Boşanma kararıma eşimin tepkisi...

Papatyakb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2018
1.641
1.279
83
40
(Gelişmeler sayfa 13’te...)

Merhaba hanımlar,

Son zamanlarda biraz çok danışıyorum size farkındayım ama bu kez danışmaktan ziyade içimdeki acıyı paylaşmak istedim.

Boşanma kararımı eşime bugün söyledim. Daha önce de bahsetmiştim ama pek ciddiye almamıştı. Bugün de önce eften püften sebepten insan yuvasını mı yıkarmış dedi sonra ciddiyetle söyledim tekrar sen ciddi misin diye şok oldu sonra nasıl olur bizim boşanacağımıza asla inanmadım ne istersen söyle kabul her şeye baştan başlayalım dedi. Bir sürü sözler verdi. Bir daha sana asla hakaret etmem ben kızgınlıkla söyler geçerim sana en ufak kötülük kondurur muyum sonrasında ben de çok üzülüyorum ama belli edemiyorum dedi. Biz bunu kaldıramayız sen beni ben seni başkasıyla ortada çocuğumuz varken nasıl olur falan diye ağlamaklı oldu. Sonra kendini balkona attı üst üste sigaralar içti, kafasını ellerinin arasına alıp yüzünü gözünü sildi. Sanırım ağladı o sırada. Daha önce de çok söz verdiğini hatırlattım. İnanmadığımı söyledim. Bu arada kadının engelini kaldırdığını bildiğimden haberi yok. Söylemedim söylersem telefonuna program kurduğumu anlar diye. Kadınla o günden beri de konuşmuyor görüşmüyor. İlişkileri olmadığına eminim ama yine de geçen sene uyardığım halde evde engelleyip iş yerinde engelini kaldırması tüm güvenimi bitirdi. Selam bile vermeyeceksin demiştim uyarmıştım keşke dinlseydi.

Neyse işte sonra içeri geldi kızım babasına koştu yine gözleri kızardı içeri gitti. Çocuğa bakmasını söyleyip ben de içeri gittim birkaç işimi halledecektim. Sonra işe gitti, giderken sana küstüm dedi üzgün bir ses tonuyla. Arkasından sadece rol çalma diyebildim. Aradı kızını ve beni özlediğini söyledi. Yüz yüze konuşurken soğudum demiştim kendisine, aradığında soğumadım ama başka yol bırakmadın bana sana çok kırgınım dedim. O sırada gözyaşlarımı tutamadım. Halbu ki size de söylemiştim nasıl rahattım nasıl vicdanım rahattı. Vicdanım yine rahat ama üzgün hissediyorum kendimi. Daha çok stresliyim düne göre. Gün yaklaştıkça böyle olmam normal değil mi? Bana söyleyin hiçbir şey düzelmez eşim de değişmez değil mi? Doğru yoldayım değil mi? Artık şans vereceksem de kendime vermek istiyorum. Keşke böyle olmasaydı... Üzüntümü sizinle paylaşmak iyi gelir diye düşündüm.
Sen boşanmazsın tarzı yaklaşımlarda bulunmayın lütfen kararımdan döndüğüm yok. Bekar anneler özellikle sizlere soruyorum yalnız ve huzurlu olmak diken üstünde hissetmekten iyidir değil mi?

Kızım şimdi gitti kapıya baba diye ağlıyor. Ben ise boş boş oturmak istiyorum sadece. Onun aklı ermeden yıllar sonra bu sonu yaşayacağıma şimdi olması gerek diye zorladım kendimi. İnşallah güzel olacak her şey...

Son düzenleme:
Eğer değişseydi şimdiye kadar değişirdi. Asıl çirkin yüzü nafaka ve altınları isterseniz yine ortaya çıkacaktır.
Ağzını arayın; şu kadar nafaka, tazminat ve altınları isteyeceğim deyin.
Görün nasıl çirkefleşecek.

Eğer değişseydi şimdiye kadar değişirdi. Asıl çirkin yüzü nafaka ve altınları isterseniz yine ortaya çıkacaktır.
Ağzını arayın; şu kadar nafaka, tazminat ve altınları isteyeceğim deyin.
Görün nasıl çirkefleşecek.
O konulara hiç girmedim. Sadece güzel güzel ayrılalım ortada çocuğumuz var dedim. Sonuçta ben senin yine kötülüğünü istemem dğşman değiliz dedim. O kadar sakindim ki o da şaşırdı. Açıkçası bir şeyde istemeyesim geliyor bazen. Gitsin yapacağını yaptı diyorum kendi kendime... :(

Hakkınızda hayırlısı olsun. Boşanın, boşanmayın demeyeceğim ama hala özür dilememiş yaptıklarından dolayı? Ben kızgınlıkla söylerim ciddi değilime getirmiş ve üste çıkmaya çalışmış küstüm diyerekten ne alaka?! Pişman veya birşeyleri düzeltmeye (Terapi) çabalamıyor sanki? Üstüne birde başka kadın meselesi var. Ondan bahsetseniz size küsmeyi bırak neler sayar Allah bilir. Herşeyin sebebi, sorumlusu, suçlusu siz olur çıkarsınız!

