duzelmesi cok zor. kiskancligin nedeni ne? bence bir sene terapi almadan hic bir sey denemeyin. (terapiyi kendi basina almasi lazim)İyi akşamlar boşanma kararını şiddet sonrasına kadar alacak gücü kendinde bulamamış ,hep bir cikar yol aramış bir anneyim. Eşimle tanıştıktan 6 ay sonrası evlilik kararı aldık, ailevi problemleri olduğunu az çok biliyordum , bu süreç zarfında hoşuma giden küçük kıskançlıkları( benim sahiplenmek olarak tanimladigim ) ardından gelen evlilik. Evlilik sonrası ilk fiyasko aile ile başladı ailevi problemler küçümsenecek kadar önemsiz değilmiş işin içine girince anladım. Kıskançlık adı altında sürekli beni kontrol altında tutmaya çalışan her yaptığımi dedektif gibi araştıran evde yokken çevrim içi oldu isem ekran fotoğrafı isteyen akşam telefonumu kurcalayan dışarda sürekli kontrol eden birine dönüştü ( belkide böyleydi ben fark edemedim) sonrası küfür hakaret ve ardından bana kendimi değersiz hissetirme, bunun üzerine benim sürekli kendimi savunma ihtiyacı hissetmem ve onu mesajlarla ( işteyken) taciz etmem , ardından evlilikteki özel zamanlardan soğumam, açıkçası iki taraflı birbirimize hayatı zehir etme çabamız sonra benim bu durumları ilginç bir şekilde sindirmem dahası normallestirmem kendimi ona kabul ettirebilmek için her türlü vazifeyi ( toplumda kadına biçilen rolü asla kabul etmiyorum ama zamanında yaptim) yerine getirmem ve sürekli beni haksız olduğuma inandirmasiyla 4 koca yılı devirdim. Boşanma kararını bir sabah fiziksel şiddet sonrası polis çağırarak aldım , buna aydinlanmami dersiniz deli cesareti mi bilmiyorum. 10 aydır ayrıyız şimdi beni sürekli bu evliliğin benim yuzumden bu hale geldiğini söyleyerek kafamı karistirmakta ,çocuktan dem vurarak benim yumuşak karnıma oynamakta ,düzelir mi düşüncesi sürekli aklımı kurcalamakta ,sorum şu tekrar deneyip pişman olan var mı neden pişman oldunuz
Sizce hala sizi suçlu hissettirmeye çalışarak eski alışkanlıklarını sürdürdüğünü gösteren biri değişmiş mıdır? Ya da değişir m
Bakın bu yaptığı da psikolojik şiddettir. Zaten sorunlar büyüye büyüye fiziksel şiddete kadar gelmiş ve kendiniz daha kötüsü olmadan kurtarmışsınız. Hiç bir durum şiddeti haklı çıkarmaz. Asıl çocuklarınız için bu adamdan uzak durmalı bu evliliği bitirmelisiniz.10 aydır ayrıyız şimdi beni sürekli bu evliliğin benim yuzumden bu hale geldiğini söyleyerek kafamı karistirmakta ,çocuktan dem vurarak benim yumuşak karnıma oynamakta ,düzelir mi düşüncesi sürekli aklımı kurcalamakta ,
Haklısınız ama işin içindeyken hicbirsey göremez oluyor insanSizce hala sizi suçlu hissettirmeye çalışarak eski alışkanlıklarını sürdürdüğünü gösteren biri değişmiş mıdır? Ya da değişir mi?
Toplumsal ritüeller kadının evine sahip çıkması evliliğini sonuna kadar devam ettirme baskısı adı ne bende bilmiyorum, bana biri yaşadıklarımı anlatsa kıçına vura vura topukla derim ama nedense kendime bunu söyleyemiyorum çok garip demiKorkmuyor musunuz hiç? Bu kadar hastalikli şekilde kiskanc biri bir gun kafasinda bir şey kursa aldatiyor diye öldürmeye kalksa veya daha fazla zarar verse? Hiç akliniza gelmiyor mu?
Adamin duzelme ihtimali kendi caninizdan daha mi onemli bu kadar vazgecemeyecek ne var bu evli durmakta anlam veremiyorum.
Cocuklar icin zaten sağlikli bir ev ortami değil.
