• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma psikolojisi nasıl atlatılır?

Okuduğum her cümlenin özeti, bana göre tek sıkıntı acil iş bulman, derdinin çözümü orda, gerisi geçer, unutulur. Ailenin ne dediğini unut belli ki kafa yapısı geçen yüzyıldan. Koca desen zaten çöp. Senin ilacın, kurtuluşun gene kendinde. O da bağımsız, çalışan kadın olmaktan geçiyor. O oldu mu herşey hallolur zamanla.

Söz de şahitler huzurunda imzadır. Sonuçta mahkemede nikah videolu şahitli kanıtım olmuş oluyor; aa çok iyi fikir dilekçeme bunu da ekleyeyim. Adam kanser şüphesiyle tarama yaptırırken yanımda olmamıştı küsmüştü ailen yanında olsun bana ne demişti. Bak bunu nasıl unuttum dava dilekçeme yazmayı ya. Hem whatsap kaydı var hem de nikahta videolu şahitli kanıt var😇
Kanser şüphesiyle tarama yaptırırken sizinle küsüp yanınızda olmayan kocadan vefa beklemeniz peki. :olamaz:
Bazı şeyleri yazınca da buradaki üyeler vicdansız oluyor.

Adam sana yardim etmis incúluk ederek.
Anna babana iyi davran, destek olmalari paha bicilmez. Kendini toplayip dram yapmayi birak , cocuklarinida ziyan etme.
Gittiyse gitti neyin arabeskini yasiyorsun.
Tabi insan yzúkúr ama bu kaadrda yipranmaya ne gerek var

Adam sana yardim etmis incúluk ederek.
Anna babana iyi davran, destek olmalari paha bicilmez. Kendini toplayip dram yapmayi birak , cocuklarinida ziyan etme.
Gittiyse gitti neyin arabeskini yasiyorsun.
Tabi insan yzúkúr ama bu kaadrda yipranmaya ne gerek var
Daha önce boşandınız mı?

Kanser şüphesiyle tarama yaptırırken sizinle küsüp yanınızda olmayan kocadan vefa beklemeniz peki. :olamaz:
Bazı şeyleri yazınca da buradaki üyeler vicdansız oluyor.
Yok yazın ben kötü şeyleri göremiyorum iyi hatıralar canlanıyor gözümde hep. Ben onun beni sevebilme ihtimalini sevmişim misali. Onun hayal ettiğim kişiliğini sevmişim, aşkı sevgiyi kendim uydurduğum bir karaktere vermişim.

Okuduğum her cümlenin özeti, bana göre tek sıkıntı acil iş bulman, derdinin çözümü orda, gerisi geçer, unutulur. Ailenin ne dediğini unut belli ki kafa yapısı geçen yüzyıldan. Koca desen zaten çöp. Senin ilacın, kurtuluşun gene kendinde. O da bağımsız, çalışan kadın olmaktan geçiyor. O oldu mu herşey hallolur zamanla.
Evet iş bulmaya çalışıyorum bişeyler deniyorum bakalım mesleğim zaten var ama 13 yıl kamu deneyimi özeldeki şansımı azalttı. Ben işime güveniyordum ayaklarımın üstünde duruyorum kocam istediği an gider umursamam diyordum ki işten çıkarıldım sebepsiz yere. O da daha 1 sene oldu ve şoku çok sıcak, o şoku da atlatamadım. Adam da baktı ki ohoo bu işten de çıkarıldı maddi manevi iyice başıma saracak ben artık uzayayım dedi.

Yok yazın ben kötü şeyleri göremiyorum iyi hatıralar canlanıyor gözümde hep. Ben onun beni sevebilme ihtimalini sevmişim misali. Onun hayal ettiğim kişiliğini sevmişim, aşkı sevgiyi kendim uydurduğum bir karaktere vermişim.
Az olunca hatırlaması kolay oluyodur tabi.

Evet iş bulmaya çalışıyorum bişeyler deniyorum bakalım mesleğim zaten var ama 13 yıl kamu deneyimi özeldeki şansımı azalttı. Ben işime güveniyordum ayaklarımın üstünde duruyorum kocam istediği an gider umursamam diyordum ki işten çıkarıldım sebepsiz yere. O da daha 1 sene oldu ve şoku çok sıcak, o şoku da atlatamadım. Adam da baktı ki ohoo bu işten de çıkarıldı maddi manevi iyice başıma saracak ben artık uzayayım dedi.
Kamuda memur muydunuz nasıl çıkarıyorlar işten şaşırdım .

Var büyük ihtimalle, ister bu ister başkası, anlaşmalıyla hop sıyrılacak herşeyden. Sıyrılamasın biraz kurcalansın bakalım yediği haltlar dökülsün.
Olayları eşinizin gözünden değil kendi gözünüzden değerlendirmiyorsunuz ki . Odak noktanız hep o kendiniz değilsiniz sizi üzmek istemem ama yapan nikahsız da yapıyor başkasıyla ev de tutuyor çocuk da yapıyor hatta her işin çakallığını bulup öğrenip 1 kuruş bile zarara girmiyor. Annemlerin eski komşusu vardı kadın 4 çocuklu haliyle aldatıldı akrabalar mı akıl verdi ne oldu kadın nikahımı vermem dedi adam gitti sevgilisiyle ev tuttu 15 seneye yakın onla yaşadı oğlu oldu sonra ondan ayrıldı 20 yaşında bir kızla sevgili oldu bu süreçte kadın o evde öylece oturdu boşansaydı belki kendi hayatına bakabilirdi ama en son para konuları yüzünden yine mahkemelikti. Şunu demek istiyorum aslında yapacak olan yapıyor

Bilen bilir eski konularımı. Boşanma davamız yeni başladı sayılır ve sürüyor. Sosyal inceleme raporu için çocuklarla adliyeye gittik şu an geçici velayet ve görüş günleri belirlenme aşamasında.

