- 30 Mart 2023
- 3.370
- 9.956
- 78
Evlenirken birşeylerden kaçış durumu gibi birşey mi vardı?Kötü bir eski ilişki veya aile problemleri gibi tam anlamadım.Hayır ozlemeyecegim o yüzden de bosanacagim ama şöyle şeyler aklıma geliyor adamı sanki bir sığınak görmüşüm ne olursa olsun bırakmayacak, kötülük yapmayacak ne istersem yapmaya çalışacak.. Ben onu askerlik arkadaşı gibi görüyorum.. Bu sebeplerle bosanirken bu sebeplerden huzursuzum gibi bisey..
Aynı şeyleri bende düşündüm bende yaşadım hatta fikrim değişmesin diye hemen boşanma davası açtım anlaşmalı bi şekilde boşandık. Bizimde öyle aldatma şiddet vs.öyle şeyler yoktu genel bi geçimsizlik evlililği benimsememiş olması vardı. Bunlar boşanmak için sebep mi bi başkası için bilmiyorum ama benim için sebepti çünkü evlilik içindeyken çok mutsuzdum.Şu an bir yandan eşya koliliyorum, bir yandan üzerimde yük hissediyorum sanki boşanmak için daha fazla sebep gerekirdi, düzenini bozuyorsun bir dahakine daha beter şeyler yaşayacaksın diyor iç sesim. Bir ağırlık var ama çözemiyorum, yanımda istediğim o değil ama ileride daha beter şeyler yaşamaktan korkuyorum. Ona da nefretim yok, bu aşamaya ned3n geldiğimi unutup hissizlesebiliyorum. Ama onu kocam olarak göremem bir yandan...
Sizin ayrılma sebebiniz neydi.
Bana da şu an neler diyor ve inanıyorum dört dörtlük koca olacak belki ama inandığım halde artık ona esim olarak bakamayacagimdan her şeyi bırakıp risk alacağım gibi duruyor. Çok huzursuzum bu yüzden. Siz şu an nasilsinjz ne kadar olduAynı şeyleri bende düşündüm bende yaşadım hatta fikrim değişmesin diye hemen boşanma davası açtım anlaşmalı bi şekilde boşandık. Bizimde öyle aldatma şiddet vs.öyle şeyler yoktu genel bi geçimsizlik evlililği benimsememiş olması vardı. Bunlar boşanmak için sebep mi bi başkası için bilmiyorum ama benim için sebepti çünkü evlilik içindeyken çok mutsuzdum.
Şimdi pişman bi şeyleri düzeltmek istiyor boşanmak için çok acele ettik diyor ama o an bu mantıklı gelmişti çünkü artık yapamıyordum.
Kararsızlık değil, önceki halim olsa şu şartlarda mutlaka şans verirdim şu haline. Ama elimde değil devam etmek. Sadece çok ağırlık huzursuzluk hissediyorum.ben boşanma davası açıp hala kararsızlık yaşayan kadınları anlamıyorum bu çocuk oyuncağı mı? kaldı ki bu noktadan dönüp mutlu olan görmedim. ayrıca eşiniz hiç güçlü bir erkek profili değil..
