- 16 Haziran 2011
- 16.517
- 73.045
- 798
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Herkese merhaba. Konuyu annem için acıyorum durumu kısaca özetleyeyim. Biz üç kardeşiz en büyükleri benim 35 yaşındayım. Babam yurt dışında çalışan biriymiş zamanında biz çok küçükken annemi üç çocuğuyla terk edip gitmiş. Hiç birimiz babamızı görmedik tanımıyoruz. Onun bunun yardımlarıyla küçük yaşta kardeşlerimin çalışmasıyla bir şekilde bugünlere geldik. Sorun şu ki ortada adam yok ama hala annemle resmi nikahlari var. Şimdi ben artık kağıt üzerinde dahi olsa bu adamın annemle evli görünmesini istemiyorum. Annemde istemiyor ve boşanmak istiyor fakat adam ortada yok aslında şu an hangi ülkede olduğunu yakın zamanda onunla görüşen bir yakinimizdan öğrendik. Boşanma için nasıl bir yol izlememiz gerekir ve en önemlisi bizim yaşadığımız ev babamın üzerine. Bu kadar zaman bir kuruş parası bogazimizdan geçmemiş bu adamdan en azından boşanma durumunda evi annemin alabilmesi mümkün mü?
şayet Avusturyada iken 15 sene sigortalı çalışmış ise emekliliği hak eder. şu anda 65'i geçmiş değilse, 65 yaşına gelince emekli olur. ikametini nerede tuttuğuna da bakmak lazım. Bulgaristanda sosyal devlet olayı var mı isşsizlik parası var mı onu bilmiyorum. Avusturyada hala bir ikamet tutuyorsa oradan işsizlik parası alıp bulgaristana giriş çıkış yaparak kaçak çalışıyor olabilir. ikametini bilmek mahkemede belge gönderebilmek için de önemli. yoksa gaiplik kararı çıkartmak gerekiyor önce, galiba...Biz küçükken gelip gidiyormuş ikametimiz hep aynı yerde zamanında almış olabilir belgeleri o zamanlar sigortalı Avusturya da çalışıyormuş sonra ses soluk kesilmiş uzun süre haber alınamadı son zamanlarda dediğim gibi bir tanıdık görmüş şu an Bulgaristan da çalışıyormuş sigortasız
Korkumuz adamın aklına birilerinin karpuz kabuğunu aklına koyma ihtimali özellikle hala ve amcalarım çünkü son zamanlarda baba denilen şahsın evine gelmesini istediklerini duyuyoruz adamın bir lirası kursagimizdan geçmedi ama baktılar ki yaşlanıyor kardeşleri diye onun derdine düşmüşler bizde tabi ki kabul etmedik onlara guvenmedigimizden. Şimdi kardeşlerini evin var diye durtukleme ihtimalleri çok yüksekBence önce iyi bir şekilde durumu araştırın. Başka bir ülkede vatandaşlık, oturum izni gibi bir şey var mı? Eğer böyle bir durum varsa düzenli olmasa bile sigortalı çalışmışlıklarından kaynaklı bir maaş kalabilir.
Ayrıca bir de eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi bir durum olmasın. Yıllardır aklına bile gelmeyen ev birden bire değerli olur. Şuan doğru düzgün çalışmıyorsa üç kuruş para için bile pislik yapabilir.
Neden illa boşanmasını istiyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten bu tarz yurtdışı boşanmalarında tecrübesi olan bir avukata danışın.
anneniz eve aile konutu şerhi koydursun herşeyden önce.Korkumuz adamın aklına birilerinin karpuz kabuğunu aklına koyma ihtimali özellikle hala ve amcalarım çünkü son zamanlarda baba denilen şahsın evine gelmesini istediklerini duyuyoruz adamın bir lirası kursagimizdan geçmedi ama baktılar ki yaşlanıyor kardeşleri diye onun derdine düşmüşler bizde tabi ki kabul etmedik onlara guvenmedigimizden. Şimdi kardeşlerini evin var diye durtukleme ihtimalleri çok yüksek
Ben her zaman istedim boşanmasını annemin kağıt üzerinde dahi olsa evli görünmesini kendisi istedi çünkü doğu kökenliyiz dul demesinler mantığı vardı onda cahil kadın bu mantıktan donduremedimAnneniz şu anda boşanınca eline ne geçecek ? Şu an siz 35 yaşındasınız. Anneniz reşit olarak evlendiyse 54-55 yaşlarında olmalı şu an.
