Boşanma kararı sonrası tedirginlik

Koroldum

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2022
377
665
23
İyi akşamlar boşanma kararını şiddet sonrasına kadar alacak gücü kendinde bulamamış ,hep bir cikar yol aramış bir anneyim. Eşimle tanıştıktan 6 ay sonrası evlilik kararı aldık, ailevi problemleri olduğunu az çok biliyordum , bu süreç zarfında hoşuma giden küçük kıskançlıkları( benim sahiplenmek olarak tanimladigim ) ardından gelen evlilik. Evlilik sonrası ilk fiyasko aile ile başladı ailevi problemler küçümsenecek kadar önemsiz değilmiş işin içine girince anladım. Kıskançlık adı altında sürekli beni kontrol altında tutmaya çalışan her yaptığımi dedektif gibi araştıran evde yokken çevrim içi oldu isem ekran fotoğrafı isteyen akşam telefonumu kurcalayan dışarda sürekli kontrol eden birine dönüştü ( belkide böyleydi ben fark edemedim) sonrası küfür hakaret ve ardından bana kendimi değersiz hissetirme, bunun üzerine benim sürekli kendimi savunma ihtiyacı hissetmem ve onu mesajlarla ( işteyken) taciz etmem , ardından evlilikteki özel zamanlardan soğumam, açıkçası iki taraflı birbirimize hayatı zehir etme çabamız sonra benim bu durumları ilginç bir şekilde sindirmem dahası normallestirmem kendimi ona kabul ettirebilmek için her türlü vazifeyi ( toplumda kadına biçilen rolü asla kabul etmiyorum ama zamanında yaptim) yerine getirmem ve sürekli beni haksız olduğuma inandirmasiyla 4 koca yılı devirdim. Boşanma kararını bir sabah fiziksel şiddet sonrası polis çağırarak aldım , buna aydinlanmami dersiniz deli cesareti mi bilmiyorum. 10 aydır ayrıyız şimdi beni sürekli bu evliliğin benim yuzumden bu hale geldiğini söyleyerek kafamı karistirmakta ,çocuktan dem vurarak benim yumuşak karnıma oynamakta ,düzelir mi düşüncesi sürekli aklımı kurcalamakta ,sorum şu tekrar deneyip pişman olan var mı neden pişman oldunuz . Tüm yorumlar için tşk ederim sanırım bir çift göze ihtiyacım vardı bana bu çıktığım yolda feraha kavusmam için dua edin lütfen ... Herkese çok tşk ederim yıllarca sadece dışardan takip ettiğim kk ya yazacağım hiç aklıma gelmezdi.. sağolun hoşçakalın

Son düzenleme:
duzelmesi cok zor. kiskancligin nedeni ne? bence bir sene terapi almadan hic bir sey denemeyin. (terapiyi kendi basina almasi lazim)

toplumumuz tutucu bir yapiya sahip ve erkekler de kiskanc genelde ama sizin esinizdeki hastalik seviyesinde. sizi manipule etmesine izin vermeyin.

Bakın bu yaptığı da psikolojik şiddettir. Zaten sorunlar büyüye büyüye fiziksel şiddete kadar gelmiş ve kendiniz daha kötüsü olmadan kurtarmışsınız. Hiç bir durum şiddeti haklı çıkarmaz. Asıl çocuklarınız için bu adamdan uzak durmalı bu evliliği bitirmelisiniz.

Korkmuyor musunuz hiç? Bu kadar hastalikli şekilde kiskanc biri bir gun kafasinda bir şey kursa aldatiyor diye öldürmeye kalksa veya daha fazla zarar verse? Hiç akliniza gelmiyor mu?
Adamin duzelme ihtimali kendi caninizdan daha mi onemli bu kadar vazgecemeyecek ne var bu evli durmakta anlam veremiyorum.
Cocuklar icin zaten sağlikli bir ev ortami değil.

Toplumsal ritüeller kadının evine sahip çıkması evliliğini sonuna kadar devam ettirme baskısı adı ne bende bilmiyorum, bana biri yaşadıklarımı anlatsa kıçına vura vura topukla derim ama nedense kendime bunu söyleyemiyorum çok garip demi

Yok yok bazı kadınlar ısrarla degismiyor

Yani diyor ki : "seni dövdüm çünkü sen hak ettin. Ve hak etmeye devam edersen döveceğim ve suçlu gene sen olacaksın."

Senin yüzünden demesinin Türkçesi bu.

Ha çıkıp da " Allah benim belami versin ben hatalıydım çok pismanım" deseydi inanir mıydım? Yok ona da inanmazdım

Insan hatayi 1 kere yapar hadi 2 olsun. Insan 4 sene boyunca gittikce artan dozda hata yapmaz.

