- 2 Ekim 2014
- 2.478
- 5.361
- 358
- 39
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Aslında soracağım ama bu konuyu bugün konuşunca merak ettim belki ön fikir olur diye sormak istedimDurumunuzu iyi bir avukata sormak lazım.
Yurtdışı boşanma işlemleri maalesef aradaki evrak işleri sebebiyle uzun sürebilir.
Tek taraflı boşanma davası açın ve anneniz uzun zamandır zaten yalnız kanitiniz da olmalı. Kisa sürede iyi bir avukat halleder.Herkese merhaba. Konuyu annem için acıyorum durumu kısaca özetleyeyim. Biz üç kardeşiz en büyükleri benim 35 yaşındayım. Babam yurt dışında çalışan biriymiş zamanında biz çok küçükken annemi üç çocuğuyla terk edip gitmiş. Hiç birimiz babamızı görmedik tanımıyoruz. Onun bunun yardımlarıyla küçük yaşta kardeşlerimin çalışmasıyla bir şekilde bugünlere geldik. Sorun şu ki ortada adam yok ama hala annemle resmi nikahlari var. Şimdi ben artık kağıt üzerinde dahi olsa bu adamın annemle evli görünmesini istemiyorum. Annemde istemiyor ve boşanmak istiyor fakat adam ortada yok aslında şu an hangi ülkede olduğunu yakın zamanda onunla görüşen bir yakinimizdan öğrendik. Boşanma için nasıl bir yol izlememiz gerekir ve en önemlisi bizim yaşadığımız ev babamın üzerine. Bu kadar zaman bir kuruş parası bogazimizdan geçmemiş bu adamdan en azından boşanma durumunda evi annemin alabilmesi mümkün mü?
Aslında bu zamana kadar annende bir umut olursa ölürse maaşı falan kalır diye istemedi ben hep o adamdan bize hayır gelmez derdim ki öylede oldu adam başıboş birgun orda birgun burda sigortasız çalışıyormuş. Adamın daha kendine hayrı yok anlayacağınız bu durumuda öğrenince annem ikna oldu boşanmayaKötü bir düşünce mi bilmiyorum, kimin önce öleceğini de allah bilir ama içimden geçen “kadıncağız bir ev alıp boşanmasın, adam ölünce yurt dışından maaşı olur” gibi bir şey. Saçmadır belki yaşadıklarınız düşünülünce.
Boşanma işlemleri için yurt dışı boşanmalarda tecrübeli bir avukat gerekir. Anlaşmalıya ikna eder alırsınız evi.
Aslında buradaki asıl mesele ev çünkü annemin hiç bir geliri yok tek gün yüzü görmedi boşanma durumunda olur da evi satarsa baba kişisi annem evindende olmuş olurTek taraflı boşanma davası açın ve anneniz uzun zamandır zaten yalnız kanitiniz da olmalı. Kisa sürede iyi bir avukat halleder.
İşte maalesef bizde öyle bir durumda yok adam günü birlik işlerde sigortasız çalışıyormuş mal mülk yok avare avare geziyormus bugün calisip yarın yiyen günü geçiren bir tipAnneniz bosanirsa halihazırda neyi varsa gider.Oturdugunuz ev de dahil.Cunku ortak mal kanunu o kadar eskiyi kapsamaz sanırım.
Anneniz bu kadar zaman sizi büyütüp beklemis.Allah kime ne gösterir bilinmez ama malı mülkü parasi varsa biyerlerde vefat ederse annenize ve size kalacak.
Lütfen kötü.niyet vs demeyin.Anneniz ömrünü vermiş size belki.birgun rahata kavuşur bu sayede.
Bir arkadaşımin ablasi yaşadı benzerini.Adam 3 çocuk la kadıni bırakıp başka sehirde sevgilisiyle bir hayat kurmuş.Bosanmak istemiş ama kadin kabul etmemiş.Adam Gecen yil beyin kanamasi geçirdi.Hastane de ölemedi 1 ay.Yalvar yakar kadını hastaneye götürduler.Kadin yanına girince can vermiş.
Çocukları sevgiliyi kapı dışarı ettiler.Yasal olarak hala evli olduğu icin.evler ,dükkanlar , maaşı esine ve çocuklarina kaldi.