Bundan 17 yıl önce , reşit olduğunuzda anneniz de istiyorsa boşanması için destek olsaydınız ; sizi anlayabilirdim. Annenizin şu anda boşanmasının kendisine yarardan çok zararı olacaktır.
Teşekkür ederim bilgileriniz için en azından ön bilgi oldu bizim içinşayet Avusturyada iken 15 sene sigortalı çalışmış ise emekliliği hak eder. şu anda 65'i geçmiş değilse, 65 yaşına gelince emekli olur. ikametini nerede tuttuğuna da bakmak lazım. Bulgaristanda sosyal devlet olayı var mı isşsizlik parası var mı onu bilmiyorum. Avusturyada hala bir ikamet tutuyorsa oradan işsizlik parası alıp bulgaristana giriş çıkış yaparak kaçak çalışıyor olabilir. ikametini bilmek mahkemede belge gönderebilmek için de önemli. yoksa gaiplik kararı çıkartmak gerekiyor önce, galiba...
adam annenizden önce ölürse anneniz de bu emekli parasının yarısını filan alır. (ama tabii başvurması lazım).
ama boşanma durumunda, nafaka için bakarsak, adam türkiyeye gelip mahkemeye katılmadıkça siz oradaki geliri nasıl ispat edeceksiniz vs. gibi sorunlar var. (bunları bilmiyorum avukata sormak lazım, benim bildiğim türk sigorta sistemine kayıtlı olmayan kişiler için mahkemeler işsiz yazıp geçiyor).
normal şartlarda 3 senedir aile birlikteliği olmadığını ispat edince boşanma gerçekleşiyor diye kalmış aklımda. ama mahkeme bu durumda maddi açıdan neye nasıl karar veriyor hiç fikrim yok. siz maaştan nafakadan ziyade ev için soruyorsunuz biliyorum ama mahkemeler herşeyi bütün olarak değerlendiriyor.
Korkumuz adamın aklına birilerinin karpuz kabuğunu aklına koyma ihtimali özellikle hala ve amcalarım çünkü son zamanlarda baba denilen şahsın evine gelmesini istediklerini duyuyoruz adamın bir lirası kursagimizdan geçmedi ama baktılar ki yaşlanıyor kardeşleri diye onun derdine düşmüşler bizde tabi ki kabul etmedik onlara guvenmedigimizden. Şimdi kardeşlerini evin var diye durtukleme ihtimalleri çok yüksek
Ben her zaman istedim boşanmasını annemin kağıt üzerinde dahi olsa evli görünmesini kendisi istedi çünkü doğu kökenliyiz dul demesinler mantığı vardı onda cahil kadın bu mantıktan donduremedim
56 yaşındaAnnen kac yasinda.. tekrar evlilik vs dusunmuyorsa bence bosanmasin.. eviniz filan riske girerse bu yastan sonra evsiz kalir..
56 yaşında yıllar sonra adam yaşlanmaya başladı evime döneyim çocuklarım bana baksın mantığı var bunu son günlerde öğrendik ve bu konuda kardeşleri halalarim ve amcalarim destekçi biz tabi ki kabul etmedik bu durumda onların baba denilen şahsi evin var gel diye gaza getirme ihtimalleri çok yüksek hatta eminim böyle birsey yapacaklarına o yüzden elimizdeki evden olmaktan korkuyoruzAnneniz şu an kaç yaşında ? Boşanırsa oturduğu evden de olacak , peki eline ne geçecek ? Anneniz bugün ayrılsa, kendisine yeniden bir hayat kurabilecek durumda mı ?
Anneniz yıllardır eşi yanında olmasa da , birisine dönüp yan gözle dahi bakmamıştır diye düşünüyorum.
