Boşanma hakkinda ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi 9184
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu size bağlı. Sebepleriniz benim icin gayet makul. Hem es ailesi problemi cok kucumseniyor, mizah konusu yapiliyor ama bence korkunc. Ben buradaki uyelerin belki binde birini yasamadim ama tahakkum benim icin cok zordu. Manasiz biri benim hayatimda sirf oglunun karisiyim diye emir verebilecegini, hayatima karisabilecegini sandi. Gorusmiyorum. Cok kisisel birsey belki toplumdaki kadinlarin,yuzde 90i benim yasadigimi yasasalar gorusmeye devam ederlerdi. Sizin de bosanma sonrasi hayatiniz bundan sonra inşa edeceğiniz hayata, ne kadar kendinizi tanidiginiza bagli.
Bu vereceğim örneklerde kendimi üst ya da alt bir yere konumlandirmiyorum. Sadece gözlemlerim
Bir arkadaşım 2. eşinden boşandı gayet iyi bir sevgili var. Ama arkadaşım hep feminen( erotizm ya da seksi degil) ve sosyal çevresi geniş biriydi.
Ama siz sonrasında evde mi oturacaksın çevreniz nasıl?
Burada bir başka uye sürekli erkeklerin yetersizliğinden bahsediyor. Ama kendi bir erkeğin hayatında ne kadar yer edinebilir mevcut haliyle sorgulamıyor?
Bir başka üye 2.evliliginde cok mutlu diğeri resmen kendinden küçük bir adamın yanında ziyan oluyor.
Sizin sebeplerinin cok makul. Bencecde durmayin
Ama ilk etapta cok uzun süreli bir ilişkiden çıkacağımız icin zor olacaktır, bosandim deyince gidenler olacaktır. Erken yasta evlenmissiniz. Sudan cikmis baliga donebilirsiniz. Dik, kendinden emin, sırf 2.evliligi yapmak icin herseye göz yuman biri olmazsanız, biraz da sosyal çevrenizi geniş tutarsanız şimdikiler daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum.

Evlenirken birşeylerden kaçış durumu gibi birşey mi vardı?Kötü bir eski ilişki veya aile problemleri gibi tam anlamadım.

Aynı şeyleri bende düşündüm bende yaşadım hatta fikrim değişmesin diye hemen boşanma davası açtım anlaşmalı bi şekilde boşandık. Bizimde öyle aldatma şiddet vs.öyle şeyler yoktu genel bi geçimsizlik evlililği benimsememiş olması vardı. Bunlar boşanmak için sebep mi bi başkası için bilmiyorum ama benim için sebepti çünkü evlilik içindeyken çok mutsuzdum.
Şimdi pişman bi şeyleri düzeltmek istiyor boşanmak için çok acele ettik diyor ama o an bu mantıklı gelmişti çünkü artık yapamıyordum.

Bana da şu an neler diyor ve inanıyorum dört dörtlük koca olacak belki ama inandığım halde artık ona esim olarak bakamayacagimdan her şeyi bırakıp risk alacağım gibi duruyor. Çok huzursuzum bu yüzden. Siz şu an nasilsinjz ne kadar oldu

ben boşanma davası açıp hala kararsızlık yaşayan kadınları anlamıyorum bu çocuk oyuncağı mı? kaldı ki bu noktadan dönüp mutlu olan görmedim. ayrıca eşiniz hiç güçlü bir erkek profili değil..

Kararsızlık değil, önceki halim olsa şu şartlarda mutlaka şans verirdim şu haline. Ama elimde değil devam etmek. Sadece çok ağırlık huzursuzluk hissediyorum.

3 ay oldu neredeyse ayrıldığımızdan beri. İyiyim ama biraz huzursuzum alışmış olduğum düzenden ayrıldığım için sanırım bu. Ben çok çabaladım düzeltmesi için yalvardım neredeyse bizi bu duruma getiren oydu asla düzelmek istemedi. Şimdi çabalıyor olmasının maalesef gözümde değeri yok. Aynı riski alamam.

