• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma davası hi. Ne yapmalıyım

Boşanma davası ile ilgili ne yapmalıyım.

• Anlaşmalı Boşanma

OY: 7 43,8%
  • Çekişmeli boşanma

OY: 9 56,3%

• Ankete Katılan
    16

Gamzesoysal07

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2017
33
24
3
İyi aksamlar arkadaşlar boşanma sürecindeyim. Eşim anlaşmalı boşanmak istiyor aralıkta 1 yıl doluyor ben ise çekişmeli boşanma davası açıp maddi manevi tazminat almak istiyorum. Ama eski eşim ikimiz de yıpranmayalım mahremimizi kimse bilmesin (iki kişi başladık iki kişi bitirelim deyip duruyor) zaten eski kaynanam rahat bırakmadığı için aramızdaki sevgi saygı bitti aslında esim evlenirken bile erkeğe ait olan sorumlulukların hiçbirini yerine getirmedi affedersiniz ama bana düğün yapılma sözü verip düğün yapmadan bosayacak. Evlenirken de maddi konuda en cok ben yıprandım. Çok hakarete de uğradım çekişmeli boşanmak istiyorum ama eski eşimin yada ailesinin tehdit etmesinden korkuyorum beni. Bu durumda olanlar ne yaptılar acaba bir tarafım anlaşmalı boşan kurtul diyor bir tarafim da uğraş diyor tazminat için.

Madem mahremiyet için istiyorsa sadece tazminat sarti koy davaya...
Ayrıca mihir ile ilgili bir şey geçmişse dini nikahinizda onu da isteyebiliyorsunuz davada diye biliyorum.
İki kişilik yasamamiissiniz eğer onun ailesi ile ilgili olan sorunlarinizdan dolayı bitiriyorsaniz..

Madem mahremiyet için istiyorsa sadece tazminat sarti koy davaya...
Ayrıca mihir ile ilgili bir şey geçmişse dini nikahinizda onu da isteyebiliyorsunuz davada diye biliyorum.
İki kişilik yasamamiissiniz eğer onun ailesi ile ilgili olan sorunlarinizdan dolayı bitiriyorsaniz..
esim ve ailesi paraya çok düşkün normalde istedikleri gelin değilim bunu ksyinvalidemin tavırlarından hissettim. ( esime her dediğini yaptırır bana yaptıramadi bırakın eşya almayı ayrı eve çıkmamızı bile istemedi. Zorla 2 ay onların yaninda kaldım. Eski esim mehir de vermek istemiyor nisanda takılan 4.5 çeyrek ve taktiği 1 bilezik yetiyormus ki. Evlenmeden önce ben paraya değer vermem parada gözüm yok der (esim maaşını bana 3000 dedi dedi ama asgari ücret aldı 3000 i parca parca aldığını söyledi.) Ayrıca dışardan internet site işlemleri yapıp iyi para kazanır üstüne araba ve aile şirketlerinin %10 luk hissesi var. Suanki dediklerini güvenmiyorum. Ben para pesinde değilim ama yaşadığınım şehir çalıştığım işyeri arkadaş es dost çevre hepsini eski eşine güvenerek bıraktım sonuç bu oldu. Ailesinden cekiniyorum biraz zorba insanlar çevresindekiler de öyle.