Annenizin , yıllardır 3 çocuğunu tek başına büyütmek için bu kadar çile çektikten sonra boşanması yarardan çok zarar getirir.
56 yaşında yıllar sonra adam yaşlanmaya başladı evime döneyim çocuklarım bana baksın mantığı var bunu son günlerde öğrendik ve bu konuda kardeşleri halalarim ve amcalarim destekçi biz tabi ki kabul etmedik bu durumda onların baba denilen şahsi evin var gel diye gaza getirme ihtimalleri çok yüksek hatta eminim böyle birsey yapacaklarına o yüzden elimizdeki evden olmaktan korkuyoruz
Eve Aile konut serhi koydurdunuz mu ? Koydurun.. adam bir şekilde evin satisini yapabilir. Başka çocukları da olduysa zaten ev kimseye yar olmaz,çerez olurHerkese merhaba. Konuyu annem için acıyorum durumu kısaca özetleyeyim. Biz üç kardeşiz en büyükleri benim 35 yaşındayım. Babam yurt dışında çalışan biriymiş zamanında biz çok küçükken annemi üç çocuğuyla terk edip gitmiş. Hiç birimiz babamızı görmedik tanımıyoruz. Onun bunun yardımlarıyla küçük yaşta kardeşlerimin çalışmasıyla bir şekilde bugünlere geldik. Sorun şu ki ortada adam yok ama hala annemle resmi nikahlari var. Şimdi ben artık kağıt üzerinde dahi olsa bu adamın annemle evli görünmesini istemiyorum. Annemde istemiyor ve boşanmak istiyor fakat adam ortada yok aslında şu an hangi ülkede olduğunu yakın zamanda onunla görüşen bir yakinimizdan öğrendik. Boşanma için nasıl bir yol izlememiz gerekir ve en önemlisi bizim yaşadığımız ev babamın üzerine. Bu kadar zaman bir kuruş parası bogazimizdan geçmemiş bu adamdan en azından boşanma durumunda evi annemin alabilmesi mümkün mü?
sanmiyorum, ev babanizin ancak yarisini alirsiniz.Bizim asıl derdimiz ev aslında evi annemin üzerine alabilir miyiz
benim babam 18 sene isvicrede kaldi ve bir gun bile turkiye ye gelmedigi halde cocuk paralarinizi hep aldi, baska ulke nasildir bilemem.hangi ülke olduğuna bakmak lazım
ama bu kadın 35 yaşındaymış, kardeşleri de 30 civarındadır
çocuklarının türkiyedeki ikametleri, okul kayıtları gibi belgeleri olmadan sadece 3 tane çocuğum var diyene vermiyorlar çocuk paralarını, belgeleri de eskiden e-devlet filan yoktu, gelip muhtardan nüfustan almak gerekiyordu (gelmiştir almıştır, çocuk paralarını da almıştır belki ama bakmak lazım).
çocuk parasının üzerinden yıllar geçmiş de asıl acaba o ülkede hiç mi sigortalı çalışmadı? hiç mi emekli olmayacak o kısım bence daha önemli. avrupa olduğunu varsayıyorum.
çoğu ülkede tüm emekli maaşı olmasa da yarısı filan gibi tutarlar eşe kalıyor.
Yok neden kızayım benim ettiğim bedduaların arasında sizin ki cok hafif kalır yıllarca hiç yokmuş gibi yaşayıp bi anda hiç bişey olmamış gibi dönmek istemesi nasıl anlatayım bilmiyorum ki çok zorkizacaksiniz belki konu sahibi ama yolda kalasıca demek geliyo içimden ya.
yillarca zevki sefa surup bi tarafinin kili agirinca geride kalanlari hatirlayan insanlardan tiksiniyorum.
şu an icinde bulundugunuz durumu, sıkıntinizi aklindan gecenleri o kadar iyi anliyorum ki,
yasamayan bilemez.
allah korktugunuza ugratmaz insallah.
Evlendikten sonra alınmış 1984 yılında öncesinde başka evi yokmuşEv ne zaman alındı? Babanızın evlilikten önce evi, var mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?