İster boşanır ister birlikte yaşarsınız kime ne ?
Sizin konularınızı az çok biliyorum ve boşanmayacağınızdan eminim, demek daha yaşayacağınız şeyler var bu evlilikte.
Yaşadıklarım yetti bana. Bir kere artık güvenmiyorum. Ha yatağa atmış ha gizli saklı konuşmaya devam etmiş. Sonuçta beni kaybedeceğini bile bile uyardığım halde kadınla konuşuyor. Sürekli olsa ne olmasa ne. Eşine karşı başkasıyla işbirliği yapıyor. Çok kırgınım. İçimden gelmiyor. Sevsem de içimden gelmiyor devam etmek. Gerçekten acısız bitsin istiyorum.

Biz şimdi ne söylesek dile kolay gelecek, kendim yaşamış olsam bende çok ama çok kırgın olurdum ve boşanmaya bende yeltenirdim muhtemelen, (konuya tam anlamıyla hakim olmadığım halde) ihanete yeltenilmiş olması bile kabullenebileceğim bir şey değil çünkü. Yine de siz sanki boşanmak istemiyorsunuz ama çok kırgındınız kendini affettirmesini bekliyorsunuz gibi hissettim. Bu hayata bir daha gelmeyeceğiz, bunu düşünerek hareket edin tek tavsiyem bu olabilir sanırım, allah yardımcınız olsun yuvayı yıkabilmek kurmaktan daha zor iş. İsterseniz çocuğunuz hatrına son şansı verin, belki kendini affettirir, belki de başka bir şeylerini daha yakalarsınız ve bu sefer tamamen bitirmeniz gerektiğine emin olursunuz en azından. Biz ne dersek diyelim en doğru karar sizin vereceğiniz karar olacak.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Boşanın, boşanmayın demeyeceğim ama hala özür dilememiş yaptıklarından dolayı? Ben kızgınlıkla söylerim ciddi değilime getirmiş ve üste çıkmaya çalışmış küstüm diyerekten ne alaka?! Pişman veya birşeyleri düzeltmeye (Terapi) çabalamıyor sanki? Üstüne birde başka kadın meselesi var. Ondan bahsetseniz size küsmeyi bırak neler sayar Allah bilir. Herşeyin sebebi, sorumlusu, suçlusu siz olur çıkarsınız!
Yok çok özürler diledi. Kaç gündür diliyor ama yazmayı unutmuşum. Ne istersen öyle yapalım dedi çabaladı ama ben sakin sakin inanmadığımı daha önce de çok şans verdiğimi söyledim. Bu evliliği bu hale getiren sensin şakın suçlu arama şapkanı koy önüne düşün dedim. İlk kez onu bu kadar çaresiz gördüm. Telefonda da keşke kapıyı açsan sarılsan her şeyi unutsak dedi. Ama işte ne fayda.... Keşke aklını başına alsaydı...

Biz şimdi ne söylesek dile kolay gelecek, kendim yaşamış olsam bende çok ama çok kırgın olurdum ve boşanmaya bende yeltenirdim muhtemelen, (konuya tam anlamıyla hakim olmadığım halde) ihanete yeltenilmiş olması bile kabullenebileceğim bir şey değil çünkü. Yine de siz sanki boşanmak istemiyorsunuz ama çok kırgındınız kendini affettirmesini bekliyorsunuz gibi hissettim. Bu hayata bir daha gelmeyeceğiz, bunu düşünerek hareket edin tek tavsiyem bu olabilir sanırım, allah yardımcınız olsun yuvayı yıkabilmek kurmaktan daha zor iş. İsterseniz çocuğunuz hatrına son şansı verin, belki kendini affettirir, belki de başka bir şeylerini daha yakalarsınız ve bu sefer tamamen bitirmeniz gerektiğine emin olursunuz en azından. Biz ne dersek diyelim en doğru karar sizin vereceğiniz karar olacak.
Aslında çok şans verdim. Başka konularda. Mesela hakaret etmeyecekti küfretmeyecekti ama diline yapıştı kurtulamadık. Boşanma aşamasına daha önce de geldim. O yüzden affettirmesinden ziyade evet o da üzülsün sonuçta hatalı kendisi hatasını anlasın istiyorum ama bir yandan da kendi hayatıma odaklanmak bu açıdan kurtulmak istiyorum. Boşanma kararı çok zordu benim için ama vicdanım rahat. O kadınla konuşmasaydı bir kere daha belki denerdim yine şans verebilirdim ama bu konuda çok ciddi ayrılma noktasına geldik geçen sene. Bir daha selam dahi vermeyeceğine söz vermişti. Şimdi arkamdan iş çevirdiğini görmek çok acı verdi. Hiç güvenim kalmadı. Başka yol bırakmadı bana. Buna inandığım sürece yol almam kolay olacak. Zamanla sevgisi de törpülenir inşallah. Kızımız hattına keşke o cesaret etmeseydi görüşmeye....