İlk eşimle saygılı şekilde boşandık çocuk yoktu , hatta dava sonrası kahvaltı yapmaya gittik sohbet ettik helalleştik ayrıldık tamamen
Kavga dövüş olmadı
Tekrar evlendim şimdi ki eşim de muhtemelen ayrılsak dostça biter onun da ikinci evliliği onlar da sakince ayrılmışlar hır gür olmadan

en güzeli, biten bir ilişkide ille hır güre ve travmatik anılara gerek yok

Yaşadıklarımız çok benziyor ben 6 yıl evli kaldım.
Dediğiniz gibi çok saygılı boşandık hatta adliyeden çıkıp birlikte bir şeyler içmeye gittik uzun zaman hep konuştuk hal hatır sorduk vs.
Dünya iyisi bir insandı ama iyiyse cennete gitsin mevzusu doğru eş olabilmek bambaşka bir şey.
Ben bosandigima hiç pişman olmadım hatta niye bu kadar bekledim dedim.
Ama şunu soyleyeyim acı cekeceksiniz.
Acı çekip ağlayıp sonrasında yas tutacaksınız bir yas süreci olacak yani.
O yas süreci de kişiden kişiye değişir bende 7-8 ay sürmüştü.
Sonrasında toparlandim biraz daha.
O acıyı çekmeyi göze alıp buna katlandiktan sonra zaten her şey değişiyor bambaşka biri oluyorsunuz.
Ne yapmak istediğinize odaklanın spor,hobi,iş,güç, vakit ayiramadiginiz arkadaşlar,sosyal destek bunlar çok önemli bunlar hep güç veriyor insana.

Önemli noktaları kalınlaştırdım sadece bunlar bile pekala sebep. Siz kendi konfor alanınızdan çıkmaya korkup evliliği devam ettirmek için bir sebep arıyorsunuz ama boş vaat dışında karşı tarafın verebileceği birşey olsaydı 8 yılda zaten yapardı. Yukarıda bahsediyorsunuz bir noktada adamı değiştirme çabasından vazgeçmişsiniz çünkü anladınız boşa kürek çektiğinizi bu adamın böyle olacağını.
-Cinselliğe hevesi olamaması
-neredeyse yalnız başına yaşıyor olmanız
-annesinin herşeye karışmasına izin verip pasif kalması
-8 yılda kariyerinde bir yere gelememesi
-öz bakımını yeterince yapmaması
-siz bişey söylemeden evvel birşeyi akıl edememesi (bence işine gelmiyordu ki erkeklerin büyük bir kısmı işine gelmeyen şeyleri akıl edememiş gösterir)
-herşeyin değişeceğine 8 yıldır vaat verip birşeyi düzeltmemesi
-evliliğin ilk yıllarından itibaren sevginizin bitişi ve soğumanız ( bu bile yeterli sebeptir tek başına)

Bunlar ufak sebepler mi? Adam bildiğin kötü bir koca olmak için ekstra çaba harcamış. Bu kadar yetersiz koca olmak için ekstra çaba gerekir bu çabanın yarısını size harcasa evli kalırdınız
Dört dörtlük koca olmak isteyen bir adam için 8 yıl haddinden fazla bir süreydi ki bu sürede olamamış yukarıda saymışız sizinle beraber sebepleri. Başta üzülürsünüz ilk önce alıştığınız hayatta zorluk yaşarsınız ama hafifler ve öyle bir an gelir ki kuş gibi olursunuz. Ben eşimle 7-8 aydır ayrı yaşıyorum boşanma davam var gelecek ay. Ki ben şiddet gördüm. İlk ay en zoruydu yeni ortama alışmak için babam başımı okşamak için elini uzatınca beni dövecek sanmıştım psikolojim o kadar kötü hale gelmişti ki etkisinden çıkmam aylar sürdü. Şuan bile kendime kızıyorum böyle biriyle niye evlendim diye. Hatta eşime de kızıyorum daha düzgün biri olsaydı da şu hale gelmeseydik aramızda çocuk var diye.