Bunu böyle tanımlama hakkınızı kullandınız bende size şöyle ifade edeyim, o hayatı uzun bir süre sonra normalleştirmis kendi konfor alanım haline getirmisim bunların farkındayım kötü de olsa bu alandan çıkma korkusunu yaşıyorum, bir diğeri sürekli ortamlarda boşanmış aile çocuklarının kötü hayatları konuşuluyor( ezilen hor görülen bir anne olacağıma deli gibi çalışıp onurlu gururlu bir anne olarak evladıma örnek olma arzum son derece yüksek) ama gel gitlerime anlam veremiyorum kendimi bazen çok kararlı bazen yere çakılmış hissediyorumYok yok bazı kadınlar ısrarla degismiyor
Beni sürekli ondan uzaklastigim için bu hale gelmemizle suçluyor ben hatalı olduğunu biliyor muyum inanın biliyorum ama sürekli özür diliyor af diliyor toparlayabilecegimizi söylüyor aile terapisi alalım dedi orda dürüst davranmadi mesela bende devam ettirmedim, daha garibi her defasında sahada pişmanım diyor evladından uzak olmasının suçlusu ilan ediyor sürekli pişman olacağımı söylüyor ve ben garip bı şekilde dibe cekiliyorumZamanında manipüle edilip sindirildiğinizi söylüyorsunuz. Şu anda da aynı şeyi yapıyor eşiniz. Şu an düzelecekmiş gibi davranıyor çünkü çocuğundan uzak kalmak istemiyordur, iyi kötü evde olup ev işlerini ve eşlik vazifenizi yerine getirmenizi istiyordur, boşanma sonrası başka birisiyle gönül ilişkisi kurma ihtimalinizi bile hazmedemiyordur falan filan. Birçok sebebi vardır ancak bu sebeplerden hiçbiri gerçekten pişmanlık ve düzelme isteği değildir. 4 sene düzelmeyen adam, üstüne üstlük size eve polis çağırtacak derecede şiddet uygulayan adam düzelir mi Allah aşkına? En iyi ihtimalle 3-5 ay iyi adam rolünü oynayıp eskiye döner, en kötü ihtimalle Allah korusun sizin nasıl dövüldüğünüzü ya da daha beteri nasıl katledildiğinizi haberlerde izleriz. Kendinize ve çocuğunuza bunu yapmayın. Eşinizi çok kışkırtmadan kendinizi ondan kurtarın. Zaten 10 ay geçmiş, en zor kısımları atlatmışsınız. Boşa kürek çekmiş olmayın lütfen...
Işin içine fiziksel şiddet giren bir evlilik düzelmez net...İyi akşamlar boşanma kararını şiddet sonrasına kadar alacak gücü kendinde bulamamış ,hep bir cikar yol aramış bir anneyim. Eşimle tanıştıktan 6 ay sonrası evlilik kararı aldık, ailevi problemleri olduğunu az çok biliyordum , bu süreç zarfında hoşuma giden küçük kıskançlıkları( benim sahiplenmek olarak tanimladigim ) ardından gelen evlilik. Evlilik sonrası ilk fiyasko aile ile başladı ailevi problemler küçümsenecek kadar önemsiz değilmiş işin içine girince anladım. Kıskançlık adı altında sürekli beni kontrol altında tutmaya çalışan her yaptığımi dedektif gibi araştıran evde yokken çevrim içi oldu isem ekran fotoğrafı isteyen akşam telefonumu kurcalayan dışarda sürekli kontrol eden birine dönüştü ( belkide böyleydi ben fark edemedim) sonrası küfür hakaret ve ardından bana kendimi değersiz hissetirme, bunun üzerine benim sürekli kendimi savunma ihtiyacı hissetmem ve onu mesajlarla ( işteyken) taciz etmem , ardından evlilikteki özel zamanlardan soğumam, açıkçası iki taraflı birbirimize hayatı zehir etme çabamız sonra benim bu durumları ilginç bir şekilde sindirmem dahası normallestirmem kendimi ona kabul ettirebilmek için her türlü vazifeyi ( toplumda kadına biçilen rolü asla kabul etmiyorum ama zamanında yaptim) yerine getirmem ve sürekli beni haksız olduğuma inandirmasiyla 4 koca yılı devirdim. Boşanma kararını bir sabah fiziksel şiddet sonrası polis çağırarak aldım , buna aydinlanmami dersiniz deli cesareti mi bilmiyorum. 10 aydır ayrıyız şimdi beni sürekli bu evliliğin benim yuzumden bu hale geldiğini söyleyerek kafamı karistirmakta ,çocuktan dem vurarak benim yumuşak karnıma oynamakta ,düzelir mi düşüncesi sürekli aklımı kurcalamakta ,sorum şu tekrar deneyip pişman olan var mı neden pişman oldunuz
Hır gür içinde büyüyen çocuklardan daha sağlıklı olacaklar ilerde. Kavga içinde büyüyen çocuklar ilerde kendi kurdukları ailelerinde de devam ettiriyorlar bu mu olması gereken?Bunu böyle tanımlama hakkınızı kullandınız bende size şöyle ifade edeyim, o hayatı uzun bir süre sonra normalleştirmis kendi konfor alanım haline getirmisim bunların farkındayım kötü de olsa bu alandan çıkma korkusunu yaşıyorum, bir diğeri sürekli ortamlarda boşanmış aile çocuklarının kötü hayatları konuşuluyor( ezilen hor görülen bir anne olacağıma deli gibi çalışıp onurlu gururlu bir anne olarak evladıma örnek olma arzum son derece yüksek) ama gel gitlerime anlam veremiyorum kendimi bazen çok kararlı bazen yere çakılmış hissediyorum
Beni sürekli ondan uzaklastigim için bu hale gelmemizle suçluyor ben hatalı olduğunu biliyor muyum inanın biliyorum ama sürekli özür diliyor af diliyor toparlayabilecegimizi söylüyor aile terapisi alalım dedi orda dürüst davranmadi mesela bende devam ettirmedim, daha garibi her defasında sahada pişmanım diyor evladından uzak olmasının suçlusu ilan ediyor sürekli pişman olacağımı söylüyor ve ben garip bı şekilde dibe cekiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?