3 ay oldu neredeyse ayrıldığımızdan beri. İyiyim ama biraz huzursuzum alışmış olduğum düzenden ayrıldığım için sanırım bu. Ben çok çabaladım düzeltmesi için yalvardım neredeyse bizi bu duruma getiren oydu asla düzelmek istemedi. Şimdi çabalıyor olmasının maalesef gözümde değeri yok. Aynı riski alamam.Bana da şu an neler diyor ve inanıyorum dört dörtlük koca olacak belki ama inandığım halde artık ona esim olarak bakamayacagimdan her şeyi bırakıp risk alacağım gibi duruyor. Çok huzursuzum bu yüzden. Siz şu an nasilsinjz ne kadar oldu
en güzeli, biten bir ilişkide ille hır güre ve travmatik anılara gerek yokİlk eşimle saygılı şekilde boşandık çocuk yoktu , hatta dava sonrası kahvaltı yapmaya gittik sohbet ettik helalleştik ayrıldık tamamen
Kavga dövüş olmadı
Tekrar evlendim şimdi ki eşim de muhtemelen ayrılsak dostça biter onun da ikinci evliliği onlar da sakince ayrılmışlar hır gür olmadan
Önemli noktaları kalınlaştırdım sadece bunlar bile pekala sebep. Siz kendi konfor alanınızdan çıkmaya korkup evliliği devam ettirmek için bir sebep arıyorsunuz ama boş vaat dışında karşı tarafın verebileceği birşey olsaydı 8 yılda zaten yapardı. Yukarıda bahsediyorsunuz bir noktada adamı değiştirme çabasından vazgeçmişsiniz çünkü anladınız boşa kürek çektiğinizi bu adamın böyle olacağını.Söyle söyleyeyim ilk yıllarda cinsellige bir heves göremedim, sonrası hep iş güç vakitsizlik tek yaşadım gibi bir şey, annesinin çok karışması ses çıkaramamasi 8 yılda 8 iş değiştirmesi ilerleyememesi, öz bakım eksikliği, herkesin kendi halinde takılması, bir seyi soylemeden akil edememesi, sadece ise gidip gelme vardi ki ilk yıllar en beterleriydi. Sonra ben soğudum uzak durdum degistirme cabam azaldi, bekledim hep her şeyin değişeceği vaadinde bulunuyordu.
Ama 8 yıl kalarak çok yanlış yapmisim, kendi kendimi oyalayip durmusum, yaşımın ilerlemiş olduğunu yeni farkediyorum. Biseyler duzelirse yuva dagitmamis olurum sandim. Ya da bu yuva kurulur sandim daha kötü deneyimler yaşamamak için sanırım.
Artıları son yıllarda evde istediğim şeyleri yapıyor olması benden bir beklentide bulunmuyor olmasıydı çünkü mutsuzluktan salmış hale gelmiştim.
Şimdi kaybettiğinden emin olduğu için vaatlerin dozu arttı, surekli ısrar çaba, ama eskisi gibi değilim artık o gözle bakamayacagimdan eminim. Sevgim evlendikten çok kısa süre sonra bitse de Bi ihtimal diyordum, konusuyordum bekliyordum.
Dört dörtlük koca olmak isteyen bir adam için 8 yıl haddinden fazla bir süreydi ki bu sürede olamamış yukarıda saymışız sizinle beraber sebepleri. Başta üzülürsünüz ilk önce alıştığınız hayatta zorluk yaşarsınız ama hafifler ve öyle bir an gelir ki kuş gibi olursunuz. Ben eşimle 7-8 aydır ayrı yaşıyorum boşanma davam var gelecek ay. Ki ben şiddet gördüm. İlk ay en zoruydu yeni ortama alışmak için babam başımı okşamak için elini uzatınca beni dövecek sanmıştım psikolojim o kadar kötü hale gelmişti ki etkisinden çıkmam aylar sürdü. Şuan bile kendime kızıyorum böyle biriyle niye evlendim diye. Hatta eşime de kızıyorum daha düzgün biri olsaydı da şu hale gelmeseydik aramızda çocuk var diye.Bana da şu an neler diyor ve inanıyorum dört dörtlük koca olacak belki ama inandığım halde artık ona esim olarak bakamayacagimdan her şeyi bırakıp risk alacağım gibi duruyor. Çok huzursuzum bu yüzden. Siz şu an nasilsinjz ne kadar oldu
Erkek gücü nasıl bişi bilmiyorumArkadaşlar, saygı çerçevesinde bosananlar var mı? Ve pişman olmayan
Genelde erkekler hep siddet, aldatma, sıkıntı verme durumunda bulunur da boşanmalar gerçekleşir ya..
Aile sorunları vs. büyük kavgalar. Çekilmez bir hayat neticesinde..
