Boşanma da ailenin yaklaşımı

Annenizin bu tavırlarına boşanmanıza karşı cahil bi tepki demek doğru olmaz daha doğrusu bu tarif yetmez, resmen anormal davranıyor

Babanız abiniz falan da mı müdahale etmiyor?

Bak annem ve babam beni dövup kapi onune atti ve arkamdan kapiyi kilitledi biliyormusun? Ve tek sucum kirmizi ruj surmekti! Ve yan kapi komsumuz beni ellerinden aldi. Yuzum annemin tirmik izleriyle doluydu.

Ve esim...ben hamileyken beni karli bir mart ayinda buz gibi bir gecede uzerimde incecik bir gecelik ile kapinin önüne koydu ve butun gece disarida kaldim bilmedigim sehirde. Annem ise guldu telefonda komsudan aradigimda ne yaptin da coldirttin adami dedi . Halbuki beni aldattigi kadin aradiginda uyuyor numarasi yapiyordum ve en sonunda sinirden kalktim kirdim telefonunu.

O sığındığın komsular da arkandan dedikodunu yapacak .Sakin ol fevri davranma cevap verme. Yokmus gibi davran

annenin yaptığını asla savunmuyorum ama bazı insanlar çok hassas oluyor.bir yakınım yaşadı böyle bu durum..üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen,hatta kız çok yakın zamanda yeni bir yuva kuracak.ama annesi hala tedavi görüyor..bazıları için daha ağır boşanmak..helede doğu kültüründe yetişmiş kadınlar pek kaldıramıyo galiba..inşallah yakın zamanda bir iş bulursun,en azından ortamın değişmiş olur..

Ay çok kötü be. Ne demek hamileyken kapı önüne koymak. Boşandın mı o adamdan? Hadi ondan boşandın ana babayı ne yapacaksın ki? çok yazık.

Ay çok kötü be. Ne demek hamileyken kapı önüne koymak. Boşandın mı o adamdan? Hadi ondan boşandın ana babayı ne yapacaksın ki? çok yazık.
3 yil oldu bosanali ve zaten bebegim düşük yaptim.
Her gun sabrediyorum akrabalarim da zaten buz gibi kibirli insanlar. Kimse destek olmuyor bana. Is hayatim zaten fazlasiyla stres dolu.
Allah a dua ediyorum sığınıyorum. Eve geldigimde ayni sofraya bile oturmaya tahammulum yok.

boşanalı 3 yıl oluyor.. ilk önce anneme anlattım boşanma kararımı 'baba evi zindan lokması koca evi meydan lokması ' dedi bana.. başka çarem yok ya bu deveyi güdücem ya bu diyardan gidicem dedim önce bi işe girdim sonra kumar oynayan eşin borçlarını kapatmak için kredi çektim.. (kapım sana açık demedi çok zoruma gidiyor hala)

aradan 3 ay geçti çektiğim krediyide elimden alıp kumara yatırınca beş kuruşsuz dönmek zorunda kaldım.. babam ve abim destek oldular annemde destek oldu bunu inkar edemem ama sürekli tartışmalar yaşadık..

bu ev benim düzenimde sen bu evin kurallarına uyacaksın diye.. çocuklarım var ev dağılıyor ses gürültü.. şimdilerde çok azaldı bu tartışmalar en son bi sinir krizi geçirdiğimi hatırlıyorum.. yeter artık sana rağmen geri dönmüyorum dönmeyeceğim çocuklarımla yeni hayatımı kurucam diye.. oğluma bakıyor ve bunalıyor arada hak vererek arada küserek.. arada ağlayarak.. arkadaşlarımla dertleşerek 3 yılı geçirdim.

sen öncelikle bi işe girsen çok rahatlarsın yeni bir çevre yeni insanlar kafan dağılır..

kavga gürültü olmasa bile kendimi o eve ait hissedemiyorum ama maddi durumumda ayrı eve çıkmaya müsade etmiyor.. maddi durumum el verse bile ailem asla kabul etmiyor.