Zavalli kadin.evlere temizliğe giderek 3 çocuğunu da üniversite okutmustu.Sonunda maddi olarak rahats kavuştu.Evet gençliği hayati gitti.Hicbisey bunun karşılığı olamaz ama.En azindan yaşlaninca rahatladi.
Boşanma gerçekleşene kadar eve aile konutu şerhi koydurun bari. Çulsuz kalır satar matar kalmasın anneniz ortada.Aslında buradaki asıl mesele ev çünkü annemin hiç bir geliri yok tek gün yüzü görmedi boşanma durumunda olur da evi satarsa baba kişisi annem evindende olmuş olur
Kötü bir düşünce mi bilmiyorum, kimin önce öleceğini de allah bilir ama içimden geçen “kadıncağız bir ev alıp boşanmasın, adam ölünce yurt dışından maaşı olur” gibi bir şey. Saçmadır belki yaşadıklarınız düşünülünce.
Boşanma işlemleri için yurt dışı boşanmalarda tecrübeli bir avukat gerekir. Anlaşmalıya ikna eder alırsınız evi.
Teşekkür ederim arastiracagimBoşanma gerçekleşene kadar eve aile konutu şerhi koydurun bari. Çulsuz kalır satar matar kalmasın anneniz ortada.
yerinizde olsam boşatmazdım, boyle durumlarda 10 yildan sonra sorgusuz sualsiz bosatiyorlar zaten diye biliyorum.Aslında soracağım ama bu konuyu bugün konuşunca merak ettim belki ön fikir olur diye sormak istedim
Bizim asıl derdimiz ev aslında evi annemin üzerine alabilir miyizyerinizde olsam boşatmazdım, boyle durumlarda 10 yildan sonra sorgusuz sualsiz bosatiyorlar zaten diye biliyorum.
Teşekkür ederim bir araştırayım benmaaş durumu için yerinizde olsam boşatmazdim dedim ama, sanirim sigortasiz kacak calisiyor yada işsizlik maaşı aliyor.
benim babamda yurt disindaydi aslinda bir elinizden tutan olsa yol gosteren olsa çatir catir her ay paraniz gelirmiş size ama olan olmuş artik.
iyi araştirin bu adam çok buyuk ihtimal hic bakmadigi sizler icin cocuk yardim parasi vs de aldi.
belki ispatlanirsa yasadigi ulkede boyle bir durum varsa geri size geri odemesinifalan yaptirirlar vs. keşke öyle bir şey olsa.
hangi ülke olduğuna bakmak lazımmaaş durumu için yerinizde olsam boşatmazdim dedim ama, sanirim sigortasiz kacak calisiyor yada işsizlik maaşı aliyor.
benim babamda yurt disindaydi aslinda bir elinizden tutan olsa yol gosteren olsa çatir catir her ay paraniz gelirmiş size ama olan olmuş artik.
iyi araştirin bu adam çok buyuk ihtimal hic bakmadigi sizler icin cocuk yardim parasi vs de aldi.
belki ispatlanirsa yasadigi ulkede boyle bir durum varsa geri size geri odemesinifalan yaptirirlar vs. keşke öyle bir şey olsa.
Biz küçükken gelip gidiyormuş ikametimiz hep aynı yerde zamanında almış olabilir belgeleri o zamanlar sigortalı Avusturya da çalışıyormuş sonra ses soluk kesilmiş uzun süre haber alınamadı son zamanlarda dediğim gibi bir tanıdık görmüş şu an Bulgaristan da çalışıyormuş sigortasızhangi ülke olduğuna bakmak lazım
ama bu kadın 35 yaşındaymış, kardeşleri de 30 civarındadır
çocuklarının türkiyedeki ikametleri, okul kayıtları gibi belgeleri olmadan sadece 3 tane çocuğum var diyene vermiyorlar çocuk paralarını, belgeleri de eskiden e-devlet filan yoktu, gelip muhtardan nüfustan almak gerekiyordu (gelmiştir almıştır, çocuk paralarını da almıştır belki ama bakmak lazım).
çocuk parasının üzerinden yıllar geçmiş de asıl acaba o ülkede hiç mi sigortalı çalışmadı? hiç mi emekli olmayacak o kısım bence daha önemli. avrupa olduğunu varsayıyorum.
çoğu ülkede tüm emekli maaşı olmasa da yarısı filan gibi tutarlar eşe kalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?