Geneli evliliklerin mutsuz olduğunu söyler..
Yani mantıken bakıp kafa rahat bir evlilik devam ettirmeyi mi tercih eder insanlar ama esi ne yapacak olursa olsun evli hissetmeyecek esi varmış gibi hissetmeyecek olsa da kadin.?
Evliyken Zamanında kendi çapımda sıkıntılar yaşayıp, gecer, evlilik başlar beklentim bir gün karşılanir evli hissederim dedim bekledim cunku oyle olacagini iddia etti. Maddiyat olsun, vakit geçirmek olsun, esin iyi biri olsa da(baskalarındaki olumsuzluklarla kıyas yaparak) bir erkek gücü hissetmekte sıkıntılar yaşadım.
Şu an her şeyin duzeldigini, yalnız kalmayacağımi, kendisini sevdirecegini dikkat edeceğini falan söylüyor ama artık benim ona bakış acimin değişmeyeceği bir duruma geldim. Onu hayalimdeki eş ile asla bagdastiramadim bu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa zor.
Ama burda bir konfor alanım var, kimsenin bir şey beklediği yok vs. Her şeyi düşünmeye çalışıyorum. 4 aydir tekim durusmaya gunler kaldi. Ne kadar kararımı vermiş olsam da ve bu değişmeyecek olsa da yanlış yapıyor muyum diye düşündüğüm oluyor çünkü karamsarim. Erkekler kötü, evlilikler mutsuz, bu konumdan daha iyisi olmayacak tarzı düşünceler ki eş kişisi de bu düşüncelerimi besliyor...
Pişman olur muyum ilerde? ortada çok büyük sebepler yoksa yani mantiken mi bakmak gerekirdi olaya. (bosanmakta kararlıyım sadece iç sesimi duyurmaya çalışıyorum fikir almak istiyorum şu an, baska bakis acilari vs)
Yaş 32, esin yasi 39
Yaşadıklarımız çok benziyor ben 6 yıl evli kaldım.
Dediğiniz gibi çok saygılı boşandık hatta adliyeden çıkıp birlikte bir şeyler içmeye gittik uzun zaman hep konuştuk hal hatır sorduk vs.
Dünya iyisi bir insandı ama iyiyse cennete gitsin mevzusu doğru eş olabilmek bambaşka bir şey.
Ben bosandigima hiç pişman olmadım hatta niye bu kadar bekledim dedim.
Ama şunu soyleyeyim acı cekeceksiniz.
Acı çekip ağlayıp sonrasında yas tutacaksınız bir yas süreci olacak yani.
O yas süreci de kişiden kişiye değişir bende 7-8 ay sürmüştü.
Sonrasında toparlandim biraz daha.
O acıyı çekmeyi göze alıp buna katlandiktan sonra zaten her şey değişiyor bambaşka biri oluyorsunuz.
Ne yapmak istediğinize odaklanın spor,hobi,iş,güç, vakit ayiramadiginiz arkadaşlar,sosyal destek bunlar çok önemli bunlar hep güç veriyor insana.
Sizi sanki hatırlıyorum, evliliğinizin dinamigini. Ben de maalesef fazla uzattım. Hakkımızda hayırlısı olsun dilerim.. bosa geçen yıllar zor geliyor insana en bastan başlayacak olmak vs.Yaşadıklarımız çok benziyor ben 6 yıl evli kaldım.
Dediğiniz gibi çok saygılı boşandık hatta adliyeden çıkıp birlikte bir şeyler içmeye gittik uzun zaman hep konuştuk hal hatır sorduk vs.
Dünya iyisi bir insandı ama iyiyse cennete gitsin mevzusu doğru eş olabilmek bambaşka bir şey.
Ben bosandigima hiç pişman olmadım hatta niye bu kadar bekledim dedim.
Ama şunu soyleyeyim acı cekeceksiniz.
Acı çekip ağlayıp sonrasında yas tutacaksınız bir yas süreci olacak yani.
