Boşanma psikolojisi nasıl atlatılır?

Okuduğum her cümlenin özeti, bana göre tek sıkıntı acil iş bulman, derdinin çözümü orda, gerisi geçer, unutulur. Ailenin ne dediğini unut belli ki kafa yapısı geçen yüzyıldan. Koca desen zaten çöp. Senin ilacın, kurtuluşun gene kendinde. O da bağımsız, çalışan kadın olmaktan geçiyor. O oldu mu herşey hallolur zamanla.

Kanser şüphesiyle tarama yaptırırken sizinle küsüp yanınızda olmayan kocadan vefa beklemeniz peki.
Bazı şeyleri yazınca da buradaki üyeler vicdansız oluyor.

Adam sana yardim etmis incúluk ederek.
Anna babana iyi davran, destek olmalari paha bicilmez. Kendini toplayip dram yapmayi birak , cocuklarinida ziyan etme.
Gittiyse gitti neyin arabeskini yasiyorsun.
Tabi insan yzúkúr ama bu kaadrda yipranmaya ne gerek var

Daha önce boşandınız mı?

Kanser şüphesiyle tarama yaptırırken sizinle küsüp yanınızda olmayan kocadan vefa beklemeniz peki.
Bazı şeyleri yazınca da buradaki üyeler vicdansız oluyor.
Yok yazın ben kötü şeyleri göremiyorum iyi hatıralar canlanıyor gözümde hep. Ben onun beni sevebilme ihtimalini sevmişim misali. Onun hayal ettiğim kişiliğini sevmişim, aşkı sevgiyi kendim uydurduğum bir karaktere vermişim.

Evet iş bulmaya çalışıyorum bişeyler deniyorum bakalım mesleğim zaten var ama 13 yıl kamu deneyimi özeldeki şansımı azalttı. Ben işime güveniyordum ayaklarımın üstünde duruyorum kocam istediği an gider umursamam diyordum ki işten çıkarıldım sebepsiz yere. O da daha 1 sene oldu ve şoku çok sıcak, o şoku da atlatamadım. Adam da baktı ki ohoo bu işten de çıkarıldı maddi manevi iyice başıma saracak ben artık uzayayım dedi.

Az olunca hatırlaması kolay oluyodur tabi.

Kamuda memur muydunuz nasıl çıkarıyorlar işten şaşırdım .

Var büyük ihtimalle, ister bu ister başkası, anlaşmalıyla hop sıyrılacak herşeyden. Sıyrılamasın biraz kurcalansın bakalım yediği haltlar dökülsün.
Olayları eşinizin gözünden değil kendi gözünüzden değerlendirmiyorsunuz ki . Odak noktanız hep o kendiniz değilsiniz sizi üzmek istemem ama yapan nikahsız da yapıyor başkasıyla ev de tutuyor çocuk da yapıyor hatta her işin çakallığını bulup öğrenip 1 kuruş bile zarara girmiyor. Annemlerin eski komşusu vardı kadın 4 çocuklu haliyle aldatıldı akrabalar mı akıl verdi ne oldu kadın nikahımı vermem dedi adam gitti sevgilisiyle ev tuttu 15 seneye yakın onla yaşadı oğlu oldu sonra ondan ayrıldı 20 yaşında bir kızla sevgili oldu bu süreçte kadın o evde öylece oturdu boşansaydı belki kendi hayatına bakabilirdi ama en son para konuları yüzünden yine mahkemelikti. Şunu demek istiyorum aslında yapacak olan yapıyor

Ayrılık yoluna girmişsiniz adam tabiki silecek
Bide aldatma sadece yatıp kalkmakla sınırlı değil konuşmak karşıdaki ile birşeyler paylaşmakta aldatmadir çünkü sizi tamamen yok saymış ki gidip başkasıyla konuşup onunla duygu paylaşımı yapmış
Anında bitirse idiniz çoktan hayatınız suyun yolunu bulduğu gibi yolunu bulacakti belki
Korkmayin adamin çocuklari almak gibi bir derdi olduğunu hiç zannetmiyorum

Üzüldüm canım umarım çok daha iyi bir iş bulursun iş için dava açtın mı peki tazminat aldın mı ordan
Tazminatımı verdiler, birkaç maaş da ikramiye verdiler. Dava açacaktım ama avukatlar boşa açma dava bitene kadar paran pul olur dedi. Arabulucuda anlaştık ama içimde kaldı keşke ona da çekişmeli dava açsaymışım Haksızlığa uğradığımla öyle oturdum kaldım.

