Boşanma da ailenin yaklaşımı

Ben anne filan dinlemez basardim kalayi.

Güzel bir cinnet işine yarar senin.

Para kazan ve uc o evden.
Kusura bakmada annen köstegin önde gideni

Ben boşanmış koskoca kadın ve erkeğin anne ve babasının evine dönmesi taraftarı değilim. Hayat kurmak, sadece evlenmek değildir. İnsanın her zaman b planı olmalı, başının çaresine bakmayı öğrenmeli. Annenizin tavırları doğru değil, psikolojik şiddet uyguluyor. Fakat her iki kardeşin de boşandıktan sonra kendi hayatını çizmek yerine eve dönmesinde maalesef onların da payı var; yetiştirme, büyütme şekli vs.

Benim ailem oyle yapmadi tam tersi hep yanimda oldular destek oldular bana maddi ve manevi Allahim basimdan eksik etmesin onlari

Siz boyle bir durumdayken annenizin tavirlari hos degil. Destek olacakken kostek oluyor. Psikolojik destek almasi lazim.

Kesinlikle deliyle deli olmak lazım.. çok doğru yazmışsın.

ayıl bayıl bağır çağır tehdit et madem öyle sen de onun üstüne git. giderim bu evden de yüzümü göremezsiniz de. napıcak bakalım

Canim benim lutfen negatif seyler dusunmeyi bir kenara birak. Derin nefes al. Israrla is asamaya devam et. Annem sinir nöbetleri gecirdiginde tepki gostermedim hic. Muzik dinlerim. Bosandigim icin baslarda disari cikmama dahil izin vermezlerdi. Karsi cikma ama dediklerini de yapma. Bildigini oku kimseyle tartisma. El alem ne dusunur diye kendimizi dusunemez olduk. Komedi filmleri bul. Bol bol kitap oku, zihnini uzaklastirdikca toparlanman daha kolay olacak. Sana söz veriyorum ki bu gunler gececek ! Bu bir sinavdi. Olgunlasacaksin. Seni teselli etmek icin soylemiyorum gercekten bu süreç sancili fakat cabuk gececek.
Papatya cayi al. Sakinlestirir. Yanina biraz biskuvi guzel bir film bul. Rengarenk ojeler al kendine simli ozellikle. Makyajsiz disari cikma. Guzel gorunursen guzel hissedersin. Bak calistigim is yerinde şefim de bosandi gecen persembe. En yakin arkadasim 1 ay önce bosandi 1 yasinda kizi var.
Her gecenin bir sabahi vardir

Zor gerçekten Rabbim sabır versin ama çok zor ama gerçek bi laf var zaman herşeyin ilacı gerçekten çok zor bi kelime ama çok da doğru çünkü zamanla yediriyosun kabulleniyosun herşeyi hazmediyosun dönüp ben kendimi nası üzmüşüm bunlara diyosun gerçekten kendini yıpratma herşey olur bu hayatta kadının gücüne hırsına kalmış bişey bunları gördükçe hırslan ve asla başka bi olay sıkıntı yıkamaz seni deneyimin olur bi insan akıllanması olgunlaşması içinmutlaka bazı tramvalar geçiriyo

Çok haklısın aynenni öyle bak bi tek sen değilsin sıkıntıda olann

Soylediklerinin tipatip aynisini kelimedi kelimesine annem soyluyordu. Peki oyleyse sen damadinla yaşa dedim bir gun. Erkek tabi aldatir olur arada oyle ufak tefek kacamaklar dedi. Hayat benim. Benim canim istemiyor onunla yasamak dedim. Sen varken kv e ihtiyacim yok zaten dedim.

Senin bosanman sorun degil, onun psikolojik sorunlari var ayni benim annem gibi. Ani parlamalar, yuksek sesle konusmalar, hakaretler. Bazi anneler boyle iste araya mesafeyi koyacaksin demek ki. Evet hic kizmayiniz yargilamayiniz efendim insan annesiyle de arasina mesafe koyabiliyor. Sartlar bunu gerektirebiliyor.

Kendine sarilmayi ögren. Agla, bosalirsin rahatlarsin. Yorganin altinda saril kendine sıkı sıkı ben neler atlattim kereste gereksiz bir adamdan kurtuldum da bu gunleri mi asamayacagim de kendine. Kendini cok sev guzel arkadas. Kendi kendinin dostu ol.seni en iyi sen anlarsin. Artik dostluklar bile cikar iliskisine dayali.
Herkes ve hersey, tum dunya uzerine geliyormus gibi hissediyorsun. Umursamaz ol nötr kal.

Dışarıya güçlü görün bu görünme çabası bi süre sonra sana yerleşip güçlü bir karakter olacaksın İnşallah Allahım Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın

Soyledikleriniz cok mantikli ama pratikte uygulanabilir degil. Biz avrupali bir toplum degiliz. Ustelik bir kadin yalniz yasasa bile toplum bosanmis bayani rahat birakmiyor. Zaman cok kötü, duygusal bir bosluga dusup karsisindaki erkek tarafindan kandirilabilir. Türk toplumu cok iki yuzlu, yalniz yasayan bosanmis bir kadini etiketler hemen. Bizler , baba evi ve koca evi aradinda mekik dokuyan kesimdeniz. Kadin özgür degil maalesef.
Kaderine boyun egiyormus gibi yapip , işten eve gidip evi otel gibi kullanmak en guzeli.