O yas süreci de kişiden kişiye değişir bende 7-8 ay sürmüştü.
Sonrasında toparlandim biraz daha.
O acıyı çekmeyi göze alıp buna katlandiktan sonra zaten her şey değişiyor bambaşka biri oluyorsunuz.
Ne yapmak istediğinize odaklanın spor,hobi,iş,güç, vakit ayiramadiginiz arkadaşlar,sosyal destek bunlar çok önemli bunlar hep güç veriyor insana.
Daha baskın kaldım gibi bisey, yönetmek gerekiyordu falan, yalnız hissettiren şeyler. Zaten 2 yıl once bitirmişim de uzatmaları oynamışım. Şimdi belki değişti ama gözümde değişmeyecek kadar kazındı ve biri var gibi bile göremem karşımda.Erkek gücü nasıl bişi bilmiyorum
Karsına daha iyisi çıkarda demicem
Ama boşa
Kesin dağ ayısıdır
Emeğiniz için çok minnettarım. Evet evlilik başlamadan bitti belki şu an o yasadiklarimi yasamayacağım belki de yaşamadıklarımı da yaşayacağım. Sadece içim almayacak artık. Her şeyin en iyisi olacağından emin bile olsam gidicem ona.dair hiç biseyim kalmadı.Önemli noktaları kalınlaştırdım sadece bunlar bile pekala sebep. Siz kendi konfor alanınızdan çıkmaya korkup evliliği devam ettirmek için bir sebep arıyorsunuz ama boş vaat dışında karşı tarafın verebileceği birşey olsaydı 8 yılda zaten yapardı. Yukarıda bahsediyorsunuz bir noktada adamı değiştirme çabasından vazgeçmişsiniz çünkü anladınız boşa kürek çektiğinizi bu adamın böyle olacağını.
-Cinselliğe hevesi olamaması
-neredeyse yalnız başına yaşıyor olmanız
-annesinin herşeye karışmasına izin verip pasif kalması
-8 yılda kariyerinde bir yere gelememesi
-öz bakımını yeterince yapmaması
-siz bişey söylemeden evvel birşeyi akıl edememesi (bence işine gelmiyordu ki erkeklerin büyük bir kısmı işine gelmeyen şeyleri akıl edememiş gösterir)
-herşeyin değişeceğine 8 yıldır vaat verip birşeyi düzeltmemesi
-evliliğin ilk yıllarından itibaren sevginizin bitişi ve soğumanız ( bu bile yeterli sebeptir tek başına)
Bunlar ufak sebepler mi? Adam bildiğin kötü bir koca olmak için ekstra çaba harcamış. Bu kadar yetersiz koca olmak için ekstra çaba gerekir bu çabanın yarısını size harcasa evli kalırdınız
Dört dörtlük koca olmak isteyen bir adam için 8 yıl haddinden fazla bir süreydi ki bu sürede olamamış yukarıda saymışız sizinle beraber sebepleri. Başta üzülürsünüz ilk önce alıştığınız hayatta zorluk yaşarsınız ama hafifler ve öyle bir an gelir ki kuş gibi olursunuz. Ben eşimle 7-8 aydır ayrı yaşıyorum boşanma davam var gelecek ay. Ki ben şiddet gördüm. İlk ay en zoruydu yeni ortama alışmak için babam başımı okşamak için elini uzatınca beni dövecek sanmıştım psikolojim o kadar kötü hale gelmişti ki etkisinden çıkmam aylar sürdü. Şuan bile kendime kızıyorum böyle biriyle niye evlendim diye. Hatta eşime de kızıyorum daha düzgün biri olsaydı da şu hale gelmeseydik aramızda çocuk var diye.
Sizin sebepleriniz sopa yiyince mi geçerli olacak gözünüzde. Adamın koca olarak yetersiz olması bile sebep hemde haklı sebep. Anlayın ve kendinize zulm etmeyi bırakın. Şuan düşünmeniz gereken şey şimdi nereye gideceksiniz kalacak bir yer ve iş bulmanız lazım. Sonrası çorap söküğü olur zaten.
