Boşanma Aile Beklentiler Sorumluluklar

diskapinin_dismandali

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2017
6
1
1
39
Herkese merhaba;
Boşanalı 6 ay evleri ayıralı yaklaşık bir yıl oluyor. 3 yaşındaki kızımla beraber ailemle birlikte yaşıyorum. Fakat çok sıkıntı yaşıyorum. Benden iki yaş küçük bekar kız kardeşim annem ve babamla aynı evdeyiz.
Geldiğimden beri iş arıyorum ama bir türlü denk gelmedi diyeyim. Birkaç tanesine kabul edildim fakat ne yazıkki ailem olur vermedi.
Evde oturmam onlara batıyor inanınki onlardan özel ihtiyaçlarım için para istediğim çok nadirdir nafakayla idare etmeye çalışıyorum ki çok az bir para alıyorum.
Çalışmadığım için bütün gün kızımla birlikteyim kızım zor bir çocuk bazen bunalıyorum ama bu evde bunalmakta yasak sen doğurdun doğurmasaydın tarzı lafı yapıştırıveriyorlar hemen.
Kimse kızımla ilgilenmek istemiyor mecbur değiller zaten fakat arada bende eşimle dostumla dışarı çıkıp bir hava almak ihtiyacı duyuyorum içimi dökmek dertleşmek benimde hakkım diye düşünüyorum. Kızımla gitmek benim için daha yorucu oluyor arada tek başıma gitmek istiyorum kızına kimse bakmadığı için bende kızımın erken uyuduğu zamanlar anca tek başıma dışarı çıkabiliyorum. Bu da onları rahatsız ediyor sanırım.
Ve bana kızdıkları zaman sürekli biz sana evimizi açtık ana fikirli kırıcı konuşmalar yapıyorlar. Annem bir keresinde bu tarz bir yazı yazmış altına da not olarak çocuğunu da alır gidersin diye eklemiş ve buzdolabına asmış.
Kardeşim deseniz tabiri caizse tam bir terbiyesiz parasıyla sürekli beni ezmeye çalışan biri diyeyim en basitinden.
Babam derseniz sürekli hatalarıma ve başarısızlıklarıma yoğunlaşmış hiç susmayan her şeye karışan bana kendi öz kızına iftira atabilecek kadar tuhaf bir insan.
Arkadaşlar benim asıl derdim bu evden gitmek şimdi işe gir diyeceksiniz zaten çok istiyorum fakat aldığım ücret benim ayrı bir eve çıkmama yeterli değil. Yine mecburum. Kazandığım paranın tümünüde aileme vericem zaten. Kardeşim eve para vermez babamın verdiği meblağ çok az olmasına rağmen eve para harcamasını sevmez genelde tek başına gezer yer içer.
Annem çeviriyor evi ben çalışınca tek başıma ben üstlenicem. Bana karşı böyle olmasalardı hiç gocunmazdım. Ama böyleyken düşüncesi bile beni rahatsız ediyor. Tekrar evlensem bile geç evlenirim diye düşünüyordum ama artık ne kadar çabuk o kadar iyi diye düşünür oldum. Başka bir çarem var mı?

Ne ilginç aileler var anlam veremiyorum.
Bu imkanlar altında olmaktansa kadın sığınmaya falan mı gitseniz acaba? Gerçi siz boşanmışsını bilmiyorum alırlar mı yani belli şartları vardır büyük ihtimalle ama bir sorun derim.

Bulduğum işin bir tanesi benim için çok uygundu aslında kariyer şansımda vardı fakat ailem izin vermedi istediğimi söylediğinde de bakıcıda bul o zaman dediler. Mecburen reddetmek durumunda kaldım

Kredi çek , bir süre idare edersin .evini ayırıp ,eşyalarını alacak ,1 yıllık kiranı karşılayacak kadar .. şimdi bütün bankalar kredi veriyor ,almayanı dövüyorlar :)

Ben olsam borca girerim ama o ailenin yanında kalmam .küçücük çocuğun var ..bu kavga-dövüş esnasında o nerde ? Psikolojisi nasıl ? Sana en büyük destek kızın , tut elini ,cik o evden ..

Siz ailenizin verdigi kararlarla mi hayatinizi idame ettireceksiniz?Neden bu kadar pasifsiniz!Oysa ki bosanmis guclu bir kadinsiniz,neden bu mahkumiyet?masaya söyle okkalı bir yumruk koyun yoksa bu gidisle ikinci bir hezimet yasama olasiliginiz cok fazla!
Edit :size gücünüzü hatirlayayim...

