• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma davası

Lyff87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2014
126
126
53
Türkiye
merhaba arkadaşlar. Daha önce boşanma davası açtığımda da buraya yazmıştım. Sizlerden güzel destekler almıştım. Benim ilk davam haftaya görülecek çekişmeliyiz. Karşı taraf evden gideli beş ay oldu hiç karşılaşmadık bu süreçte. Dava nasıl oluyor? Hakim neler soruyor? Bunlarla ilgili bilgi paylaşımı yapalım. Çok bilgisizim ve heyecanlıyım.

Geçmiş olsun öncelikle. Bu davada bir sonuç bekleme öncelikle. Ön bir soruşturma gibi düşün. Neden ayrılmak istiyorsunuz vs gibi klişe sorular. Dilekçende yazılanları soru cevap yapıyorlar. Çok zor bir süreç Allah dayanma gücü versin. Ama insan yıpranıyor. Orada güçlü dur.

Geçmiş olsun öncelikle. Bu davada bir sonuç bekleme öncelikle. Ön bir soruşturma gibi düşün. Neden ayrılmak istiyorsunuz vs gibi klişe sorular. Dilekçende yazılanları soru cevap yapıyorlar. Çok zor bir süreç Allah dayanma gücü versin. Ama insan yıpranıyor. Orada güçlü dur.
Aslında bir arkadaşımın arkadaşı aynı hakime denk geldi. Yakın zamanda oldu duruşmaları. Neden ayrılmak istiyorsun diye sormamış hakim onlara. Barışma ihtimaliniz var mı ve uzlaşma sansınız var mo diye sormuş. Çocuk icin nafaka tayin etmiş.

Heyecanlanmanıza gerek yok ön duruşma şeklinde oluyor dilekçeler okunuyor kabul edip etmediğiniz soruluyor sizden ziyade avukatlar konuşuyor. Anlaşmak isteyip istemediğiniz soruluyor bla bla.
5 10 dk sürüyor en fazla.
Sanirim şahit kısmı heyecanlı onu da suan yaşama6dım. Ilk dava görülünce heyecanınız geçer heyecanlanmazsınız sonrakilerde.
Allah gönlünüze göre versin.. Ben hakim konusunda şanslı oldugumu düşünüp haklı olduguma inandığım için çok korkmuyorum sadece göz göre yalan söylendiği için kötü oluyorum o kadar o da olacak sonuçta kimse tabağım pis demez :KK43:

Ilk celsede hiçbirşey olmuyor
Sonraki Celselerim olmadığı için bilemiyorum
Boşanmak istiyormusun eminmisin
Uzlaşma Yolunuz varmı gibi sorular
Sonrasında bir dahaki celseye gün
Inanın sadece bunlar oldu

Genelde aynı seyler soruluyor demek ki. Şahit kısmı heyecanlı olur evet. Sorular cevaplar olacak çünkü. Benimki bir sürü yalanlar söyledi söylüyor. Bakalım ne olacak.

Gecmiş olsun .
Ayrılmak istiyor musunuz dşye sorar sebep sorar dilekçeleri okur. Bir daha ki celse için gün verir .

Genelde aynı seyler soruluyor demek ki. Şahit kısmı heyecanlı olur evet. Sorular cevaplar olacak çünkü. Benimki bir sürü yalanlar söyledi söylüyor. Bakalım ne olacak.
Benimkide öyle dilekçeye yazmadığı iftira kalmadı
Hayat hikayesine kadar avukatım gülüyor
Önemli olan ispatlamak

Benimkide öyle dilekçeye yazmadığı iftira kalmadı
Hayat hikayesine kadar avukatım gülüyor
Önemli olan ispatlamak
İspat ancak telefon mesajları fotoğraf ya da şahitlerle olur. Hakim en çok şahitleri önemsiyor diyorlar. Biz de kendisinin söylediklerine gülüyoruz ama konuşuyor iste. Önemli olan hakimin ne düşünceği

Avukatımda şahit önemli dedi
Fakat karşı taraf yalancı şahit,sadece düğünde gördüğüm insanı şahit diye yazmış

Avukatımda şahit önemli dedi
Fakat karşı taraf yalancı şahit,sadece düğünde gördüğüm insanı şahit diye yazmış
Tanımıyorum diyebilirsiniz hakime. Önemli olan olaylara birebir şahit olmak. Ama olaylara şahit yoksa sizin anlattıklarınızı bilen biri de şahitlik edebiliyormuş. Benim avukatım öyle demişti. Ben ortak arkadaşımızı hatta nikah şahidimi şahit yazdırdım. Kız ben erkek tarafının arkadaşıyım ama kız haklı diyeceğim diyor, gülüyoruz.

Tanımıyorum diyebilirsiniz hakime. Önemli olan olaylara birebir şahit olmak. Ama olaylara şahit yoksa sizin anlattıklarınızı bilen biri de şahitlik edebiliyormuş. Benim avukatım öyle demişti. Ben ortak arkadaşımızı hatta nikah şahidimi şahit yazdırdım. Kız ben erkek tarafının arkadaşıyım ama kız haklı diyeceğim diyor, gülüyoruz.
Siz kaç şahit yazdırdınız? Benim şahitlerim 3 tane. İkisi aileden biri arkadaş. Hakimler arkadaşın ifadesini daha çok önemsiyormuş sanırım. Bana avukatım mutlaka arkadaş şahit bul demişti.

Back
X