Hayatına bir erkek belki de almak içinden gelmeyecek belki de iyi bir iş bulup gül gibi geçinip gideceksin. Ummadığın anda güzellikler bulacak seni belkide. Az pozitif düşün. Ben daha iyi olacağına inanıyorum. Kötü birşey olacaksa eşinden de olabilir eğer devam edersen. Dava vs açmışsın o adam sana karşı eskisi gibi olacak sanma sakın. Bunların cinsi bu boş vaat. 8 yılda yapamadığını daha ömrü billah yapamaz. Azıcık akıl olsa nasıl olsa evlendim rahatlığı taşımaz senin konuşmalarını ciddiye alırdı aynı bende senin gibi konuşuyordum başlarda. Dayak sonra başladı güvendikçe boşanmaktan vazgeçirmeye gücü yettikçe üzerine gün gün daha fazlasını koyar.Emeğiniz için çok minnettarım. Evet evlilik başlamadan bitti belki şu an o yasadiklarimi yasamayacağım belki de yaşamadıklarımı da yaşayacağım. Sadece içim almayacak artık. Her şeyin en iyisi olacağından emin bile olsam gidicem ona.dair hiç biseyim kalmadı.
Galiba gelecekteki belirsizlikten, bugunlerimi dahi aramaktan korkuyorum. Es beni bu saatten sonra ne üzebilirdi ne mutlu edebilirdi ama ilerde üzülme ihtimalimden korkuyorum sanirim.
Ailemin yanına gideceğim üst katlarında olcam kısmetse dipdibe olacak olsam belki hiç bosanamazdim.
8 yıl evlilik gibi durumum olmasa da rahata kendi basinaliga çok alışmışım.
Tahammül vs azaldi yıllar içinde.
Biraz sudan çıkmış balık olabilirim. Ama mecbur hissederek bosaniyorum diye bu adımları atabildim, düzelecek olsa da hislerim geri gelmeyeceği için.
Sadece daha beterinden korunmak istiyorum
Bilinmeyen bilinenden daha korkutucu olabiliyor ama yapacak bir şey yok . Yaşamadan denemeden.. biraz garantici olmamdan sıkıntı yaşıyorum muhtemelen.
Bundan sonra her şey istediğiniz gibi ilerler umarımHayatına bir erkek belki de almak içinden gelmeyecek belki de iyi bir iş bulup gül gibi geçinip gideceksin. Ummadığın anda güzellikler bulacak seni belkide. Az pozitif düşün. Ben daha iyi olacağına inanıyorum. Kötü birşey olacaksa eşinden de olabilir eğer devam edersen. Dava vs açmışsın o adam sana karşı eskisi gibi olacak sanma sakın. Bunların cinsi bu boş vaat. 8 yılda yapamadığını daha ömrü billah yapamaz. Azıcık akıl olsa nasıl olsa evlendim rahatlığı taşımaz senin konuşmalarını ciddiye alırdı aynı bende senin gibi konuşuyordum başlarda. Dayak sonra başladı güvendikçe boşanmaktan vazgeçirmeye gücü yettikçe üzerine gün gün daha fazlasını koyar.
Umarım
Bundan sonra her şey istediğiniz gibi ilerler umarım
sizinle aynı konuşmaları yapan yakınlarım da var çok şükür, umarım her şey hepimiz için en iyisi olur..
Umarımbundan bir kaç ay sonra burada çok mutluyum hayatım beklediğimden daha iyi oldu diye konu açmanız dileğiyle
İnsanların değişeceğine inanmayı bırakırsak önümüzü daha kolay görebilirizDaha baskın kaldım gibi bisey, yönetmek gerekiyordu falan, yalnız hissettiren şeyler. Zaten 2 yıl once bitirmişim de uzatmaları oynamışım. Şimdi belki değişti ama gözümde değişmeyecek kadar kazındı ve biri var gibi bile göremem karşımda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?