Sizin sebepleriniz sopa yiyince mi geçerli olacak gözünüzde. Adamın koca olarak yetersiz olması bile sebep hemde haklı sebep. Anlayın ve kendinize zulm etmeyi bırakın. Şuan düşünmeniz gereken şey şimdi nereye gideceksiniz kalacak bir yer ve iş bulmanız lazım. Sonrası çorap söküğü olur zaten.

Erkek gücü nasıl bişi bilmiyorum
Karsına daha iyisi çıkarda demicem
Ama boşa
Kesin dağ ayısıdır

Sizi sanki hatırlıyorum, evliliğinizin dinamigini. Ben de maalesef fazla uzattım. Hakkımızda hayırlısı olsun dilerim.. bosa geçen yıllar zor geliyor insana en bastan başlayacak olmak vs.

Erkek gücü nasıl bişi bilmiyorum
Karsına daha iyisi çıkarda demicem
Ama boşa
Kesin dağ ayısıdır
Daha baskın kaldım gibi bisey, yönetmek gerekiyordu falan, yalnız hissettiren şeyler. Zaten 2 yıl once bitirmişim de uzatmaları oynamışım. Şimdi belki değişti ama gözümde değişmeyecek kadar kazındı ve biri var gibi bile göremem karşımda.

Emeğiniz için çok minnettarım. Evet evlilik başlamadan bitti belki şu an o yasadiklarimi yasamayacağım belki de yaşamadıklarımı da yaşayacağım. Sadece içim almayacak artık. Her şeyin en iyisi olacağından emin bile olsam gidicem ona.dair hiç biseyim kalmadı.

Galiba gelecekteki belirsizlikten, bugunlerimi dahi aramaktan korkuyorum. Es beni bu saatten sonra ne üzebilirdi ne mutlu edebilirdi ama ilerde üzülme ihtimalimden korkuyorum sanirim.

Ailemin yanına gideceğim üst katlarında olcam kısmetse dipdibe olacak olsam belki hiç bosanamazdim.
8 yıl evlilik gibi durumum olmasa da rahata kendi basinaliga çok alışmışım.
Tahammül vs azaldi yıllar içinde.
Biraz sudan çıkmış balık olabilirim. Ama mecbur hissederek bosaniyorum diye bu adımları atabildim, düzelecek olsa da hislerim geri gelmeyeceği için.
Sadece daha beterinden korunmak istiyorum
Bilinmeyen bilinenden daha korkutucu olabiliyor ama yapacak bir şey yok . Yaşamadan denemeden.. biraz garantici olmamdan sıkıntı yaşıyorum muhtemelen.

Hayatına bir erkek belki de almak içinden gelmeyecek belki de iyi bir iş bulup gül gibi geçinip gideceksin. Ummadığın anda güzellikler bulacak seni belkide. Az pozitif düşün. Ben daha iyi olacağına inanıyorum. Kötü birşey olacaksa eşinden de olabilir eğer devam edersen. Dava vs açmışsın o adam sana karşı eskisi gibi olacak sanma sakın. Bunların cinsi bu boş vaat. 8 yılda yapamadığını daha ömrü billah yapamaz. Azıcık akıl olsa nasıl olsa evlendim rahatlığı taşımaz senin konuşmalarını ciddiye alırdı aynı bende senin gibi konuşuyordum başlarda. Dayak sonra başladı güvendikçe boşanmaktan vazgeçirmeye gücü yettikçe üzerine gün gün daha fazlasını koyar.

Bundan sonra her şey istediğiniz gibi ilerler umarım
sizinle aynı konuşmaları yapan yakınlarım da var çok şükür, umarım her şey hepimiz için en iyisi olur..

Bundan sonra her şey istediğiniz gibi ilerler umarım
sizinle aynı konuşmaları yapan yakınlarım da var çok şükür, umarım her şey hepimiz için en iyisi olur..
Umarım bundan bir kaç ay sonra burada çok mutluyum hayatım beklediğimden daha iyi oldu diye konu açmanız dileğiyle

İnsanların değişeceğine inanmayı bırakırsak önümüzü daha kolay görebiliriz
Çünkü öyle bi ihtimal yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…