1,5 yılı geçti ayrılalı belli bir süre veremem ki. bilmiyorum çünkü :) şiddetli geçimsizlik diyelim :)Cok güzel anlatmissiniz. Kiyamazdim tabi. Hala bunca seye ragmen icimde merhamet duygusu devam ediyor, ki iyi bir evliligim olsa nasil birakip gelebilirdim. Asla. Evlenince hic birsey olmadi, mutsuzluktan baska. Mutlu oldugum sayili günler, ama iste onlar geliyor aklima ne hikmetse. Ne kadar süre oldu siz bosanali? Ne kadar sürede unutabildiniz? Cok özel degilse bosanma sebebiniz neydi?
Amin insallah hayirli olur.
Bilmiyorum ki. Huy mu rahatsizlik mi. Degisse ne olacak ki? O kadar hakaret edilmis bana, ailemin arkasindan, babam bogazina yapismis. Yasanilanlari yalan yanlis anlatiyor. Evlilik zeminden sarsilmis resmen. Annemi insan yerine koyupta yüzüne bakip iki cift laf etmiyor. Üzülüyorum, gercekten hic haketmediler bunlari. Cok sevilen sayilan bir aileyiz, ne bizim ailede böyle biri var ne de damatlarimiz gelinlerimiz böyle. Esim cok farkli degisik bir insan. Evlenmeden taniyamamisim malesef. Bu yaptiklarini düsününce anne ve babamin hakkini korumak durumunda oldugumu hissediyorum. Babam veya erkek kardesim olmasa annemle bana davranis seklini düsünemiyorum hic. Malesef aile ici siddet yasanan bir evde büyümüs, kültürlerinde erkek kabadir, kadin calisir, erkek kahvede pinekler, kadin ev isleriyle ilgilenmek icin vardir, kocasina hizmet icin vardir, erkek sinirlidir bagirir cagirir. Tek kurus degeri yok kadinin. Bende esitlik olan, ev islerinde erkeginde yardimci oldugu, kadina kötü muamele yapilmayan, geleneksel bir aile yapimizda olsa yenilige acik bir aileden geliyorum. Bu farkliliklari kapatabilirdik belki ama isin icine saygisizlikta girince cok zor. Esimde psikolojik sorunlar var evet, evde anneyi döven bir baba varmis cocukken, sonra baba kizinca esimin tarafinda olan bir anne, anne kizinca esimi savunan bir babaanne ve dede. Pofpoflanmis, hic bir is yaptirilmamis. Simdi esim kendimi ezdirmem modunda geziyor, kimseye saygisi yok büyüklere bile yasindan dolayi saygi duymaz, severse saygi duyar sevmezse yok.
Anlıyorum çok zor bir kişilik .. Erkek çocuk maalesef babasından çok şey alıyor, onaylasa da onaylamasa da ..
Çok problemli büyümüş, rol modeli de üstüne cabası olmuş .
Ailenle eşin çok yüz göz olmuş maalesef ..
Anlattıklarından artık tükenmiş bir kadın görüyorum .. Sanki sana göre bitirmek çok daha kolay artık, yeniden denemektense ..
Kimse böyle bir evlilik, bu karakterde bir eş hayal etmez, böyle bir adamla da mecbur olmayan, aklı olan yaşayamaz ..
Çok çok haklısın ..
Senin için hayırlı olanı sen çok iyi biliyorsun belli ki .. Ne kadar özlesende için hiç gelmiyor barışmak içinden ..
Yazdıklarından hissettiğim bu ..
Her ne olursa olsun da zor işte ..
Allah yardımcın olsun ..
1,5 yılı geçti ayrılalı belli bir süre veremem ki. bilmiyorum çünkü :) şiddetli geçimsizlik diyelim :)
canım kimse hak ettiğini yaaşamıyor zaten demişsin ya çok sayılan bir aileyiz size de saymayan gelmiş, benim de kız kardeşimin başında var bir tane. o da bizi beğenmiyor herkes bizi saydığı halde.
ezik ve cocuksular erkeklerin coğu.
anneler olgunluğunu tamamlamamış oğullarını evlendirmemeliler.
neyse sonuç olarak peygamber efendimiz Allahın en sevdiği kuluyken üstüne işkembe atmışlar ve cocuklar onu taşlamış o bunu hak ediyor muydu=? bize neler yapılmaz bunlar imtihan sabret nedenben deme..
Evi ilk terk edişiniz mi?
Belki pişmanlık konusunda doğru söylüyordur.
Cidden ders almıştır.
Eğer şiddet, aldatma gibi sorunlar yoksa ve hala seviyorsanız bir şans daha verebilirsiniz..
Yine olmazsa tekrar denedik, olmuyor der daha rahat girersiniz boşanma yoluna diye düşünüyorum.
Aci çekmek normal degil mi.sevdigimiz bir tabak çanak kırılıyor günlerce üzülüyoruz.evlilik bitiyor. çocuk olmadığına çok sevindim. Böyle bir ortamda çocuk yetiştirmek ne zor olurdu.aci cekip uzuleceksiniz.insaniz tabiatimizda var.size ve ailenize saygısı olmayan bir adamla ömür geçer mi.duygulariniza dusuncelerinize değer vermeyen.ne adamlar var eşlerine ses yukseltmeyen saygılı kırilacak esyaymis gibi kibar davranan.hicbir insan bağırıp cagirilmayi hak etmez.hayat o kadar guzel ki deger verip deger gorursek sevdigimiz insanlarla olursak.siz bunlari hakedecek kadar degerlisinidir ailenizde öyle. Doğru insanlarla karsilastikca bu kişiyle gecirdiginiz zamana uzulursunuz.ama simdi bu duyguları da yasamaniz gerekli.Allah doğru insanlarla karşılaştırır inşallah.