Ben bir yandan aşırı öfkeliyim ve adamın yüzünü dahi görmek istemiyorum, yaşananları düşündükçe, dava dilekçemi okudukça, bana 10 yıldır neler yaptığını, sevilmediğimi düşündükçe boşanmaktan başka çözüm olmadığını mantıken çok net görüyorum. Ama kalbim kabullenemiyor; benim genel olarak kabullenememe ve bitirememe peoblemim var hayattaki her durumda; bunu da kabullenemiyorum.

Nice kötü durumlara gelsek de dava açamamıştım bir umut düzeliriz diye, o hiç acımadan davayı açtı arkasına bile bakmadan gitti. Aklıma güzel günler geliyor, anlaşamasak da evdeki varlığı bile güven veriyormuş yanımda olması bile bana güven veriyormuş aslında; sevilmediğimi merhamet görmediğimi açıkça görsem de hep ona bağlı, bağımlı, beni bırakmayacağına inanıyormuşum aslında.

Ailem başka şehirden geldi benim evimde kalıyor şu an çocukların bakımına destek oluyorlar. Büyüğüm 4. Sınıf okul hayatı çok yoğun, dersler kurslar derken çok koşturmalı. Küçüğüm 4 yaşında. Ben işsizim, kurmaya çalıştığım işim vardı ama iyi gitmiyor ilgilenemediğim için hiç satış yapamıyorum. İş arıyorum yok, mülakatta evli misin diye soruyorlar o kadar aptalca ki.

Geceleri uyuyamıyorum, gündüzleri aklımda susmayan sesler başka hiçbir şeye odaklanamıyorum. Ailemle de kafa yapılarımız uyuşmuyor sadece çocuklara bakıyorlar ama bana paikolojik destekleri ekstra olmuyor aksine yaptığım herşeyi eleştiriyor, neredeyse eşimi haklı buluyorlar benim arkamda durmuyorlar; şöyle örnek vereyim “anne adam bana şiddet uyguladı saçımdan tuttu çocukların önünde yere çaldı bu yüzden dilekçeye yazdık ve uzaklaştırma kararı aldı saldırgan yapısı olduğu için” diyorum; dövdü mü sanki biyerini mi kırdı da saldırgan diyosun diyor. Yani şiddet için limiti biryerimin kırılması. Aldatma için limiti biriyle yatmış olması. (Sadakatsizliği de olduğu halde cinsellik var mı yok mu bilmediğim için sanki aldattı mı ne olmuş birileriyle konuştuysa) diyor yani hiç arkamda tam destek durduklarını görmedim.

Aşırı bunaldım. Gece gündüz eşimi ve beni terkedişini düşünüyorum. Paikologa da başladım ama monolog yapıyorum o hiç yorum yapmıyor. Konuşuyorum konuşuyorum asla yoeum yapmadan dinliyor seansımız bitti diyor. Normal mi bu? Hiçbir yorum yapmıyor.

Terkedilme, yalnız kalma, çocukların geleceği hakkında kaygılanma, eşimi kıskanma (hala seviyorum ve benden vazgeçip istediği gibi bir özel hayatı yaşaması beni çok üzüyor) kendimi kanser edeceğim düşüne düşüne. İlaç kullanmak istiyorum, davada kullanıp çocukların velayetini elimden alır diye paikiyatra gidemiyorum.

Nasıl aşacağım bunları? Hayat çok karanlık. İnstagramdaki fotolarımızı bile anında silmiş; oysaki biz evlenme aşamasındayken eski sevgililerini, eski hesabını silmekte o kadar zorlanmıştı ki kavga dövüş sildirmiştim, onlar kadar bile değerim yokmuş:)
Ayrılık yoluna girmişsiniz adam tabiki silecek
Bide aldatma sadece yatıp kalkmakla sınırlı değil konuşmak karşıdaki ile birşeyler paylaşmakta aldatmadir çünkü sizi tamamen yok saymış ki gidip başkasıyla konuşup onunla duygu paylaşımı yapmış
Anında bitirse idiniz çoktan hayatınız suyun yolunu bulduğu gibi yolunu bulacakti belki
Korkmayin adamin çocuklari almak gibi bir derdi olduğunu hiç zannetmiyorum

Üzüldüm canım umarım çok daha iyi bir iş bulursun iş için dava açtın mı peki tazminat aldın mı ordan
Tazminatımı verdiler, birkaç maaş da ikramiye verdiler. Dava açacaktım ama avukatlar boşa açma dava bitene kadar paran pul olur dedi. Arabulucuda anlaştık ama içimde kaldı keşke ona da çekişmeli dava açsaymışım😂 Haksızlığa uğradığımla öyle oturdum kaldım.

Back
X