Saçmalamayın artık ya beni linçleyeceksiniz diye şaşırdınız iyice. Nikah memuru hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diyor. Şahitler eşliğinde sözlü sözleşme yapıyorsunuz.
İyi de sevgi bitti ise ne yapabilir ki insan tamam bir kere bir şeye evet dedik diye ölene kadar herşeyine tamam demek zorunda mıyız ?
Adam yada kadın sevmiyor ise bitti ise ne yapabilir ?

Yani hep yazıyorum konu sahibesi sağlıksız bir insan, kendine de hiçbir saygısı yok, kendine hiç değer vermiyor. Konu sahibesine yorumum yok ama konu okuyan tüm kadınlara örnek olmalı. Evlendim diye asla iç güç bırakmayın, adam görüşme dedi diye asla arkadaşlarınızı terk etmeyin. Sonra adam gittiğinde koskoca bir 0 olarak kalırsınız, nasıl gider diye dizlerinizi döversiniz aynen konu sahibesi gibi herif herif herif diye gece gündüz sayıkalrsınız. Mesleğinizi, işinizi, hayatınızı sosyal çevrenizi asla öpe atmayın kardeşlerim.

Çok komiksiniz kadına bunları kim söyleyecek kadın evlenecegi adam a ya siz neden boşandıniz bir getir bakayım su dava dosyası mi diyecek
Zina suçu olması için yatakta basmak gerekiyor galiba eski eşim beni aldattı mesajlar resimler vs vs hiç bir sekilde mesaj ve resimler ise yaramadı
Adamın iki telefonu varmış hattı kendi üzerine olan telefin ile benimle arkadaş ve akrabaları vs ile görüşmüş diğer hat ile başkasi üzerine onunla da kadınla görüşmüş
Kadına bak boşandım demiş dava dilekçesi göstermiş kadında inanmak istemiş inanmış önünü arkasını araştırmadi

Evet keşke açsaydınız sağlık olsun

Konu sahibini bir noktada anlıyorum aslında malesef bazı kadınlar için hayatlarındaki en önemli şey eşleri. 1 sene önce ben de bazı konularda benzer düşünürdüm evlendiysek ömürlük sözleşme imzaladık birbirimize ömür boyu katlanmak zorundayız diye düşünürdüm eşimsiz bir yere gidesim gelmezdi hayatımdaki en değer verdiğim insandı ama şimdi bakıyorum en çok değeri kendime verdikten sonra herşey yoluna girdi kimse kimseye katlanmak zorunda da değil. Benim şansım daha 3 sene olmuşken evleneli bunları görebildim konu sahibi 10 senedir bu kafada çok zor kıracak bu bakış açısını

Nasıl göremiyorsunuz yahu kocanız size bir düşman gibi davranmış.
Sizde buna müsade etmişsiniz.
Şimdi sadece ona kızarak, öfkelenerek, laf söyleyerek içinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz.
Ama bu konuda sizde suçlusunuz. Bir değil iki değil 10 yıl.
Dava açılmış artık tamam, iyi de bir avukat tutmuşsunuz. Şuan sabit bir işiniz olmasa bile aktif çalışan birçok kadından daha şanslısınız çünkü eviniz var. Beğenmeseniz de aileniz de destek. Ayrıca onlara kızıyorsunuz ama sizde aynı kafada olduğunuzdan yıllarca boşanmaktan kaçmadınız mı? Öyle ya da böyle sizi yalnız bırakmamışlar.
2 tane evladınız var, sağlıklısınız. Hayatınız bitmiş falan değil.
Artık elinizde olan güzelliklere bakıp, kendim ve çocuklarım için daha iyi ne yaparım diye düşünme vakti. Siz zaten başından kendinizi düşünseydiniz bugün bunları yaşamıyor olurdunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…