Kesinlikle öyle, biz kimiz ki Rabbim imtihan etmesin. Asla isyan etmiyorum. Sadece esime kiziyorum hersey bu kadar iyiyiken niye böyle sacmaliklarla yuvani yiktin diye icten ice sinirleniyorum ona. O da biliyorum hatami pismanim, yalvaririm bir son sans verin yuvami yikmayin diyor ama bu saatten sonra ne düzelecek, sen kalkmissin karina "sen zaten serefsizsin" demissin. Ne düzelecek ?
boşanma bir süre ayrı yaşa olmaz mı , daha önce denediniz mi
4,5 yilin ardindan bosanma davasi actim. Ite kalka yürüyen, genelde benim alttan alma ve fedakarliklarimla devam eden evliligi kaldiramadim 1 aydir baba evindeyim.
Yasanmis onca aciya, onca saygisizliga ve sorumsuzluga ragmen icim paramparca. Sanki esimle cok mutlu bir evliligimiz varmis gibi aklima hep iyi günlerimiz geliyor, esimin sakin anlari, cok sevdigim ailesi vs vs.
Bazen cok iyiyim, özellikle ailem ile bu konulari konustukca ama kendi basima kalinca bogazimda kocaman bir dügüm. Esim beni bekliyor, ben gitmiyorum, bu saatten sonra cok zor, paramparca olmus bir evlilik, 31 yasinda kocaman ama sorumsuz, saygisiz, cocuk gibi davranan bir koca.
Evim öylece duruyor daha bosaltmadim, yarin gidip özel esyalarimi alacagim. Nasil dayanacagim, niye bu karari vermisken icimde hala sIkIntilar var? Nasil kurtulacagim bu acidan? Su an is yerindeyim, aglamamak icin zor tutuyorum kendimi. Bosanmis arkadaslar nolur birseyler söyleyin.
böyle konuları okuyunca bın şükür nişanlımdan ayrılmışım diyorum lakin aynı özellikle benım nişanlımda da vardı. saygısılık tan tutun da hakarete kadar. Öncelikle boşanma daha zor evredir. Bakın ben atlattı ise herkes atlatır innan ki ben iki ay eve kendimi kapattım sakın eve kapalı kalma soyutlama kendini ve en önemli kıural ne biliyor musun benim yaptığım hatayı sakın yapma yanı sakın onu takip etme çıkaracaksan butun yönden cıkar hayatından gececek bu lafsaöma gelse de gececek ve cok guzel nefes alacaksın
Cok gecmis olsun, gercekten akillilik yapmissiniz. Biz uzaktik birbirimize hem nisanli hem sevgiliyken. Taniyamamisim tam anlamiyla. Zararin neresinden dönersen kardir derler. Yengem hep söyledir sevgiliyken ayrilmak zor, nisanliyken daha zor ama en zoru evliyken ayrilmak, ona göre düsün karar ver demisti. Dün gibi aklimda. Ben tabi saf ben aahh. Simdiki aklim olsa esim gibi biriyle evlenmezdim.
kaderimizmiş canım inan ki tabıkı uzakta olunca gizlemiştir hareketlerini ama benımki cok yakındı gizleyemedi işte en son anneme saygısızlık edince bitriidim öyle olması lazımdı. sende aileni dinle evet yuva bozmak zor ama şimdi iyiki ailemi dinledim diyorum. biliyo musun benim de ilk ayrıldıgımda onca hakareti saygısılıgı degıl de iyi günler geliyordu aklıma sakın beyninin bu oyunana kanma boşanma konusunda da eger cidden durum vahimse yap bunu. bak 6 ay gecti nefes aldım cok mutluyum ilk üç ay sancılı oluyr ama ay ayda durumun iyi olur inan bana
bızım tanıdık bölr oldu,kadın gitti, bir yıl sonra adam kadının ıkna etti,adam anasını yolladı gitti gelini aldı geldi,adam gıtmedi,tabikide intıkam içinSizi çok iyi anlıyorum kendim dört aydır evi terk ettim iki de küçük çoçuklarım var, yuvayı dişi kuş yapar sanıyordum ama öyle değilmiş yanlîz başına o yuvayı kuramassın. Benim eşimde ilk başta çok yalvardı ama öyle hiçbirşey olmamış gibi geri dönmek istemedim çünkü öcünü almak istediğini biliyorum, evi tek etmem çok dokundu ona. Başka bir yerde ev tutalım yeniden denemek istiyorsan dedim gerçek yüzünü gösterdi ben rahatımı bozamam sen gittin geri döneceksen bu eve döneceksin dedi. Belki sende şart koşarsan nekadar istekli olduğunu görürsün yuvanızı kurtarmak için.
Amin insallah. Deger kiymet bilmeyecek bir durumda yoktu, ona üzülüyorum ben. Esim ben evden ayrildiktan 4 gün sonra anladi ciddiyetimi, ilk 3 gün sallamadi. Gelmis aileme ben sizin degerinizi bilemedim diye agladi. 3 günde mi anlamis? Nasil olmus bu?
Onlar bizi ve ailemizi haketmediler Falit..
onlara kol kanat geren değil de kullanan ailelerden lazımmış..
o zaman anlayacaklardı işte
aile herşeyden önce gelmeli,bak ne güzel yazmışsın dönsen de artık eskisi gibi olamazsınız aynı ortamda bulunamazsınız ve bu adam hep başına kakar
ben de aynı şekilde
böyle bi hayatı istemeyiz değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?