İyi aksamlar arkadaşlar boşanma sürecindeyim. Eşim anlaşmalı boşanmak istiyor aralıkta 1 yıl doluyor ben ise çekişmeli boşanma davası açıp maddi manevi tazminat almak istiyorum. Ama eski eşim ikimiz de yıpranmayalım mahremimizi kimse bilmesin (iki kişi başladık iki kişi bitirelim deyip duruyor) zaten eski kaynanam rahat bırakmadığı için aramızdaki sevgi saygı bitti aslında esim evlenirken bile erkeğe ait olan sorumlulukların hiçbirini yerine getirmedi affedersiniz ama bana düğün yapılma sözü verip düğün yapmadan bosayacak. Evlenirken de maddi konuda en cok ben yıprandım. Çok hakarete de uğradım çekişmeli boşanmak istiyorum ama eski eşimin yada ailesinin tehdit etmesinden korkuyorum beni. Bu durumda olanlar ne yaptılar acaba bir tarafım anlaşmalı boşan kurtul diyor bir tarafim da uğraş diyor tazminat için.
Hiç bir şeyden korkma bende çekişmeli boşanıyorum karşı taraf o kadar çirkef ki bi kulağımdan girip diğerinden çıkıyor ama senin durumunu bilemem eğer eşinin maddi durumu iyise çekişmmeli açabilirsin ama anlaşmalı olarakta istediğini sunabilirsin çekişmelide şöyle bir durum var uzun sürüyor ve bu seni yıprtabilir kafanda hep sorular olur ve yıpranan sen olursun karar senin.

Ne yapabilirler ki?
Neyle tehdit edilebilirsiniz?
En fazla iftira atarlar onda da kendileri zararlı çıkar..
Bi de üstüne iftira davası açarsınız..
Yazık günah bir yıllık evlisiniz ve boşanıyorsunuz..
Neden onun şartlarını kabil edesiniz?

Bu düşündürüyor beni allaha şükür devlette çalışıyorum maaşım iyi eski eşime karşı sevgi ya da nefret hicbir duygum yok. Sadece mehir ve manevi olarak yıpranma bedelimi istiyorum (20_30 bin) ki o parayı da yardim amaçlı kullanmayı dusunuyorum. Dindarım der her fırsatta dini nikah yapılırken mehir istedim 5 bilezik civarı ama vermek istemiyor artik allaha havale edip yoluma bakarim. Hemailesi hem se o para için benim hayatımdan 1 yıl yediler. Benim ailemi üzdüler şimdiye kadar hic ağlatmadim. Rabbim inş herşeyi görüyordur kimsenin yaptığı yanina kalmasın inş.

Ne yapabilirler ki?
Neyle tehdit edilebilirsiniz?
En fazla iftira atarlar onda da kendileri zararlı çıkar..
Bi de üstüne iftira davası açarsınız..
Yazık günah bir yıllık evlisiniz ve boşanıyorsunuz..
Neden onun şartlarını kabil edesiniz?
eski esim şimdiden başladı zaten kayinvalidem namusuma dil uzatırdı orda iken birlikte yaşıyoruz diye (ki bunda eşimin baskısı sayesinde oldu.) simdi de o güya kendimi ...... Kadınlar yerine koyup o lafı etmişim o da o yüzden boşanacakmış ki bunu daha dun söyledi şimdiye kadar hic boyle bisey dedin demedi. Demiş olsam kavga ederiz sen ne diyorsun der gibi. Son mayda ya kadar sarılıp yatan sürekli birbirini öpen bir çifttik. Kaynananın evinde mi kişilik değişiyor yoksa hep mi boyle idi bana 1 yıl güzel rol yaptı bilmiyorum. Simdiden bunları diyen adam davada neler neler deyip psikolojimi bozacak allah bilir. Artik kimin akli ile yapiyorsa sagolsun bu süreçte karakterini bana gösterdiği için minicik olan duygu kırıntılarım da bitti.

Isteklerini sun kabul ederse anlaşmalı kabul etmezse ki bence etmez anlattığına göre çekişmeli

Mehirin de dahil herşeyi al tazminat davası açarsın iftira ederlerse
Kimse 1 yıl evli kalmak için evlenmiyor
Senin için daha zor bir süreç bu durum

Eğer dediklerin olmadan anlaşmalı boşanırsan sonrasına üzülürsün kurtulayım bitsin diye bakma

Ayrıca tüm takılarda senin..

