalışan biri diyeyim en basitinden.
Babam derseniz sürekli hatalarıma ve başarısızlıklarıma yoğunlaşmış hiç susmayan her şeye karışan bana kendi öz kızına iftira atabilecek kadar tuhaf bir insan.
Arkadaşlar benim asıl derdim bu evden gitmek şimdi işe gir diyeceksiniz zaten çok istiyorum fakat aldığım ücret benim ayrı bir eve çıkmama yeterli değil. Yine mecburum. Kazandığım paranın tümünüde aileme vericem zaten. Kardeşim eve para vermez babamın verdiği meblağ çok az olmasına rağmen eve para harcamasını sevmez genelde tek başına gezer yer içer.
Annem çeviriyor evi ben çalışınca tek başıma ben üstlenicem. Bana karşı böyle olmasalardı hiç gocunmazdım. Ama böyleyken düşüncesi bile beni rahatsız ediyor. Tekrar evlensem bile geç evlenirim diye düşünüyordum ama artık ne kadar çabuk o kadar iyi diye düşünür oldum. Başka bir çarem var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?