iş bulmak için çabala canım gazete internet tanıdıklar takip et... kimsenin hayatına yük değilsin seni dünyaya getirirken fikrini almadılar ben böyle düşündüm..

annem komşulara söyleyemiyordu tatile geldi bize diyordu.. hazmetmesi zor oldu.. suçlancak biri varsa bu sen değilsin...

dulsun ya artık kalamazsın bir yerde mazallah artık kızlık zarın olmadığı için her bi haltı yiyebilirsin diye korkmuştur..

ben ilk başlarda ezik hissediyordum kendimi hatta senin gibi ilaca başladım..

sonra bende deliye vurdum.. bağıramazsın bana çocuk değilim ben diye dikilince bi adım geri attı..

Baban pasif sen pasif. Ömrün boyunca kadın sizi sindirmiş. Olmaz böyle, kavga cikardigi zaman git babana boşa bu kadini de. Belki kendine gelir. Ben senin baban yerinde olsaydım çocuğuma bu kadar eziyet eden kadına açmıştım davami. Ayy bu ne be. Senin evinde değil babamın evindeyim valla mutlu değilsen hadi sen de babanın evine demen lazım.

Valla sen de vurucan kırıcan cam çerçeve indireceksin yapacak birşey yok gibi.

BAbama anlattığımda babamda korkusundan bişi diyemiyor... babam anneme laf söylese bu sefer babamla annem birbirine giriyor.. daha çok üzülüyorym bu sefer.. babam annem yüzünden ağlama krizine girdii 60 yaşındaki adam hüngür hüngür ağlayıp sinir krizi geçirdi.. akrabamda kalmama izin vermiyor... en azından 1 hafta kafamı dinlesem yeterli olacak.. psikiyatriye de gitmiyor.. valla çaresiz kaldım.. komşu teyze de şaşkın .. anneni böyle kabul edip sabretceksin diyor... ya da koca evine geri dönceksin diyor.. yaşlı teyzeler koca evine dön demekten baska birşey demiyor zaten...

Seninle ayni sehirdeniz. 1 saat de olsa seninle cay icmek tanismak isterim.
Ben bu yollardan gectim. Bak baba evini terk etme. Dost tavsiyesi.

Annen bilerek yıldırma politikası izliyor olabilir mi? Seni bezdirip, evliliğine dönmene çalışıyor mudur sence?

Yani görüyorsun işte sizi pasif bulduğu için at koşturuyor. Sen de uzulmeye yer ariyor gibisin annenin boyle hoyrat davranabilmesi zaten Babanin suçu. Sen de artık büyümüşsün. Koca kadınsın evlenip bosanabiliyorsun hala annene bir yeter diyemiyor musunuz. Biraz dişinizi çıkarın. Bence annen değil sen terapiye başla biraz duygusal olarak güçlenen lazım.

Ya bunlar gerçek mi film gibi
Eşi anlarım karakteri bozuk çıkmıştır da insan evladına neden böyle davranır yahu inanasım gelmiyor

Alttan almayın...
böyle bir sorun yaşamadım ama yaşasaydım bir arkadaşın daha dediği gibi deliden daha deli olurum. Ne derseniz diyin alır başımı giderim diye tehdit de ederim, o zaman boşanmaktan daha zor olanın evladı kaybetmek olduğunu anlar belki...

Ya bunlar gerçek mi film gibi
Eşi anlarım karakteri bozuk çıkmıştır da insan evladına neden böyle davranır yahu inanasım gelmiyor
Beni de annem tırmaladı daha 1 ay önce komşuya kaçtkmm
normalde özgüveni olan hazır cevap biriydim.. komşumuz bile şaşırdı sen böyle biri deildin diye... boşanmışlkk olayını üzerimden atamadığım için bende de korku-korkaklık başladı sanırım.. çünkü daha bu ağustosta düğünüm olmuştu benim sadece 3 ay evli kaldık.. bende şoka uğramış haldeyim

Onu yapamadım ama evde artık iyice delirdiğinde yere attım kendimi komik gelebilir belki ama bayılmış numarası yaptım... sonra 1 hafta iyiydi bayıldım diye.. sonra yine delirdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…