Yok yok bazı kadınlar ısrarla degismiyor
Bunu böyle tanımlama hakkınızı kullandınız bende size şöyle ifade edeyim, o hayatı uzun bir süre sonra normalleştirmis kendi konfor alanım haline getirmisim bunların farkındayım kötü de olsa bu alandan çıkma korkusunu yaşıyorum, bir diğeri sürekli ortamlarda boşanmış aile çocuklarının kötü hayatları konuşuluyor( ezilen hor görülen bir anne olacağıma deli gibi çalışıp onurlu gururlu bir anne olarak evladıma örnek olma arzum son derece yüksek) ama gel gitlerime anlam veremiyorum kendimi bazen çok kararlı bazen yere çakılmış hissediyorum

Zamanında manipüle edilip sindirildiğinizi söylüyorsunuz. Şu anda da aynı şeyi yapıyor eşiniz. Şu an düzelecekmiş gibi davranıyor çünkü çocuğundan uzak kalmak istemiyordur, iyi kötü evde olup ev işlerini ve eşlik vazifenizi yerine getirmenizi istiyordur, boşanma sonrası başka birisiyle gönül ilişkisi kurma ihtimalinizi bile hazmedemiyordur falan filan. Birçok sebebi vardır ancak bu sebeplerden hiçbiri gerçekten pişmanlık ve düzelme isteği değildir. 4 sene düzelmeyen adam, üstüne üstlük size eve polis çağırtacak derecede şiddet uygulayan adam düzelir mi Allah aşkına? En iyi ihtimalle 3-5 ay iyi adam rolünü oynayıp eskiye döner, en kötü ihtimalle Allah korusun sizin nasıl dövüldüğünüzü ya da daha beteri nasıl katledildiğinizi haberlerde izleriz. Kendinize ve çocuğunuza bunu yapmayın. Eşinizi çok kışkırtmadan kendinizi ondan kurtarın. Zaten 10 ay geçmiş, en zor kısımları atlatmışsınız. Boşa kürek çekmiş olmayın lütfen...

4 yılda çok fazla kötü şeyler yaşamışsınız. Ailesi sorunlu, adamın kendisi baskıcı, kıskanç, şiddet yanlısı ve üstüne bir de bu olayların sorumlusu sensin diyor.
Daha hâlâ kafanızı karıştıran ne ? Sağ salim kurtulduğunuza sevinin bari.

Lütfen yapmayın daha 4 senede neler yaşamışsınız. Hadi şiddet düzeldi hiç ihtimal vermiyorum da kıskançlığı var. Hadi bu düzeldi şiddeti sürecek. Tutulur bir yanı yok. Tanımadan evlenerek büyük hata etmişsiniz. 6 ay bir evlilik yapmak için çok çok az süre.

Beni sürekli ondan uzaklastigim için bu hale gelmemizle suçluyor ben hatalı olduğunu biliyor muyum inanın biliyorum ama sürekli özür diliyor af diliyor toparlayabilecegimizi söylüyor aile terapisi alalım dedi orda dürüst davranmadi mesela bende devam ettirmedim, daha garibi her defasında sahada pişmanım diyor evladından uzak olmasının suçlusu ilan ediyor sürekli pişman olacağımı söylüyor ve ben garip bı şekilde dibe cekiliyorum

Işin içine fiziksel şiddet giren bir evlilik düzelmez net...
Sizi ikna etme çabasında bile hala sizi suçluyor lütfen kurtulun bu adamdan.

Hır gür içinde büyüyen çocuklardan daha sağlıklı olacaklar ilerde. Kavga içinde büyüyen çocuklar ilerde kendi kurdukları ailelerinde de devam ettiriyorlar bu mu olması gereken?
‘Senin yüzünden ama gel barışalım kızdırırsan yine döverim ha’ aba altında sopa gösteriyor kendince.

Belli ki bu süreci tek başınıza tamamlayamayacaksınız. Ve büyük ihtimalle eşinize son bir şans daha vereceksiniz.....
Aslında neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorsunuz ancak o cesareti kendinizde bulamıyorsunuz. Ya da eşinizin sizi suçlaramalarına "ya doğruysa?" diye istemeden de olsa inanıyorsunuz. En acilinden psikoloğa gidin. Eşinizle değil, tek başınıza. Size haklı olduğunuzu, boşanmanız gerektiğini, eşinizin sizi manipüle ettiğini, boşanma sonrası hissedeceklerinizi ve nasıl başa çıkacağınızı bir uzmandan dinleyin, destek alın. Psikologa verilen paraları boşa görmeyin. Kendinizi psikolojik olarak kansere yakalanmışsınız gibi düşünün ve zihninizdeki kötü huylu kitleden (yani eşinizden) kurtulmak için kemoterapi aldığınızı düşünün. Çünkü öyle.
Ben size inanıyorum. Umarım başarabilirsiniz kendinizi kurtarmayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…