Allah günü icin degil, ömrü icin isteyen insanlarla karsilastirsin

ben yaşlıları çocuk gibi görüyorum

bebekler çocuklar nasıl her ay her sene huy değişiyor

bence annenizin durumunu kişisel algılamayın
anneniz normal değil çünkü

Muhattap olmayın ,odanızda zaman geçirin.Konuşsun konuşsun sussun.İyi olmaya çalıştıkça tepenize çıkar. Tıpkısının aynısı bizde de var.Allah tan gurbetteyim yılda bir kez görüyorum.Onda bile kardeşime kızar banada sataşır.Kibarca ağzının payını veririm.Birdahada muhattap olmam aramam sormam dayanamaz sonunda kendi laf atar,arar.. Çok zor böyle insanlar la birarada olmak biran evvel işe girersiniz inşallah.3-5 saat kafanızı dinlersiniz hiç olmazsa.Enteresan olan sevgilerini ve üzüntülerini gösterme yolları bu şekilde,sadece kendileri haklı herşeyi kendileri biliyor.Biz aptalız herşeyin sebebi biziz.Halbuki onlar bizim için ömürlerini harcadı bizse onlara ömür törpüsü olduk.Bunu empoze ediyorlar insana.Çok sefiller ben artık sinirlenmiyorum bile.

Bu yüzden kızlarımızın okuması meslek sahibi olması çok önemli. Hayat bu herşeyden önce ölüm var, bize destek olan ailemizi yanımızda bulamayabiliriz kaldı ki elin insanından darbe yemek de var. Gerektiğinde başımızın çaresine bakabilmeliyiz.

Ben de boşandım allah razı olsun ailem bana hep destek oldu haklarını asla ödeyemem onlar sayesinde daha rahat atlattım o kötü süreci. Ama boşanmaya karar verirken ailem bana destek olmasa ne yaparım kısmını da düşünmüştüm ben, karar vermiştim kim ne derse desin kendi hayatımı baştan kuracaktım ona göre b planım vardı kafamda. Tek başıma ev tutacaktım eşya alacaktım belki başka şehre gidecektim vs. Bunları yine yaptım hamdolsun ama ailemin rızasıyla onların desteğiyle yaptım daha uygun oldu.

Boşanma aşamasında da babamın bazı kızdığı şeyler olmuştu bana (elimde olmayan şeylerdi), bi tartışma anında isterseniz beni desteklemeyin ben dünyada tek başıma da kalsam yaşarım bunu unutmayın demiştim. Elbette allah kimseye göstermesin böyle bişeyi, aile çok çok önemli ama iş başa düşünce ruhsal olarak zorlansam da tek başıma (maddi ve manevi olarak) yaşardım ben allahın izniyle. En büyük destekçimiz bizi yaratandır, bazen kullarını bize yardımcı olsunlar diye vesile kılar ama kılmasa da o hep bizim yanımızdadır, ben böyle inanıp buna göre yaşarım.

Ben boşandım. Aileme dönmedim. Çok parasız zamanlar yaşadım. İşim yoktu, oturup eşek gibi ders çalıştım boşanma aşamasında atandım, konu sahibi gibi öğretmendim. Eski eşim kitaplarımı yırtardı evde çalışmayayım atanmayayım ona muhtaç olayım sürüneyim diye. Nitekim atanmadan önce de boşandım. Orada burada kaldım, yol paramı arkadaştan aldım. Arkamda duran bir ailem yoktu. Hoş, konu sahibinin de yok.

Kimse bana dul baskısı yapmadı. Yaşadığınız çevre ile ilgili biraz da, hayata bakışınızla. Hiç de dulum diye geride durmadım. Herkese de söyledim, gizlemedim. Gidip de riskli, ayıplı işlere bulaşmadıkça kabul görüyorsunuz. Evli de, bekar da arkadaşlarım oldu. Çok sağlıklı bir şekilde ikinci evliliğimi yaptım ve gayet mutluyum. Bu sefer deneyimli davrandım ve şartları gözden geçirerek evlendik.

Bu dediğiniz gibi aile, eğitim, eğilim ve birçok şeyle ilgili. Fakat ben evliyken ve boşandıktan sonra duygusal durumumu düşünecek lüksüm olmadığı için planlar yapmak zorunda kaldım. Çarşambanın gelişi perşembeden belli oluyor zaten. O yüzden bir köşede duygusal olarak etkilenip pes eden kadınları gördüm mü pek saygı duymuyorum. İlkokul mezunu olup bulaşıkçılıkla 2 çocuğunu büyüten kadın da var bu ülkede. İnsan sokakta kalınca bir köşede ağlama lüksü oluyor mu? Hayır. Hayatta kalmak zorunda.

Kadınlarımız bu düzeni seviyor, itiraz eden yok. Çok kavga ediyoruz burada ''çalış'' diye, ama ''küçük bebeğim var, kocam izin vermez, kaynanam şöyle'' zart zurt deyip oturuyorlar. Ah kadınlarımız... İşin enteresan tarafı bu toplumun erkeklerini yetiştiren de o kadınlar işte. Birinin eşi olmayı, Anneliği hayatındaki tek vasıf yapıp hayatı orada askıya almamak lazım. Baba evinden çıkıp, koca evine, koca evinden çıkıp tekrar baba evine dönmeyi huy edinmişiz maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepinizin mesajlarını tek tek okudum çok teşekkür ederim.... annem yine çıldırmış durumda korkudan apartmanda herhangi bi komşunun kapısını çalıp pijamalı halimle yalınayak kaçtım resmen evden... telefonla aradı neredesin diyee açtım hemen eve gel diye deli gibi bağırdı... sonra x komşudayım diyince oraya geldi.. komşunun yanında o kadar normaldi kii .. kızım canım gel eve gidelim hadi diye... annem in gerçekten artık ruh hastası olduğunu düşünüyorumm... onu ne kadar sevsemde nefret etmeye başladım... ve psikiyatriye gitmeye de ikna edemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…