Isteklerini sun kabul ederse anlaşmalı kabul etmezse ki bence etmez anlattığına göre çekişmeli

Mehirin de dahil herşeyi al tazminat davası açarsın iftira ederlerse
Kimse 1 yıl evli kalmak için evlenmiyor
Senin için daha zor bir süreç bu durum

Eğer dediklerin olmadan anlaşmalı boşanırsan sonrasına üzülürsün kurtulayım bitsin diye bakma

Ayrıca tüm takılarda senin..
avukata danıştıgımda esin daha kusurlu taraf sen kazanırsın dedi ama onun açmasını bekle demişti bir hafta önce açacaktı güya yıpranmamı ıstemedığı için vazgeçmıs aralıkta 1 yıl dolacak o zaman boşanalım tek celsede bitsin diyor
Ama sanırım pişman olmamak için uğraşacağım.
Sagolun fikir için.

eski esim şimdiden başladı zaten kayinvalidem namusuma dil uzatırdı orda iken birlikte yaşıyoruz diye (ki bunda eşimin baskısı sayesinde oldu.) simdi de o güya kendimi ...... Kadınlar yerine koyup o lafı etmişim o da o yüzden boşanacakmış ki bunu daha dun söyledi şimdiye kadar hic boyle bisey dedin demedi. Demiş olsam kavga ederiz sen ne diyorsun der gibi. Son mayda ya kadar sarılıp yatan sürekli birbirini öpen bir çifttik. Kaynananın evinde mi kişilik değişiyor yoksa hep mi boyle idi bana 1 yıl güzel rol yaptı bilmiyorum. Simdiden bunları diyen adam davada neler neler deyip psikolojimi bozacak allah bilir. Artik kimin akli ile yapiyorsa sagolsun bu süreçte karakterini bana gösterdiği için minicik olan duygu kırıntılarım da bitti.

Siz Allaha sığının.
O dilemedikçe kimse size bişey yapamaz..
İlahi adalet diye bişey var ve çok da güzel işliyor..
Sonunda eden buluyor mutlaka..

Mahrem ortaya dökülmesin, insanca ayrilalim diyosa, anlasmali olarak hakkin olan ne varsa versin adam gibi..
Haklarindan vazgecme, cok pisman olursun..
Kabul etmiyosa da cekismeliden devam et..

Para vermek istemeyen erkekler genelde yapiyor iftira isini. Burada cok konu var. Yapacaktir illa ki rahat ol o yuzden. Avukat alisiktir bu duruma.

esim ve ailesi paraya çok düşkün normalde istedikleri gelin değilim bunu ksyinvalidemin tavırlarından hissettim. ( esime her dediğini yaptırır bana yaptıramadi bırakın eşya almayı ayrı eve çıkmamızı bile istemedi. Zorla 2 ay onların yaninda kaldım. Eski esim mehir de vermek istemiyor nisanda takılan 4.5 çeyrek ve taktiği 1 bilezik yetiyormus ki. Evlenmeden önce ben paraya değer vermem parada gözüm yok der (esim maaşını bana 3000 dedi dedi ama asgari ücret aldı 3000 i parca parca aldığını söyledi.) Ayrıca dışardan internet site işlemleri yapıp iyi para kazanır üstüne araba ve aile şirketlerinin %10 luk hissesi var. Suanki dediklerini güvenmiyorum. Ben para pesinde değilim ama yaşadığınım şehir çalıştığım işyeri arkadaş es dost çevre hepsini eski eşine güvenerek bıraktım sonuç bu oldu. Ailesinden cekiniyorum biraz zorba insanlar çevresindekiler de öyle.

İstedikleri kadar zorba insanlar olsunlar.
Sen önce anlaşmalı için söyle ola ki istediklerini yapmaz ise çekişmeli dava açtı hakkını al.
Senin probleminin para değil güven hırsızlığı yaptıkları için bu denli sinirlisin anlıyorum.
Zorba diyorsun gerekirse uzaklaştırma kararı çıkarırsın, e iftira atsalar olmayan şeyi nasıl kanıtlayacaklar.
Sen hakkın olanı ayrıl çık.

Mihir meselesi ile ilgili de müftülük ile görüşsün. Öyle sana o kadarı yeter ile işin içinden çıkamaz eğer ki dini inancı varsa...
Gerçi dini imanı para olmuş olmasa eşim dediği insanın güvenini bu uğurda kaybetmezdi de.

Back
X