Çok haklısınız pasif kalıyorum tartışmayı kavgayı kendimi savunmayı beynim değil artık ruhum kaldırmıyor tıkanıyorum resmen

Başka bir şehire git .. seçenek çok ! Sadece kararlı olman gerek ..küçük bir yerde asgari ücretle bile gecinebilirsin ..Ev kiraları 200 300 lira olan yerler var ..semt çok elit olmasa da olur ..sen huzurlu ol ,çocuğun mutlu büyüsün ..ne zaman ne diyecekler şimdi neyi başıma kakacaklar diye diken üstünde yaşadığın ailendense kit kanaat gecinecegin bir hayat daha çok zevk verir .basın agirmaz. .azıcık aşım, kaygısız başım ...

Eşinden niye borç var da nafaka yok ? Ah sakın onun için kredi çektim deme :/

Çok haklısınız pasif kalıyorum tartışmayı kavgayı kendimi savunmayı beynim değil artık ruhum kaldırmıyor tıkanıyorum resmen
Son bir hamle gerek bunu yapın!Bu arada gücünüzü toplayin ve kızınızı, hayatınızı düşünün.Yanlis bir sey yapmayacaksiniz calisacak para kazanacak kendi kararlarinizi vereceksiniz...Hersey den once bir annesiniz ve kızınızın itilip kakilmasina seyirci olmayacaksiniz....Aileniz suan ayaginizi baltaliyor buna izin verip vermemek sizin elinizde,kavga edin demiyorum kararli gorunun ben yapiyorum bilginiz olsun deyin....

Hayat o kadar toz pembe degil bana gore 3 yasinda cocugu da surukleyip bilinmezlige dogru gidemezsiniz.
Oncelikle 5_6 ay kirasi ,aniden cikabilecek masraflar icin paraniz olmasi lazim.
Cocuk bu rahatsizlanabilir doktor ilac taksi parasi lazim olabilir .
Esyali ev bile tutsaniz para en onemli sey.
Duzenli gelir olmasi lazim.
Tek basina olsaniz neyse ama gaza gelip alip basinizi gitmeyin .
Oncelikle ailenizin kabul edebilecegine yakin bir is bulun asgari olsun varsin 1 lirasini yok sayin 1 sene biriktirin oyle ayrilin .

Benim kardeşim de sizin gibi boşanınca tekrar birlikte yaşamaya başlamıştık. O zamanlar çalışmıyordu.Benim maaşım iyiydi. Kendime ne alırsam ona da almaya çalışırdım. Yeğenimin tüm giyim masrafını ben karşılardım. Onlara aldıkça mutlu olurdum. Üzüldüm sizin adınıza . Sakın evlenmeyi bir kurtuluş olarak görmeyin. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.Sabredin her inişin bir çıkışı vardır.

Çalışmaktan ve ayrı eve çıkmaktan başka şansın yok. Maaşın ın bir kısmını kreşe bir kısmını da eve verirsin ama yine de huzurlu olursun.
Az ama öz. Üstelik ilerde maaşın da artarsa krallar gibi yaşarsın :)

allah yardım etsin size ne diyim cok zor bir durum
hele ailen seni resmen eziyor
peki bosanırken desteklediler mi nasıl bu insanlara güvenip bosandın
birde eşinizden tazminat vs nafaka almıyormusunz

Bulduğum işin bir tanesi benim için çok uygundu aslında kariyer şansımda vardı fakat ailem izin vermedi istediğimi söylediğinde de bakıcıda bul o zaman dediler. Mecburen reddetmek durumunda kaldım
Onlarin sikintisi senin nerde nasil calistigin degil bence cocuk bakmak istemiyorlar baska uygun is bulsan onada kulp takacaklar 3yas artik krese verilebilecek bir yas bence hic beklentiye girmeyin krese verin zaten cocuga tahammulleri yokmus baksalar ne vereceklerki kreste oyun falan oynar yasit akranla vakit gecirme iletisim kurma becerisi edinir cok daha faydali
Aldiginizi krese verecek olsanizda verin soyle dusunun onu tahammulsuz ortamdan uzaklastiracaksiniz siz sosyallesip kafa dagitacaksiniz ruh sagliginiza iyi gelecek 2 yil krese calisirsiniz sonra okul baslayinca normale donersiniz
Allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…