Sadece şunu sorucam size; eşiniz başka kadınla konusurken, evde engelleyip gündüz kaldırırken sizin kadar duygusal mıydı acaba? Erkek başka yöne baktıysa, tekrar eski günlere asla dönülmüyor...Kırılan bardakta su durmuyor...O sizi duygusal gördü ya şimdi yine inanmaz ayrılacağınıza...Siz blöf yaptınız ama blöfünüzü gördü...sert yapacaktınız

Yok çok özürler diledi. Kaç gündür diliyor ama yazmayı unutmuşum. Ne istersen öyle yapalım dedi çabaladı ama ben sakin sakin inanmadığımı daha önce de çok şans verdiğimi söyledim. Bu evliliği bu hale getiren sensin şakın suçlu arama şapkanı koy önüne düşün dedim. İlk kez onu bu kadar çaresiz gördüm. Telefonda da keşke kapıyı açsan sarılsan her şeyi unutsak dedi. Ama işte ne fayda.... Keşke aklını başına alsaydı...
Tabi çünkü sarılınca herşey unutuluyor. Gerçi kendisi unutur. Çünkü çektiren unutur geçer, çeken unutamaz! Birde hala sizden bir adım beklemesi de pes yani. Ne yaptı ki ne adımı bekliyor?

O konulara hiç girmedim. Sadece güzel güzel ayrılalım ortada çocuğumuz var dedim. Sonuçta ben senin yine kötülüğünü istemem dğşman değiliz dedim. O kadar sakindim ki o da şaşırdı. Açıkçası bir şeyde istemeyesim geliyor bazen. Gitsin yapacağını yaptı diyorum kendi kendime... :KK43:
Eğer affetmeye kanmaya meyilliyseniz bu yöntemi deneyin ki gerçekleri görün.

Sadece şunu sorucam size; eşiniz başka kadınla konusurken, evde engelleyip gündüz kaldırırken sizin kadar duygusal mıydı acaba? Erkek başka yöne baktıysa, tekrar eski günlere asla dönülmüyor...Kırılan bardakta su durmuyor...O sizi duygusal gördü ya şimdi yine inanmaz ayrılacağınıza...Siz blöf yaptınız ama blöfünüzü gördü...sert yapacaktınız
Mizacım sert değil ama sakin ve rahat rahat gerçekten ayrılmak istediğimi söyledim. İnandı ama boşanmadan konduramayacaktır. O kadınla konuşmadan düşünseydi dediğiniz gibi. Ben onun her şeyine katlanmıştım. O da biraz olacakları düşünseydi keşke...

Boşandığımızda inanırsınız o halde :)
Bana bir katkısı veya eksisi olmayacak, gonlum ister ki cekırdek ailenle hep mutlu ol.
Ama degılsın, ıkı gunde bir aynı konu aynı adam aynı olaylar aynı bahaneler. Genclıgın gidiyor. Yazık olan Genclıgın.
Hayırlısı olsun.

Tabi çünkü sarılınca herşey unutuluyor. Gerçi kendisi unutur. Çünkü çektiren unutur geçer, çeken unutamaz! Birde hala sizden bir adım beklemesi de pes yani. Ne yaptı ki ne adımı bekliyor?
Ben de aynısını söyledim. O hakaret edip unutuyordu ben ise günlerce etkisinden çıkamıyordum.

Aslında çok şans verdim. Başka konularda. Mesela hakaret etmeyecekti küfretmeyecekti ama diline yapıştı kurtulamadık. Boşanma aşamasına daha önce de geldim. O yüzden affettirmesinden ziyade evet o da üzülsün sonuçta hatalı kendisi hatasını anlasın istiyorum ama bir yandan da kendi hayatıma odaklanmak bu açıdan kurtulmak istiyorum. Boşanma kararı çok zordu benim için ama vicdanım rahat. O kadınla konuşmasaydı bir kere daha belki denerdim yine şans verebilirdim ama bu konuda çok ciddi ayrılma noktasına geldik geçen sene. Bir daha selam dahi vermeyeceğine söz vermişti. Şimdi arkamdan iş çevirdiğini görmek çok acı verdi. Hiç güvenim kalmadı. Başka yol bırakmadı bana. Buna inandığım sürece yol almam kolay olacak. Zamanla sevgisi de törpülenir inşallah. Kızımız hattına keşke o cesaret etmeseydi görüşmeye....
Bu arada engeli kaldırmış ama konuştuklarına emin mısınız? Zaten engeli kaldırması başlı başına hata tabiki ama yine de konuşup konuşmamaları da önemli bir detay bence, gerçi görüşüyorlar demişsiniz ama yine de sormak istedim. O küfürlerden sınır anındaki hakaretlerden insan maalesef kolay kolay vazgeçemiyor, kendimden biliyorum. Heleki karşımdaki beni küfretsemde bırakmayacak zaten diye düşündürürseniz asla vazgeçilmiyor.

Back
X