Bosanma, es, kayinvalide

eşinle süreç nasıl ilerliyor, kv ile görüştünüzmü o günden sonra.
Eşle ev arkadaşı gibiyiz. Sadece çocuklarla ilgili konuşuyoruz. Kv benden için ne bana gelsin ne de ben onun evine giderim demiş. Kv ve görümce hafta sonu bizim şehrimize geldiler ve eltide kaldılar. Elti de onların geleceğini bile bile arkadaşını çağırmış, hep beraber kalmışlar. Kv’nin annesi hastaneye kaldırılmış, Kv de annesinin yanına gelmiş. İki gün kalıp evine gitmiş. Elti misafir gibi gitsin gelsin demişti zaten, onun eşi bunu kabul ediyor da benim eş kabul etmiyor maalesef.
 
En azından sana gelmek istememeside iyi birşey, benim eski kv ben istemedikçe, sen istesende istemesende geleceğim oğlumun evi deyip çatkapı gelip günlerce kalıyordu.

Elti bu arada çok kurnaz, rahat edemesinler diye çağırmıştır arkadaşını, benim eltimde kv yemeğe çağıracağı zaman dayısının kızlarını falan çağırıyordu sürekli. Oda siz gençler oturun diye gidiyormuş hemen yemekten sonra.
 
İnşallah bebeğin sonuçları güzel çıkar ne zaman belli olacak?
 
Elti çok akıllıdır, keyfine göre yaşar çevresini de ona göre manipüle eder. Baktı ki ona kalacak Kv, hemen tepkisini gösterdi, bir bakıma da iyi oldu, onlar da kendilerine artık bir ev tutsunlar, böyle istenmeye istenmeye nereye kadar gidecekler. Görümcenin kendi evi var bizim şehirde, kiracısını çıkarıp oturabilir. Her tatilde bizim şehrimize gelmek istiyor da bize de tatil, onu istemiyoruz insanlar daha ne yapmalı anlaması için ?
 
Mr cekildi mi bizde aynı şeyleri taşıyoruz
Ne yaşıyorsunuz acaba, ben çok endişeliyim. Bizde mr çekilmedi. Doktor 9.aya kadar bekleyin dedi, biz de Ankara’ya gitme kararı aldık, erken teşhis önemli sonuçta. Kızım 7 aylık, başını tutabiliyor ama sol kol çok zayıf. O yüzden yüz üstünden sırt üstüne dönemiyor. Egzersizle sağ kolu normale dönüyor şükür. Fizik tedavide sol koluna elektrik veriliyor, o da işe yarıyor. Umarım tamamen düzelir.
 
Çok berbatım kızlar. Kızıma otizm ön tanısı kondu, beni ne bekliyor hiç bilmiyorum. Hayatımda hiç bu kadar kötü olmadım. Eş de üzüldü ama kızı için bir şey yapmıyor, çocuğa sürekli egzersiz yapılması lazım ve umrunda değil. Daha önce dertlendiklerim dert değilmiş meğer. Bi tarafım gerekli eğitimlerle normale döner diyor, diğer tarafım asla düzelmez diyor. Eşle hala mesafeliyiz,arkadaşlarıyla dışarı çıktı şimdi. Anne-babama yakın otursam daha mı iyi olur bu süreçte ? Offffff….
 

Cok gecmis olsun, Allah yardımcınız olsun. Esinizden fayda yoksa anne babaniza yakin olmaniz daha iyi degil mi? Esiniz neden cocuguna karsi bu kadar gamsiz?
 
Çok geçmiş olsun. Otizm teşhisi için çok erken değil mi? Her çocuğun gelişimi farklıdır. Tabi erken davranmak da önemli ama belli bir yaştan önce teşhis koyulmuyor diye biliyorum.
 
Meden gidem siz ve oğlunuz oluyorsunuz?
 
Cok gecmis olsun, Allah yardımcınız olsun. Esinizden fayda yoksa anne babaniza yakin olmaniz daha iyi degil mi? Esiniz neden cocuguna karsi bu kadar gamsiz?
Allah onu bildiği gibi yapsın. Tek derdi var annesi. Doktor olacak bi de. Ben yıkıldım doktor söyleyince o kadar gaddar ki. Eşini sevmeyen çocuğunu da sevmiyormuş.
 
Çok geçmiş olsun. Otizm teşhisi için çok erken değil mi? Her çocuğun gelişimi farklıdır. Tabi erken davranmak da önemli ama belli bir yaştan önce teşhis koyulmuyor diye biliyorum.
Yüzümüze kesinlikle bakmıyor, göz teması yok. Hipotoni var, kollarını kullanamıyor. İşitme sorunu da var dedi doktor. Bebeğim bu haldeyken çalışamam da, önümü göremiyorum, okuduklarım içimi karartıyor..
 
Meden gidem siz ve oğlunuz oluyorsunuz?
Annem babam farklı bir ilçedirler. Teşhisi alınca onların yanına koştum direk. Beni teselli ettiler, kızımla ilgilendiler, moralim çok düzeldi. Eve gelince adam yine sinirlerimi alt üst etti. Çocuğun ilgiye ihtiyacı var, arkadaşlarının yanına gitti hemen. Bilmiyorum, çocuk bu haldeyken insafa gelir de evi bana bırakır belki.
 
Allah onu bildiği gibi yapsın. Tek derdi var annesi. Doktor olacak bi de. Ben yıkıldım doktor söyleyince o kadar gaddar ki. Eşini sevmeyen çocuğunu da sevmiyormuş.

Bence cocuga olan tutumu size karsi sevgisizligi ile alakalı değil. Hem esinizde Ebeveynlik içgüdüsü yok hem erkekler kendi duygularını cocuklarinkinden daha fazla onemsiyor. Cocukla daha fazla ilgilenmesi hakkinda konussaniz ise yaramaz mi?
 
Bugün ilgilendi mesela. Dediğiniz çok doğru. Tamamen egoistlik. Yemeği dışarıdan söyleyip temizlikçi tutacam ben de. Memlekete gelirken annesine uğradık, ben dışarıda arabada bekledim. Annesinin yanına gitmememi de kafaya taktı. Bana da kötü davranıyor zaten. Daha kötüsü olamaz derken her şey daha kötüye gidiyor. Maaşımı alınca terapiste başlayacağım.
 

Siz annesiyle gorusmediginiz icin kendi cocuguyla ilgilenmiyosa esinizin başka sorunları var demektir. Terapist size iyi gelecektir, keske esinizde gitse
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…